Ik vond op de site van het Voedingscentrum een schema daarvoor.quote:Op maandag 11 augustus 2014 16:47 schreef Dot. het volgende:
Margarine kan ook plantaardig zijn natuurlijk, maar zit ook vol met allerlei dingen om er maar margarine van te maken. Ik denk dat ik liever roomboter smeer
Ik ga ook even volgen hierIk ben vooral erg benieuwd hoe het nu werkt met voedingen vervangen. Uiteindelijk is dus het idee dat je uitkomt op 3 flessen per dag?
Ah, Nutricia heeft ook een goed gesponsorde dagindelingquote:Op maandag 11 augustus 2014 16:50 schreef Burdie het volgende:
[..]
Ik vond op de site van het Voedingscentrum een schema daarvoor.
Maar op zich handig om zo'n schema te bekijken iddquote:Vanaf 6 maanden verandert er veel in de voeding van je kindje. Van 4 keer melkvoeding en een paar hapjes per dag, ga je naar een dagmenu met 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch en warme maaltijd) en 3 tussendoortjes. Nutricia helpt je hierbij en heeft een eerste voorbeelddagmenu samengesteld.
Ontbijt
Pap van 200 ml borstvoeding of opvolgmelk 2 met Bambix Zonnige Ontbijtpap Fijne Granen
Tussendoor ochtend
Olvarit Appel, banaan, sinaasappel
Lunch
Borstvoeding of 200 ml opvolgmelk 2
Tussendoor middag
Olvarit Drinkfruit peer, appel + een broodkorstje
Avondeten
Olvarit Broccolischotel met kalkoen
Voor het slapen
Borstvoeding of 200 ml Nutrilon Goede Nacht
Uiteindelijk op 0quote:Op maandag 11 augustus 2014 16:47 schreef Dot. het volgende:
Margarine kan ook plantaardig zijn natuurlijk, maar zit ook vol met allerlei dingen om er maar margarine van te maken. Ik denk dat ik liever roomboter smeer
Ik ga ook even volgen hierIk ben vooral erg benieuwd hoe het nu werkt met voedingen vervangen. Uiteindelijk is dus het idee dat je uitkomt op 3 flessen per dag?
Shit, moet ik dus toch echt m'n fles Nutrilon laten staan s ochtends!quote:Op maandag 11 augustus 2014 17:13 schreef GotC het volgende:
[..]
Uiteindelijk op 0. Het CB gaf als richtlijn bij 9 mnd nog 2 á 3 flessen (incl pap) te geven.
*check*
Succes!quote:Op maandag 11 augustus 2014 17:21 schreef Dot. het volgende:
[..]
Shit, moet ik dus toch echt m'n fles Nutrilon laten staan s ochtends!
De bv bedoel je? Want brood ofzo geven is ook voeden.quote:Op maandag 11 augustus 2014 17:47 schreef Moppert het volgende:
Gewoon nogsteeds op verzoek en dat verzoek zal veranderen en minder worden.
hehehe, herkenbaar wel hoor. Kind van de rekening, zo'n tweedequote:Op maandag 11 augustus 2014 23:15 schreef Vanyel het volgende:
Ik vind t nogal schrikken bij nr 2 dat we de helft van de tijd vergeten m eten te geven.
Vast voedsel bedoel ik dan. Borst krijgt ie zoveel ie wil.
Rijst en pasta kun je prima babyproof makenquote:Op dinsdag 9 september 2014 22:32 schreef Burdie het volgende:
Weer een schopje. Wat geven jullie allemaal als avondeten? Kuiken is zes maanden.
Wij eten vaak rijst en pasta, of dingen als pizza, spareribs, shoarma... niet erg babyproof. Potjes heeft niet de voorkeur, maar wat wel? Waar vind ik inspiratie?
Precies ditquote:Op woensdag 10 september 2014 08:32 schreef Cwen het volgende:
+1 op Sjeen. Maak hier vaak pasta, rijst, agv, maaltijdsoepen en salades. Ellie krijgt dan de groenten en koolhydraten/vis gemengd. Groenten kook ik óf geef ik rauw, vis altijd stukjes van ons - maar dat is pas sins 10 mnd.
Met 6 maanden kreeg ze gewoon komkommer, wortel, paprika, courgette etc in repen.
Burd is het niet gewoon een die om zelf babyproof te eten. Dus niet dat je het eten van kuiken aanpast naar dat van jullie maar jullie je eten aanpassen aan kuiken. Dus hup geen pizza, spareribs en schoarma meerquote:Op dinsdag 9 september 2014 22:32 schreef Burdie het volgende:
Weer een schopje. Wat geven jullie allemaal als avondeten? Kuiken is zes maanden.
Wij eten vaak rijst en pasta, of dingen als pizza, spareribs, shoarma... niet erg babyproof. Potjes heeft niet de voorkeur, maar wat wel? Waar vind ik inspiratie?
Wij doen nergens zout opquote:Op woensdag 10 september 2014 09:17 schreef klaprooss het volgende:
[..]
Burd is het niet gewoon een die om zelf babyproof te eten. Dus niet dat je het eten van kuiken aanpast naar dat van jullie maar jullie je eten aanpassen aan kuiken. Dus hup geen pizza, spareribs en schoarma meer. Dus kuiken wil je groenten geven dan ga je brocoli eten, wel zo makkelijk. Geen dubbele bereidingstijd, pannen of recepten. Dingen als zout laat je of geheel vangen of voeg je voor jezelf pas toe wanneer je het eten op je bord hebt.
Doen jullie aan Rapley? of geven jullie gepureerd voedsel?
Wat je zegt over Rapley herken ik wel.quote:Op woensdag 10 september 2014 09:22 schreef Burdie het volgende:
[..]
Wij doen nergens zout open Rapley zou de voorkeur hebben, maar hij krijgt dan maar heel weinig binnen (en hij heeft altijd echt veel honger). We zoeken naar een soort tussenvorm
.
Als Jibs een hongerige dag heeft maak ik een groente wat fijner niet enorm gepureerd (bijv wortel) maar dan geven we af en toe een lepel van die zooi :p en dan een wortel rapley erbij. Dat fijner maken kost je 2 min meer en dan krijgt kuiken wel wat meer binnenquote:Op woensdag 10 september 2014 09:20 schreef Burdie het volgende:
Oh easy peasy heb ik idd vaker voorbij zien komen als aanrader. Ga even naar bol.commen![]()
S vindt macaroni heel lekker, spaghetti vindt hij maar maf voelen in zijn mondje en rijst wordt vooral een kliederboel. Mag ik er wel al wat saus op doen voor hem? Komkommer vindt hij heerlijk, net als brood.
Het leek me allemaal reuze simpel, maar vind het toch best lastig om wat te verzinnen voor hem. We zullen idd waarschijnlijk zelf ook vanzelf wel anders gaan eten. Het moet ook gewoon nog even in ons systeem komen denk ik. Hoe lang duurde dat bij jullie?.
Brood? Of als het pap moet zijn, broodpap/biscuitpap?quote:Op woensdag 10 september 2014 11:24 schreef -Bubseltje- het volgende:
Ik keek net op de verpakking van de pap van S. Zonninge Ontbijtpap dat er soja in zit. Nu kan ze daar niet tegen. Weet er toevallig iemand een alternatief?
Dat laatste ben ik het wel mee eens, maar mijn lichaam minder...quote:Op woensdag 10 september 2014 09:46 schreef WupWup het volgende:
Ik merk dat de motorische ontwikkeling ontzettend snel gaat en zodoende er ook al veel eten naar binnen wordt gewerkt. Ik heb hier ook zo'n vuilnisvatje (bijna 7 mndn), net als de oudste overigens, maar laat haar het wel zelf doen. Werkt voor ons wel. Als we eens wat eten wat niet meegerapleyt kan, dan heb ik altijd wel een stuk fruit of een tomaat of een zoutloze rijstewafel ofzo liggen. Je hoeft nog geen complexe maaltijden die voldoen aan allerlei voedingswaarden te bedenken he, het is maar oefenen en ontdekken. Voeding komt voorlopig nog uit de borst. En tegen de tijd dat dat evenwicht gaat verschuiven, kan kuiken al zelf eten.
Misschien pap van Biobim?quote:Op woensdag 10 september 2014 11:24 schreef -Bubseltje- het volgende:
Ik keek net op de verpakking van de pap van S. Zonninge Ontbijtpap dat er soja in zit. Nu kan ze daar niet tegen. Weet er toevallig iemand een alternatief?
Het lijkt me dat je nog niet kan verwachten dat een kindje van 6 maanden echt een volwaardige maaltijd -met voldoende voedingswaarden om een stuk bv te vervangen- uit eten haalt? Het is tenslotte bijvoeding, hoofdvoeding is -in jouw geval- borstvoedingquote:Op woensdag 10 september 2014 11:59 schreef Burdie het volgende:
[..]
Dat laatste ben ik het wel mee eens, maar mijn lichaam minder...dus wat voedingswaarde in het (avond) eten zou toch prettig zijn.
Eten is nu echt nog bijvoeding - hij werkt 't wel eeg, maar z'n verteringsstelsel is nog niet zo ingesteld dat hij er écht iets uithaalt, helaas. Als je bv te sterk terugloopt zul je daarom toch (bio of geitenmelk-)kv moeten overwegen, gok ik.quote:Op woensdag 10 september 2014 11:59 schreef Burdie het volgende:
[..]
Dat laatste ben ik het wel mee eens, maar mijn lichaam minder...dus wat voedingswaarde in het (avond) eten zou toch prettig zijn.
Kan ook wel maar toch nog niet voor een baby van 5.5 maandquote:Op woensdag 10 september 2014 11:35 schreef L-E het volgende:
Ik vind pizza (zelfgemaakt) en spareribs best geschikt voor kleine kinderen hoorWij eten dat, en ze eten gewoon mee.
Wij hebben wel bij zulke maaltijden altijd een bak met hapklare gezonde dingen op tafel staan. Stukken komkommer, cherrytomaatjes, reepjes wortel, etc. Daar snoepen ze dan ook uit. Ook een goede tip voor de namiddagdip (dat moment waarop ze strontvervelend worden van de trek en je avondeten nog niet klaar is)
Wat doe je daarmee danquote:Op zaterdag 1 november 2014 06:27 schreef Trebo het volgende:
Leuk die bijvoeding.. we gaan zo onderhand naar 50 slabbers per week denk ik
Oh, dat herken ik niet zo. Wel dat het troep wordtquote:Op zaterdag 8 november 2014 14:38 schreef Trebo het volgende:
[..]
Omdat ze nog eten moeten leren he.. dus ja, dat gaat natuurlijk overal zitten.
Nouja, bij wijze van spreken danquote:Op zaterdag 8 november 2014 14:48 schreef Burdie het volgende:
[..]
Oh, dat herken ik niet zo. Wel dat het troep wordtmaar zoveel slabbetjes gaan hier er niet doorheen. Er bestaan btw ook plastic slabbetjes
.
Ja. Ik zou gaan voor hüttenkäse of iets dergelijks.quote:Op zaterdag 8 november 2014 14:37 schreef Burdie het volgende:
Ik kwam even iets anders vragen, smeerkaas voor kinderen, is die alsnog te zout voor een baby? Vanaf welke leeftijd zou je dat kunnen aanbieden?
Philadelphia. Maar geen idee hoeveel "zooi" daar in zit eerlijk gezegd. In elk geval minder zout.quote:Op zaterdag 8 november 2014 19:54 schreef Burdie het volgende:
Bedankt dameshüttenkäse zal denk ik wel in de smaak vallen!
Wat voor spread bedoel jij, kyara?
Oh, wij gebruiken echt niet elke keer een schone slab hoor.quote:Op zaterdag 1 november 2014 06:27 schreef Trebo het volgende:
Leuk die bijvoeding.. we gaan zo onderhand naar 50 slabbers per week denk ik
Meer dan nu met 10 maandenquote:Op dinsdag 16 december 2014 14:52 schreef Burdie het volgende:
Vraagje. Hoeveel brood aten jullie kindjes met 9 maanden?
En wat is (behalve melk) een geschikt ontbijt voor een baby?
Ik ga denk ik binnenkort met Riley bij L-E wonenquote:Op woensdag 17 december 2014 11:52 schreef klaprooss het volgende:
Mazzel kinderen bij L-E thuis! Geef mij ook zo'n moeder![]()
![]()
bezorg je ook?quote:Op woensdag 17 december 2014 10:12 schreef L-E het volgende:
Met 9 maanden werd hier nog geen brood gegeten. Wat we wel deden als ontbijt: vette yoghurt met fruit, smoothies, roerei met tomaat en champignons, gekookt ei met stukje avocado, bananenpannenkoekjes.
De eerste tijd is zo'n groentenhapje echt nog bijvoeding he. Het gaat voorlopig nog geen fles vervangen (normaal gesproken). Wij begonnen met een hapje geven op een willekeurig wakker moment, gewoon om te wennen en te oefenen. Pas toen ze er meer van begon te eten en er meer van at, zijn we het echt op een voedingsmoment gaan geven. E heeft echt nog tot ze 1,5 was ofzo na het avondeten nog een fles voor het slapen gekregenquote:Op woensdag 17 december 2014 21:42 schreef Dyre het volgende:
Ja, de term pyjamapapje heb ik ook al eens voorbij zien komen, maar daar moet ik me ook nog in verdiepen. Ik had pap (als ik het al ga geven) meer voor in de ochtend bedacht?
Ik hou het nog maar even op groente, in de avond. En als dat er goed ingaat fruit 's ochtends.
Meteen weer een vraag:
Ik had bedacht om 's avonds eerst groente te geven en daarna indien honger nog de fles. Die dan langzaam afbouwen.
Maar nu is ze vaak zo hongerig dat ze meteen op de fles aanvalt en ik verwacht dat we nooit de rust voor een hapje kunnen krijgen, voordat de eerste honger is gestild
Is het dan een goed idee om gewoon eens een schepje minder voeding in de fles te doen?
(en die dan eerst te geven)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |