abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 4 mei 2013 @ 18:38:21 #151
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_126063883
Steen erin, oven op max en gaan met die banaan! En het hoeft niet per se een pizzasteen te zijn, ik heb ook een jaar lang pizza's gebakken op een stoeptegel :P
pi_126063964
OK, mijn pizzabodem is dus niet helemaal gelukt, maar al met al is mijn pizza toch wel een voldoende waard (voor mij dan, smaakte goed)

Voorbereidingen gingen goed, doordat het aanrecht goed met bloem bestrooid was plakte het deeg niet aan het aanrecht. Als enige niet aan het aanrecht :')


Gist ging goed, maar eigenwijs als ik ben heb ik deze keer bruine suiker gebruikt. Gewoon, omdat ik het in huis heb.


Alvast verdeeld in 2 ballen, ik dacht dat de schaal wel groot genoeg zou zijn, weinig knoeizooi.


Beetje tomatenpuree uit een blikje, beetje basilicum gehakt, beetje koriander, beetje tabasco...


Rise rise baby 8-) Mooi gerezen deeg, maar hierna ontbreekt een foto omdat het een enorme plakbende was. Kauwgom is er niets bij. Een goede pizzabodemsmijter zal er vast wel een mooie ronde bodem uit kunnen gooien (was er stevig genoeg voor), maar volgens mij zat er een halve cm op mijn handen geplakt. Niet op het aanrecht, want daar lag bloem genoeg op :%


Helder licht als ik dacht: laat ik de bodem van de bakplaat ook maar bestrooien met bloem (in plaats van olie). Laat ik zeggen: ze lieten heel makkelijk los, daarna heel wat langer bezig geweest dan de bodem te ontdoen van overbodig bloem.

Kortom: over een paar maanden ga ik toch weer een poging wagen, was wel lekker.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  † In Memoriam † zaterdag 4 mei 2013 @ 22:12:32 #153
91830 MaximusTG
pi_126074605
@Resistor; als eerste - tof dat je een fotoverslag gemaakt hebt. Als tweede - wat opbouwende kritiek :+?
Je gist zo aanmaken in een glas water met suiker is niet nodig. Zat daar nu ook bloem bij dan, want zie ik daar wat 'deeg' op de bubbels drijven??
Tomatenpuree uit die kleine potjes is
- smerig
- moet je aanbakken om te ontzuren, daarna kan je er wat water bij doen.
- maar daarom kan je veel beter een goede passata halen, of zelf tomaten uit blik pureren
- saus hoeft niet dik te zijn, gewoon niet teveel gebruiken.

Dat je deeg dus niet bij elkaar moet als je er al losse ballen van gemaakt hebt heb je al wel ontdekt zie ik - die foto met die kom deeg, ik zie een lijn in het midden. Dat waren de twee ballen?
Die ballen moet je trouwens veel strakker opbollen - zie OP voor filmpje
Ik kan verder niet goed zien hoe veel het deeg gerezen is, maar het lijkt me erg veel.
Als het zo is krijg je het ook nooit netjes tot een pizza gevormd. Je moet van opgebold - rijzen - vormen - gaan. Die bol vorm moet wel enigzins bewaard blijven. De buitenste huid van de bol wordt namelijk de buitenkant van je pizza.
pi_126076232
Bedankt voor de kritiek, en ik weet nu ook weer waarom ik lang geen pizza meer gegeten heb: de blaren in mijn mond die je voelt bij het tanden poetsen :X

• Lauw water in het glas gedaan, bruine suiker in opgelost, en daar al roerende het gist in gedaan, waarom er zo'n laagje op komt weet ik niet, in ieder geval niet van het bloem in het glas (ik moest de bloem nog pakken)
• Tomatenpuree uit een potje zuur? Weet je wel waar tabasco van gemaakt wordt? pepers in azijn. En dat zure geeft ook een beetje frisse smaak aan de vulling, maar ieder zo zijn voorkeuren :)
• Dat het deeg veel gerezen is klopt, en ja, dat waren ook die 2 bollen. Geen idee waarom, misschien omdat het (met deksel) in de oven die even op 40C aan het voorverwarmen was, en bij 40C weer uitgezet (warme plek) terwijl ik de vulling aan het snijden was. Te warm, te veel gist (korst smaakte wel goed), het feit dat ik een beetje vals heb gespeeld door wat griesmeel te vijzelen en dat door de bloem te gooien (had iets gelezen over 'te weinig gluten', en aangezien griesmeel aardig vol gluten zit...)

Maar zoals ik al zei, volgende poging over een paar maanden, als ik weer zin heb :)
(en ja, ik ben iemand van trial-and-error, handleidingen half lezen, en gewoon doen waarvan ik denk dat het aardig in de goede richting zit)
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_126089128
Het is wel verdomde mooi weer om de stoeptegel heet te stoken en buiten pizza te eten.
  zondag 5 mei 2013 @ 17:55:59 #156
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_126097947
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2013 22:45 schreef Resistor het volgende:
gluten', en aangezien griesmeel aardig vol gluten zit...)
Ik geef je iig credits voor het expirimenteren ....

Bruine suiker :+
lager smeltpunt héél andere samenstelling dan "gewone" suiker

Zo te zien te veel vocht, volgende keer OF meer bloem, of minder water :)

bakplaat + bakpapier .... minder poetsen achteraf....
  zondag 5 mei 2013 @ 20:53:45 #157
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_126105290
Vandaag een poging gedaan om pizza te maken...

Deze is gevuld met vis/paprika/ui/ & peper/zout eroverheen


Deze met tomatensaus/paprika/ui/kaas/spek/snijworst


Alleen....de bodem was iets te hard :{ Verder wel lekker :Y)
  maandag 6 mei 2013 @ 21:13:40 #158
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_126146830
Eindelijk weer lekker weer :9



Lekker simpel gehouden vandaag :) tomatensaus, verse tomaten, parmesan, feta, olijven, wat knoflook en wat sla :)
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  † In Memoriam † maandag 6 mei 2013 @ 21:21:46 #159
91830 MaximusTG
pi_126147336
Lekker! Zeker icm het Weizenbier!
pi_126183593
Vanmiddag in de schuur van mijn schoonvader wat rvs plaatmateriaal bij elkaar gesprokkeld. Volgende project, zelfbouw kettlepizza-achtig apparaat.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 19:50:43 #161
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126185142
Maximus jij zegt dat het opbollen strakker moet.
Maar wat ik me afvraag waar is het opbollen voor bedoeld? Hoe weet je of het strak genoeg is?

Heb afgelopen zaterdag weer eens pizza gebakken, waren erg goed gelukt 67% water gebruikt. Maar dat was toch nog wel nat hoor. Ik heb gerekend met 150 gram bloem per pizza, is dat een beetje gangbaar?
Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † dinsdag 7 mei 2013 @ 20:00:10 #162
91830 MaximusTG
pi_126185608
Je bolt je deeg op om een mooie buitenste "huid" voor je pizza te maken. De buitenkant van je bol deeg is tenslotte dat wat vervolgens de buitenkant van je pizza wordt.
Hoe weet je of het strak genoeg is - euh tja, dr staat toch een duidelijk filmpje in de OP? filmpje 1, die techniek gebruik ik ook, en dan een paar keer het deeg zo op zichzelf invouwen.

67%, dat is idd vrij nat. Maar dr zijn twee aspecten aan; sowieso is 67% hydratie bij de ene bloem heel anders dan 67% bij de andere bloem. Daarnaast is er nog hoe de persoon die het deeg behandelt het aanvoelt. Als je vaker met zulke degen werkt krijg je dr meer gevoel voor en vind je misschien zo'n deeg wel heel goed werkbaar. Had zelf laatst pizza met 74% hydratie.
  woensdag 8 mei 2013 @ 07:16:21 #163
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126204724
ik zal die filmpjes nog eens kijken.
Kneden doe ik niet met de hand, dat laat ik een machine doen. Deze kneed het deeg ca 10 minuten.
Daarna haal ik het eruit, kneed nog licht door en bol het zo goed mogelijk op.

Na de rijs heb ik het licht door gekneed, in bollen verdeeld en deze gevormd.

Het deeg voelde zeer zacht aan en was makkelijk te vormen. Als je dit deeg zou willen bewaren kan je dit dan in de vriezer doen na de rijs? Ik heb dit een keer gedaan en dat was geen succes.

Daarna in de bestron (oud model) die was voor verwarmd op stand 2 en zodra de pizza erin gaat op stand 3.

[edit] opbol filmpje gekeken. Deze persoon lijkt een stuk droger deeg te hebben dan wat ik heb gebruikt. Bij mijn deeg had je dit niet kunnen doen, het was te plakkerig.[/edit]

[ Bericht 9% gewijzigd door pmponer op 08-05-2013 07:28:56 ]
Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 09:23:45 #164
91830 MaximusTG
pi_126206191
Heb je het na het bollen wel nog een keer laten rijzen dan? Je moet het deeg na opbollen laten rijzen en dán vormen.
Qua invriezen zou direct na het opbollen imho een goed moment zijn.

Deeg in filmpje is idd wat droger, maar dat kan ook prima met natter deeg. Gewoon handen goed bebloemen. Doe ik altijd zo.
  woensdag 8 mei 2013 @ 12:26:16 #165
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126212404
nee opbollen voor het rijzen. Als je het in de diepvries doet, wanneer haal je het er dan uit voor het beste resultaat? Ik zal de volgende keer ook wat foto's maken
Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 12:28:42 #166
91830 MaximusTG
pi_126212509
Ik zou het dan de avond voor de dag dat je ze wil bakken eruit halen en in de koelkast zetten.
  woensdag 8 mei 2013 @ 12:30:56 #167
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126212607
Daar zat ik ook aan te denken inderdaad, dit had ik de vorige keer gedaan. Maar volgens mij was het deeg dat al een keer gerezen was, dat ging niet goed. Maar goed ik heb nu wel een idee hoeveel deeg ik per pizza nodig heb dus in principe hoef ik het niet meer in te vriezen. Een half fabrikaat zou nog kunnen zoals ik bij jou wel eens heb gezien.
Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 12:35:07 #168
91830 MaximusTG
pi_126212780
Een goede vuistregel is 0.43 gram deeg per cm2. Jij gaf aan 150 gram bloem per pizza te gebruiken. Inclusief water is dat 250 gram. 250/0.43 is 581 cm2. Delen door pi en daar de wortel dan van nemen geeft de straal van de pizza die je daar iig prima mee moet kunnen maken: 13,6 -> 27 cm diameter.
  woensdag 8 mei 2013 @ 12:40:42 #169
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126213028
Nou dat klopt dan ongeveer ;)
ik had er nog niet over nagedacht verder, ben net achter wat nou bakkerspercentage is.
Drop you like an ill, bad habit
  donderdag 9 mei 2013 @ 13:16:20 #170
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_126258570
Gebruikt iemand deze techniek wel eens?

  donderdag 9 mei 2013 @ 18:26:02 #171
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126270881
Ik wil morgen weer een poging wagen.
Is het dan beter wanneer ik het deeg nu maak om het meteen na het opbollen in de koelkast te zetten of moet het eerst rijzen en dan in de koelkast.

Na het opbollen heb ik ze meteen in de koelkast gezet.

Opgebold deeg
in het bakje (had niet kleiner of hoger)
12 uur in koelkast 1
12 uur in koelkast 2
na een paar minuten in de bestron

Pizza met tomatensaus, mozzarella, ham, salami, ui, champignons en rucola

Volgende keer ga ik weer gewoon uit van 150 gram bloem per pizza, dat vind ik icm de bestron prettiger werken. Verder was ik niet zo tevreden over de handelbaarheid van het deeg, dit had een vochtigheid van 67% en eigenlijk vind ik dat te nat om makkelijk te verwerken.

[ Bericht 16% gewijzigd door pmponer op 11-05-2013 08:18:37 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_126278239
Vandaag voor het eerst mijn zelfgemaakte kettle-pizza-kloon geprobeerd.



Een van de resultaten.



@MaximusTG. De temperatuur boven de pizza is geen probleem. Voldoende hitte van boven.
  maandag 13 mei 2013 @ 16:45:36 #173
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_126435089
Ik ben van plan om vandaag alvast wat deeg te maken voor morgen. Wat voor bloem kan ik het beste halen voor het eerste deegrecept in de OP? Normaal gebruik ik Frans Krokant van Soezie voor het tweede recept.

Misschien moet ik er bij vermelden dat ik maar een simpel oventje heb welke maar tot 250 graden Celsius kan. Oh ja, het liefst ook verkrijgbaar bij de AH (XL).
pi_126649527
Na een tijdje ook weer eens pizza gemaakt, een simpele margherita. Beter dan menig pizza die ik laatst in Italie heb gegeten.



[ Bericht 0% gewijzigd door Terpentin07 op 17-05-2013 22:13:29 ]
  † In Memoriam † vrijdag 17 mei 2013 @ 21:16:32 #175
91830 MaximusTG
  zondag 19 mei 2013 @ 13:30:53 #176
214323 hoogvlieger
Vivat Rex!
pi_126719620
Telt dit ook?



Laatst gemaakt met een Deense blauwschimmel en plakken Coburger ham. Was allesjezus lekker maar door die kaas zat ik na een halve pizza al vol :P

Maarja wel volgende ochtend pizzaontbijt van de restanten ^O^
Blood Sugar Sex Magik
pi_126719986
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 13:30 schreef hoogvlieger het volgende:
Telt dit ook?

[ afbeelding ]

Neen.
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 19 mei 2013 @ 13:42:52 #178
91830 MaximusTG
pi_126720003
Let vooral ook op het veelzeggende woordje "zelf" in de TT.
pi_126720024
Ach, mensen lezen ook over het woordje 'oven' heen in het broodbaktopic! :P
Ja doei.
  zondag 19 mei 2013 @ 13:47:19 #180
214323 hoogvlieger
Vivat Rex!
pi_126720158
Mkay. Dan maak ik wel een apart topic over zelf pizza's maken met appie heijn pizza deeg :')
Blood Sugar Sex Magik
pi_126724169
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 13:47 schreef hoogvlieger het volgende:
Mkay. Dan maak ik wel een apart topic over zelf pizza's maken met appie heijn pizza deeg :')
Ik heb die ook wel eens gedaan, hij is wel super lekker.

Tegenwoordig maakt mijn vriend deeg zelf. Dat gaat prima, alleen flikker ik er telkens veel te veel op.
pi_126724831
Ik wilde gisteren even een steen halen. Er lag een prima rechthoekige, maar die winkeljuf beweerde dat ze, ook de ronden van o.a. dhr Oliver, niet geschikt waren voor temperaturen boven de 280 graden of zo. Klopt dat?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126732856
AH kant en klaar deeg super lekker noemen...
pi_126737773
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 19:15 schreef loecje het volgende:
AH kant en klaar deeg super lekker noemen...
En zo zijn er ook mensen die de Mc donalds lekker vinden. Of mensen die geen oesters lusten. Lekker boeiend zeg. :')

quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 19:47 schreef loecje het volgende:

[..]

jummie

voor degene voor wie de inferno net iets te pittig is.
deze is ook lekker en net iets minder pittig:
[ afbeelding ]
Zo vind ik helemaal kant en klaar pizza's niet lekker. Ieder zijn ding he.
  zondag 19 mei 2013 @ 21:08:36 #185
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_126738227
Gezonde pizza gemaakt. Deeg van tarwebloem (kon geen spelt vinden), gist, drupje olijfolie, beetje zeezout, lepel honing en water. Ingesmeerd met pesto en belegd met vleestomaten, mozzarella en rucola. Nom!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_126740935
quote:
7s.gif Op zondag 19 mei 2013 21:00 schreef Myraela het volgende:

[..]

En zo zijn er ook mensen die de Mc donalds lekker vinden. Of mensen die geen oesters lusten. Lekker boeiend zeg. :')

[..]

Zo vind ik helemaal kant en klaar pizza's niet lekker. Ieder zijn ding he.
lol heb je nu speciaal daarvoor mijn postgeschiedenis doorzocht voor een oude quote? Ik vergelijk kant en klaar dan ook niet met zelf gemaakte. En ook niet in een topic over zelfgemaakte pizza's.


Kant en klaar ligt hier in de vriezer voor een snelle hap met eigen beleg erop. Supper lekker? Nee, maar wel makkelijk. Voor lekkere pizza's maak ik ze zelf.

[ Bericht 2% gewijzigd door loecje op 19-05-2013 23:21:38 (tikfout) ]
  dinsdag 21 mei 2013 @ 18:52:27 #187
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126821320
Nu vanuit een rond containertje, dat vormt toch wat makkelijker.
Na de foto nog wat rucola toegevoegd, hij was erg lekker

Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † dinsdag 21 mei 2013 @ 19:06:48 #188
91830 MaximusTG
pi_126822086
Netjes pmponer, ik zie de vooruitgang!
  dinsdag 21 mei 2013 @ 20:31:27 #189
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126827979
Bedankt, ik denk dat dit wel een blijvertje wordt. Vorige keer was het bakje te onhandig.
Had nu de bakjes met wat olie ingevet maar dit bleek te veel dus dat mag de volgende keer wel wat minder.
Drop you like an ill, bad habit
pi_126892993
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 15:56 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik wilde gisteren even een steen halen. Er lag een prima rechthoekige, maar die winkeljuf beweerde dat ze, ook de ronden van o.a. dhr Oliver, niet geschikt waren voor temperaturen boven de 280 graden of zo. Klopt dat?
Niemand die weet of ik zo'n gewone pizzasteen kan gebruiken in een oven van 350 graden en meer?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  † In Memoriam † donderdag 23 mei 2013 @ 09:52:54 #191
91830 MaximusTG
pi_126893041
Hoogstwaarschijnlijk wel, afhankelijk van het materiaal van de steen. Maar kan het je niet garanderen natuurlijk. Wat voor een oven heb je dan?
pi_126893115
Toen ik naar een steen op zoek was stond er vaak wel bij wat de max temperatuur was. En die zat vaak onder de 300 dacht ik..
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  † In Memoriam † donderdag 23 mei 2013 @ 09:58:29 #193
91830 MaximusTG
pi_126893187
Neem nou gewoon een goede chamotteklei-tegel/plaat. Die zijn tot 1300 graden C er tegen bestand..
pi_126894475
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 09:52 schreef MaximusTG het volgende:
Hoogstwaarschijnlijk wel, afhankelijk van het materiaal van de steen. Maar kan het je niet garanderen natuurlijk. Wat voor een oven heb je dan?
Een gasoven die iig 350 haalt. Maar ik heb er nog meer toepassingen voor, dus één steen, liefst niet al te dik en 35x35 zou wel ideaal zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_127155638
Bedankt voor het top recept!!

Heb alleen nog een vraagje voor mensen met een Bauknecht oven, de pizza stand geeft aan 300C maar als dat ding gaat piepen dat hij op temperatuur is dan geeft hij 240C aan en handmatig kan de temperatuur maar tot 250C met deze oven, weet iemand waarom dit gebeurt en of ik de oven heter kan krijgen?

Mijn geslaagde poging:

tevens eerste poging

[ Bericht 26% gewijzigd door partydyl op 29-05-2013 15:43:00 ]
pi_127218567
ik heb vandaag de bestron 9070 binnen gekregen en aangezien ik geen tijd had vandaag om zelf pizza te maken had ik een casa di mama pizza gekocht.
had hiermee wel als eerste het probleem dat deze te dik werd en daardoor de korst op een paar plekken tegen het element aan kwam en daardoor zwart werd.
De steen is ook al best smerig. hoe kan ik die het beste schoonmaken?
Ik zag ook dat je hem kunt tunen met een ventilator zodat die warmer word zit hier veel voordeel aan?
pi_127219301
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 20:00 schreef marties het volgende:
had hiermee wel als eerste het probleem dat deze te dik werd en daardoor de korst op een paar plekken tegen het element aan kwam en daardoor zwart werd.
Dat overkomt mij ook regelmatig.

quote:
De steen is ook al best smerig. hoe kan ik die het beste schoonmaken?
Etensresten kun je erafschrapen met een plamuurmes o.i.d. maar (vet) vlekken in de steen krijg je er niet meer uit. Maar dat geeft niet.

quote:
Ik zag ook dat je hem kunt tunen met een ventilator zodat die warmer word zit hier veel voordeel aan?
Hoe heter de over hoe beter de zelfgemaakte pizza, en hij is sneller klaar. Ik ben zelf nog steeds van plan de thermostaat een beetje bij te stellen, dat ventilatortje ben ik niet zo weg van.
  donderdag 30 mei 2013 @ 20:38:53 #198
374892 bobbee
Bob's House
pi_127220320
Er is een mini houtoven in de maak!
Check:
http://uuni.in/
Ik heb me alvast ingeschreven op de mailinglist, dit ding is echt TOP! (ik heb geen aandelen hoor, ben gewoon heel enthousiast ;) )

"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  donderdag 30 mei 2013 @ 20:40:45 #199
374892 bobbee
Bob's House
pi_127220405



[ Bericht 1% gewijzigd door bobbee op 30-05-2013 20:48:12 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_127220740
bedankt voor de tips kuifje ^O^
  vrijdag 31 mei 2013 @ 06:56:43 #201
374892 bobbee
Bob's House
pi_127238100
Die ventilator op de 9070 zou ik er zeker opzetten. Het oventje kan zo veel heter worden. En met die hetere temp kun je ook de steen schoon krijgen. Gewoon door hem op de hoogste temperatuur aan te zetten, de steen brand dan weer vanzelf schoon en wordt als nieuw.
Dr oetker pizza heeft geen nut. Gewoon zelf aan de slaag met deeg en toppings, lekker klooien. Je wordt er vanzelf handiger in door het te doen. En dan...... is het echt genieten!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  vrijdag 31 mei 2013 @ 18:55:03 #202
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_127258426
Staat nog een paar keer gebruikte Bestron op Marktplaats, had 30 euro geboden maar moet per se opgehaald worden in Delfzijl en dat lukt me niet. Verkoper wil absoluut niet verzenden raar genoeg, lijkt op een 45-jarige huisvrouw die dat niet aandurft ofzo (no offense mocht iemand zich opeens herkennen :+ )
Misschien voor iemand die daar in de buurt woont een leuke aanbieding.
Of koop hem en verstuur hem naar mij :D
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
pi_127258583
Kijk eens in FHF of er iemand is die daar in de buurt woont en die hem voor je op wil halen en hem een keer op een centraler punt kan afdroppen? :)
Ja doei.
pi_127259555
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 18:55 schreef MacorgaZ het volgende:
Staat nog een paar keer gebruikte Bestron op Marktplaats, had 30 euro geboden maar moet per se opgehaald worden in Delfzijl en dat lukt me niet. Verkoper wil absoluut niet verzenden raar genoeg, lijkt op een 45-jarige huisvrouw die dat niet aandurft ofzo (no offense mocht iemand zich opeens herkennen :+ )
Misschien voor iemand die daar in de buurt woont een leuke aanbieding.
Is het nog zo'n oude die 400 graden wordt? Dan ga ik misschien nog wel even op en neer.

quote:
Of koop hem en verstuur hem naar mij :D
Tenzij ie bevalt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_127260395
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 18:55 schreef MacorgaZ het volgende:
Staat nog een paar keer gebruikte Bestron op Marktplaats, had 30 euro geboden maar moet per se opgehaald worden in Delfzijl en dat lukt me niet. Verkoper wil absoluut niet verzenden raar genoeg, lijkt op een 45-jarige huisvrouw die dat niet aandurft ofzo (no offense mocht iemand zich opeens herkennen :+ )
Misschien voor iemand die daar in de buurt woont een leuke aanbieding.
Of koop hem en verstuur hem naar mij :D
waar woon je? Ik woon in Delfzijl en ben wel eens inGroningen en bij hoogeveen ...
MisterTao recommender: darkkingll (i know.. :P )
  vrijdag 31 mei 2013 @ 20:45:11 #206
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_127263216
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 18:59 schreef motorbloempje het volgende:
Kijk eens in FHF of er iemand is die daar in de buurt woont en die hem voor je op wil halen en hem een keer op een centraler punt kan afdroppen? :)
Ik was nog niet echt bekend met FHF, maar dat is wel een goede tip.
Vind het alleen voor een pizza-oven van 30 euro ook weer zo overdreven :P
quote:
0s.gif Op

vrijdag 31 mei 2013 19:22 schreef Weltschmerz het volgende:


[..]

Is het nog zo'n oude die 400 graden wordt? Dan ga ik misschien nog wel even op en neer.

[..]

Tenzij ie bevalt.
Weet ik niet precies, maar zocht toevallig op Bestron en zag zo'n oven voor een lage prijs staan.
Als je erop zoekt vind je hem wel, de doos staat wel op het plaatje, maar niet echt duidelijk welk "bouwjaar", wel type DLD9016, de nieuwe is DLD9070 ofzo?
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 19:43 schreef Marco001 het volgende:

[..]

waar woon je? Ik woon in Delfzijl en ben wel eens inGroningen en bij hoogeveen ...
Ik woon in de buurt van Enschede, Overijssel, dus niet echt in de buurt helaas.
Zou jij hem anders kunnen kopen en via pakketpost naar mij kunnen sturen?
Dan kan ik nog wel qua verkoopprijs proberen te onderhandelen en jij bijv. 5 euro voor de moeite overhoudt, of is dat weer een lullig bedrag? :P
DM/PM me anders.

Bedankt voor alle snelle aardige reacties trouwens :)
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
pi_127288825
Zie ik dat nou goed en heeft die Marktplaats Bestron 2 elementen in het bovenste gedeelte zitten?
Of is dit al een gemodde? lijkt ook of er een steen achter de bovenste elementen zit.

Tijdje geleden pizza gemaakt in m'n houtoven mbv een Chamotte plaat, alleen jammer dat de bovenkant van de pizza niet erg kleurt, misschien een constructie maken met 2 chamotte platen waar de pizza tussen komt....

Toch maar paar dagen geleden de Bestron DLD9070 besteld op de webshop van de Kijkshop, goedkoopste prijs, eindelijk na lange tijd weer leverbaar.

Fan is ook besteld, s'kijken hoe dat gaat.
Standaard is de steen van een niet gemodde DLD9070 trouwens rond de 300 graden bij max. instelling, gechecked met IR- thermometer.
  dinsdag 4 juni 2013 @ 17:14:35 #208
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_127407805
Ik zie jullie veel over van die pizza-oventjes praten. Kun je ook een normale oven hebben en een goed resultaat krijgen?
  † In Memoriam † dinsdag 4 juni 2013 @ 17:24:49 #209
91830 MaximusTG
pi_127408114
Tuurlijk kan dat. Zo speciaal zijn die dingen niet hoor. Ik heb mooiere/lekkerdere pizza's in de gewone oven gebakken dan in zo'n oventje. Als je nu alleen zo'n combimagnetron hebt die tot 230 gaat als oven; tja, dán is zo'n oventje een goed alternatief. Verder.. heb het al vaker gezegd, ze hebben gewoon een vreselijke warmteverdeling. De onderkant heeft een steen en wordt idd goed heet. Maar het bovenste element moet het alleen doen, waardoor die snel afkoelt als je de deksel open doet om de pizza erin te doen. Vervolgens blijft de rand/korst heel licht, behalve op plekken die te dicht bij dat element komen. Die worden zwart.
Wat voor oven heb je dan? Een goede ovensteen zou ik wel aanraden.
pi_127555122
Tja, had er inderdaad wel wat meer van verwacht met die Bestron oven, heb hem gemod met een ventilator en op 450 C afgesteld maar de bovenkant blijft vrij wit terwijl de onderkant wel goed is, gaat eigenlijk zelfs nog wat te snel die onderkant.
Moet het nog eens proberen met een natte doek over de steen voor de pizza erin gaat, (niet gevaarlijk (knappen) voor die steen?) dan alleen bovenverwarming aan en wachten tot de thermostaat aanslaat, s'kijken hoe de pizza dan wordt.....

Door al dat uitgeprobeer gaat het werken met het pizzadeeg in ieder geval een stuk beter.... -:)
pi_127587532
Wat je met die Bestron kunt doen is het bovenelement (450W) verwisselen met de onderste (550W).
Verder heeft het kunnen verwarmen tot 450 C imho weinig zin als daarmee alleen de bodem gaat verbranden terwijl de bovenkant wit blijft. Het monteren van een ventilator voorkomt dat de thermostaat te vroeg uitslaat zodat de bovenste gloeispiraal door kan blijven branden.
Mijn ervaring is een goed evenwicht zien te vinden tussen de temperatuur van de steen op het moment dat je de pizza erin doet en de tijd die nodig is om de bovenkant goed te krijgen. Dat duurt toch wel zo'n 4 tot 5 minuten. De steen koelt ook nog behoorlijk af tijdens het bakken van de pizza. Na 14 minuten alles aan is de steen ca. 350 C. Na 5 minuten pizza bakken is de steen ca. 270 C.
Deksel weer dicht doen en met alles aan de steen 2 minuten opwarmen tot weer zo'n 350 C.
Overigens is het deegrecept van MTG een lust om mee te werken. Met relatief weinig inspanning een perfecte pizzabodem.
pi_127626790
Gister de lekkerste margherita sinds lange tijden gegeten. Vooral de tomatensaus was nu subliem, het hangt echt ervan af welke tomaten je gebruikt.

pi_127626920
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 18:21 schreef Terpentin07 het volgende:
Gister de lekkerste margherita sinds lange tijden gegeten. Vooral de tomatensaus was nu subliem, het hangt echt ervan af welke tomaten je gebruikt.

[ afbeelding ]
Miss dan leuk om te vermelden welke tomaten je hebt gebruikt.
Ziet er goed uit :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_127627307
Klopt, dat is een goeie haha. Ik was in de Makro en had daar de gepelde tomaten gekocht van Mutti. Hiervoor kocht ik altijd de Cirio uir de Vomar maar deze vind ik nog smaakvoller. Helaas zijn de Mutti vrij duur bij de Makro maar ik vond ze al erg goedkoop bij Amazon.de. Dus binnenkort maar tomaten bestellen naast mijn favo fishermans. :P

  maandag 10 juni 2013 @ 18:38:14 #215
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_127627319
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 17:24 schreef MaximusTG het volgende:
Tuurlijk kan dat. Zo speciaal zijn die dingen niet hoor. Ik heb mooiere/lekkerdere pizza's in de gewone oven gebakken dan in zo'n oventje. Als je nu alleen zo'n combimagnetron hebt die tot 230 gaat als oven; tja, dán is zo'n oventje een goed alternatief. Verder.. heb het al vaker gezegd, ze hebben gewoon een vreselijke warmteverdeling. De onderkant heeft een steen en wordt idd goed heet. Maar het bovenste element moet het alleen doen, waardoor die snel afkoelt als je de deksel open doet om de pizza erin te doen. Vervolgens blijft de rand/korst heel licht, behalve op plekken die te dicht bij dat element komen. Die worden zwart.
Wat voor oven heb je dan? Een goede ovensteen zou ik wel aanraden.
We hebben hier een Pelgrim type 190 uit 1984. Er is vrij weinig over te vinden op internet maar het is een gasfornuis met elektrische oven. De oven gaat tot 275 graden met boven en onder verwarming.
Na al die jaren duurt het voorverwarmen wat langer, maar hij komt nog steeds prima op temperatuur :) .
pi_128281964


Vond het deeg uit de diepvries nog best goed handelbaar. Maar net gemaakt is het wel een stuk lekkerder om mee te werken.
pi_128354848
Tijd om het toch maar weer eens te proberen! Ik heb tipo 00 bloem staan en die moet gebruikt worden!
Recept uit de pdf in de OP ziet er goed uit. Die kan ik vanavond maken om morgen te gebruiken als ik het goed heb gezien?
Is er trouwens nog een bepaald soort kaas die ik het beste kan gebruiken?
  † In Memoriam † vrijdag 28 juni 2013 @ 11:52:36 #218
91830 MaximusTG
pi_128354998
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 11:47 schreef Dragonberry het volgende:
Tijd om het toch maar weer eens te proberen! Ik heb tipo 00 bloem staan en die moet gebruikt worden!
Recept uit de pdf in de OP ziet er goed uit. Die kan ik vanavond maken om morgen te gebruiken als ik het goed heb gezien?
Is er trouwens nog een bepaald soort kaas die ik het beste kan gebruiken?
Ja, dat klopt! Wel ff goed lezen he, je moet bij tipo 00 bloem wat minder water gebruiken. Staat bij de inleiding van receptformule 1 in de PDF.

Edit: wat betreft kaas, net wat je zelf lekker vindt. Mozzarella is een logische keuze, maar een NLse gewone goudse kaas kan ook, of bv gorgonzola.
Ik zou niet snel voor een drogere kaas als parmezaan kiezen, omdat je die sneller verbranden. Als je dat wil gebruiken zou ik het wat later toevoegen.

Overigens kom ik er nu net achter dat iemand gewoon bijna die volledige tekst op zn eigen site gebruikt heeft, zonder bronvermelding..
pi_128378437
Kun je niet een alinea ergens op puntgrootte 0.1 invoegen die copy-pasters zo meekrijgen? :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  vrijdag 28 juni 2013 @ 23:16:46 #220
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_128378486
Ik heb eerder deze week De Perfecte Korst bereikt. Helaas geen foto genomen. :'(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 30 juni 2013 @ 12:49:42 #221
374892 bobbee
Bob's House
pi_128416973
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 11:52 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, dat klopt! Wel ff goed lezen he, je moet bij tipo 00 bloem wat minder water gebruiken. Staat bij de inleiding van receptformule 1 in de PDF.

Edit: wat betreft kaas, net wat je zelf lekker vindt. Mozzarella is een logische keuze, maar een NLse gewone goudse kaas kan ook, of bv gorgonzola.
Ik zou niet snel voor een drogere kaas als parmezaan kiezen, omdat je die sneller verbranden. Als je dat wil gebruiken zou ik het wat later toevoegen.

Overigens kom ik er nu net achter dat iemand gewoon bijna die volledige tekst op zn eigen site gebruikt heeft, zonder bronvermelding..
Serieus, heb je een link?
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † zondag 30 juni 2013 @ 13:13:27 #222
91830 MaximusTG
pi_128417976
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 18:21 schreef Terpentin07 het volgende:
Gister de lekkerste margherita sinds lange tijden gegeten. Vooral de tomatensaus was nu subliem, het hangt echt ervan af welke tomaten je gebruikt.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! mooi om te zien deze pizza's hier met verse ingrediënten. Meeste Nederlanders eten pizza's om van te huilen.
pi_128418171
Tellen pizzette wel?

laatst nog gemaakt.
  zondag 30 juni 2013 @ 17:05:09 #225
374892 bobbee
Bob's House
pi_128425099
quote:
Tsss, dat is natuurlijk wel heel triest....Dit staat er wel bij de saus:
"Met dank aan Joostg van het BBQforum voor het delen van dit recept !"
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')