abonnement Unibet Coolblue
pi_125925152
Ik had zo'n trek in pizza dat ik geen tijd had om foto's te maken helaas.Wat zou het gevaar zijn met een betontegel? Enige risico is dat ze niet hittevast zijn en dat ze uit elkaar spatten. Voor de rest zijn ze net zo giftig als elke andere betonnen bbq.
  † In Memoriam † dinsdag 30 april 2013 @ 22:45:07 #127
91830 MaximusTG
pi_125925861
Het verschil is dat je voedsel niet direct met het beton in een bbq in contact komt.. Je weet simpelweg niet wat er allemaal precies in die stoeptegel zit. Waarom zou je dan het risico lopen, als je je leven lang kan doen met een steen, als je er zuinig op bent.
  woensdag 1 mei 2013 @ 10:04:21 #128
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_125934366
Nou, ik heb het dus 'wel' gedocumenteerd :

Na de hectische dag van gisteren ( het is dus Mei-vakantie ;) ) het beloofde verslag.



Balletjes gemaakt, en laten rijzen.

Q opmaken voor het ritueel :)



Ring 'o fire en de steen naar de zijkant, om op te warmen alvast ( en de heerlijke ruimte te gebruiken voor multitasking ;)

Kip vanmorgen om 6u in de marinade van Mississippi bbqsaus, pul-buber chile en peper en zout.
licht afvegen ( de marinade ) en de resterende marinade in een alu-bakje



Kipfilets licht aangrillen, tot gaarheid bereikt is, in het alubakje de marinade aanmaken met wat olie, (witte )wijnazijn
Champignons, uitje, en de kipfilet in reepjes snijden.
In Alubakje en even afgedekt boven de kooltjes opwarmen.

de pizza ...
Q is ondertussen op 275 beland ( volgende keer hout toevoegen, voor meer warmte .. )



De kindjes zijn iig tevreden :)



De Mrs wil graag asperges op haar pizza, dus die even aangegrilled, en "verstopt" naar later bleek, onder een lading van extra's ...



Grilled bbq pizza, de luxe ...

ervaringen :

* Hout of combo van houtskool + hout = misschien beter, meer hitte .... de 275c was echt het maximale nu
* De door mij zo langgezochte tipo00 is ( voor ons ) niet de beste bloemsoort, soezi frans krokant geeft een fijnere crust
* de Weber is een uitstekende pizza-machine ... zal zeker meer gebruikt gaan worden !
pi_125934486
Je kreeg de weber niet heter dan 270? Ik kreeg met een mix van kolen en briketten een temperatuur van ruim boven de 300gr. Misschien omdat
ik een 47cm heb? Maar hout toevoegen kan ook een optie zijn.
  woensdag 1 mei 2013 @ 10:16:03 #130
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_125934590
Normaliter gebruik ik alleen briketten, maar voornamelijk om te smoken in mijn rookton.
Dan heb ik met 10 briketten een temp van 80 / 100c

Die is dan ook smaller, maar wel hoger.
De Weber is een 57, en moet hem nog aftasten qua ver/ge-bruik, ik ik wilde "snel" hitte hebben.
( Brikketen is lang ... )
Ik heb voor het laatst houtskool gebruikt op een wegwerpBBQ, jaren geleden :)

IDD nxt time, hout of briketten, maar het concept van pizza op de bbq is voor mij wel 'bewezen'
( nu een kettlepizza regelen <of een DPR> :) )
  † In Memoriam † woensdag 1 mei 2013 @ 11:11:52 #131
91830 MaximusTG
pi_125935821
Mooi verslag Spartagek! Ik denk dat het lastigste is om te zorgen voor genoeg bovenwarmte. Zo'n kettlepizza ziet er leuk uit, maar er zit dan teveel lucht boven de pizza, in de praktijk werkt ie niet zo goed schijnt. Heb er zelf namelijk ook wel eens een gebouwd. Volgens mij heb je meer aan een deksel van zo'n bbq waar je direct zo'n opening in slijpt.
Toen ik het probeerde heb ik gewoon ook inderdaad kolen en briketten onder de steen gestookt. Had bedacht om daarna een keer ook wat hout boven op het rooster te leggen, rondom de steen.
Verder nog geen mogelijkheid gehad om het in de praktijk uit te testen, toen bij mn ouders gedaan, zelf geen bbq/tuin.
Maar ik zou dan misschien ook nog een buis maken aan de onderste luchtopening en daar dan een ventilator aan koppelen, om de temperatuur op te stoken.
Ik weet dat heel veel Amerikanen op pizzamaking.com een kogelbbq gemod hebben met een gasbrander onderin.
En natuurlijk, de FrankenWeber:

  donderdag 2 mei 2013 @ 14:13:26 #132
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_125979537
Ik heb het eerste deegrecept van de OP opnieuw gemaakt, maar alweer moest ik meer bloem toevoegen, anders was mijn deeg veel te vochtig.

Heb het zo'n 5 à 6 uur laten rijzen (moest echt gaan slapen) om dan in de ochtend lichtjes te kneden en in 3 porties te verdelen, opbollen en de koelkast in. Deze worden pas op vrijdag gegeten, dus de smaak zal hopelijk heel goed zijn. Maar zou het dan de lange rijs op kamer temperatuur zijn, of de lange rijs in de koelkast zijn dat voor de betere smaak zorgt? Of een combinatie van allebei kan natuurlijk ook :)

Vind het iig wel makkelijk gaan nu, gisteren pas om 23:45 thuisgekomen, wat lauw water, suiker en gist bij elkaar gezet, bloem afwegen en zout toevoegen en dan alles in de stand-mixer. Ondertussen wat andere dingen doen, bloem bij toevoegen vanwege de vochtigheid, opnieuw langer kneden en klaar. Zelfde kom afdekken en laten rijzen :)
Weinig afwas en een relatief gezonde huisbereide maaltijd.

Nu alleen nog de ingevroren geportioneerde tomatensaus te ontdooien donderdagavond en dan kan ik vrijdag weer goed eten :P
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_125980529
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 16:04 schreef ASSpirine het volgende:
Maar uiteindelijk niet zoveel smaak aan
Extra zout toevoegen!
pi_125984594
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2013 11:11 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi verslag Spartagek! Ik denk dat het lastigste is om te zorgen voor genoeg bovenwarmte. Zo'n kettlepizza ziet er leuk uit, maar er zit dan teveel lucht boven de pizza, in de praktijk werkt ie niet zo goed schijnt. Heb er zelf namelijk ook wel eens een gebouwd. Volgens mij heb je meer aan een deksel van zo'n bbq waar je direct zo'n opening in slijpt.
Toen ik het probeerde heb ik gewoon ook inderdaad kolen en briketten onder de steen gestookt. Had bedacht om daarna een keer ook wat hout boven op het rooster te leggen, rondom de steen.
Verder nog geen mogelijkheid gehad om het in de praktijk uit te testen, toen bij mn ouders gedaan, zelf geen bbq/tuin.
Maar ik zou dan misschien ook nog een buis maken aan de onderste luchtopening en daar dan een ventilator aan koppelen, om de temperatuur op te stoken.
Ik weet dat heel veel Amerikanen op pizzamaking.com een kogelbbq gemod hebben met een gasbrander onderin.III
En natuurlijk, de FrankenWeber:

[ afbeelding ]
Ik denk dat het met de bovenwarmte in zo'n kettlepizza wel meevalt. In de meeste filmpjes zie je dat men eerst nog wat hout toevoegt voor de pizza er in gaat. Lijkt mij dat dan met dichte deksel er toch direct een temperatuur van boven de 350gr gehaald moet worden.

Zelf twijfel ik nog. Of wat geld investeren in een kettlepizza of iets zelf fabriceren, of 150 euro investeren in een Ferrari g3 achtig apparaat en die af en toe gewoon in de tuin gebruiken.
  † In Memoriam † donderdag 2 mei 2013 @ 17:08:39 #135
91830 MaximusTG
pi_125986236
Ik denk dat dat toch tegenvalt, als je ervaringen met de Kettlepizza naleest op andere fora.

Pizza:

pi_125994991
Hier nog een van mijn creaties van een tijdje terug.

pi_126020461
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 20:46 schreef emil23 het volgende:
Hier nog een van mijn creaties van een tijdje terug.

[ afbeelding ]
Zie ik nou taugé of blikasperge op je pizza? :'(
pi_126021072
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 13:51 schreef Selestha het volgende:

[..]

Zie ik nou taugé of blikasperge op je pizza? :'(
Blikasperge :)
  vrijdag 3 mei 2013 @ 14:14:43 #139
130803 Gripper
Get a grip
pi_126021263
vanavond weer pizzafestijn in huize gripper :9
Deeg staat al klaar in de koelkast :)

heb voor het eerst ook een stukje deeg wat ingevroren is geweest, die heb ik vanochtend in de koelkast te ontdooien gelegd. Is al opgebold, moet er nog iets mee gebeuren of kun je dat meteen vormen?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_126050723
Vanavond ook maar eens een éénmalige poging wagen om zelf een pizza in elkaar te zetten. Laatste pizza die ik überhaupt heb gegeten is alweer jaren geleden, maar nu heb ik er opeens weer zin in.

Hoe staan jullie eigenlijk tegenover kant-en-klare bodems? Lijkt mij wel de makkelijkste oplossing.

Ingrediënten gaan heel basic worden:
Tomatenpuree met wat knoflook, tabasco en basilicum
Blokjes en reepjes paprika, ui, champignon, courgette, ham
En er overheen wat geraspte kaas.

Maar ik heb het idee dat ik een heel basic ingrediënt waarvan ik wat overhoud wat ik morgen weer voor iets anders kan gebruiken vergeten ben. Wat zou dat kunnen zijn?

Ik woon alleen, dus grote dingen die beperkt houdbaar zijn begin ik niet aan.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_126050797
De bodem is het belangrijkste van de pizza.. Lekker zelf maken dus.. Anders kan je net zo goed een diepvries pizza van ene Dokter Oetker halen.. :)
pi_126050855
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2013 10:14 schreef MonkNL het volgende:
De bodem is het belangrijkste van de pizza.. Lekker zelf maken dus.. Anders kan je net zo goed een diepvries pizza van ene Dokter Oetker halen.. :)
En als ik nou zeg dat ik alleen Euroshopper bloem in huis heb, en geen zin om andere bloem te halen omdat ik het zo weinig gebruik?

Gedroogde gist is ook wel redelijk lang houdbaar zie ik, mag ook mooi de vergeetkast in.
(ligt ook nog bakpoeder in zakjes die er uit zien alsof ze uit de jaren '80 komen :X )
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_126051080
Tja, gebruik je dat.. Maar je zegt dat je zelf een pizza in elkaar wilt zetten maar hebt geen zin om bloem te halen.. Waarom begin je er dan in hemelsnaam aan.. Bestel dan gewoon zo'n deegbal bij Domino's oid.. ;)
  zaterdag 4 mei 2013 @ 10:54:50 #144
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_126051362
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2013 10:17 schreef Resistor het volgende:

[..]

En als ik nou zeg dat ik alleen Euroshopper bloem in huis heb, en geen zin om andere bloem te halen omdat ik het zo weinig gebruik?

Gedroogde gist is ook wel redelijk lang houdbaar zie ik, mag ook mooi de vergeetkast in.
(ligt ook nog bakpoeder in zakjes die er uit zien alsof ze uit de jaren '80 komen :X )
Kan wel op zich, en gedroogde gist is lang houdbaar ja.
pi_126051485
Van euroshopperbloem maak je een betere bodem dan welke kant en klaar bodem dan ook.

Ps, homemade kettlepizza is in de maak.Schoonvader had nog een mooi stuk rvs liggen.
  zaterdag 4 mei 2013 @ 16:55:27 #146
395008 Martialis
Broeva! Haro!
pi_126060022
Ik ga zo waarschijnlijk ook een pizza maken, maar is er misschien hebben jullie nog een tip: Het is een koopmans pizzzamix, we hebben vanochtend al het deeg gemixt en het is nu aan het rusten in de koelkast. Wij hebben gewoon een mag combi. Het probleem dat wij altijd hebben is dat we niet zo'n mooie rand krijgen als ik hier soms zie, meestal komt het niet verder dan een harde bodem met tomatensaus en heet toppings.

Waarschijnlijk wordt de belegging iets van gestrooide kaas, prei, salami, ham en ui ofzo. Dus, hoe kan ik het in jullie ogen deze keer onweerstaanbaar lekker maken?
Sera nimis vita est crastina: vive hodie Tomorrow's life is too late: live today
Good writers never die, bad ones never shut up.
  † In Memoriam † zaterdag 4 mei 2013 @ 17:44:45 #147
91830 MaximusTG
pi_126061889
Dat gaat je met koopmans mix niet lukken - zeker niet als je het al vanochtend hebt gemixt. Ik zal je namelijk een geheimpje vertellen ;) In koopmans mix zit bakpoeder ipv gist. En dat begint meteen te werken. Dus dat zal niet veel rijskracht meer hebben.
pi_126062424


[ Bericht 100% gewijzigd door johannes_vermeer op 04-05-2013 18:02:27 (Oeps, verkeerd topic) ]
  zaterdag 4 mei 2013 @ 18:03:14 #149
395008 Martialis
Broeva! Haro!
pi_126062471
Ik denk dat wel de volgende keer dan maar het deeg recept van de openings post doen, kan dit ook zonder pizzasteen? Ik weet niet of onze combi magnetron/over heel hoge temperaturen trekt, met die bakmix bakken ze steeds iets van 25 minuten op 210.
Sera nimis vita est crastina: vive hodie Tomorrow's life is too late: live today
Good writers never die, bad ones never shut up.
  † In Memoriam † zaterdag 4 mei 2013 @ 18:09:08 #150
91830 MaximusTG
pi_126062702
Poe! 25 minuten.. Das wel lang. Mijn pizza's hierboven bakken 7-8 minuten op 250 °C op een steen. Je oven kan niet warmer? Een steen zou wel heel veel helpen denk ik.. Zo lang bakken zorgt natuurlijk ook voor een harde bodem.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')