abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 26 april 2013 @ 13:13:10 #101
130803 Gripper
Get a grip
pi_125757041
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 11:46 schreef MaximusTG het volgende:
Dus ik blijf bij mn gewone oven, tot ik een keer in de gelegenheid ben een houtoven te bouwen/kopen.
Hoewel bakken daarin weer een stuk arbeidsintensiever is en dus iets wat je minder vaak zal doen. Sowieso niet als het slecht weer is :P.
[..]

Wat vonden je collega's eigenlijk van je pizza's?
Lijkt mij ook fantastisch, een houtoven.
Wij hebben een veranda, nu nog met een stoere gietijzeren kachel eronder. Maar het zou zomaar kunnen dat ik die nog eens vervang door een zelf gemetselde oven... :9


De dames vonden het erg lekker! Ze waren ook goed gelukt, gezellige avond gehad, en met 4 man een stuk of 7 pizza's erdoorheen gejaagd.
Een van de twee stond maar een beetje op die bollen te duwen zonder liefde of gevoel, bij haar viel er een gat in het deeg. De andere wilde zich er niet aan wagen, en vond het prima om alle deegwerk aan mij over te laten, maar ze kon wel perfecte dunne plakjes champ snijden, dus die huur ik vaker in :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 26 april 2013 @ 14:23:53 #102
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_125759600
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is. :P.

Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.

Edit:
Topic wat opfleuren met foto's; dit is de tweede pizza die ik bakte toen ik eergisteren de ui, geitenkaas pizza maakte. Zelfde toppings, alleen geen rucola -> deze ging de vriezer in:

[ link | afbeelding ]
Waar heb je die plank vandaan :o!
Ik heb net een simpel bamboe plankje als schieter bij de wibra gekocht, moet nog steeds een grote hebben.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 14:51:51 #103
91830 MaximusTG
pi_125761424
http://pizzastein.com

Tegelijk met mn steen ;)

8,90 euro voor een schieter, 5,50 verzendkosten, maar dat blijft zo tot en met 10 schieters. Misschien kan je samen met iemand in de buurt bestellen ;).
  vrijdag 26 april 2013 @ 16:17:54 #104
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_125765445
Oja die site :o helemaal vergeten, Thanks Maximus TG
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_125828187
Ik denk, ik maak eens deeg volgens het recept van MaximusTG: Holy moly! _O_ Die structuur _O_

Toch vraag ik me af; waarom instant gist en geen verse gist?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † zondag 28 april 2013 @ 14:56:12 #106
91830 MaximusTG
pi_125828549
:) mooi!
Euhm, waarom verse gist en geen instant gist? Je kan het ook omdraaien.
Het is precies hetzelfde beestje, met een, voor een particulier zeker, verwaarloosbaar prijsverschil. En instant gist is gewoon veeeeeel langer houdbaar. Je kunt het altijd in huis hebben. Verse gist heeft geen toegevoegde waarde..
pi_125833346
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 14:56 schreef MaximusTG het volgende:
:) mooi!
Euhm, waarom verse gist en geen instant gist? Je kan het ook omdraaien.
Het is precies hetzelfde beestje, met een, voor een particulier zeker, verwaarloosbaar prijsverschil. En instant gist is gewoon veeeeeel langer houdbaar. Je kunt het altijd in huis hebben. Verse gist heeft geen toegevoegde waarde..
grappig, je zou zeggen dat verse gist meer smaak heeft :P
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † zondag 28 april 2013 @ 18:08:39 #108
91830 MaximusTG
pi_125833681
Nee hoor, helemaal niet. Als je deeg smaak krijgt van de gist, dan gebruik je teveel gist.

http://www.sfbi.com/fresh_yeast_vs_instant_yeast.html

"We would like to dispel the myth that fresh yeast produces better bread than dry yeast. In fact-if used properly-dry yeast will produce the exact same bread as fresh yeast."
pi_125843894
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 18:08 schreef MaximusTG het volgende:
Nee hoor, helemaal niet. Als je deeg smaak krijgt van de gist, dan gebruik je teveel gist.

http://www.sfbi.com/fresh_yeast_vs_instant_yeast.html

"We would like to dispel the myth that fresh yeast produces better bread than dry yeast. In fact-if used properly-dry yeast will produce the exact same bread as fresh yeast."
Ah, weer wat geleerd!
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_125848057
Heb vandaag een stuk travertin weten te scoren. Op Koninginnedag ga ik deze op m'n weber leggen, deze flink opstoken en dan maar eens kijken of ik ook lekkere pizza van de bbq kan toveren.
  † In Memoriam † maandag 29 april 2013 @ 09:08:05 #111
91830 MaximusTG
pi_125855648
Wat ga je doen om te zorgen dat je pizza ook van boven genoeg warmte krijgt?
pi_125856458
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 09:08 schreef MaximusTG het volgende:
Wat ga je doen om te zorgen dat je pizza ook van boven genoeg warmte krijgt?
Het deksel zoveel mogelijk dichthouden.
  maandag 29 april 2013 @ 10:02:52 #113
130803 Gripper
Get a grip
pi_125856578
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 09:08 schreef MaximusTG het volgende:
Wat ga je doen om te zorgen dat je pizza ook van boven genoeg warmte krijgt?
Mits goede gloeiende kooltjes eronder, kun je het in een Weber met de deksel erop met gemak richting de 300 graden krijgen, dus misschien kan ik daarin nog wel betere pizza's maken dan in de gewone oven!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_125856878
dat weet ik wel zeker. Heb hem al eens richting 400 graden gestookt.
pi_125864879
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is. :P.

Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.

thnx, ik zal eens kijken als ik in de buurt ben.
We hebben een combi oven van Siemens..geen idee welk type en foto heb ik nu niet, zit op mijn werk :)
pi_125865853
Op zaterdag voor het eerst pizza gebakken. Heb voor mijn verjaardag een pizzasteen gekregen (die ik al lang wou hebben eigenlijk). Het is wel zo één van een kookwinkel, dus duur voor wat het is, maar dat terzijde.

Heb het recept gevolgd, daar kreeg ik 3 gelijke klompen deeg uit, heb er maar 2 van gebruikt. Andere heb ik knoflookbrood van gemaakt. Ik vond het goed gelukt voor de eerste keer. Deeg was wat taai, maar zo hoort het ook te zijn, en lekker krokant (misschien ook iets te dun).

Foto's komen later nog.

Alleen had ik enorm veel moeite om mijn pizza op mijn pizzasteen te krijgen. Had de pizza eerst op mijn plastieken snijplank gelegd om deze dan op de pizzasteen te schuiven. Eerst niet genoeg bloem onder de pizza waardoor deze teveel aan de snijplank plakte, en daarna met teveel schrik de pizza op de steen geschoven (was bang dat de snijplank tegen de warme steen zou komen). Beetje mislukte poging, maar de pizza smaakte er niet minder door.

Tweede pizza ging iets beter, doordat ik de pizza eerst op een stuk bebloemde karton heb gelegd :P

Alleen stond er op de doos van de pizzasteen, dat ik de pizza rechtstreeks op de steen mag asembleren en dan pas in de oven steken. Dan gaat mij het nut van de pizzasteen een beetje verloren... :?
  maandag 29 april 2013 @ 15:27:49 #117
130803 Gripper
Get a grip
pi_125866884
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 14:55 schreef ASSpirine het volgende:
Tweede pizza ging iets beter, doordat ik de pizza eerst op een stuk bebloemde karton heb gelegd :P

Alleen stond er op de doos van de pizzasteen, dat ik de pizza rechtstreeks op de steen mag asembleren en dan pas in de oven steken. Dan gaat mij het nut van de pizzasteen een beetje verloren... :?
Op een kartonnetje kan inderdaad prima, want die is goed dun. plastic snijplank is te dik (tenzij je zo'n mooie flexibele hebt?) en kan idd vastkleven aan de hete steen.

Van een plaatje multiplex is trouwens ook een prima schep te maken, zie een bouwtekening in de sig van maximus.

Die gebruiksaanwijzing van die steen moet je maar snel weggooien, die mensen snappen er niks van :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_125868152
Maximus, hoe vaak eet jij eigenlijk pizza? :P
Lol, kzie dat die vraag wel vaker werd gesteld in het verleden :P

Heb je mss ook een goede recept voor Lookbrood? (gemaakt van de pizzadeeg liefst)
Ik heb van mijn 3e bolletje deeg, wat in de oven geroosterde knoflook door gemengd (en ook bloem bij toegevoegd, want te nat). Maar uiteindelijk niet zoveel smaak aan.

Ook het bewaren van deeg, misschien handig om dat ook in de OP te zetten.
Ik zie dat je bv half afgebakken (met tomatensaus) pizza's in de diepvries steek. Maar wat te doen met rauw deeg? En hoe moet je beide dan weer ontdooien, moet je op iets speciaals letten?

[ Bericht 37% gewijzigd door ASSpirine op 29-04-2013 16:36:42 ]
  † In Memoriam † maandag 29 april 2013 @ 16:45:22 #119
91830 MaximusTG
pi_125869976
Pizza bewaren is idd misschien een iets wat nog in de OP erbij kan. Half afgebakken pizza vind ik de makkelijkste manier; je haalt ze eruit, belegd of onbelegd, kan allebei. Dan gewoon zo bevroren en al de oven in, meestal 200 graden of zo. Dan tot de kaas en de rand gebruind is.

Deeg invriezen doe ik eigenlijk nooit. Wat ik zo denk is dat je vooral moet opletten dat je deeg nog niet te ver gerezen is als je het invriest. Want het ontdooien (dat in de koelkast moet gebeuren) duurt natuurlijk ook even. En tijdens dat ontdooien rijst het verder.

Oh, lookbrood - euh, als ik een beetje kijk wordt daar meestal gewoon stokbrood met knoflookboter mee bedoeld? Maar je wil dus de knoflook in het brood?
  dinsdag 30 april 2013 @ 10:56:02 #120
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_125895620
Vanavond gaat hier de pizza op de BBQ

'reportage' volgt
  † In Memoriam † dinsdag 30 april 2013 @ 12:00:08 #121
91830 MaximusTG
pi_125897842
Ben benieuwd!

Hier de pizza's van gisteren:


pi_125903742
Prachtig (weer) Maximus! Krijg er zin in :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_125918418
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 10:16 schreef emil23 het volgende:
dat weet ik wel zeker. Heb hem al eens richting 400 graden gestookt.
Pizza van de bbq was prima. Op zn heetst tikte de thermometer 360 graden aan. Pizzas waren in 5 minuutjes perfect gaar en bruin.
pi_125919153
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2013 20:44 schreef emil23 het volgende:

[..]

Pizza van de bbq was prima. Op zn heetst tikte de thermometer 360 graden aan. Pizzas waren in 5 minuutjes perfect gaar en bruin.
Btw, omdat mijn stuk travertin vanochtend uit mijn handen gleed, heb ik noodgedwongen een stoeptegel moeten halen bij de gamma. Dat wilde prima trouwens. Voor 80 cent een prima steenovensteen.
  † In Memoriam † dinsdag 30 april 2013 @ 22:24:54 #125
91830 MaximusTG
pi_125924492
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 14:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Prachtig (weer) Maximus! Krijg er zin in :)
Thanks FFT! Hij was ook erg lekker hoor :P.

@emil23. Ben benieuwd hoe ie er uitkwam; foto?
Jammer van je steen. Ik zou toch nog wel iets anders nemen dan een betonnen stoeptegel trouwens. Maar zal voor een enkele keer geen kwaad kunnen.
pi_125925152
Ik had zo'n trek in pizza dat ik geen tijd had om foto's te maken helaas.Wat zou het gevaar zijn met een betontegel? Enige risico is dat ze niet hittevast zijn en dat ze uit elkaar spatten. Voor de rest zijn ze net zo giftig als elke andere betonnen bbq.
  † In Memoriam † dinsdag 30 april 2013 @ 22:45:07 #127
91830 MaximusTG
pi_125925861
Het verschil is dat je voedsel niet direct met het beton in een bbq in contact komt.. Je weet simpelweg niet wat er allemaal precies in die stoeptegel zit. Waarom zou je dan het risico lopen, als je je leven lang kan doen met een steen, als je er zuinig op bent.
  woensdag 1 mei 2013 @ 10:04:21 #128
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_125934366
Nou, ik heb het dus 'wel' gedocumenteerd :

Na de hectische dag van gisteren ( het is dus Mei-vakantie ;) ) het beloofde verslag.



Balletjes gemaakt, en laten rijzen.

Q opmaken voor het ritueel :)



Ring 'o fire en de steen naar de zijkant, om op te warmen alvast ( en de heerlijke ruimte te gebruiken voor multitasking ;)

Kip vanmorgen om 6u in de marinade van Mississippi bbqsaus, pul-buber chile en peper en zout.
licht afvegen ( de marinade ) en de resterende marinade in een alu-bakje



Kipfilets licht aangrillen, tot gaarheid bereikt is, in het alubakje de marinade aanmaken met wat olie, (witte )wijnazijn
Champignons, uitje, en de kipfilet in reepjes snijden.
In Alubakje en even afgedekt boven de kooltjes opwarmen.

de pizza ...
Q is ondertussen op 275 beland ( volgende keer hout toevoegen, voor meer warmte .. )



De kindjes zijn iig tevreden :)



De Mrs wil graag asperges op haar pizza, dus die even aangegrilled, en "verstopt" naar later bleek, onder een lading van extra's ...



Grilled bbq pizza, de luxe ...

ervaringen :

* Hout of combo van houtskool + hout = misschien beter, meer hitte .... de 275c was echt het maximale nu
* De door mij zo langgezochte tipo00 is ( voor ons ) niet de beste bloemsoort, soezi frans krokant geeft een fijnere crust
* de Weber is een uitstekende pizza-machine ... zal zeker meer gebruikt gaan worden !
pi_125934486
Je kreeg de weber niet heter dan 270? Ik kreeg met een mix van kolen en briketten een temperatuur van ruim boven de 300gr. Misschien omdat
ik een 47cm heb? Maar hout toevoegen kan ook een optie zijn.
  woensdag 1 mei 2013 @ 10:16:03 #130
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_125934590
Normaliter gebruik ik alleen briketten, maar voornamelijk om te smoken in mijn rookton.
Dan heb ik met 10 briketten een temp van 80 / 100c

Die is dan ook smaller, maar wel hoger.
De Weber is een 57, en moet hem nog aftasten qua ver/ge-bruik, ik ik wilde "snel" hitte hebben.
( Brikketen is lang ... )
Ik heb voor het laatst houtskool gebruikt op een wegwerpBBQ, jaren geleden :)

IDD nxt time, hout of briketten, maar het concept van pizza op de bbq is voor mij wel 'bewezen'
( nu een kettlepizza regelen <of een DPR> :) )
  † In Memoriam † woensdag 1 mei 2013 @ 11:11:52 #131
91830 MaximusTG
pi_125935821
Mooi verslag Spartagek! Ik denk dat het lastigste is om te zorgen voor genoeg bovenwarmte. Zo'n kettlepizza ziet er leuk uit, maar er zit dan teveel lucht boven de pizza, in de praktijk werkt ie niet zo goed schijnt. Heb er zelf namelijk ook wel eens een gebouwd. Volgens mij heb je meer aan een deksel van zo'n bbq waar je direct zo'n opening in slijpt.
Toen ik het probeerde heb ik gewoon ook inderdaad kolen en briketten onder de steen gestookt. Had bedacht om daarna een keer ook wat hout boven op het rooster te leggen, rondom de steen.
Verder nog geen mogelijkheid gehad om het in de praktijk uit te testen, toen bij mn ouders gedaan, zelf geen bbq/tuin.
Maar ik zou dan misschien ook nog een buis maken aan de onderste luchtopening en daar dan een ventilator aan koppelen, om de temperatuur op te stoken.
Ik weet dat heel veel Amerikanen op pizzamaking.com een kogelbbq gemod hebben met een gasbrander onderin.
En natuurlijk, de FrankenWeber:

pi_125979537
Ik heb het eerste deegrecept van de OP opnieuw gemaakt, maar alweer moest ik meer bloem toevoegen, anders was mijn deeg veel te vochtig.

Heb het zo'n 5 à 6 uur laten rijzen (moest echt gaan slapen) om dan in de ochtend lichtjes te kneden en in 3 porties te verdelen, opbollen en de koelkast in. Deze worden pas op vrijdag gegeten, dus de smaak zal hopelijk heel goed zijn. Maar zou het dan de lange rijs op kamer temperatuur zijn, of de lange rijs in de koelkast zijn dat voor de betere smaak zorgt? Of een combinatie van allebei kan natuurlijk ook :)

Vind het iig wel makkelijk gaan nu, gisteren pas om 23:45 thuisgekomen, wat lauw water, suiker en gist bij elkaar gezet, bloem afwegen en zout toevoegen en dan alles in de stand-mixer. Ondertussen wat andere dingen doen, bloem bij toevoegen vanwege de vochtigheid, opnieuw langer kneden en klaar. Zelfde kom afdekken en laten rijzen :)
Weinig afwas en een relatief gezonde huisbereide maaltijd.

Nu alleen nog de ingevroren geportioneerde tomatensaus te ontdooien donderdagavond en dan kan ik vrijdag weer goed eten :P
pi_125980529
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 16:04 schreef ASSpirine het volgende:
Maar uiteindelijk niet zoveel smaak aan
Extra zout toevoegen!
pi_125984594
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2013 11:11 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi verslag Spartagek! Ik denk dat het lastigste is om te zorgen voor genoeg bovenwarmte. Zo'n kettlepizza ziet er leuk uit, maar er zit dan teveel lucht boven de pizza, in de praktijk werkt ie niet zo goed schijnt. Heb er zelf namelijk ook wel eens een gebouwd. Volgens mij heb je meer aan een deksel van zo'n bbq waar je direct zo'n opening in slijpt.
Toen ik het probeerde heb ik gewoon ook inderdaad kolen en briketten onder de steen gestookt. Had bedacht om daarna een keer ook wat hout boven op het rooster te leggen, rondom de steen.
Verder nog geen mogelijkheid gehad om het in de praktijk uit te testen, toen bij mn ouders gedaan, zelf geen bbq/tuin.
Maar ik zou dan misschien ook nog een buis maken aan de onderste luchtopening en daar dan een ventilator aan koppelen, om de temperatuur op te stoken.
Ik weet dat heel veel Amerikanen op pizzamaking.com een kogelbbq gemod hebben met een gasbrander onderin.III
En natuurlijk, de FrankenWeber:

[ afbeelding ]
Ik denk dat het met de bovenwarmte in zo'n kettlepizza wel meevalt. In de meeste filmpjes zie je dat men eerst nog wat hout toevoegt voor de pizza er in gaat. Lijkt mij dat dan met dichte deksel er toch direct een temperatuur van boven de 350gr gehaald moet worden.

Zelf twijfel ik nog. Of wat geld investeren in een kettlepizza of iets zelf fabriceren, of 150 euro investeren in een Ferrari g3 achtig apparaat en die af en toe gewoon in de tuin gebruiken.
  † In Memoriam † donderdag 2 mei 2013 @ 17:08:39 #135
91830 MaximusTG
pi_125986236
Ik denk dat dat toch tegenvalt, als je ervaringen met de Kettlepizza naleest op andere fora.

Pizza:

pi_125994991
Hier nog een van mijn creaties van een tijdje terug.

pi_126020461
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 20:46 schreef emil23 het volgende:
Hier nog een van mijn creaties van een tijdje terug.

[ afbeelding ]
Zie ik nou taugé of blikasperge op je pizza? :'(
pi_126021072
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 13:51 schreef Selestha het volgende:

[..]

Zie ik nou taugé of blikasperge op je pizza? :'(
Blikasperge :)
  vrijdag 3 mei 2013 @ 14:14:43 #139
130803 Gripper
Get a grip
pi_126021263
vanavond weer pizzafestijn in huize gripper :9
Deeg staat al klaar in de koelkast :)

heb voor het eerst ook een stukje deeg wat ingevroren is geweest, die heb ik vanochtend in de koelkast te ontdooien gelegd. Is al opgebold, moet er nog iets mee gebeuren of kun je dat meteen vormen?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_126050723
Vanavond ook maar eens een éénmalige poging wagen om zelf een pizza in elkaar te zetten. Laatste pizza die ik überhaupt heb gegeten is alweer jaren geleden, maar nu heb ik er opeens weer zin in.

Hoe staan jullie eigenlijk tegenover kant-en-klare bodems? Lijkt mij wel de makkelijkste oplossing.

Ingrediënten gaan heel basic worden:
Tomatenpuree met wat knoflook, tabasco en basilicum
Blokjes en reepjes paprika, ui, champignon, courgette, ham
En er overheen wat geraspte kaas.

Maar ik heb het idee dat ik een heel basic ingrediënt waarvan ik wat overhoud wat ik morgen weer voor iets anders kan gebruiken vergeten ben. Wat zou dat kunnen zijn?

Ik woon alleen, dus grote dingen die beperkt houdbaar zijn begin ik niet aan.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_126050797
De bodem is het belangrijkste van de pizza.. Lekker zelf maken dus.. Anders kan je net zo goed een diepvries pizza van ene Dokter Oetker halen.. :)
pi_126050855
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2013 10:14 schreef MonkNL het volgende:
De bodem is het belangrijkste van de pizza.. Lekker zelf maken dus.. Anders kan je net zo goed een diepvries pizza van ene Dokter Oetker halen.. :)
En als ik nou zeg dat ik alleen Euroshopper bloem in huis heb, en geen zin om andere bloem te halen omdat ik het zo weinig gebruik?

Gedroogde gist is ook wel redelijk lang houdbaar zie ik, mag ook mooi de vergeetkast in.
(ligt ook nog bakpoeder in zakjes die er uit zien alsof ze uit de jaren '80 komen :X )
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_126051080
Tja, gebruik je dat.. Maar je zegt dat je zelf een pizza in elkaar wilt zetten maar hebt geen zin om bloem te halen.. Waarom begin je er dan in hemelsnaam aan.. Bestel dan gewoon zo'n deegbal bij Domino's oid.. ;)
  zaterdag 4 mei 2013 @ 10:54:50 #144
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_126051362
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2013 10:17 schreef Resistor het volgende:

[..]

En als ik nou zeg dat ik alleen Euroshopper bloem in huis heb, en geen zin om andere bloem te halen omdat ik het zo weinig gebruik?

Gedroogde gist is ook wel redelijk lang houdbaar zie ik, mag ook mooi de vergeetkast in.
(ligt ook nog bakpoeder in zakjes die er uit zien alsof ze uit de jaren '80 komen :X )
Kan wel op zich, en gedroogde gist is lang houdbaar ja.
pi_126051485
Van euroshopperbloem maak je een betere bodem dan welke kant en klaar bodem dan ook.

Ps, homemade kettlepizza is in de maak.Schoonvader had nog een mooi stuk rvs liggen.
  zaterdag 4 mei 2013 @ 16:55:27 #146
395008 Martialis
Broeva! Haro!
pi_126060022
Ik ga zo waarschijnlijk ook een pizza maken, maar is er misschien hebben jullie nog een tip: Het is een koopmans pizzzamix, we hebben vanochtend al het deeg gemixt en het is nu aan het rusten in de koelkast. Wij hebben gewoon een mag combi. Het probleem dat wij altijd hebben is dat we niet zo'n mooie rand krijgen als ik hier soms zie, meestal komt het niet verder dan een harde bodem met tomatensaus en heet toppings.

Waarschijnlijk wordt de belegging iets van gestrooide kaas, prei, salami, ham en ui ofzo. Dus, hoe kan ik het in jullie ogen deze keer onweerstaanbaar lekker maken?
Sera nimis vita est crastina: vive hodie Tomorrow's life is too late: live today
Good writers never die, bad ones never shut up.
  † In Memoriam † zaterdag 4 mei 2013 @ 17:44:45 #147
91830 MaximusTG
pi_126061889
Dat gaat je met koopmans mix niet lukken - zeker niet als je het al vanochtend hebt gemixt. Ik zal je namelijk een geheimpje vertellen ;) In koopmans mix zit bakpoeder ipv gist. En dat begint meteen te werken. Dus dat zal niet veel rijskracht meer hebben.
pi_126062424


[ Bericht 100% gewijzigd door johannes_vermeer op 04-05-2013 18:02:27 (Oeps, verkeerd topic) ]
  zaterdag 4 mei 2013 @ 18:03:14 #149
395008 Martialis
Broeva! Haro!
pi_126062471
Ik denk dat wel de volgende keer dan maar het deeg recept van de openings post doen, kan dit ook zonder pizzasteen? Ik weet niet of onze combi magnetron/over heel hoge temperaturen trekt, met die bakmix bakken ze steeds iets van 25 minuten op 210.
Sera nimis vita est crastina: vive hodie Tomorrow's life is too late: live today
Good writers never die, bad ones never shut up.
  † In Memoriam † zaterdag 4 mei 2013 @ 18:09:08 #150
91830 MaximusTG
pi_126062702
Poe! 25 minuten.. Das wel lang. Mijn pizza's hierboven bakken 7-8 minuten op 250 °C op een steen. Je oven kan niet warmer? Een steen zou wel heel veel helpen denk ik.. Zo lang bakken zorgt natuurlijk ook voor een harde bodem.
  zaterdag 4 mei 2013 @ 18:38:21 #151
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_126063883
Steen erin, oven op max en gaan met die banaan! En het hoeft niet per se een pizzasteen te zijn, ik heb ook een jaar lang pizza's gebakken op een stoeptegel :P
pi_126063964
OK, mijn pizzabodem is dus niet helemaal gelukt, maar al met al is mijn pizza toch wel een voldoende waard (voor mij dan, smaakte goed)

Voorbereidingen gingen goed, doordat het aanrecht goed met bloem bestrooid was plakte het deeg niet aan het aanrecht. Als enige niet aan het aanrecht :')


Gist ging goed, maar eigenwijs als ik ben heb ik deze keer bruine suiker gebruikt. Gewoon, omdat ik het in huis heb.


Alvast verdeeld in 2 ballen, ik dacht dat de schaal wel groot genoeg zou zijn, weinig knoeizooi.


Beetje tomatenpuree uit een blikje, beetje basilicum gehakt, beetje koriander, beetje tabasco...


Rise rise baby 8-) Mooi gerezen deeg, maar hierna ontbreekt een foto omdat het een enorme plakbende was. Kauwgom is er niets bij. Een goede pizzabodemsmijter zal er vast wel een mooie ronde bodem uit kunnen gooien (was er stevig genoeg voor), maar volgens mij zat er een halve cm op mijn handen geplakt. Niet op het aanrecht, want daar lag bloem genoeg op :%


Helder licht als ik dacht: laat ik de bodem van de bakplaat ook maar bestrooien met bloem (in plaats van olie). Laat ik zeggen: ze lieten heel makkelijk los, daarna heel wat langer bezig geweest dan de bodem te ontdoen van overbodig bloem.

Kortom: over een paar maanden ga ik toch weer een poging wagen, was wel lekker.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  † In Memoriam † zaterdag 4 mei 2013 @ 22:12:32 #153
91830 MaximusTG
pi_126074605
@Resistor; als eerste - tof dat je een fotoverslag gemaakt hebt. Als tweede - wat opbouwende kritiek :+?
Je gist zo aanmaken in een glas water met suiker is niet nodig. Zat daar nu ook bloem bij dan, want zie ik daar wat 'deeg' op de bubbels drijven??
Tomatenpuree uit die kleine potjes is
- smerig
- moet je aanbakken om te ontzuren, daarna kan je er wat water bij doen.
- maar daarom kan je veel beter een goede passata halen, of zelf tomaten uit blik pureren
- saus hoeft niet dik te zijn, gewoon niet teveel gebruiken.

Dat je deeg dus niet bij elkaar moet als je er al losse ballen van gemaakt hebt heb je al wel ontdekt zie ik - die foto met die kom deeg, ik zie een lijn in het midden. Dat waren de twee ballen?
Die ballen moet je trouwens veel strakker opbollen - zie OP voor filmpje
Ik kan verder niet goed zien hoe veel het deeg gerezen is, maar het lijkt me erg veel.
Als het zo is krijg je het ook nooit netjes tot een pizza gevormd. Je moet van opgebold - rijzen - vormen - gaan. Die bol vorm moet wel enigzins bewaard blijven. De buitenste huid van de bol wordt namelijk de buitenkant van je pizza.
pi_126076232
Bedankt voor de kritiek, en ik weet nu ook weer waarom ik lang geen pizza meer gegeten heb: de blaren in mijn mond die je voelt bij het tanden poetsen :X

• Lauw water in het glas gedaan, bruine suiker in opgelost, en daar al roerende het gist in gedaan, waarom er zo'n laagje op komt weet ik niet, in ieder geval niet van het bloem in het glas (ik moest de bloem nog pakken)
• Tomatenpuree uit een potje zuur? Weet je wel waar tabasco van gemaakt wordt? pepers in azijn. En dat zure geeft ook een beetje frisse smaak aan de vulling, maar ieder zo zijn voorkeuren :)
• Dat het deeg veel gerezen is klopt, en ja, dat waren ook die 2 bollen. Geen idee waarom, misschien omdat het (met deksel) in de oven die even op 40C aan het voorverwarmen was, en bij 40C weer uitgezet (warme plek) terwijl ik de vulling aan het snijden was. Te warm, te veel gist (korst smaakte wel goed), het feit dat ik een beetje vals heb gespeeld door wat griesmeel te vijzelen en dat door de bloem te gooien (had iets gelezen over 'te weinig gluten', en aangezien griesmeel aardig vol gluten zit...)

Maar zoals ik al zei, volgende poging over een paar maanden, als ik weer zin heb :)
(en ja, ik ben iemand van trial-and-error, handleidingen half lezen, en gewoon doen waarvan ik denk dat het aardig in de goede richting zit)
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_126089128
Het is wel verdomde mooi weer om de stoeptegel heet te stoken en buiten pizza te eten.
  zondag 5 mei 2013 @ 17:55:59 #156
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_126097947
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2013 22:45 schreef Resistor het volgende:
gluten', en aangezien griesmeel aardig vol gluten zit...)
Ik geef je iig credits voor het expirimenteren ....

Bruine suiker :+
lager smeltpunt héél andere samenstelling dan "gewone" suiker

Zo te zien te veel vocht, volgende keer OF meer bloem, of minder water :)

bakplaat + bakpapier .... minder poetsen achteraf....
  zondag 5 mei 2013 @ 20:53:45 #157
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_126105290
Vandaag een poging gedaan om pizza te maken...

Deze is gevuld met vis/paprika/ui/ & peper/zout eroverheen


Deze met tomatensaus/paprika/ui/kaas/spek/snijworst


Alleen....de bodem was iets te hard :{ Verder wel lekker :Y)
  maandag 6 mei 2013 @ 21:13:40 #158
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_126146830
Eindelijk weer lekker weer :9



Lekker simpel gehouden vandaag :) tomatensaus, verse tomaten, parmesan, feta, olijven, wat knoflook en wat sla :)
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  † In Memoriam † maandag 6 mei 2013 @ 21:21:46 #159
91830 MaximusTG
pi_126147336
Lekker! Zeker icm het Weizenbier!
pi_126183593
Vanmiddag in de schuur van mijn schoonvader wat rvs plaatmateriaal bij elkaar gesprokkeld. Volgende project, zelfbouw kettlepizza-achtig apparaat.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 19:50:43 #161
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126185142
Maximus jij zegt dat het opbollen strakker moet.
Maar wat ik me afvraag waar is het opbollen voor bedoeld? Hoe weet je of het strak genoeg is?

Heb afgelopen zaterdag weer eens pizza gebakken, waren erg goed gelukt 67% water gebruikt. Maar dat was toch nog wel nat hoor. Ik heb gerekend met 150 gram bloem per pizza, is dat een beetje gangbaar?
Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † dinsdag 7 mei 2013 @ 20:00:10 #162
91830 MaximusTG
pi_126185608
Je bolt je deeg op om een mooie buitenste "huid" voor je pizza te maken. De buitenkant van je bol deeg is tenslotte dat wat vervolgens de buitenkant van je pizza wordt.
Hoe weet je of het strak genoeg is - euh tja, dr staat toch een duidelijk filmpje in de OP? filmpje 1, die techniek gebruik ik ook, en dan een paar keer het deeg zo op zichzelf invouwen.

67%, dat is idd vrij nat. Maar dr zijn twee aspecten aan; sowieso is 67% hydratie bij de ene bloem heel anders dan 67% bij de andere bloem. Daarnaast is er nog hoe de persoon die het deeg behandelt het aanvoelt. Als je vaker met zulke degen werkt krijg je dr meer gevoel voor en vind je misschien zo'n deeg wel heel goed werkbaar. Had zelf laatst pizza met 74% hydratie.
  woensdag 8 mei 2013 @ 07:16:21 #163
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126204724
ik zal die filmpjes nog eens kijken.
Kneden doe ik niet met de hand, dat laat ik een machine doen. Deze kneed het deeg ca 10 minuten.
Daarna haal ik het eruit, kneed nog licht door en bol het zo goed mogelijk op.

Na de rijs heb ik het licht door gekneed, in bollen verdeeld en deze gevormd.

Het deeg voelde zeer zacht aan en was makkelijk te vormen. Als je dit deeg zou willen bewaren kan je dit dan in de vriezer doen na de rijs? Ik heb dit een keer gedaan en dat was geen succes.

Daarna in de bestron (oud model) die was voor verwarmd op stand 2 en zodra de pizza erin gaat op stand 3.

[edit] opbol filmpje gekeken. Deze persoon lijkt een stuk droger deeg te hebben dan wat ik heb gebruikt. Bij mijn deeg had je dit niet kunnen doen, het was te plakkerig.[/edit]

[ Bericht 9% gewijzigd door pmponer op 08-05-2013 07:28:56 ]
Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 09:23:45 #164
91830 MaximusTG
pi_126206191
Heb je het na het bollen wel nog een keer laten rijzen dan? Je moet het deeg na opbollen laten rijzen en dán vormen.
Qua invriezen zou direct na het opbollen imho een goed moment zijn.

Deeg in filmpje is idd wat droger, maar dat kan ook prima met natter deeg. Gewoon handen goed bebloemen. Doe ik altijd zo.
  woensdag 8 mei 2013 @ 12:26:16 #165
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126212404
nee opbollen voor het rijzen. Als je het in de diepvries doet, wanneer haal je het er dan uit voor het beste resultaat? Ik zal de volgende keer ook wat foto's maken
Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 12:28:42 #166
91830 MaximusTG
pi_126212509
Ik zou het dan de avond voor de dag dat je ze wil bakken eruit halen en in de koelkast zetten.
  woensdag 8 mei 2013 @ 12:30:56 #167
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126212607
Daar zat ik ook aan te denken inderdaad, dit had ik de vorige keer gedaan. Maar volgens mij was het deeg dat al een keer gerezen was, dat ging niet goed. Maar goed ik heb nu wel een idee hoeveel deeg ik per pizza nodig heb dus in principe hoef ik het niet meer in te vriezen. Een half fabrikaat zou nog kunnen zoals ik bij jou wel eens heb gezien.
Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 12:35:07 #168
91830 MaximusTG
pi_126212780
Een goede vuistregel is 0.43 gram deeg per cm2. Jij gaf aan 150 gram bloem per pizza te gebruiken. Inclusief water is dat 250 gram. 250/0.43 is 581 cm2. Delen door pi en daar de wortel dan van nemen geeft de straal van de pizza die je daar iig prima mee moet kunnen maken: 13,6 -> 27 cm diameter.
  woensdag 8 mei 2013 @ 12:40:42 #169
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126213028
Nou dat klopt dan ongeveer ;)
ik had er nog niet over nagedacht verder, ben net achter wat nou bakkerspercentage is.
Drop you like an ill, bad habit
  donderdag 9 mei 2013 @ 13:16:20 #170
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_126258570
Gebruikt iemand deze techniek wel eens?

  donderdag 9 mei 2013 @ 18:26:02 #171
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126270881
Ik wil morgen weer een poging wagen.
Is het dan beter wanneer ik het deeg nu maak om het meteen na het opbollen in de koelkast te zetten of moet het eerst rijzen en dan in de koelkast.

Na het opbollen heb ik ze meteen in de koelkast gezet.

Opgebold deeg
in het bakje (had niet kleiner of hoger)
12 uur in koelkast 1
12 uur in koelkast 2
na een paar minuten in de bestron

Pizza met tomatensaus, mozzarella, ham, salami, ui, champignons en rucola

Volgende keer ga ik weer gewoon uit van 150 gram bloem per pizza, dat vind ik icm de bestron prettiger werken. Verder was ik niet zo tevreden over de handelbaarheid van het deeg, dit had een vochtigheid van 67% en eigenlijk vind ik dat te nat om makkelijk te verwerken.

[ Bericht 16% gewijzigd door pmponer op 11-05-2013 08:18:37 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_126278239
Vandaag voor het eerst mijn zelfgemaakte kettle-pizza-kloon geprobeerd.



Een van de resultaten.



@MaximusTG. De temperatuur boven de pizza is geen probleem. Voldoende hitte van boven.
  maandag 13 mei 2013 @ 16:45:36 #173
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_126435089
Ik ben van plan om vandaag alvast wat deeg te maken voor morgen. Wat voor bloem kan ik het beste halen voor het eerste deegrecept in de OP? Normaal gebruik ik Frans Krokant van Soezie voor het tweede recept.

Misschien moet ik er bij vermelden dat ik maar een simpel oventje heb welke maar tot 250 graden Celsius kan. Oh ja, het liefst ook verkrijgbaar bij de AH (XL).
pi_126649527
Na een tijdje ook weer eens pizza gemaakt, een simpele margherita. Beter dan menig pizza die ik laatst in Italie heb gegeten.



[ Bericht 0% gewijzigd door Terpentin07 op 17-05-2013 22:13:29 ]
  † In Memoriam † vrijdag 17 mei 2013 @ 21:16:32 #175
91830 MaximusTG
  zondag 19 mei 2013 @ 13:30:53 #176
214323 hoogvlieger
Vivat Rex!
pi_126719620
Telt dit ook?



Laatst gemaakt met een Deense blauwschimmel en plakken Coburger ham. Was allesjezus lekker maar door die kaas zat ik na een halve pizza al vol :P

Maarja wel volgende ochtend pizzaontbijt van de restanten ^O^
Blood Sugar Sex Magik
pi_126719986
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 13:30 schreef hoogvlieger het volgende:
Telt dit ook?

[ afbeelding ]

Neen.
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 19 mei 2013 @ 13:42:52 #178
91830 MaximusTG
pi_126720003
Let vooral ook op het veelzeggende woordje "zelf" in de TT.
pi_126720024
Ach, mensen lezen ook over het woordje 'oven' heen in het broodbaktopic! :P
Ja doei.
  zondag 19 mei 2013 @ 13:47:19 #180
214323 hoogvlieger
Vivat Rex!
pi_126720158
Mkay. Dan maak ik wel een apart topic over zelf pizza's maken met appie heijn pizza deeg :')
Blood Sugar Sex Magik
pi_126724169
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 13:47 schreef hoogvlieger het volgende:
Mkay. Dan maak ik wel een apart topic over zelf pizza's maken met appie heijn pizza deeg :')
Ik heb die ook wel eens gedaan, hij is wel super lekker.

Tegenwoordig maakt mijn vriend deeg zelf. Dat gaat prima, alleen flikker ik er telkens veel te veel op.
pi_126724831
Ik wilde gisteren even een steen halen. Er lag een prima rechthoekige, maar die winkeljuf beweerde dat ze, ook de ronden van o.a. dhr Oliver, niet geschikt waren voor temperaturen boven de 280 graden of zo. Klopt dat?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126732856
AH kant en klaar deeg super lekker noemen...
pi_126737773
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 19:15 schreef loecje het volgende:
AH kant en klaar deeg super lekker noemen...
En zo zijn er ook mensen die de Mc donalds lekker vinden. Of mensen die geen oesters lusten. Lekker boeiend zeg. :')

quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 19:47 schreef loecje het volgende:

[..]

jummie

voor degene voor wie de inferno net iets te pittig is.
deze is ook lekker en net iets minder pittig:
[ afbeelding ]
Zo vind ik helemaal kant en klaar pizza's niet lekker. Ieder zijn ding he.
  zondag 19 mei 2013 @ 21:08:36 #185
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_126738227
Gezonde pizza gemaakt. Deeg van tarwebloem (kon geen spelt vinden), gist, drupje olijfolie, beetje zeezout, lepel honing en water. Ingesmeerd met pesto en belegd met vleestomaten, mozzarella en rucola. Nom!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_126740935
quote:
7s.gif Op zondag 19 mei 2013 21:00 schreef Myraela het volgende:

[..]

En zo zijn er ook mensen die de Mc donalds lekker vinden. Of mensen die geen oesters lusten. Lekker boeiend zeg. :')

[..]

Zo vind ik helemaal kant en klaar pizza's niet lekker. Ieder zijn ding he.
lol heb je nu speciaal daarvoor mijn postgeschiedenis doorzocht voor een oude quote? Ik vergelijk kant en klaar dan ook niet met zelf gemaakte. En ook niet in een topic over zelfgemaakte pizza's.


Kant en klaar ligt hier in de vriezer voor een snelle hap met eigen beleg erop. Supper lekker? Nee, maar wel makkelijk. Voor lekkere pizza's maak ik ze zelf.

[ Bericht 2% gewijzigd door loecje op 19-05-2013 23:21:38 (tikfout) ]
  dinsdag 21 mei 2013 @ 18:52:27 #187
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126821320
Nu vanuit een rond containertje, dat vormt toch wat makkelijker.
Na de foto nog wat rucola toegevoegd, hij was erg lekker

Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † dinsdag 21 mei 2013 @ 19:06:48 #188
91830 MaximusTG
pi_126822086
Netjes pmponer, ik zie de vooruitgang!
  dinsdag 21 mei 2013 @ 20:31:27 #189
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126827979
Bedankt, ik denk dat dit wel een blijvertje wordt. Vorige keer was het bakje te onhandig.
Had nu de bakjes met wat olie ingevet maar dit bleek te veel dus dat mag de volgende keer wel wat minder.
Drop you like an ill, bad habit
pi_126892993
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 15:56 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik wilde gisteren even een steen halen. Er lag een prima rechthoekige, maar die winkeljuf beweerde dat ze, ook de ronden van o.a. dhr Oliver, niet geschikt waren voor temperaturen boven de 280 graden of zo. Klopt dat?
Niemand die weet of ik zo'n gewone pizzasteen kan gebruiken in een oven van 350 graden en meer?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  † In Memoriam † donderdag 23 mei 2013 @ 09:52:54 #191
91830 MaximusTG
pi_126893041
Hoogstwaarschijnlijk wel, afhankelijk van het materiaal van de steen. Maar kan het je niet garanderen natuurlijk. Wat voor een oven heb je dan?
pi_126893115
Toen ik naar een steen op zoek was stond er vaak wel bij wat de max temperatuur was. En die zat vaak onder de 300 dacht ik..
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  † In Memoriam † donderdag 23 mei 2013 @ 09:58:29 #193
91830 MaximusTG
pi_126893187
Neem nou gewoon een goede chamotteklei-tegel/plaat. Die zijn tot 1300 graden C er tegen bestand..
pi_126894475
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 09:52 schreef MaximusTG het volgende:
Hoogstwaarschijnlijk wel, afhankelijk van het materiaal van de steen. Maar kan het je niet garanderen natuurlijk. Wat voor een oven heb je dan?
Een gasoven die iig 350 haalt. Maar ik heb er nog meer toepassingen voor, dus één steen, liefst niet al te dik en 35x35 zou wel ideaal zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_127155638
Bedankt voor het top recept!!

Heb alleen nog een vraagje voor mensen met een Bauknecht oven, de pizza stand geeft aan 300C maar als dat ding gaat piepen dat hij op temperatuur is dan geeft hij 240C aan en handmatig kan de temperatuur maar tot 250C met deze oven, weet iemand waarom dit gebeurt en of ik de oven heter kan krijgen?

Mijn geslaagde poging:

tevens eerste poging

[ Bericht 26% gewijzigd door partydyl op 29-05-2013 15:43:00 ]
pi_127218567
ik heb vandaag de bestron 9070 binnen gekregen en aangezien ik geen tijd had vandaag om zelf pizza te maken had ik een casa di mama pizza gekocht.
had hiermee wel als eerste het probleem dat deze te dik werd en daardoor de korst op een paar plekken tegen het element aan kwam en daardoor zwart werd.
De steen is ook al best smerig. hoe kan ik die het beste schoonmaken?
Ik zag ook dat je hem kunt tunen met een ventilator zodat die warmer word zit hier veel voordeel aan?
pi_127219301
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 20:00 schreef marties het volgende:
had hiermee wel als eerste het probleem dat deze te dik werd en daardoor de korst op een paar plekken tegen het element aan kwam en daardoor zwart werd.
Dat overkomt mij ook regelmatig.

quote:
De steen is ook al best smerig. hoe kan ik die het beste schoonmaken?
Etensresten kun je erafschrapen met een plamuurmes o.i.d. maar (vet) vlekken in de steen krijg je er niet meer uit. Maar dat geeft niet.

quote:
Ik zag ook dat je hem kunt tunen met een ventilator zodat die warmer word zit hier veel voordeel aan?
Hoe heter de over hoe beter de zelfgemaakte pizza, en hij is sneller klaar. Ik ben zelf nog steeds van plan de thermostaat een beetje bij te stellen, dat ventilatortje ben ik niet zo weg van.
  donderdag 30 mei 2013 @ 20:38:53 #198
374892 bobbee
Bob's House
pi_127220320
Er is een mini houtoven in de maak!
Check:
http://uuni.in/
Ik heb me alvast ingeschreven op de mailinglist, dit ding is echt TOP! (ik heb geen aandelen hoor, ben gewoon heel enthousiast ;) )

"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  donderdag 30 mei 2013 @ 20:40:45 #199
374892 bobbee
Bob's House
pi_127220405



[ Bericht 1% gewijzigd door bobbee op 30-05-2013 20:48:12 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_127220740
bedankt voor de tips kuifje ^O^
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')