LennardNL | maandag 18 maart 2013 @ 16:39 |
Hallo! We vonden zojuist dit ding, maar hebben geen idee wat we ermee moeten. In die bakjes moet brandstof, maar wat voor? Het idee is dat je dan de pannetjes erop zet, maar we hebben dus geen idee wat er in die bakjes moet. En willekeurig benzine enzo proberen zie ik ook niet zo zitten. ![]() Iemand een idee? ![]() ![]() ![]() | |
Aldo-MC | maandag 18 maart 2013 @ 16:40 |
Spiritus | |
LennardNL | maandag 18 maart 2013 @ 16:40 |
Dat brandt toch in één keer weg met een steekvlam of niet? ![]() | |
henkde_j | maandag 18 maart 2013 @ 16:41 |
| |
Aldo-MC | maandag 18 maart 2013 @ 16:42 |
Nee juist niet: http://nl.wikipedia.org/wiki/Brandspiritus | |
RolStaart-Beer | maandag 18 maart 2013 @ 16:42 |
Brandgel | |
golfer | maandag 18 maart 2013 @ 16:45 |
carbit. | |
henkde_j | maandag 18 maart 2013 @ 16:54 |
Voor wanneer je haast hebt ![]() | |
LennardNL | maandag 18 maart 2013 @ 17:33 |
Thanks, dan wordt het spiritus. ![]() | |
Beelzebufo | maandag 18 maart 2013 @ 17:59 |
Dat. Is een soort van dikke spiritus, brand net zo goed maar loopt niet brandend alle kanten op als er een brander om zou vallen. Nee hoor. Je neemt brandgel. Bij alle Blokkers etc. te koop | |
Evertjan | maandag 18 maart 2013 @ 18:01 |
dit is trouwens wel gourmetten hoe het hoort, tegenwoordig zijn er mensen die elektrisch gourmetten ![]() ![]() ![]() | |
Lienekien | maandag 18 maart 2013 @ 18:02 |
Hoe bedoel je, 'tegenwoordig'? Gourmetten is toch sowieso iets van de laatste jaren? Fonduen, dat deden we vroeger met zo'n spiritusbrandertje. ![]() | |
Its-Jojo-4you | maandag 18 maart 2013 @ 19:13 |
waar haal je het vandaan dat er brandgel in moet? Het zijn spiritusbranders.... | |
Pietverdriet | maandag 18 maart 2013 @ 19:15 |
Waarom zou je in godsnaam willen bakken aan tafel? | |
Its-Jojo-4you | maandag 18 maart 2013 @ 19:19 |
en waarom is dat een probleem? De smaak is er niet anders om want indirecte warmte. | |
deadly_kiss | maandag 18 maart 2013 @ 19:19 |
Wat een vreemde bakjes, kan je de opening van het oppervlakte niet kleiner of groter maken? Ik denk dat er best wel een flinke vlam vanaf komt voor op een normale tafel! | |
Its-Jojo-4you | maandag 18 maart 2013 @ 19:26 |
daar zijn die gaatjes aan de zijkant voor, door die verder open of dicht te doen krijgt de vlam meer of minder zuurstof en wordt deze dus groter of kleiner. Prima beheersbaar. | |
Beelzebufo | maandag 18 maart 2013 @ 22:02 |
Dan vervang je ze door gelbranders. Of je checkt je brandpolis. Wat jij wil. Ja maar, ja maar... dat is gezellig! Overigens kan je op die rug* brandertjes niet serieus bakken, meer langzaam gaarstoven. *rug=lichaamsdeel van drie letters, middelste is een 'U' | |
Whiskers2009 | maandag 18 maart 2013 @ 22:15 |
Spiritus | |
blow... | donderdag 21 maart 2013 @ 00:09 |
Ethanol. Of spiritus. | |
Pietverdriet | donderdag 21 maart 2013 @ 06:51 |
![]() Zo gezellig, komen allemaal mensen voorbij | |
Gertje-Plongers | donderdag 21 maart 2013 @ 07:17 |
Ik zou er maar mee uitkijken, zeker met eventueel bijvullen van de branders. ik ben er pasgeleden door in de brand gevlogen en naar het ziekenhuis gemoeten, en dat is geen pretje.. Dus wat je ook doet niet bijvullen als ze niet volledig afgekoeld zijn! ook al is de vlam uit! Het heeft een laag vlampunt en als je pech hebt ontploft de fles en ben je de lul. Beter koop je er 1 die elektrisch is! | |
Pietverdriet | donderdag 21 maart 2013 @ 09:57 |
QFT Loopt niet te fucken met stierepis! | |
EJ403 | donderdag 21 maart 2013 @ 12:44 |
Niet weten hoe vuur werkt ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 21 maart 2013 @ 14:37 |
Als jij weet hoe vuur werkt zou je moeten weten hoe belangrijk veiligheid is. | |
HostiMeister | donderdag 21 maart 2013 @ 14:44 |
Wat een drama, deden we vroeger regelmatig met de hele familie. Gewoon spiritus en opletten, zo moeilijk is het allemaal niet. ![]() | |
Lienekien | donderdag 21 maart 2013 @ 14:45 |
Op de onderste foto in de OP zie je de dekseltjes. Die altijd bij de hand houden om het eventueel mee af te dekken. | |
EJ403 | donderdag 21 maart 2013 @ 14:52 |
Daar heb je alleen wat aan als er te veel vuur uit je gourmet ding komt, en je het per direct uit wil hebben. Je hebt er dus niks aan als die spiritus bus in je hand ontploft, dan kun je beter voor de branddeken gaan. Of nog beter, niet zomaar bijvullen. | |
Lienekien | donderdag 21 maart 2013 @ 14:54 |
Ja, ook goed. Gewoon allemaal een branddeken op schoot. | |
Kluts | donderdag 21 maart 2013 @ 15:08 |
Idd spiritus, maar die dingen zijn levensgevaarlijk man, wegflikkeren! ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 21 maart 2013 @ 15:10 |
En de kat springt even op tafel, stoot de boel om en de boel staat in de fik | |
Kluts | donderdag 21 maart 2013 @ 15:11 |
De grap is ook als je per ongeluk spiritus geknoeid hebt zonder het in de gaten te hebben. Bij ons heeft regelmatig een stoelpoot in de hens gestaan. ![]() | |
HostiMeister | donderdag 21 maart 2013 @ 15:12 |
Een kat die op tafel springt als je aan het eten bent, dan heb je je beest niet opgevoed. Kom op zeg. Kun je net zo goed zeggen dat er ineens een wilde beer binnen komt lopen en aan je begint te knagen, minstens zo plausibel. | |
Pietverdriet | donderdag 21 maart 2013 @ 15:13 |
Inherent veilige oplossingen zijn altijd beter en preferent boven mitigation | |
Pietverdriet | donderdag 21 maart 2013 @ 15:14 |
http://www.rkz.nl/ | |
HostiMeister | donderdag 21 maart 2013 @ 15:17 |
In de 30 jaar dat wij thuis zoiets deden en katten hebben is het nog nooit gebeurd. Sommige mensen moet je niet in de buurt van vuur laten, andere kunnen er wel mee omgaan. Niet zo aanstellen. | |
Lienekien | donderdag 21 maart 2013 @ 15:31 |
Of je elimineert het probleem op voorhand. Maar dat is evident. | |
handige_har | donderdag 21 maart 2013 @ 15:42 |
Ik werk hiermee in de horeca, en je hoort hier brandgel bij te gebruiken! Dan gaat alles prima! | |
Ole | donderdag 21 maart 2013 @ 16:12 |
Let wel op met brandgel. Is gevaarlijker dan je denkt! http://www.koninklijke-eh(...)l-niet-zonder-gevaar | |
Gertje-Plongers | donderdag 21 maart 2013 @ 16:45 |
Nee zeker niet, dat doe ik nooit meer! Binnen een fractie van een seconde stond het halve huis inclusief ikzelf in de fik. Dat spul is echt troep. Gelukkig redelijk snel in de douche weten te komen en een ander de kraan opgezet en ben ik er met tweede graads van af gekomen. | |
Gertje-Plongers | donderdag 21 maart 2013 @ 16:47 |
ik weet prima hoe het werkt maar het was de ander die aan het bijvullen was toen de fles ontplofte en ik alles over mij heen kreeg. Terwijl het brandertje al uit was. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Binnen een seconde een klein inferno.. Niet doen dus als het even kan. | |
Pietverdriet | donderdag 21 maart 2013 @ 17:01 |
Dat is wat ik bedoel | |
Pietverdriet | donderdag 21 maart 2013 @ 17:01 |
Net als al die mensen die al jaren de BBQ met stierepis aansteken, en dan alsnog in Beverwijk belanden. | |
Beelzebufo | donderdag 21 maart 2013 @ 21:08 |
Een ober komt even bijvullen, giet mis en steekt de tafel in de fik. True story. En hij was niet eens onder de indruk, depte de plas spiritus even uit en ging daarna door of er niets aan de hand was | |
Ole | donderdag 21 maart 2013 @ 21:12 |
brr je kunt wmb niet voorzichtig genoeg zijn met die rotzooi. iets te veel ellende gezien. het is zo gebeurd | |
HostiMeister | donderdag 21 maart 2013 @ 22:36 |
Kwestie van Darwin. Doe je toch niets aan. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 maart 2013 @ 07:47 |
Ah, gus, wat een stoere puber | |
HostiMeister | vrijdag 22 maart 2013 @ 09:24 |
Nee, d'r zijn altijd mensen die te dom zijn om te poepen, er zijn ook mensen die pech hebben en er zijn genoeg mensen die wel verantwoordelijk om kunnen gaan met vuur. Die eerste categorie doe je toch niets aan. Pech blijf je houden. Ik vind dat je je een beetje aanstelt. | |
vivelafete | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:08 |
Ook hier heeft het gebruik van die gourmetbrandertjes icm spiritus nog nooit enig probleem opgeleverd. Het lijkt me echter wel evident om die dingen niet te gaan bijvullen als ze nog niet voldoende afgekoeld zijn (maar dat vind ik dan ook wel ongelooflijk dom), verder zal het bij normaal, niet idioot gebruik geen enkel probleem zijn. Gewoon genoeg brandstof er in doen zodat ze wel een tijdje blijven branden (paar uur). Vroeger vond ik het erg leuk om zelf lekker wat hapjes klaar te mogen en kunnen maken, nu heb ik het al een behoorlijke tijd niet meer gedaan en heb er ook niet echt behoefte aan, zet liever een gewoon maal op tafel. Maar met kids is het een prima vermaak. | |
Lienekien | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:17 |
Maar als het fout gaat, gaat het ook goed fout. Wat mij betreft een goede reden om je er misschien maar gewoon niet aan te wagen. | |
The_Groove | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:53 |
Dit dus. Ging bij ons thuis altijd goed. Gewoon niet fucken met vuur cq spiritus | |
Pietverdriet | vrijdag 22 maart 2013 @ 11:53 |
Tja, en ik vind dat jij verschrikkelijk domme dingen post. | |
HostiMeister | vrijdag 22 maart 2013 @ 12:11 |
Idem ![]() |