Ontdooien en warm maken, niet koken, ze zijn al gaar. Zou er geen mayo bij nemen maar gesmolten boter (geen margarine) met wat citroensap.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 13:19 schreef HanSchwulo het volgende:
Dag Piet! Ik heb twee halve, bevroren kreeften gekregen. Die wil ik het liefst eten met goeie mayo en zelfgemaakte patat. Wat moet ik doen met de kreeft?
Ontdooien in een bak koud water, op kamertemp laten komen en of rauw eten, of kort bakken als een steakquote:Op zaterdag 30 maart 2013 14:21 schreef rhubarb het volgende:
Dag piet, ik heb een plat stuk bevroren tonijn in een vacuumzak op de markt gekocht. Hoe maak ik dat het lekkerste klaar?
Ok,dank! Hoe kan ik ze het best warm maken? Vlees uit de schaal halen?quote:Op zaterdag 30 maart 2013 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ontdooien en warm maken, niet koken, ze zijn al gaar. Zou er geen mayo bij nemen maar gesmolten boter (geen margarine) met wat citroensap.
Stomen, in een vergiet boven een pan kokend water zetten.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 14:27 schreef HanSchwulo het volgende:
[..]
Ok,dank! Hoe kan ik ze het best warm maken? Vlees uit de schaal halen?
Af laten koelen (echt koud) en dan in een luchtdichte trommel doen.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 21:03 schreef icloud het volgende:
Hoe bewaar ik chocolade muffins die ik nu aan het maken ben, zodat ze bij het ontbijt nog vers zijn en opgewarmd kunnen worden?
Welke supermarkt is dat?quote:Op zaterdag 30 maart 2013 12:30 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij verkopen ze in de supermarkt tegenwoordig ook bloem voor pastadeeg. Nou, die moet je dus hebben. Da's strong flour.
Dat heeft juist een laag gluten gehaltequote:
geschikt voor vers bereide pastas.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat heeft juist een laag gluten gehalte
En het eerder genoemde pastabloem is voor gedroogde pastaquote:
voor gedroogde pasta gebruik je http://www.italiepunt.nl/pastameel-grano-duro-harde-tarwe.htmlquote:Op zaterdag 30 maart 2013 21:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
En het eerder genoemde pastabloem is voor gedroogde pasta
Je kunt het stoven zonde rproblemen onderbreken.quote:Op dinsdag 26 maart 2013 15:36 schreef mister_popcorn het volgende:
Goedemiddag!
Ik wil stoofvlees gaan maken, soort Indisch receptje, niet te moeilijk, zal wel lukken, echter:
Het is mijn eerste keer stoven, dus alles nieuw. Ik laat liever de pan niet onbeheerd achter op het vuur en ik moet rond 1800 mijn vriendin ophalen. Is het een probleem voor stoofvlees als ik het stoven zelf onderbreek? Denk dat ik plm 30 min weg ben, dus het zal niet veel afkoelen (de pan gaat rond 1700 op t vuur).
Ik denk dat het geen ene zak uitmaakt, maar kan op het www niet zo snel hier iets over vinden, dus ff checken bij de experts!
Bvd!
Ik bedoel meer dat ik het vreemd vind dat pastabloem blijkbaar een hoog glutengehalte heeft en tip00, wat toch aangeraden wordt voor pasta maken, een laag glutengehalte heeft. Dat klinkt nogal tegenstrijdig.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 21:21 schreef icloud het volgende:
[..]
voor gedroogde pasta gebruik je http://www.italiepunt.nl/pastameel-grano-duro-harde-tarwe.html
nee niet tegenstrijdig, tipo 00 is voor verse pasta, dan heb je geen gluten nodig, dat i alleen als je ze droogt.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 21:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik bedoel meer dat ik het vreemd vind dat pastabloem blijkbaar een hoog glutengehalte heeft en tip00, wat toch aangeraden wordt voor pasta maken, een laag glutengehalte heeft. Dat klinkt nogal tegenstrijdig.
Volgens mij heb ik ook een pak pastabloem in de kast staan, zal het dus niet voor verse pasta gebruiken. Komt vast nog wel eens van pas.
Macaroni kan je volgens mij maken door pasta om een brei- of haaknaald te wikkelen. By far mijn minst favoriete pasta. Ik associeer dat altijd met de Nederlandse manier van macaroni maken. 10 minuten te lang gekookte pasta, met gehakt, nasigroenten (ook al zoiets), ketchup, maggi en kaaskruimels uit een kartonnen beker
Ja, met een pastapersquote:Op zaterdag 30 maart 2013 21:26 schreef icloud het volgende:
Piet weet jij of het mogelijk is om verse macaroni of penne te maken? Ik zie wel dat je vele andere pasta's zelf vers kn maken maar niks over macaroni.
Ik hou van jequote:
Graag, want ik ben ook heel benieuwd! En ik denk vele mensen met mij.quote:Op zondag 31 maart 2013 08:53 schreef RobinOok het volgende:
Ja, nee, serieus. Wil er ooit nog eens een post over schrijven omdat ik het steeds weer vergeet hoe het ook alweer zat. Hoog in gluten, laag in gluten, strong, weak, voor cake, voor brood, voor bapao, meel, bloem, gebleekt, ongebleekt, Zeeuwse patent, Amerikaanse patent. Gedoe.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |