abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_125193600
Zijn er hier nu nog veel mensen die hun G3 Ferrari hebben gemod? Ik wil het al een hele tijd, maar ik heb geen goede how-to om de thermostaat weg te halen zodat de bovenste spiraal niet wordt uitgezet.. Misschien kan ik nog beter een extra aan/uit schakelaartje er tussendoen of zo, als safety switch.
  † In Memoriam † vrijdag 12 april 2013 @ 13:52:20 #53
91830 MaximusTG
pi_125194911
Ik weet niet of je de G3 makkelijk open kunt maken, maar als dat een beetje hetzelfde werkt als in de Bestron is het doodeenvoudig. Er lopen twee draden naar het element, eentje direct, de ander via een bimetaal schakelaar. Je kunt die schakelaar er gewoon tussenuit halen. Maar je zou ook de minimale afstand tussen het bimetaal en het stukje metaal waarmee ie contact maakt kunnen vergroten. Dan slaat ie pas bij een hogere temperatuur af.
Pas iig op, en let op dat de thermische zekering niet kapot gaat. Dan doet ie het niet meer.
pi_125208178
Top! Ja, er zit ook zo'n tang-schakelaar. Maar ik ben ben qua elektra niet zo'n ster en wist niet hoe dat precies werkte. Dan is het inderdaad simpel.

Ik zag op een andere forum dat jij hebt gekozen om de thermostaat met een fan te koelen?
http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=17658.0
pi_125208400
Ik denk dat het niet erg veilig is om in de G3 de thermostaat weg te halen. Tenminste niet in m'n Napoli. De draden van de elementen moeten ergens ondersteuning hebben. Er is weinig ruimte voor een schakelaar, heb ik maar niet gedaan. De kans dat er 230 volt op de behuizing zou komen vond ik te groot. Ik heb de bovenste spiraal aan de "voorkant" van de thermostaat gezet en brandt nu continu. Bakprocedure: thermostaat hoog draaien, 10 min. opwarmen, pizza erin, na 4 à 5 min. klaar, pizza eruit, deksel dicht, 3 min. wachten, volgende pizza erin.
Groeten, Rudolf
  zondag 14 april 2013 @ 15:01:31 #56
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_125266504
Ik kon bij de Jumbo alleen een blokje gist (vierkant, blauw papiertje eromheen) voor 30 cent vinden, geen instant gist.
Hoeveel moet ik daarvan gebruiken? Ik zie staan dat je van de verse 2,5x zoveel moet gebruiken, klopt dat?
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
  † In Memoriam † zondag 14 april 2013 @ 15:16:25 #57
91830 MaximusTG
pi_125267011
Ja, ongeveer. 3x wordt ook wel aangehouden. Een zakje gist van 7 gram = 21 gram verse gist. En dat zal wel de hoeveelheid zijn die jij gekocht hebt?
Maar het lijkt mij heel sterk dat ze geen instant gist hebben, dat hebben ze werkelijk overal. Die van dr. Oetker iig:

pi_125267137
Vanavond weer pizza :9 gisteravond al deeg gemaakt, daarnet uit de koelkast gehaald, nog even opnieuw gekneed en nu in twee porties aan de laatste rijs.

Heb je trouwens wel eens pizza gemaakt met zuurdesemstarter, Maximus?
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 14 april 2013 @ 15:37:04 #59
91830 MaximusTG
pi_125267820
Ja, toevallig heb ik dat wel eens gedaan ja :). Is lekker hoor!
pi_125267986
Volgende keer eens proberen :9 heb EIN-DE-LIJK mijn starter eens aangemaakt :')_! Althans, vanochtend dus, daarnet tweede voer gegeven, straks nog en dan de rest van de week elke avond wat bijvoeren. Ben benieuwd! :o
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 14 april 2013 @ 15:43:09 #61
91830 MaximusTG
pi_125268066
Jij had er een besteld toch, van een webshop of zo? Hoop dat ie aanslaat!
pi_125268130
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 15:43 schreef MaximusTG het volgende:
Jij had er een besteld toch, van een webshop of zo? Hoop dat ie aanslaat!
Yup. Ben ook zeer benieuwd :o
Ja doei.
pi_125268212
Zo, die pizza's hier zien er een stuk beter uit dan de pizza's die ik tot nu toe heb gemaakt! :o

Onze Combi-stoomoven kan helaas niet warmer dan 230 graden... Misschien toch onze oude grill-oven eens afstoffen.

Mijn best effort:
  zondag 14 april 2013 @ 16:23:35 #64
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_125269784
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 15:16 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ongeveer. 3x wordt ook wel aangehouden. Een zakje gist van 7 gram = 21 gram verse gist. En dat zal wel de hoeveelheid zijn die jij gekocht hebt?
Maar het lijkt mij heel sterk dat ze geen instant gist hebben, dat hebben ze werkelijk overal. Die van dr. Oetker iig:

[ afbeelding ]
Ik heb serieus 10 minuten staan kijken bij het cakemix-vak, vol met Dr. Oetker-producten maar geen gist gevonden, naast de bloem en andere dingen ook niet, vervolgens bij de kaas die blokjes verse gist gevonden :')
Ik ga wel naar de Albert Heijn de volgende keer, had nu geen zin meer.
Ben dat ouderwetse "in de winkel dingen kopen" ook niet meer gewend, ik doe normaal gewoon control+F :+

Heb net deeg gemaakt, 350g bloem+230ml water+17g verse gist (dacht 7x2,5, maar oke), werd wel fijn, elastisch deeg. Ligt nu te rijzen in een kom onder vochtige theedoek, over een uur weer wat kneden en dan de koelkast in tot morgen. Hoop dat het goed is gegaan O-)

Edit: Deeg is na een uur al flink gerezen, dus de basis is in ieder geval goed gegaan :D
Edit2: Van een klein stukje deeg zo'n 1-hap-pizzaatje gemaakt met alleen een stukje kaas erop, op een heet schoteltje in mini-oventje, en het is echt lekker :D
Ben benieuwd naar de volledige pizza morgen, deeg heb ik nu onder folie op een bord in de koelkast, goed toch?

[ Bericht 4% gewijzigd door MacorgaZ op 14-04-2013 18:31:48 ]
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
  † In Memoriam † dinsdag 16 april 2013 @ 11:45:44 #65
91830 MaximusTG
pi_125347423
Dit is de pizza die ik 7 april heb voorgebakken met alleen saus en heb ingevroren:
Belegd met salami, groene paprika, bosui, rode peper, cherrytomaatjes en mozzarella.

pi_125347593
bezorg je ook?
  † In Memoriam † dinsdag 16 april 2013 @ 11:59:13 #67
91830 MaximusTG
pi_125347872
Nee, nog niet :P. Zou het iets zijn voor thuisafgehaald.nl :P?
pi_125355388
lijkt me van wel, zelf toppings doorgeven :)

zie dat mijn oven ook geschikt is om zelf pizza's te bakken, maar eens een keer proberen.
pi_125411468
Wow, Maximus, wat zien die van jou er toch altijd prachtig uit!

Hier vanavond voor het eerst in lange tijd weer eens pizza gegeten. Gisteravond al deeg gemaakt, in de koelkast laten rijzen. Dochter vindt pizza helaas nog steeds niet lekker; voor zoon was het zijn eerste, en bij hem viel het wel in de smaak!

Verder een vraag: heeft iemand ervaring met een rvs-pizzaschuif? Mijn houten is heel erg aan vervanging toe, en rvs lijkt me een stuk beter schoon te houden, maar is het handig?
  † In Memoriam † woensdag 17 april 2013 @ 21:03:34 #70
91830 MaximusTG
pi_125413896
Dankjewel voor het compliment, Bleie!
Ik heb geen ervaring met RVS-schieters. Maar ik zou denken dat het wat meer plakt?
pi_125470546
Een tijd geleden pizza gemaakt. In plaats van een een pizza steen heb ik de gladde achterkant van een gietijzeren grillplaat gebruikt. Metaal heeft een veel hogere warmtegeleidingscoëfficiënt dan steen. Ik probeer zo de pizza zo snel mogelijk te bakken.

Ik begin met het voorverwarmen van de oven en grillplaat op 250C. Vervolgens doe ik de broiler van de oven aan. Als alles gloeiend heet is, dan schuif ik de de pizza tussen de grillplaat en de broiler. Dit is het resultaat na 6 min. btw, ik hou van een donkere korsts. :P



In de toekomst ga ik kijken of het beter is de plaat op het fornuis voor te verwarmen. Misschien dat ik het zo heter kan krijgen. Probleem is wel dat de plaat 10 kg weegt.
Noodles
  vrijdag 19 april 2013 @ 10:32:41 #72
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_125471170
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:27 schreef Deeltjesversneller het volgende:
lijkt me van wel, zelf toppings doorgeven :)

zie dat mijn oven ook geschikt is om zelf pizza's te bakken, maar eens een keer proberen.
Of van die voorgebakken units verkopen zodat mensen die thuis kunnen beleggen. De bodem echt goed krijgen hebben de meeste mensen moeite mee.
pi_125528912
mijn eerste poging



iets te klein/dik en te veel kruiden, op advies van iemand... maar verder was ie lekker ^O^
  † In Memoriam † maandag 22 april 2013 @ 18:26:03 #74
91830 MaximusTG
pi_125607405
Goeie eerste poging Deeltjesversneller!

Pizza:



Tomatensaus, rode peper, ham, groene paprika, ui en gorgonzola
Hmmmm...
pi_125610683
Bak je je pizza's altijd zo licht maximus?
  † In Memoriam † maandag 22 april 2013 @ 19:37:33 #76
91830 MaximusTG
pi_125610870
Licht? Ze zijn helemaal niet licht, ze zijn gewoon bruin.
pi_125681110
Ik heb net even de G3 opgemaakt, maar ik ben niet zo'n ster in de exacte werking van elektra. Welk deel van de thermostaat moet ik buigen zodat hij later afslaat? Als je de knop van de oven draait hoor je een klik en maakt de thermostaat dus contact. Welk deel gaat bij teveel warmte van uit?

  † In Memoriam † woensdag 24 april 2013 @ 16:58:23 #78
91830 MaximusTG
pi_125684633
Dat goudkleurige staafje, dat komt uit de knop toch? Dat leidt naar een roze puntig dingetje, volgens mij moet je die verder naar binnen krijgen (of iets bovenop de top van dat roze dingetje plakken). Die twee bolle goudkleurige contactjes zijn volgens mij de punten waar het daadwerkelijke contact gemaakt wordt.
Maar ik zou je niet aanraden hier aan te gaan prutsen. Beter neem je de twee draden die naar dit onderdeel lopen (zie ik dat ze met een soort ringetjes aan de thermostaat zitten?), en verbind je die met een draad met een schakelaar die je buiten het apparaat leidt.
Dan kan je het element handmatig aan en uit schakelen.
Pas wel op met wat je doet! En test je apparaat buiten uit! Liefst aan een verlengsnoer, zodat je niet bij je apparaat in de buurt hoeft te komen mocht er iets misgaan.
  † In Memoriam † woensdag 24 april 2013 @ 18:28:52 #79
91830 MaximusTG
pi_125687674
Mwoaaaah, dat was een lekkere pizza zeg!

Heb filmpje gemaakt van het vormen, was alleen beetje slap deeg vanwege toegevoegde desem, dus was snel klaar :P.


Pizza met tomatensaus, gecarameliseerde rode ui met balsamico azijn, schwarzwalder ham, verse mozzarella en geitenkaas. Na bakken nog wat rucola met olijfolie en zout. En nog wat peper er bovenop.

pi_125710598
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 16:58 schreef MaximusTG het volgende:
Dat goudkleurige staafje, dat komt uit de knop toch? Dat leidt naar een roze puntig dingetje, volgens mij moet je die verder naar binnen krijgen (of iets bovenop de top van dat roze dingetje plakken). Die twee bolle goudkleurige contactjes zijn volgens mij de punten waar het daadwerkelijke contact gemaakt wordt.
Maar ik zou je niet aanraden hier aan te gaan prutsen. Beter neem je de twee draden die naar dit onderdeel lopen (zie ik dat ze met een soort ringetjes aan de thermostaat zitten?), en verbind je die met een draad met een schakelaar die je buiten het apparaat leidt.
Dan kan je het element handmatig aan en uit schakelen.
Pas wel op met wat je doet! En test je apparaat buiten uit! Liefst aan een verlengsnoer, zodat je niet bij je apparaat in de buurt hoeft te komen mocht er iets misgaan.
Thanks. Ik denk dat een externe schakelaar wel het beste is idd. Gevaar is dan weer wel dat je die onnodig laat branden. Althans... Als ik het handig met met eventueel een lampje erbij... Je laat die over ook niet onnodig aanstaan. Ik denk er sowieso goed over na alvorens ik iets modificeer :)
pi_125723542
ik ben zo jaloers op jullie pizza kunsten...die van mij lijken er niet eens op...slappe dunne bodems die niet gaar genoeg lijken te worden, verder ben ik nog niet gekomen
pi_125723815
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:45 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
ik ben zo jaloers op jullie pizza kunsten...die van mij lijken er niet eens op...slappe dunne bodems die niet gaar genoeg lijken te worden, verder ben ik nog niet gekomen
Of je mikt teveel erop, of je oven wordt niet heet genoeg?
Het eerste is eenvoudig te verhelpen, het tweede niet :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 16:58:43 #83
91830 MaximusTG
pi_125723978
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:45 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
ik ben zo jaloers op jullie pizza kunsten...die van mij lijken er niet eens op...slappe dunne bodems die niet gaar genoeg lijken te worden, verder ben ik nog niet gekomen
Als je hulp wil;
- Welk recept gebruik je?
- Welke bloem gebruik je?
- Wat voor oven heb je?
- Hoe heet staat ie?
- Heb je een steen in de oven?
pi_125729137
Damn, nu heb ik honger. Vergis ik me als ik zeg dat er hier mensen in het topic zijn die 5 keer per week pizza maken?

En nog een vraag: ik heb zo'n magno-ovencombi van 70 euro. Kan je daar zelfgemaakte pizza's in bakken? En zo niet, zijn er magno-ovencombi's waar dat wel in kan?
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
pi_125731609
nee met van 70euro kan dat niet.
met een van 50euro lukt het wel :')
pi_125734926
Mijn probleem is mijn combi oven..die wordt gewoonweg niet warm genoeg. Ik wil dus graag zo'n bestron of ferrari ding. Maar dat moet nog even wachten :)
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 21:29:07 #87
91830 MaximusTG
pi_125735843
Maar hoe warm wordt ie dan? Een steen zou jou al heel veel helpen denk ik.
Mijn pizza hierboven is ook gewoon op 250 graden gebakken.
pi_125747407
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 20:17 schreef loecje het volgende:
nee met van 70euro kan dat niet.
met een van 50euro lukt het wel :')
Zo, 't is maar goed dat jij zo uitzonderlijk grappig bent, anders had ik vandaag misschien niet gelachen.

Maar 't was een serieuze vraag dus. Als je een combi van, laten we zeggen 150 euro koopt, kan je dan zelf pizza maken? Lijkt me heerlijk namelijk.
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
pi_125748225
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2013 02:49 schreef Zapato het volgende:

[..]

Zo, 't is maar goed dat jij zo uitzonderlijk grappig bent, anders had ik vandaag misschien niet gelachen.

Maar 't was een serieuze vraag dus. Als je een combi van, laten we zeggen 150 euro koopt, kan je dan zelf pizza maken? Lijkt me heerlijk namelijk.
Het gaat niet om de prijs, het gaat erom hoe warm je oventje wordt..
pi_125748752
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 08:07 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Het gaat niet om de prijs, het gaat erom hoe warm je oventje wordt..
dat dus. vandaar mijn opmerking dat het met een combimagnetron van 50euro wel lukt.
de prijs zegt helemaal niets over hoe goed de oven is.
pi_125750819
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 08:47 schreef loecje het volgende:

[..]

dat dus. vandaar mijn opmerking dat het met een combimagnetron van 50euro wel lukt.
de prijs zegt helemaal niets over hoe goed de oven is.
Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.

Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
pi_125750950
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 10:14 schreef Zapato het volgende:

[..]

Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.

Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?
degene die warm genoeg wordt ;)
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 10:50:40 #93
91830 MaximusTG
pi_125752091
Het blijven gewoon baggerapparaten hoor, combimagnetrons. Koop gewoon een goeie oven...
Als het per se een kleintje moet zijn, die zijn er ook, bv deze:

http://www.wehkamp.nl/hui(...)6000&F=2,6,5,17&SM=4

Zit al een steen bij zelfs. Kan je natuurlijk niet garanderen dat dat wat is.

Maar bij combimagnetrons, zeker in het gewenste prijssegment is de oven functie -zeer- ondergeschikt aan de magnetronfunctie.

En die kleine pizza-ovens ben ik helemaal vanaf gestapt; teveel nadelen en gepruts. Geef mij maar gewoon een goed fornuis met oven en een dikke pizzasteen. Of een mooie houtoven buiten natuurlijk :P.
pi_125752348
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 10:50 schreef MaximusTG het volgende:
Het blijven gewoon baggerapparaten hoor, combimagnetrons. Koop gewoon een goeie oven...
Als het per se een kleintje moet zijn, die zijn er ook, bv deze:

http://www.wehkamp.nl/hui(...)6000&F=2,6,5,17&SM=4

Zit al een steen bij zelfs. Kan je natuurlijk niet garanderen dat dat wat is.

Maar bij combimagnetrons, zeker in het gewenste prijssegment is de oven functie -zeer- ondergeschikt aan de magnetronfunctie.

En die kleine pizza-ovens ben ik helemaal vanaf gestapt; teveel nadelen en gepruts. Geef mij maar gewoon een goed fornuis met oven en een dikke pizzasteen. Of een mooie houtoven buiten natuurlijk :P.
_O_

Daarom vraag ik het in dit topic: kenners. Heb ook liever een echte oven natuurlijk, maar dat zit er met de huidige behuizing niet in. Los van de prijs nog. Dank!
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 11:46:18 #95
91830 MaximusTG
pi_125754108
En dr zal trouwens vast wel ergens een combi zijn die wel goed presteert als oven, maar die zal je dan toch echt moeten "ontdekken" in een winkel of zo, dat is zo moeilijk te beoordelen op internet.
Voor wij een fornuis hadden hadden we een kookplaat op gas en een combimagnetron. Man wat een kloteding was dat. Was ook zo'n 60 euro ding van de Blokker geloof ik.
Maakte herrie, kon maar tot 230 graden, maar volgens mij haalde ie dat niet eens.
En het is irritant dat er vaak niet eens een bakplaat bij zit. Ja, alleen zo'n stomme ronde, of zo'n roostertje met korte en lange poten.
Toen nog een tijdje een Tefal grilloventje gehad. Geen magnetronfunctie, die gebruik ik toch nooit. Maar die was eigenlijk weer te klein, heet werd ie wel! Dus dat was slechte warmteverdeling, omdat je eten toch al snel dicht bij het element zat.
En toen een mooi Etna fornuisje gekocht. Prima oven. Daar heel veel pizza in gebakken op mn dikke pizzasteen van chamotte.
Kort uitstapje naar een Bestron pizzaoven gemaakt, maar dat is het niet voor mij.
Omdat:
- Weinig plek voor je pizza, als je volledige oppervlak gebruikt en een beetje van een mooie luchtige, wat hogere rand houd zoals ik dan valt het element precies binnen de rand, waardoor ie niet mooi bruint
- Bruining, gelijkmatig, is sowieso een probleem
- Steen onderin wordt wel loeiheet, maar bovenkant houdt geen warmte vast
- Pizza wordt praktisch gestoomd omdat het vocht dat verdampt nergens heen kan.

Tja, weet niet, ik ga dan liever voor de ruimere thuisoven. Zoals ik het nu voor mekaar heb bakken de pizza's alsnog best snel, 7-8 minuten. Door de goede afstand van het element te kiezen en lang voor te verwarmen bruint de onderkant ook mooi, in dezelfde tijd als de bovenkant.
Langere fermentatie van deeg met weinig gist zorgt voor het afbreken van complexe suikers in de bloem. Dat geeft die mooie bruine vlekken op de rand.

Dus ik blijf bij mn gewone oven, tot ik een keer in de gelegenheid ben een houtoven te bouwen/kopen.
Hoewel bakken daarin weer een stuk arbeidsintensiever is en dus iets wat je minder vaak zal doen. Sowieso niet als het slecht weer is :P.

quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:53 schreef Gripper het volgende:

[..]

Of je mikt teveel erop, of je oven wordt niet heet genoeg?
Het eerste is eenvoudig te verhelpen, het tweede niet :)
Wat vonden je collega's eigenlijk van je pizza's?
pi_125755184
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 21:29 schreef MaximusTG het volgende:
Maar hoe warm wordt ie dan? Een steen zou jou al heel veel helpen denk ik.
Mijn pizza hierboven is ook gewoon op 250 graden gebakken.
hij zou 250 moeten kunnen worden, maar ik heb niet het idee dat ie dat haalt.
gewoon zo'n pizza steen die je overal kunt kopen of van een speciaal merk ofzo?
pi_125755185
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 10:14 schreef Zapato het volgende:

[..]

Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.

Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?
het zegt natuurlijk wel iets, goede kwaliteit is meestal duurder.
maar er zijn ook dure ovens waar je uiteindelijk niets mee kan omdat ze niet heet genoeg worden en ook goedkope combi's die wel goed heet worden.

een losse oven wat hier boven al genoemd wordt werkt waarschijnlijk het beste. mocht je wel alles in een toestel willen, kijk dan eens naar een combi-oven ipv een combi-magnetron. daarbij is (meestal) de oven de basis en de magnetron de extra optie.

wanneer het budget moet zijn zou je ook kunnen kijken naar een nette 2ehands.
als student had ik een 2ehands combi oven die goed heet werd. het enige nadeel was dat de achterkant warmer werd dan de voorkant. oplossing was een pizza op het draaiplateau maken of halverwege de plaat omdraaien.
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 12:28:34 #98
91830 MaximusTG
pi_125755523
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 12:17 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:

[..]

hij zou 250 moeten kunnen worden, maar ik heb niet het idee dat ie dat haalt.
gewoon zo'n pizza steen die je overal kunt kopen of van een speciaal merk ofzo?
Nou, hoe dikker de steen hoe meer warmte ie vast kan houden. Dan kan je bv makkelijker meerdere pizza's achter elkaar bakken. Kijk gewoon of je dr een kan vinden die past.
Bij de blokker verkopen ze voor een paar euro van die oventhermometers, als je het zeker wil weten.
pi_125755586
ah dat is mischien wel handig ja, zo oven thermometer.
En dan zal ik eens eerst voor een steen gaan kijken voordat ik weer een apparaat aanschaf dat vervolgens werkeloos in de bijkeuken staat omdat het niet aan de verwachtingen voldoet ;)
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 12:43:31 #100
91830 MaximusTG
pi_125755933
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is. :P.

Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.

Edit:
Topic wat opfleuren met foto's; dit is de tweede pizza die ik bakte toen ik eergisteren de ui, geitenkaas pizza maakte. Zelfde toppings, alleen geen rucola -> deze ging de vriezer in:

  vrijdag 26 april 2013 @ 13:13:10 #101
130803 Gripper
Get a grip
pi_125757041
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 11:46 schreef MaximusTG het volgende:
Dus ik blijf bij mn gewone oven, tot ik een keer in de gelegenheid ben een houtoven te bouwen/kopen.
Hoewel bakken daarin weer een stuk arbeidsintensiever is en dus iets wat je minder vaak zal doen. Sowieso niet als het slecht weer is :P.
[..]

Wat vonden je collega's eigenlijk van je pizza's?
Lijkt mij ook fantastisch, een houtoven.
Wij hebben een veranda, nu nog met een stoere gietijzeren kachel eronder. Maar het zou zomaar kunnen dat ik die nog eens vervang door een zelf gemetselde oven... :9


De dames vonden het erg lekker! Ze waren ook goed gelukt, gezellige avond gehad, en met 4 man een stuk of 7 pizza's erdoorheen gejaagd.
Een van de twee stond maar een beetje op die bollen te duwen zonder liefde of gevoel, bij haar viel er een gat in het deeg. De andere wilde zich er niet aan wagen, en vond het prima om alle deegwerk aan mij over te laten, maar ze kon wel perfecte dunne plakjes champ snijden, dus die huur ik vaker in :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 26 april 2013 @ 14:23:53 #102
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_125759600
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is. :P.

Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.

Edit:
Topic wat opfleuren met foto's; dit is de tweede pizza die ik bakte toen ik eergisteren de ui, geitenkaas pizza maakte. Zelfde toppings, alleen geen rucola -> deze ging de vriezer in:

[ link | afbeelding ]
Waar heb je die plank vandaan :o!
Ik heb net een simpel bamboe plankje als schieter bij de wibra gekocht, moet nog steeds een grote hebben.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')