Ik heb van die bamboe stoommandjes, en ik stoom groente graag. Bloemkool, Broccoli, courgettes ook wel eens gedaan, maar met name peultjes ben ik fan van.
Het is vooral om de groente zelf zo smaakvol mogelijk te houden, dus niet zozeer voor echt recepten maar een pure bereiding. Ik heb het idee dat het wel wat uitmaakt voor de smaak, maar het is vooral dat ik dan heel makkelijk bijvoorbeeld een peultje eruit kan vissen om te proeven of die al precies gaar is. Je bent ook van het afgieten af, het is minder nat, handig als de witlof nog de oven in moet.
Verder vind ik grof zout lekker omdat het zout dan niet gelijkmatig verdeeld is, en je daardoor meer smaaksensatie krijgt. Als je het in het water kookt dan werkt dat natuurlijk niet. Ook kun je nog even wat kaas over de broccoli of bloemkool raspen en mee laten smelten, dat werkt ook niet zo goed in kokend water. Ik vind het dus vooral handig bij het smaakvol bereiden van groente zonder daar al te veel mee te doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.