abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † maandag 22 april 2013 @ 19:37:33 #76
91830 MaximusTG
pi_125610870
Licht? Ze zijn helemaal niet licht, ze zijn gewoon bruin.
pi_125681110
Ik heb net even de G3 opgemaakt, maar ik ben niet zo'n ster in de exacte werking van elektra. Welk deel van de thermostaat moet ik buigen zodat hij later afslaat? Als je de knop van de oven draait hoor je een klik en maakt de thermostaat dus contact. Welk deel gaat bij teveel warmte van uit?

  † In Memoriam † woensdag 24 april 2013 @ 16:58:23 #78
91830 MaximusTG
pi_125684633
Dat goudkleurige staafje, dat komt uit de knop toch? Dat leidt naar een roze puntig dingetje, volgens mij moet je die verder naar binnen krijgen (of iets bovenop de top van dat roze dingetje plakken). Die twee bolle goudkleurige contactjes zijn volgens mij de punten waar het daadwerkelijke contact gemaakt wordt.
Maar ik zou je niet aanraden hier aan te gaan prutsen. Beter neem je de twee draden die naar dit onderdeel lopen (zie ik dat ze met een soort ringetjes aan de thermostaat zitten?), en verbind je die met een draad met een schakelaar die je buiten het apparaat leidt.
Dan kan je het element handmatig aan en uit schakelen.
Pas wel op met wat je doet! En test je apparaat buiten uit! Liefst aan een verlengsnoer, zodat je niet bij je apparaat in de buurt hoeft te komen mocht er iets misgaan.
  † In Memoriam † woensdag 24 april 2013 @ 18:28:52 #79
91830 MaximusTG
pi_125687674
Mwoaaaah, dat was een lekkere pizza zeg!

Heb filmpje gemaakt van het vormen, was alleen beetje slap deeg vanwege toegevoegde desem, dus was snel klaar :P.


Pizza met tomatensaus, gecarameliseerde rode ui met balsamico azijn, schwarzwalder ham, verse mozzarella en geitenkaas. Na bakken nog wat rucola met olijfolie en zout. En nog wat peper er bovenop.

pi_125710598
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 16:58 schreef MaximusTG het volgende:
Dat goudkleurige staafje, dat komt uit de knop toch? Dat leidt naar een roze puntig dingetje, volgens mij moet je die verder naar binnen krijgen (of iets bovenop de top van dat roze dingetje plakken). Die twee bolle goudkleurige contactjes zijn volgens mij de punten waar het daadwerkelijke contact gemaakt wordt.
Maar ik zou je niet aanraden hier aan te gaan prutsen. Beter neem je de twee draden die naar dit onderdeel lopen (zie ik dat ze met een soort ringetjes aan de thermostaat zitten?), en verbind je die met een draad met een schakelaar die je buiten het apparaat leidt.
Dan kan je het element handmatig aan en uit schakelen.
Pas wel op met wat je doet! En test je apparaat buiten uit! Liefst aan een verlengsnoer, zodat je niet bij je apparaat in de buurt hoeft te komen mocht er iets misgaan.
Thanks. Ik denk dat een externe schakelaar wel het beste is idd. Gevaar is dan weer wel dat je die onnodig laat branden. Althans... Als ik het handig met met eventueel een lampje erbij... Je laat die over ook niet onnodig aanstaan. Ik denk er sowieso goed over na alvorens ik iets modificeer :)
pi_125723542
ik ben zo jaloers op jullie pizza kunsten...die van mij lijken er niet eens op...slappe dunne bodems die niet gaar genoeg lijken te worden, verder ben ik nog niet gekomen
pi_125723815
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:45 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
ik ben zo jaloers op jullie pizza kunsten...die van mij lijken er niet eens op...slappe dunne bodems die niet gaar genoeg lijken te worden, verder ben ik nog niet gekomen
Of je mikt teveel erop, of je oven wordt niet heet genoeg?
Het eerste is eenvoudig te verhelpen, het tweede niet :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 16:58:43 #83
91830 MaximusTG
pi_125723978
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:45 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
ik ben zo jaloers op jullie pizza kunsten...die van mij lijken er niet eens op...slappe dunne bodems die niet gaar genoeg lijken te worden, verder ben ik nog niet gekomen
Als je hulp wil;
- Welk recept gebruik je?
- Welke bloem gebruik je?
- Wat voor oven heb je?
- Hoe heet staat ie?
- Heb je een steen in de oven?
pi_125729137
Damn, nu heb ik honger. Vergis ik me als ik zeg dat er hier mensen in het topic zijn die 5 keer per week pizza maken?

En nog een vraag: ik heb zo'n magno-ovencombi van 70 euro. Kan je daar zelfgemaakte pizza's in bakken? En zo niet, zijn er magno-ovencombi's waar dat wel in kan?
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
pi_125731609
nee met van 70euro kan dat niet.
met een van 50euro lukt het wel :')
pi_125734926
Mijn probleem is mijn combi oven..die wordt gewoonweg niet warm genoeg. Ik wil dus graag zo'n bestron of ferrari ding. Maar dat moet nog even wachten :)
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 21:29:07 #87
91830 MaximusTG
pi_125735843
Maar hoe warm wordt ie dan? Een steen zou jou al heel veel helpen denk ik.
Mijn pizza hierboven is ook gewoon op 250 graden gebakken.
pi_125747407
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 20:17 schreef loecje het volgende:
nee met van 70euro kan dat niet.
met een van 50euro lukt het wel :')
Zo, 't is maar goed dat jij zo uitzonderlijk grappig bent, anders had ik vandaag misschien niet gelachen.

Maar 't was een serieuze vraag dus. Als je een combi van, laten we zeggen 150 euro koopt, kan je dan zelf pizza maken? Lijkt me heerlijk namelijk.
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
pi_125748225
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2013 02:49 schreef Zapato het volgende:

[..]

Zo, 't is maar goed dat jij zo uitzonderlijk grappig bent, anders had ik vandaag misschien niet gelachen.

Maar 't was een serieuze vraag dus. Als je een combi van, laten we zeggen 150 euro koopt, kan je dan zelf pizza maken? Lijkt me heerlijk namelijk.
Het gaat niet om de prijs, het gaat erom hoe warm je oventje wordt..
pi_125748752
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 08:07 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Het gaat niet om de prijs, het gaat erom hoe warm je oventje wordt..
dat dus. vandaar mijn opmerking dat het met een combimagnetron van 50euro wel lukt.
de prijs zegt helemaal niets over hoe goed de oven is.
pi_125750819
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 08:47 schreef loecje het volgende:

[..]

dat dus. vandaar mijn opmerking dat het met een combimagnetron van 50euro wel lukt.
de prijs zegt helemaal niets over hoe goed de oven is.
Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.

Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
pi_125750950
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 10:14 schreef Zapato het volgende:

[..]

Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.

Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?
degene die warm genoeg wordt ;)
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 10:50:40 #93
91830 MaximusTG
pi_125752091
Het blijven gewoon baggerapparaten hoor, combimagnetrons. Koop gewoon een goeie oven...
Als het per se een kleintje moet zijn, die zijn er ook, bv deze:

http://www.wehkamp.nl/hui(...)6000&F=2,6,5,17&SM=4

Zit al een steen bij zelfs. Kan je natuurlijk niet garanderen dat dat wat is.

Maar bij combimagnetrons, zeker in het gewenste prijssegment is de oven functie -zeer- ondergeschikt aan de magnetronfunctie.

En die kleine pizza-ovens ben ik helemaal vanaf gestapt; teveel nadelen en gepruts. Geef mij maar gewoon een goed fornuis met oven en een dikke pizzasteen. Of een mooie houtoven buiten natuurlijk :P.
pi_125752348
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 10:50 schreef MaximusTG het volgende:
Het blijven gewoon baggerapparaten hoor, combimagnetrons. Koop gewoon een goeie oven...
Als het per se een kleintje moet zijn, die zijn er ook, bv deze:

http://www.wehkamp.nl/hui(...)6000&F=2,6,5,17&SM=4

Zit al een steen bij zelfs. Kan je natuurlijk niet garanderen dat dat wat is.

Maar bij combimagnetrons, zeker in het gewenste prijssegment is de oven functie -zeer- ondergeschikt aan de magnetronfunctie.

En die kleine pizza-ovens ben ik helemaal vanaf gestapt; teveel nadelen en gepruts. Geef mij maar gewoon een goed fornuis met oven en een dikke pizzasteen. Of een mooie houtoven buiten natuurlijk :P.
_O_

Daarom vraag ik het in dit topic: kenners. Heb ook liever een echte oven natuurlijk, maar dat zit er met de huidige behuizing niet in. Los van de prijs nog. Dank!
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 11:46:18 #95
91830 MaximusTG
pi_125754108
En dr zal trouwens vast wel ergens een combi zijn die wel goed presteert als oven, maar die zal je dan toch echt moeten "ontdekken" in een winkel of zo, dat is zo moeilijk te beoordelen op internet.
Voor wij een fornuis hadden hadden we een kookplaat op gas en een combimagnetron. Man wat een kloteding was dat. Was ook zo'n 60 euro ding van de Blokker geloof ik.
Maakte herrie, kon maar tot 230 graden, maar volgens mij haalde ie dat niet eens.
En het is irritant dat er vaak niet eens een bakplaat bij zit. Ja, alleen zo'n stomme ronde, of zo'n roostertje met korte en lange poten.
Toen nog een tijdje een Tefal grilloventje gehad. Geen magnetronfunctie, die gebruik ik toch nooit. Maar die was eigenlijk weer te klein, heet werd ie wel! Dus dat was slechte warmteverdeling, omdat je eten toch al snel dicht bij het element zat.
En toen een mooi Etna fornuisje gekocht. Prima oven. Daar heel veel pizza in gebakken op mn dikke pizzasteen van chamotte.
Kort uitstapje naar een Bestron pizzaoven gemaakt, maar dat is het niet voor mij.
Omdat:
- Weinig plek voor je pizza, als je volledige oppervlak gebruikt en een beetje van een mooie luchtige, wat hogere rand houd zoals ik dan valt het element precies binnen de rand, waardoor ie niet mooi bruint
- Bruining, gelijkmatig, is sowieso een probleem
- Steen onderin wordt wel loeiheet, maar bovenkant houdt geen warmte vast
- Pizza wordt praktisch gestoomd omdat het vocht dat verdampt nergens heen kan.

Tja, weet niet, ik ga dan liever voor de ruimere thuisoven. Zoals ik het nu voor mekaar heb bakken de pizza's alsnog best snel, 7-8 minuten. Door de goede afstand van het element te kiezen en lang voor te verwarmen bruint de onderkant ook mooi, in dezelfde tijd als de bovenkant.
Langere fermentatie van deeg met weinig gist zorgt voor het afbreken van complexe suikers in de bloem. Dat geeft die mooie bruine vlekken op de rand.

Dus ik blijf bij mn gewone oven, tot ik een keer in de gelegenheid ben een houtoven te bouwen/kopen.
Hoewel bakken daarin weer een stuk arbeidsintensiever is en dus iets wat je minder vaak zal doen. Sowieso niet als het slecht weer is :P.

quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:53 schreef Gripper het volgende:

[..]

Of je mikt teveel erop, of je oven wordt niet heet genoeg?
Het eerste is eenvoudig te verhelpen, het tweede niet :)
Wat vonden je collega's eigenlijk van je pizza's?
pi_125755184
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 21:29 schreef MaximusTG het volgende:
Maar hoe warm wordt ie dan? Een steen zou jou al heel veel helpen denk ik.
Mijn pizza hierboven is ook gewoon op 250 graden gebakken.
hij zou 250 moeten kunnen worden, maar ik heb niet het idee dat ie dat haalt.
gewoon zo'n pizza steen die je overal kunt kopen of van een speciaal merk ofzo?
pi_125755185
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 10:14 schreef Zapato het volgende:

[..]

Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.

Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?
het zegt natuurlijk wel iets, goede kwaliteit is meestal duurder.
maar er zijn ook dure ovens waar je uiteindelijk niets mee kan omdat ze niet heet genoeg worden en ook goedkope combi's die wel goed heet worden.

een losse oven wat hier boven al genoemd wordt werkt waarschijnlijk het beste. mocht je wel alles in een toestel willen, kijk dan eens naar een combi-oven ipv een combi-magnetron. daarbij is (meestal) de oven de basis en de magnetron de extra optie.

wanneer het budget moet zijn zou je ook kunnen kijken naar een nette 2ehands.
als student had ik een 2ehands combi oven die goed heet werd. het enige nadeel was dat de achterkant warmer werd dan de voorkant. oplossing was een pizza op het draaiplateau maken of halverwege de plaat omdraaien.
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 12:28:34 #98
91830 MaximusTG
pi_125755523
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 12:17 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:

[..]

hij zou 250 moeten kunnen worden, maar ik heb niet het idee dat ie dat haalt.
gewoon zo'n pizza steen die je overal kunt kopen of van een speciaal merk ofzo?
Nou, hoe dikker de steen hoe meer warmte ie vast kan houden. Dan kan je bv makkelijker meerdere pizza's achter elkaar bakken. Kijk gewoon of je dr een kan vinden die past.
Bij de blokker verkopen ze voor een paar euro van die oventhermometers, als je het zeker wil weten.
pi_125755586
ah dat is mischien wel handig ja, zo oven thermometer.
En dan zal ik eens eerst voor een steen gaan kijken voordat ik weer een apparaat aanschaf dat vervolgens werkeloos in de bijkeuken staat omdat het niet aan de verwachtingen voldoet ;)
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 12:43:31 #100
91830 MaximusTG
pi_125755933
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is. :P.

Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.

Edit:
Topic wat opfleuren met foto's; dit is de tweede pizza die ik bakte toen ik eergisteren de ui, geitenkaas pizza maakte. Zelfde toppings, alleen geen rucola -> deze ging de vriezer in:

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')