abonnement Unibet Coolblue
pi_125148684
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:37 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Zijn zijn boeken een beetje te lezen voor een leek? Ik vind hem ook erg leuk vertellen.
Feynman is de professor. Als er een prijs zou zijn voor de beste leraar in de geschiedenis van de wereld, dan zou Feynman een goede kans maken.

Zijn leesboeken zijn heel gemakkelijk te volgen. Zoals hij in die filmpjes zit te keuvelen, zo zijn al zijn boeken geschreven. Zelfs zijn Feynman lectures zijn op die manier geschreven.

Hij begint heel eenvoudig, en bouwt van daar uit, in die drie delen (Feynman Lectures). Wat ik een verademing vond is dat hij er nooit van uit gaat dat je iets al weet. Hij legt het gewoon uit. Zelfs als je het al wist, is het vaak een goede herhaling. Het voordeel van zijn manier van uitleggen is dat iedereen het snapt. Wat je vaak op scholen ziet is dat een leraar shortcuts maakt, en er vanuit gaat dat jij nog wel weet hoe je je wiskunde toepast. Feynman gaat nergens van uit, en legt het uit zodat je het wel moet snappen.

Zelf heb ik het meeste genoten van zijn avonturen tijdens het Manhatten Project en zijn werk als onderzoeker voor de ramp met de Challenger. Ik mag zijn kijk op de wereld wel. Met name hoe je met papierschuivers omgaat. Als ik dat aan het lezen ben, dan voel ik me zelf een hele kleine Feynman.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_125163975
In dat filmpje op de vorige pagina merk je dat ook inderdaad, hij vertelt het heel simpel/beeldend waardoor je hem goed kan volgen. Hij vertelde ook dat zijn vader hem op jonge leeftijd op dezelfde manier dingen leerde en uitleg gaf. Erg leuk die verhalen van hem.

Als ik weer eens in de buurt van de bieb ben neem ik eens wat boeken van hem mee.
pi_125163983
dubbel
pi_125238262
Het is geen wetenschap, maar ik heb een nieuw voorbeeld gevonden:


Feynman & Adam Savage in 1 video - dat kan geen toeval zijn...



[ Bericht 33% gewijzigd door Lyrebird op 14-04-2013 11:20:19 ]
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')