Het is niet mijn hoofddoel om bij de toppers als GS binnen te komen. Dat zou mooi zijn, maar zo reël ben ik wel. Daarnaast lijkt me dat sowieso niet iedere Finance student daar aan de bak komt.quote:Op zondag 31 maart 2013 15:33 schreef Jahr00n het volgende:
Zonder een vwo diploma kom je volgens mij al niet eens aan de bak bij die grote bedrijven in die richting.
Dat klopt. Het is dan de bedoeling om de scripties niet op hetzelfde moment te doen. Dat lijkt me haast onmogelijk.quote:Op zondag 31 maart 2013 16:01 schreef Bossmuis het volgende:
Een toelatingseis voor een pre-master in finance is wiskunde A op vwo niveau. Dit kun je gewoon leren dmv thuisstudie (zelf heb ik hiervoor het basisboek wiskunde van craats gebruikt en khanacademy.org). Verder heb ik geen ervaring met een master in finance.
houd er wel rekening mee dat als je twee masters tegelijk volgt, je ook 2 scripties zal moeten schrijven wat wel voor een erg hoge studielast zorgt.
Dat klopt. Dat is ook mijn bedoeling.quote:Op zondag 31 maart 2013 17:11 schreef Ferrari_Tape het volgende:
je kunt altijd nog wiskunde bijles nemen.
gr. Jeroen
Onzin. 2 masters is gewoon te doen.quote:Op zondag 31 maart 2013 18:15 schreef Haque het volgende:
Gewoon aanmelden als he geluk hebt kom je er door :p. Maar twee masters naast elkaar lijkt me onhaalbaar
Maaruh, het lijkt mij dat jij bij accountancy ook het nodige aan wiskunde en finance hebt gekregen? Ik zou zeggen dat het allemaal wel te overzien is, vooral als je de premaster haalt.quote:Op zondag 31 maart 2013 17:38 schreef Jr-90 het volgende:
[..]
Dat klopt. Dat is ook mijn bedoeling.
Alleen vroeg ik me af of er hier mensen zitten die weten op welk niveau je wiskunde moet beheersen. Het is zonde om bijlessen te nemen in zaken die je niet nodig hebt.
Ook heb ik gehoord dat bij Finance examens de formules worden gegeven, je hoeft ze dus alleen te begrijpen.
Dat snap ik, ik wou alleen weten in hoe verre het realistisch is dat ik de opleiding zonder problemen door kom.quote:Op zondag 31 maart 2013 19:55 schreef BlueRoom het volgende:
doe niet zo moeilijk
als zij bij een IB zien dat je een zeer goede accountancy basis hebt en je hebt ook een diploma finance gaan ze echt niet moeilijk doen wanneer je Wiskunde A op VWO nivo er niet is
als HBO accountancy je makkelijk afgaat en je hebt interesse (nog belangrijker dan intelligentie) in finance dan zou ik het zeker proberen. Wiskunde kan je in de zomer oefenen door in het basisboek wiskunde van Craats te kijken.quote:Op zondag 31 maart 2013 20:08 schreef Jr-90 het volgende:
[..]
Dat snap ik, ik wou alleen weten in hoe verre het realistisch is dat ik de opleiding zonder problemen door kom.
Als je de MSc Finance wilt gaan doen aan de VU Amsterdam zul je sowieso een premaster moeten gaan doen, tegenwoordig moet je daar ook eerst een GMAT voor doen eer je wordt toegelaten tot de premaster. premaster finance zonder enige wiskunde kennis zal zwaar worden maar zeker niet onmogelijk. kijk ook eens op studeersnel.nl naar bijvoorbeeld oude tentamens van de vakken Methoden & Technieken (een 3e jaars wiskunde vak) en Kwantitatieve Methoden (1e en 2e jaars statistiek vakken) dan zie je welk niveau van je verwacht wordt.quote:Op zondag 31 maart 2013 15:32 schreef Jr-90 het volgende:
Dag lezer,
Ik ben nieuw op het fok! forum. Ben momenteel 22 jaar en studeer accountancy in Eindhoven. Hiervoor heb ik MBO en VMBO gedaan. Dit was in principe ver en ver onder mijn niveau, ik haal zelden onder een 7 op HBO (hoofdvakken meestal 8+).
Nu loop ik stage bij een big four kantoor en het werk bevalt me prima. Alleen heb ik de laatste jaar gemerkt dat ik veel interesse heb in Finance. Dit gevoel werd ook bevestigd bij de Financiële vakken die we kregen tijdens de studie (slechts 3). Nu begint het moment wel te komen dat ik me moet oriënteren op een vervolgstudie. Een (post)master Accountancy ligt natuurlijk voor de hand, maar ik wil hiernaast ook Finance doen. De mogelijkheden die ik voor ogen had:
- Tegelijkertijd een voltijd master Accountancy na de HBO en de master in Finance volgen (voor allebei eerst een pre-master)
- Een Finance opleiding doen in het buitenland
Ik heb dus op het VMBO totaal geen wiskunde B gehad, laat staan op VWO niveau. Ik lees op (Engelse) sites wel van alles over de opleiding, maar ik kan nergens vinden in hoe verre Finance te volgen is voor iemand die geen voorkennis heeft van VWO Wiskunde B.
Wat zijn jullie ervaringen en wat adviseren jullie mij?
quote:Op maandag 1 april 2013 18:18 schreef Adelovici het volgende:
[..]
Als je de MSc Finance wilt gaan doen aan de VU Amsterdam zul je sowieso een premaster moeten gaan doen, tegenwoordig moet je daar ook eerst een GMAT voor doen eer je wordt toegelaten tot de premaster. premaster finance zonder enige wiskunde kennis zal zwaar worden maar zeker niet onmogelijk. kijk ook eens op studeersnel.nl naar bijvoorbeeld oude tentamens van de vakken Methoden & Technieken (een 3e jaars wiskunde vak) en Kwantitatieve Methoden (1e en 2e jaars statistiek vakken) dan zie je welk niveau van je verwacht wordt.
Ik zit zelf niet in het wereldje, maar wat mij betreft getuigt het alleen maar van doorzettingsvermogen, ambitie en intelligentie.quote:Op dinsdag 2 april 2013 09:44 schreef Jr-90 het volgende:
Top! Ik ga het denk ik gewoon doen. Extra uren studie moeten geen strobreed zijn voor een mooie diploma.
Is de kans op een mooie functie reël als je vanuit het VMBO naar een master in finance doorstroomt?
Heb in een ander forum gelezen dat de recruiters streng selecteren.
quote:Op dinsdag 2 april 2013 10:23 schreef netflanders het volgende:
[..]
Ik zit zelf niet in het wereldje, maar wat mij betreft getuigt het alleen maar van doorzettingsvermogen, ambitie en intelligentie.
mensen die vwo hebben gedaan en 'direct' (na een bachelor) een master finance hebben gedaan, hebben natuurlijk een aantal streepjes voor. lees het IB topic eens door, vwo cijfers zijn ook een belangrijke indicatie voor recruiters. ik zou me eerst maar eens concentreren op de je premaster finance en daarna (waarschijnlijk) op je master finance, de kans dat je bij een grote investeringsbank terecht komt is sowieso klein.quote:Op dinsdag 2 april 2013 09:44 schreef Jr-90 het volgende:
Top! Ik ga het denk ik gewoon doen. Extra uren studie moeten geen strobreed zijn voor een mooie diploma.
Is de kans op een mooie functie reël als je vanuit het VMBO naar een master in finance doorstroomt?
Heb in een ander forum gelezen dat de recruiters streng selecteren.
Nee, maar ik gaf ook aan dat dat niet mijn bedoeling is. Ik wil ook graag een leven hebben naast het werkenquote:Op dinsdag 2 april 2013 11:10 schreef Adelovici het volgende:
[..]
mensen die vwo hebben gedaan en 'direct' (na een bachelor) een master finance hebben gedaan, hebben natuurlijk een aantal streepjes voor. lees het IB topic eens door, vwo cijfers zijn ook een belangrijke indicatie voor recruiters. ik zou me eerst maar eens concentreren op de je premaster finance en daarna (waarschijnlijk) op je master finance, de kans dat je bij een grote investeringsbank terecht komt is sowieso klein.
Als jij jezelf aan de top van de markt wil positioneren dan is de vmbo -> hbo route wel een beperking. Het gebrek aan een vwo cijferlijst is voor sommige functies zelfs problematisch. De concurrentie is namelijk aanzienlijk en het enkel hebben van een dubbele master is niet zo bijzonder (tot op zekere hoogte zelfs gebruikelijk). Maar goed. Voor de meerderheid van de bedrijven is dat geen dealbreaker en wat jij een 'mooie functie' vindt kan natuurlijk ook bepalend zijn.quote:Op dinsdag 2 april 2013 11:25 schreef Jr-90 het volgende:
[..]
Nee, maar ik gaf ook aan dat dat niet mijn bedoeling is. Ik wil ook graag een leven hebben naast het werken
Ik gaf IB als voorbeeld omdat daar VWO cijfers belangrijk zijn.
Wat mij een mooie functie lijkt is eigenlijk het volgende:quote:Op dinsdag 2 april 2013 12:15 schreef Ryon het volgende:
[..]
Als jij jezelf aan de top van de markt wil positioneren dan is de vmbo -> hbo route wel een beperking. Het gebrek aan een vwo cijferlijst is voor sommige functies zelfs problematisch. De concurrentie is namelijk aanzienlijk en het enkel hebben van een dubbele master is niet zo bijzonder (tot op zekere hoogte zelfs gebruikelijk). Maar goed. Voor de meerderheid van de bedrijven is dat geen dealbreaker en wat jij een 'mooie functie' vindt kan natuurlijk ook bepalend zijn.
Een dubbele master is trouwens een redelijke grote belasting. Afhankelijk of je vrijstelling of overlap hebt verdubbeld in beginsel de toch aanzienlijke studielast. Dit kan gevolgen hebben voor je vrije tijd (waar mee te leven is) maar ook gevolgen hebben voor je cijfergemiddelde, je bijbaan en de mogelijkheid om stage te lopen. Extra studiepunten vindt men vaak minder belangrijk dan een hoger cijfergemiddelde.
De top van de markt is - zoals ik hem via mijn kennissen ken - zwaar competitief. Een jongen die hbo accountancy -> economische master gedaan heeft kon wel na zijn stage aan de slag bij een van de big four kantoren, maar moest na anderhalf jaar uitstromen wegens het niet halen van een of andere assessment. Mensen die in die branche werken weten misschien waar dat over gaat. Er zat te weinig potentie in om hem op dat niveau vast te houden. Grote teleurstelling, maar dat bleek erg gebruikelijk te zijn.
Snap niet helemaal waarom je dan een master of finance zou gaan doen? Denk je werkelijk dat je deze kennis over 10-15 jaar nog weet als je hier iets mee wilt doen?quote:Op donderdag 4 april 2013 10:22 schreef Jr-90 het volgende:
[..]
Wat mij een mooie functie lijkt is eigenlijk het volgende:
Eerst jaren ervaring opbouwen binnen de Audit met financiële bedrijven. Vervolgens de stap maken naar het bedrijfsleven. Dit doen veel RA's, meestal in de vorm van controller. Alleen wil ik dan niet enkel controller zijn, ik wil ook financieel zodanig onderlegd zijn om ook over het financiële reilen en zeilen te kunnen bemoeien.
Een andere mooie functie zou natuurlijk zijn om meteen in de finance sector werkzaam te zijn. Ik neem aan dat accountancy kennis m.b.t. jaarrekeningen zeker niet verkeerd is.
zou het? cashflow is veel belangrijker en dat is voor iedereen te begrijpenquote:Op vrijdag 5 april 2013 15:22 schreef lucatoni het volgende:
Accountancy kennis is overigens inderdaad van groot belang in de finance sector. Financiële verslaggeving is erg belangrijk om goed te kunnen lezen en te begrijpen. Denk hierbij aan het verband tussen verschillende rekeningen en de balans, maar ook aan kengetallen (financiële ratio's).
http://www.feweb.vu.nl/nl(...)pm-finance/index.aspquote:Op dinsdag 9 april 2013 11:31 schreef NoordBrabantt10 het volgende:
Ik heb ongeveer hetzelfde probleem.
Ik heb recentelijk de HBO opleiding Bedrijfseconomie afgerond. Hiervoor heb ik HAVO met Wiskunde A1,A2 gedaan.
Hierdoor moet ik eerst de pre-master finance gaan doen en aansluitend de master.
Kan iemand mij uitleggen welk percentage van de opleiding bestaat uit wiskunde/statitstiek?
En of het realiseerbaar is?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop