Goed bezig jijquote:Op vrijdag 1 februari 2013 22:41 schreef Vonkenboer het volgende:
Ik heb even een spatie in de topic titel toegevoegd
Ook dan heb je een bypass nodig. Die kranen kunnen immers dermate dichtlopen dat je stromingsgeluiden krijgt. Wellicht lopen ze niet helemaal dicht, maar wel dicht genoeg om stromingsgeluiden te veroorzaken.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 23:02 schreef Eigenbouw het volgende:
Inderdaad allemaal thermostaatkranen en geen by-pass. In de woonkamer staan drie radiatoren die altijd op standje 5 staan (dus permanent open). Dan heb je toch geen by-pass nodig?
Met een speciaal bypassventiel, deze opent pas wanneer de druk hoger wordt dan de ingestelde druk.quote:Op zaterdag 2 februari 2013 00:07 schreef Eigenbouw het volgende:
Dank cvboer!
Oké, by-pass maken dus. Hoe doe ik dat? Een thermostaatknop van een heel kleine verwarming weghalen en er een permanente doorstroming van maken (of een van de radiatoren in de woonkamer permanent laten verwarmen zonder thermostaatbegrenzing) of zijn daar slimmere methoden voor te bedenken?
quote:Op vrijdag 1 februari 2013 22:15 schreef Eigenbouw het volgende:
. Heeft iemand enig idee waar ik de oorzaak moet zoeken? Het geluid komt niet uit de CV ketel zelf
De afstand wordt bepaald door de installatie, voor woonhuizen is dit inderdaad vaak op het verst gelegen punt.quote:Op zaterdag 2 februari 2013 09:58 schreef blomke het volgende:
Zo'n ding:
[ afbeelding ]
Vaak wordt gemeld dat ie aan het eind van het CV-leidingen systeem moet zitte, i.e. zo ver mogelijk van de ketel. Ik heb dat nooit begrepen; bij een bepaalde drukverschil tussen aanvoer en retour (als alel radiatoren dichtlopen) gaat ie open, onafhankelijk van de afstand tot de ketel.
Zolang de radiatorkr(a)n(en) open staat, kan het water toch over die radiator(en) circuleren? Dat heeft niet met de afstand van de bypass tot de ketel of zijn vermogen te maken? Die bypass staat normaliter dicht.quote:Op zaterdag 2 februari 2013 12:11 schreef klipper het volgende:
[..]
De afstand wordt bepaald door de installatie, voor woonhuizen is dit inderdaad vaak op het verst gelegen punt.
De reden hiervoor is dat de moderne cv-ketel in verhouding met de waterinhoud een groot vermogen heeft.
Wanneer de bypass direct na of vlak bij de ketel geplaatst word dan heeft het water amper tijd om te circuleren en warmte op te nemen waardoor het toestel ernstig zal gaan pendelen met mogelijk oververhitting waardoor de maximaal aangesproken wordt.
Door de bypass verder weg te plaatsen creeer je een voldoende grote buffer zodat het toestel rustiger zal werken met als bijkomend voordeel dat wanneer er warmte benodigd is dit vrijwel gelijk aan de radiator geleverd wordt.
Dan heb je ook geen bypass nodig.......quote:Op zaterdag 2 februari 2013 12:16 schreef blomke het volgende:
[..]
Zolang de radiatorkr(a)n(en) open staat, kan het water toch over die radiator(en) circuleren? Dat heeft niet met de afstand van de bypass tot de ketel of zijn vermogen te maken? Die bypass staat normaliter dicht.
Ook dat snap ik, stel de thermostaatkranen lopen dicht; dan gaat door de hogere druk over de bypass, die laatste open. Dan maakt het toch niet uit of het CV-water over 2 of over 20 meter circuleert?quote:Op zaterdag 2 februari 2013 12:30 schreef klipper het volgende:
[..]
Dan heb je ook geen bypass nodig.......
Oh nee, de bypass is bedoeld voor het feit dat de alle kranen dichtlopen of dichtstaan en er nog steeds warmtevraag is.
Juist wel.quote:Op zaterdag 2 februari 2013 14:28 schreef blomke het volgende:
[..]
Ook dat snap ik, stel de thermostaatkranen lopen dicht; dan gaat door de hogere druk over de bypass, die laatste open. Dan maakt het toch niet uit of het CV-water over 2 of over 20 meter circuleert?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |