abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 27 januari 2013 @ 22:34:28 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122140755
Hier verder dus, deel 31 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122141226
Ja een klein beetje zuur, maar niet zo als bij zuurvlees(ik neem aan dat je daar op doelde)


Ik ga wat rommelen, je hoort nog van mij.


Dankjewel
  † In Memoriam † zondag 27 januari 2013 @ 22:57:22 #3
34726 Fratz
Max
pi_122142385
Meneer Fratz heeft dit weekend een paar granaatappels meegenomen. Ik weet eigenlijk niet wat ik er mee moet :)
Piet heb jij een tip?
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  maandag 28 januari 2013 @ 07:53:54 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122151133
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 22:57 schreef Fratz het volgende:
Meneer Fratz heeft dit weekend een paar granaatappels meegenomen. Ik weet eigenlijk niet wat ik er mee moet :)
Piet heb jij een tip?
Opensnijden en zo eten?
De "besjes" er uit halen en met spruitjes serveren (Kroatisch)
Door een fruitsalade?
Er siroop mee maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage maandag 28 januari 2013 @ 11:00:37 #5
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_122154414
Fuuu, tijdje terug mooi recept gezien over zalm, kan ik het niet weervinden.

Piet, hoe lang moet zalm in de oven? Ik wil het maken in een pakketje van aluminiumfolie: schijfjes citroen onderop, zalm, boter bovenop, peper/zout, dichtvouwen en in oven. Zou 20 minuten op 200 graden voldoende zijn? Dat is wat ik her en der op internet kan vinden.
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  maandag 28 januari 2013 @ 12:22:11 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122157370
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 11:00 schreef Etcetera het volgende:
Fuuu, tijdje terug mooi recept gezien over zalm, kan ik het niet weervinden.

Piet, hoe lang moet zalm in de oven? Ik wil het maken in een pakketje van aluminiumfolie: schijfjes citroen onderop, zalm, boter bovenop, peper/zout, dichtvouwen en in oven. Zou 20 minuten op 200 graden voldoende zijn? Dat is wat ik her en der op internet kan vinden.
Stukje of een hele zalm?
Stukje filet moet lukken in 20 minuten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage maandag 28 januari 2013 @ 12:51:55 #7
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_122158392
Stukje :Y vriend is niet zo van vis, ik vind het heerlijk ;) Merci ^O^
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_122167052
Ik had vorige maand iets teveel kippendijen gemarineerd in een mengsel van karnemelk en specerijen dus ik moest wat invriezen. Echter weet ik nu dus niet zeker of dat wel goed is gegaan, nu ik ze weer wil ontdooien. Kan dat als ze gemarineerd zijn geweest in karnemelk? Ze zijn nog niet helemaal ontdooid dus ik kan nog niet echt goed ruiken of er erge luchtjes aan zitten.
pi_122168529
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 16:19 schreef TN-FR het volgende:
Ik had vorige maand iets teveel kippendijen gemarineerd in een mengsel van karnemelk en specerijen dus ik moest wat invriezen. Echter weet ik nu dus niet zeker of dat wel goed is gegaan, nu ik ze weer wil ontdooien. Kan dat als ze gemarineerd zijn geweest in karnemelk? Ze zijn nog niet helemaal ontdooid dus ik kan nog niet echt goed ruiken of er erge luchtjes aan zitten.
Goede vraag, ik heb nog wat gemarineerde spare ribs in de vriezer liggen. Geen idee of dat allemaal goed blijft. Dus daar ben ik wel benieuwd naar. Dat is voornamelijk gemarineerd met kruiden en bbq saus.
pi_122168720
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 16:53 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Goede vraag, ik heb nog wat gemarineerde spare ribs in de vriezer liggen. Geen idee of dat allemaal goed blijft. Dus daar ben ik wel benieuwd naar. Dat is voornamelijk gemarineerd met kruiden en bbq saus.
Die lijken mij nog wel goed in te vriezen. Ik heb namelijk vaak van die voorgemarineerde spareribs in het vriesvak zien liggen.
  maandag 28 januari 2013 @ 18:29:27 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122174619
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 16:19 schreef TN-FR het volgende:
Ik had vorige maand iets teveel kippendijen gemarineerd in een mengsel van karnemelk en specerijen dus ik moest wat invriezen. Echter weet ik nu dus niet zeker of dat wel goed is gegaan, nu ik ze weer wil ontdooien. Kan dat als ze gemarineerd zijn geweest in karnemelk? Ze zijn nog niet helemaal ontdooid dus ik kan nog niet echt goed ruiken of er erge luchtjes aan zitten.
Karnemelkmarinade moet geen issue zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122181474
Dank je wel. het rook en smaakte ook niet anders, maar dat zullen we in de loop van de avond/morgen anders wel merken.
  maandag 28 januari 2013 @ 19:56:40 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122181714
quote:
14s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:53 schreef TN-FR het volgende:
Dank je wel. het rook en smaakte ook niet anders, maar dat zullen we in de loop van de avond/morgen anders wel merken.
Als je er last van krijgt ligt dat niet aan de karnemelk, maar aan gebrekkige hygiene
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122217975
Piet,
In het vorige topic ging het over aardappelgratin. Vanavond wil ik die maken. Op welke temperatuur moet ik de oven zetten? :)
My salvation lies in your love..
  † In Memoriam † dinsdag 29 januari 2013 @ 17:39:36 #15
91830 MaximusTG
pi_122220239
Mocht je erg met de handen in het haar zitten :P, ik zou voor een graad of 220/230 Celsius gaan.
  dinsdag 29 januari 2013 @ 17:44:33 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122220437
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 16:53 schreef BananaPancake het volgende:
Piet,
In het vorige topic ging het over aardappelgratin. Vanavond wil ik die maken. Op welke temperatuur moet ik de oven zetten? :)
Convectieoven op 220, een oven met fan op 200
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122411677
:W

Aubergine was in de aanbieding..maar wat maak ik daarmee? ik dacht aan moussaka...Heeft iemand een lekkere recept voor mij? :@
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
pi_122412556
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 12:02 schreef bitterend het volgende:
:W

Aubergine was in de aanbieding..maar wat maak ik daarmee? ik dacht aan moussaka...Heeft iemand een lekkere recept voor mij? :@
Aubergines boerenstijl
Het kan met of zonder vlees en met of zonder allerlei toevoegingen als paprika, ui, etc.

RECEPT
Roerbak in ongeveer 3 minuten bruin:
400 gr gehakt (varken, rund, wat je maar wilt)
Voeg toe en bak nog een minuut of twee mee:
2 el fijngehakte knoflook
2 el fijngehakte verse gember
3 el gehakte ui/sjalot
Voeg toe en breng aan de kook::
125ml water of kippenbouillon
2 el Chinese, donkere sojasaus
3 el Shaoxing rijstwijn
3 el zwarte rijstazijn (ik vind de zoete het lekkerst hierin)
2 el suiker (of minder als je de zoete, zwarte rijstazijn gebruikt)
1 el Sichuan pepper (geroosterd en gemalen)
2 tl chili-bonensaus (toban jiang)
1/2 tl grofgemalen zwarte peper
Voeg toe en laat sudderen tot zijdenzacht:
500 gr Chinese aubergine (in stukjes)
Vlak voor serveren de saus nog even binden met een maizena-papje.
Proeven, smaak eventueel aanpassen en dan afmaken met:
2 tl sesamolie
lente-uitjes

Met dank aan robin_ook :)
  zondag 3 februari 2013 @ 12:35:38 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122412766
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 12:02 schreef bitterend het volgende:
:W

Aubergine was in de aanbieding..maar wat maak ik daarmee? ik dacht aan moussaka...Heeft iemand een lekkere recept voor mij? :@
Geen Moussaka, maar wel lekker, sla een eitje los met chilipoeder, zout en peper, snij de aubergine aan plakken en haal door het ei en dan door bloem, bakken in neutrale olie.
Heerlijk!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 februari 2013 @ 12:41:20 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_122412994
Zeg, Sorella, doe er dan teminste een linkje bij.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/aubergines-boerenstijl/
Dat scheelt ook als iemand nog vragen heeft. ;)
pi_122414601
Dat is echt mijn favoriete gerecht. O+
pi_122419111
Bedankt voor de tips!!
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  zondag 3 februari 2013 @ 16:05:29 #23
256666 leeell
I know you're lonely
pi_122421338
Wat kost het om jou een avondje te huren Robin ?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  zondag 3 februari 2013 @ 17:20:40 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_122424694
Zou je het werkelijk overwegen dan? :)
  zondag 3 februari 2013 @ 17:22:08 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122424750
Hee, dit is het "vraag het" topic niet "Pimp it"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')