Ik geef je iig credits voor het expirimenteren ....quote:Op zaterdag 4 mei 2013 22:45 schreef Resistor het volgende:
gluten', en aangezien griesmeel aardig vol gluten zit...)
Ik heb die ook wel eens gedaan, hij is wel super lekker.quote:Op zondag 19 mei 2013 13:47 schreef hoogvlieger het volgende:
Mkay. Dan maak ik wel een apart topic over zelf pizza's maken met appie heijn pizza deeg
En zo zijn er ook mensen die de Mc donalds lekker vinden. Of mensen die geen oesters lusten. Lekker boeiend zeg.quote:Op zondag 19 mei 2013 19:15 schreef loecje het volgende:
AH kant en klaar deeg super lekker noemen...
Zo vind ik helemaal kant en klaar pizza's niet lekker. Ieder zijn ding he.quote:Op vrijdag 28 december 2012 19:47 schreef loecje het volgende:
[..]
jummie
voor degene voor wie de inferno net iets te pittig is.
deze is ook lekker en net iets minder pittig:
[ afbeelding ]
lol heb je nu speciaal daarvoor mijn postgeschiedenis doorzocht voor een oude quote? Ik vergelijk kant en klaar dan ook niet met zelf gemaakte. En ook niet in een topic over zelfgemaakte pizza's.quote:Op zondag 19 mei 2013 21:00 schreef Myraela het volgende:
[..]
En zo zijn er ook mensen die de Mc donalds lekker vinden. Of mensen die geen oesters lusten. Lekker boeiend zeg.
[..]
Zo vind ik helemaal kant en klaar pizza's niet lekker. Ieder zijn ding he.
Niemand die weet of ik zo'n gewone pizzasteen kan gebruiken in een oven van 350 graden en meer?quote:Op zondag 19 mei 2013 15:56 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik wilde gisteren even een steen halen. Er lag een prima rechthoekige, maar die winkeljuf beweerde dat ze, ook de ronden van o.a. dhr Oliver, niet geschikt waren voor temperaturen boven de 280 graden of zo. Klopt dat?
Een gasoven die iig 350 haalt. Maar ik heb er nog meer toepassingen voor, dus één steen, liefst niet al te dik en 35x35 zou wel ideaal zijn.quote:Op donderdag 23 mei 2013 09:52 schreef MaximusTG het volgende:
Hoogstwaarschijnlijk wel, afhankelijk van het materiaal van de steen. Maar kan het je niet garanderen natuurlijk. Wat voor een oven heb je dan?
Dat overkomt mij ook regelmatig.quote:Op donderdag 30 mei 2013 20:00 schreef marties het volgende:
had hiermee wel als eerste het probleem dat deze te dik werd en daardoor de korst op een paar plekken tegen het element aan kwam en daardoor zwart werd.
Etensresten kun je erafschrapen met een plamuurmes o.i.d. maar (vet) vlekken in de steen krijg je er niet meer uit. Maar dat geeft niet.quote:De steen is ook al best smerig. hoe kan ik die het beste schoonmaken?
Hoe heter de over hoe beter de zelfgemaakte pizza, en hij is sneller klaar. Ik ben zelf nog steeds van plan de thermostaat een beetje bij te stellen, dat ventilatortje ben ik niet zo weg van.quote:Ik zag ook dat je hem kunt tunen met een ventilator zodat die warmer word zit hier veel voordeel aan?
Is het nog zo'n oude die 400 graden wordt? Dan ga ik misschien nog wel even op en neer.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 18:55 schreef MacorgaZ het volgende:
Staat nog een paar keer gebruikte Bestron op Marktplaats, had 30 euro geboden maar moet per se opgehaald worden in Delfzijl en dat lukt me niet. Verkoper wil absoluut niet verzenden raar genoeg, lijkt op een 45-jarige huisvrouw die dat niet aandurft ofzo (no offense mocht iemand zich opeens herkennen )
Misschien voor iemand die daar in de buurt woont een leuke aanbieding.
Tenzij ie bevalt.quote:Of koop hem en verstuur hem naar mij
waar woon je? Ik woon in Delfzijl en ben wel eens inGroningen en bij hoogeveen ...quote:Op vrijdag 31 mei 2013 18:55 schreef MacorgaZ het volgende:
Staat nog een paar keer gebruikte Bestron op Marktplaats, had 30 euro geboden maar moet per se opgehaald worden in Delfzijl en dat lukt me niet. Verkoper wil absoluut niet verzenden raar genoeg, lijkt op een 45-jarige huisvrouw die dat niet aandurft ofzo (no offense mocht iemand zich opeens herkennen )
Misschien voor iemand die daar in de buurt woont een leuke aanbieding.
Of koop hem en verstuur hem naar mij
Ik was nog niet echt bekend met FHF, maar dat is wel een goede tip.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 18:59 schreef motorbloempje het volgende:
Kijk eens in FHF of er iemand is die daar in de buurt woont en die hem voor je op wil halen en hem een keer op een centraler punt kan afdroppen?
Weet ik niet precies, maar zocht toevallig op Bestron en zag zo'n oven voor een lage prijs staan.quote:Op
vrijdag 31 mei 2013 19:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Is het nog zo'n oude die 400 graden wordt? Dan ga ik misschien nog wel even op en neer.
[..]
Tenzij ie bevalt.
Ik woon in de buurt van Enschede, Overijssel, dus niet echt in de buurt helaas.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 19:43 schreef Marco001 het volgende:
[..]
waar woon je? Ik woon in Delfzijl en ben wel eens inGroningen en bij hoogeveen ...
Miss dan leuk om te vermelden welke tomaten je hebt gebruikt.quote:Op maandag 10 juni 2013 18:21 schreef Terpentin07 het volgende:
Gister de lekkerste margherita sinds lange tijden gegeten. Vooral de tomatensaus was nu subliem, het hangt echt ervan af welke tomaten je gebruikt.
[ afbeelding ]
We hebben hier een Pelgrim type 190 uit 1984. Er is vrij weinig over te vinden op internet maar het is een gasfornuis met elektrische oven. De oven gaat tot 275 graden met boven en onder verwarming.quote:Op dinsdag 4 juni 2013 17:24 schreef MaximusTG het volgende:
Tuurlijk kan dat. Zo speciaal zijn die dingen niet hoor. Ik heb mooiere/lekkerdere pizza's in de gewone oven gebakken dan in zo'n oventje. Als je nu alleen zo'n combimagnetron hebt die tot 230 gaat als oven; tja, dán is zo'n oventje een goed alternatief. Verder.. heb het al vaker gezegd, ze hebben gewoon een vreselijke warmteverdeling. De onderkant heeft een steen en wordt idd goed heet. Maar het bovenste element moet het alleen doen, waardoor die snel afkoelt als je de deksel open doet om de pizza erin te doen. Vervolgens blijft de rand/korst heel licht, behalve op plekken die te dicht bij dat element komen. Die worden zwart.
Wat voor oven heb je dan? Een goede ovensteen zou ik wel aanraden.
Ja, dat klopt! Wel ff goed lezen he, je moet bij tipo 00 bloem wat minder water gebruiken. Staat bij de inleiding van receptformule 1 in de PDF.quote:Op vrijdag 28 juni 2013 11:47 schreef Dragonberry het volgende:
Tijd om het toch maar weer eens te proberen! Ik heb tipo 00 bloem staan en die moet gebruikt worden!
Recept uit de pdf in de OP ziet er goed uit. Die kan ik vanavond maken om morgen te gebruiken als ik het goed heb gezien?
Is er trouwens nog een bepaald soort kaas die ik het beste kan gebruiken?
Serieus, heb je een link?quote:Op vrijdag 28 juni 2013 11:52 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ja, dat klopt! Wel ff goed lezen he, je moet bij tipo 00 bloem wat minder water gebruiken. Staat bij de inleiding van receptformule 1 in de PDF.
Edit: wat betreft kaas, net wat je zelf lekker vindt. Mozzarella is een logische keuze, maar een NLse gewone goudse kaas kan ook, of bv gorgonzola.
Ik zou niet snel voor een drogere kaas als parmezaan kiezen, omdat je die sneller verbranden. Als je dat wil gebruiken zou ik het wat later toevoegen.
Overigens kom ik er nu net achter dat iemand gewoon bijna die volledige tekst op zn eigen site gebruikt heeft, zonder bronvermelding..
Ziet er goed uit! mooi om te zien deze pizza's hier met verse ingrediënten. Meeste Nederlanders eten pizza's om van te huilen.quote:Op maandag 10 juni 2013 18:21 schreef Terpentin07 het volgende:
Gister de lekkerste margherita sinds lange tijden gegeten. Vooral de tomatensaus was nu subliem, het hangt echt ervan af welke tomaten je gebruikt.
[ afbeelding ]
Tsss, dat is natuurlijk wel heel triest....Dit staat er wel bij de saus:quote:Op zondag 30 juni 2013 13:13 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
http://marcbbq.tumblr.com/pizzarecepten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |