Ja, dat is waar ook, het is natuurlijk goedkoper.quote:Op donderdag 14 februari 2013 15:04 schreef kovenant het volgende:
vind het niet erg dat ze dan paard serveren , maar de prijs in restaurant gaat niet flink naar benee.
is gewoon bedonderen en kan je je bedrijf mee over de kop laten gaan
Wel als paardenvlees als rundvlees wordt verkocht voor dezelfde prijs.quote:Op donderdag 14 februari 2013 15:05 schreef HostiMeister het volgende:
Maakt het wat uit of het paard of koe is dan?
Staat alleen biefstuk, niet of het paard of rund is..quote:Op donderdag 14 februari 2013 15:24 schreef ikweethetookniet het volgende:
http://www.pietdeleeuw.nl/menu
Hier staat ook geen paard
quote:Op donderdag 14 februari 2013 15:24 schreef ikweethetookniet het volgende:
http://www.pietdeleeuw.nl/menu
Hier staat ook geen paard
quote:Tevens vind je hier nog de echte Mokumse humor en verder geen gedonder.
Er staat dat het assortiment bestaat uit "vlees", en dat je contact kunt opnemen als je meer informatie wil. Hoezo: "Paard staat er niet bij"?quote:Op donderdag 14 februari 2013 15:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
http://www.fontijn-vlees.nl/index.php/assortimenten
Paard staat er niet bij
http://www.telegraaf.nl/m(...)paardenslager__.htmlquote:Extra klanten voor paardenslager
HAARLEM - Het schandaal rond de diepvrieslasagne met paardenvlees in plaats van rundvlees, legt paardenslagerij Henk Wisker uit Haarlem geen windeieren. Het ambachtelijke slagersbedrijf (sinds 1934) trekt gek genoeg veel meer klanten door de aandacht voor paardenvlees. „Mensen ontdekken blijkbaar hoe gezond paardenvlees eigenlijk is”, zegt de slager.
Slager Peter Wisker, die het bedrijf van zijn vader overnam, ziet allemaal klanten in zijn zaak die daar voorheen niet kwamen. Ook op zijn website verdriedubbelde het aantal bezoekers. „Met paardenvlees is niets mis. Dat kun je van sommig ander vlees niet zeggen. Geen paard wordt gefokt voor de slacht. Als ze blessures oplopen en niet meer te genezen zijn, zijn ze soms beschikbaar voor de slacht. En er zijn in Nederland natuurlijk enorm veel paarden.” De slager slacht drie à vier paarden per week.
Paardenvlees bevat meer ijzer en is meer doorbloed dan ander vlees, zegt Wisker. „Ik vind de smaak vergelijkbaar met hert. Volgens sommigen smaakt het zoeter dan rundvlees.”
Ambachtelijke paardenslagers zijn dun gezaaid in Nederland. Volgens Wisker is het een ander vak dan dat van de 'normale' slager. „Als er een paard wordt aangeboden, ga ik kijken of de kwaliteit goed is. Je hebt te maken met eigenaren, die graag willen weten hoe het proces verloopt. Sommigen willen zelfs mee naar het slachthuis om zeker te weten dat hun dier dood is.”
Ook in Engeland nam de verkoop van paardenvlees enorm toe na het schandaal. Sinds half januari vertienvoudigde daar de verkoop.
Inderdaad, hij is gewoon over het paard getild maar eigenlijk moet hij in volle draf zijn excuses komen aanbieden.quote:
57% heeft er geen probleem mee om te veel te betalen en bedrogen te worden.quote:Op donderdag 14 februari 2013 15:32 schreef ikweethetookniet het volgende:
Een restaurant dat paard geeft in plaats van rund...
24% Ik twijfel nu toch even als ik een biefstukje bestel
57% Paard, rund, konijn... als het maar smaakt!
19% Ik vertrouw op de menukaart
Totaal 1452
Poll van het AD !
Denk dat het stuk in het Parool meer doet dan een advertentiecampagne.quote:Op donderdag 14 februari 2013 17:47 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Heeft dit eigenlijk nog gevolgen, of kom je hier gewoon mee weg?
Ben nu ook wel benieuwd hoe dat dan wel niet zal smaken, jaquote:Op donderdag 14 februari 2013 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk dat het stuk in het Parool meer doet dan een advertentiecampagne.
Zou mij niets verbazen als het daar de komende tijd bom en bom vol is.
Dat begrijp ik wel, maar ik was ook ironisch.quote:Op donderdag 14 februari 2013 18:29 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
[..]
Ben nu ook wel benieuwd hoe dat dan wel niet zal smaken, ja. Maar ik bedoel juridisch, of de NVWA ofzo?
Weet ik tochquote:Op donderdag 14 februari 2013 18:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat begrijp ik wel, maar ik was ook ironisch.
Ik denk dat de vwa een flinke duw gaat geven.
Als hij zijn kaart aanpast dat ze paardenvlees serveren is er juridisch weinig meer aan de hand, als ze er nooit op hadden staan dat het rund was ook niet.
Dan had je kippenbiefstuk gekregen.quote:Op donderdag 14 februari 2013 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Als het 15 minuten bij mij vandaan was had ik er vanavond gegeten en paard besteld, en hem op het hart gedrukt zich er op voor te laten staan dat ie paard verkoopt.
Blijkbaar niet. Iedereen bestempelde het vlees als 'heerlijk mals'.quote:Op donderdag 14 februari 2013 21:11 schreef foodlover het volgende:
Jammer dat zo'n zaak de kluit belazert, al vind ik het nog veel erger dat die zaak dat waarschijnlijk doet omdat de gemiddelde bezoeker geen paardenbief bestelt. Ach, in de afgelopen jaren heeft hij relatief goed verdiend, prijs van paardenbief ligt aanzienlijk lager.
Ik ben geen vleesexpert maar ik denk wel dat ik het verschil proef tussen runder- en paardenbiefstuk, zou dat dan niemand zijn opgevallen in al die jaren?
pierre wind liet in zijn tv programma mensen twee stukjes vlees proeven, welke vind je het lekkerst. Allemaal de eerste, dat was paard, aaaaarg, gadverdamme riepen alle vrouwen...quote:Op donderdag 14 februari 2013 21:25 schreef gebrokenglas het volgende:
[..]
Blijkbaar niet. Iedereen bestempelde het vlees als 'heerlijk mals'.
De gemiddelde klant proeft het dus niet.
Maar goed, ze hebben het zelf in de hand gehad, nu is het uitgekomen. Als ze failliet gaan, kan er niet veel medelijden mee hebben.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |