SeLang | donderdag 24 januari 2013 @ 14:53 |
Een logisch gevolg van je bezighouden met financiële markten is dat je je ook anders gaat gedragen in het dagelijks leven. Zo baseer ik mijn aankoop beslissingen in de supermarkt vrijwel uitsluitend op technische analyse. Veel houdbare artikelen lenen zich uitstekend voor een "range" strategie, waarbij ik keihard long ga zodra de prijs een steunniveau bereikt. Als voorbeeld neem ik mijn favoriete curry saus merk Sharwood's, waarvan het hele assortiment zich binnen een brede tradingrange beweegt: ![]() ![]() We zien voorspelbare prijs swings tussen de £1,00 en £1,79. Momenteel zitten we weer op een steunniveau en dit heb ik reeds gebruikt om long te gaan in 150 potten, die inmiddels in mijn voorraadkast staan. Soms sta je echter voor dilemma's, zoals bijvoorbeeld momenteel bij mijn favoriete pastasaus: de "Extra Spicy" variant van Dolmio: ![]() ![]() Helaas inmiddels buiten het bereik van de chart, maar de vorige belangrijke bodem lag op £1,00. het liefst zou ik wachten totdat dat niveau opnieuw wordt opgezocht. Echter ik zit nu in dubio: het huidige niveau van £1,50 is vrijwel exact een Fibonacci retracement op de swing van de £1,00 bodem naar de top op £2,33. (2,33-1,50)/(2,33-1,00) = 62,4%. Op basis van Elliot wave theorie zou je 61,8% verwachten. Dat klopt dus wel heel erg goed! Een doorbraak van dit Fibonacci niveau maakt de kans groot dat de hele beweging van £1,00 naar £2,33 ongedaan wordt gemaakt en dat we dus teruggaan naar de steun van £1,00. Echter, zoals je in de chart kunt zien is dit Fibonacci niveau al eens getest, waarna de hele correctie op de correctie ongedaan werd gemaakt. Er lijkt zich nu een nieuwe range te vormen tussen £1,50 en £2,33 Gelukkig heb ik nog voor ca 2 maanden voorraad in deze pastasaus maar ik moet snel beslissen of ik binnenkort opnieuw long ga of niet. Ik blijf de ontwikkelingen op de voet volgen..... | |
µ | donderdag 24 januari 2013 @ 14:57 |
Dit meen je niet ![]() Hoe kom je aan die charts? Hou je het zelf bij? | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2013 @ 14:59 |
![]() | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2013 @ 15:01 |
![]() | |
ouyevoli | donderdag 24 januari 2013 @ 15:02 |
Wat een baas ![]() ![]() | |
Cat-astrophe | donderdag 24 januari 2013 @ 15:02 |
Je bent een Extreme Couponer trading style ![]() | |
TC03 | donderdag 24 januari 2013 @ 15:02 |
![]() | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2013 @ 15:02 |
Bazentrader. | |
sp3c | donderdag 24 januari 2013 @ 15:02 |
![]() | |
DeGemaskerdeMuchacho | donderdag 24 januari 2013 @ 15:04 |
![]() | |
BezigAapje | donderdag 24 januari 2013 @ 15:06 |
![]() | |
Fogel | donderdag 24 januari 2013 @ 15:07 |
Is er ook maar iets waarvan je de prijzen en fluctuaties niet bijhoudt? (ref o,a, je stroomcharts in K&W). | |
Patrickovik | donderdag 24 januari 2013 @ 15:09 |
Koning! | |
NY_aannemer | donderdag 24 januari 2013 @ 15:12 |
Schrijf je dat echt elke keer op ![]() | |
N.I.M.B.Y. | donderdag 24 januari 2013 @ 19:05 |
Ook voor voedsel, Buy the dip! * Met als extra regel let op je verbruik voorraad en expiratiedatum ![]() | |
SeLang | donderdag 24 januari 2013 @ 19:08 |
Dat is niet anders dan met een termijncontract ![]() | |
N.I.M.B.Y. | donderdag 24 januari 2013 @ 19:12 |
Klopt ![]() | |
WillemMiddelkoop | donderdag 24 januari 2013 @ 21:40 |
Ga je met vrouwen ook op deze wijze te werk? ;-) | |
Bossmuis | donderdag 24 januari 2013 @ 22:05 |
![]() | |
raptorix | vrijdag 25 januari 2013 @ 10:17 |
Is het nu verstandig om long in pindakaas te gaan? Ik twijel tussen pindakaas en 30 jaar luiers. | |
Weltschmerz | vrijdag 25 januari 2013 @ 12:49 |
Dat herken ik wel. Ik koop steeds meer bullshit. | |
Kirov | vrijdag 25 januari 2013 @ 17:46 |
Ik moet mezelf echt inhouden om zulke dingen niet te gaan doen ![]() | |
Dinosaur_Sr | vrijdag 25 januari 2013 @ 19:00 |
Staat je app als in de appstore, SeLang? ![]() Daar moet toch een kar met boodschappen uit te slaan zijn? TA op basis van barcodes. Damn, ik meen het nog echt ook ben ik bang ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 25 januari 2013 @ 22:23 |
![]() Je afbeeldingen doen het bij mij niet meer trouwens. | |
CafeRoker | vrijdag 25 januari 2013 @ 22:33 |
![]() Heb je ook nog bepaalde ideeen over het kopen van strooizout? | |
Arkai | vrijdag 25 januari 2013 @ 22:53 |
Lange tijd geleden dat ik hardop moest lachen om een OP. ![]() | |
MrUnchained | zaterdag 26 januari 2013 @ 09:48 |
Briljante OP! Dat snel beslissen over de pastasaus valt overigens wel mee. Nadere analyse wijst namelijk uit dat Waitrose t/m 25 juni een zware weerstand heeft gelegd op GBP 1,50! | |
123dudeguys | zaterdag 26 januari 2013 @ 15:39 |
elliot ![]() fibonacci ![]() steun en weerstand ![]() ![]() | |
Brembo | woensdag 30 januari 2013 @ 10:33 |
Lol, ik hou zelf de rode paprikaparijs in de gaten ![]() | |
Dinosaur_Sr | woensdag 30 januari 2013 @ 10:44 |
long paprikas, short porkbellies ![]() | |
SeLang | woensdag 30 januari 2013 @ 11:10 |
Toen ik nog veel swingtrades deed in opties ging ik altijd voor de optieseries met flink wat looptijd. Want vaak heb je de uiteindelijke marktrichting wel correct maar niet precies de timing. Die extra looptijd is daarom vaak goed besteed geld gebleken. Het probleem met paprika's lijkt me de zeer korte expiratietijd. Zelf zou ik daar dus niet snel een grote positie in nemen. Ter illustratie: mijn huidige portfolio van curry sauzen bedraagt 172 potten. Dat zijn series met looptijden tussen de 1 en 2 jaar. | |
tjoptjop | woensdag 30 januari 2013 @ 11:14 |
Ik verbaas me zelf ook wel eens over de paprikaprijs. Dat soort swings bij een seizoensproduct is te verklaren maar naar mijn weten worden paprika's gewoon het hele jaar door geteeld in kassen. Ik verdenk de banken van manipulatie ![]() * tjoptjop zilverhoedje opzet | |
SeLang | woensdag 30 januari 2013 @ 11:20 |
De Fed houdt de prijzen kunstmatig hoog. Dat geeft een wealth effect volgens the Ben Bernank. Huisvrouwen weten dat en gaan dat frontrunnen door als een gek paprika's te kopen en dat verhoogt het GDP met 0,1% | |
Brembo | woensdag 30 januari 2013 @ 11:28 |
Ik vind het zelf heel vreemd want sommige producten als appels of komkommer of tomaat zijn vrij constant. Alleen de paprika moet vaak fluctueren ![]() | |
Sparqq | donderdag 31 januari 2013 @ 03:46 |
Dat ben ik niet met je eens en ik verdenk de Duitsers van bewuste komkommer markt manupulatie met de EHEC bacterie. | |
SeLang | donderdag 21 februari 2013 @ 15:34 |
!!!!!********* TA-UPDATE ********!!!!! Op 24 januari beschreef ik (zie OP) hoe Dolmio Extra Spicy pastasaus de swing van £1,00 naar £2,33 voor 62% had gecorrigeerd (naar £1,50 dus) en deze 62% Fibonacci retracement aan het testen was. Ik schreef toen al dat bij een eventuele doorbraak van dit 62% Fibonacci level (£1,50) het waarschijnlijk is dat de hele voorgaande swing ongedaan zou worden gemaakt en de prijs dan dus terug zou gaan naar de oude bodem van £1,00. Welnu, vandaag is dit 62% Fibonacci level gebroken en de prijs is exact zoals voorspeld terug naar z'n oude bodem van £1,00 ![]() Ik verwacht dat hier een solide steun ligt: het is een bodem die meermalen is getest en bovendien een mooi rond getal. Daarom ben ik zojuist keihard long gegaan in Dolmio Extra Spicy pastasaus en heb inmiddels een kwart van de geplande 50 potten longpositie in de kast staan. Schitterend toch weer hoe goed TA werkt in dit soort markten die niet worden gemanipuleerd door centrale banken! Bedenk dat deze saus een paar maanden geleden nog £2,33 noteerde en nu nog maar £1,00. Mensen die op £2,33 zijn ingestapt liggen nu te huilen in hun bedje. | |
µ | donderdag 21 februari 2013 @ 15:36 |
Blijf het grappig om 'ingestapt' te lezen in plaats van 'potten saus gekocht' ![]() | |
fedsingularity | donderdag 21 februari 2013 @ 15:37 |
![]() | |
Cracka-ass | donderdag 21 februari 2013 @ 15:42 |
![]() | |
tarantism | donderdag 21 februari 2013 @ 15:45 |
Alles goed en wel met de dure termen, maar begrijp ik het nou goed dat jij nu 150 potten curry in je voorraadkast hebt staan? kerel wat de neuk ![]() | |
fedsingularity | donderdag 21 februari 2013 @ 15:47 |
Je snapt blijkbaar helemaal niets van langetermijn beleggen | |
Kirov | donderdag 21 februari 2013 @ 17:48 |
SeLang, Baas ![]() | |
tjoptjop | donderdag 21 februari 2013 @ 17:57 |
Was het orderboek niet afdoende gevuld aan de aanbodzijde? Optie genomen? | |
SeLang | donderdag 21 februari 2013 @ 18:59 |
Dat eerste. Maar daarnet kwam ik er weer langs en heb inmiddels ruim de helft van de geplande positie in portefeuille. | |
tjoptjop | donderdag 21 februari 2013 @ 19:01 |
Zul je zien dat door de plotseling stijgende vraag morgen opeens de prijs weer 1,50 is. Rally! ![]() ![]() | |
Kirov | donderdag 21 februari 2013 @ 19:08 |
Denken die Engelsen niet van daar heb je die gekke Hollander weer? ![]() | |
sp3c | donderdag 21 februari 2013 @ 19:18 |
nope | |
tjoptjop | donderdag 21 februari 2013 @ 19:20 |
In "de wandelgangen" geeft Selang kooptips aan 17-jarige moedertjes ![]() | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 23 februari 2013 @ 10:41 |
Ik voorzie zelfs een short squeeze ![]() Zal de hedgers leren ![]() | |
snabbi | zaterdag 23 februari 2013 @ 13:16 |
Die maar max 2 jaar houdbaar zijn. Dat is elke 4 dagen een potje. ![]() | |
Falco | zondag 24 februari 2013 @ 13:08 |
Wat een topic ![]() | |
Kirov | zondag 24 februari 2013 @ 13:10 |
Dat is toch prima te doen? Gewoon twee keer in de week curry eten ![]() | |
SeLang | zondag 24 februari 2013 @ 13:34 |
Inderdaad. Btw: alleen al het idee dat ik daar niet van tevoren een excel sheet voor zou hebben gemaakt om de optimale positiegrootte te bepalen is lachwekkend. Daarnaast verhult de term "curry" dat het een gediversifieerd portfolio betreft van 8 verschillende sausen. Een deel van de sausen is zoals voorspeld inmiddels alweer afgeketst op de steun. Op dat deel van het portfolio sta ik alweer op 58% winst ![]() ![]() | |
Kirov | zondag 24 februari 2013 @ 13:55 |
SeLang, heb je ook een loods? ![]() | |
komrad | maandag 4 maart 2013 @ 20:32 |
![]() ![]() | |
the85mc | dinsdag 5 maart 2013 @ 22:00 |
Eigenlijk moet je ook voorraadkosten meenemen. Er is eens in de zoveel tijd een goed buy moment, vaker dan eens in de 2 jaar (je huidige portefeuille). Dus je voorraadkosten zijn best hoog. Als je dat wil optimaliseren moet je proberen het volgende buy moment in te schatten en aan de hand daarvan je voorraad bepalen. | |
SeLang | woensdag 6 maart 2013 @ 08:21 |
Ik hou wel degelijk rekening met de voorraadkosten. Echter, omdat de huidige reële rente (bankrente min CPI inflatie) hier negatief is zouden voorraden juist geld op moeten leveren! Voor het gemak heb ik ze in dit topic op nul gezet. De invloed van CPI inflatie op de prijzen en op deze strategie is overigens een interessant onderwerp. Mijn eigen indruk tot nu toe is dat inflatie vooral invloed heeft op de pieken en niet op de dalen. Dus de "normale" prijzen gaan omhoog maar de discounted prijzen kunnen niet stijgen omdat de netto inkomens van mensen niet stijgen (het beetje loonstijging dat mensen nog krijgen gaat op aan belastingverhogingen). | |
Perrin | woensdag 20 maart 2013 @ 09:54 |
Ahh, handige tips ![]() Zelf pak ik 't wat minder 'serieus' aan, maar beleg wel degelijk in bewaarbaar eten en allerlei huishoudelijk spul dat je dagelijks gebruikt, zoals toilet- en keukenpapier, schoonmaakmiddelen, etc. Idd flink inslaan zodra er een leuke aanbieding is van iets wat ik veel gebruik.. Niet zoveel als 150 stuks van één product (daar heb ik de ruimte niet voor zonder gekke kunstgrepen ![]() | |
SeLang | woensdag 20 maart 2013 @ 10:08 |
Ik heb mede dankzij deze strategie mijn etenskosten bijna gehalveerd sinds 2008, ondanks de vermeende inflatie. Het is allemaal een kwestie van "but the F*cking dip!" En als bonus heb je gelijk je noodvoorraad voor als de regering een Cyprusje doet. | |
Perrin | woensdag 20 maart 2013 @ 10:14 |
Iedereen kent 'm vast al, maar een handige site om in NL naar aanbiedingen van je favoriete product te zoeken: voordeelmuis | |
prinsrob | woensdag 20 maart 2013 @ 10:16 |
Ik hou de prijzen niet heel goed bij maar heb het idee dat er bij de Lidl weinig variatie zit in de prijzen van lang houdbare producten. Wel in paprika's natuurlijk ![]() | |
SeLang | woensdag 20 maart 2013 @ 10:26 |
Je moet winkels ook tegen elkaar uitspelen. Voor mijn meest gekochte producten heb ik minimaal 3 verschillende suppliers en degene met de beste deal voor een specifiek product krijgt mijn business. Dat heb ik geleerd van fabrikanten zoals HP en Dell waar ik vroeger op het werk veel mee te maken heb gehad. En dat dan ook nog eens via een market timingstrategie zoals aangegeven in de OP. | |
vipergts | woensdag 20 maart 2013 @ 17:16 |
Serieus ik vind het al te veel moeite om een boodschappenlijstje te maken | |
bascross | woensdag 20 maart 2013 @ 18:15 |
Eén van de beste topics die ik ooit op een forum heb gelezen. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door bascross op 20-03-2013 19:38:31 ] | |
µ | woensdag 20 maart 2013 @ 19:58 |
Hoe hou je het bij dan SeLang? Of had je dat al gezegd? Eigen database? En dan invoeren van bonnetjes ofzo? | |
Printerkabel | maandag 3 juni 2013 @ 12:59 |
Nog updates? ![]() Best leuk om het zo bij te houden | |
SeLang | maandag 3 juni 2013 @ 13:30 |
Alle in het topic genoemde items zijn afgeketst op hun steunniveaus, zoals voorspeld. Ik heb precies op de bodem een enorme positie opgebouwd en sta op dikke winst. ![]() | |
vipergts | maandag 3 juni 2013 @ 18:35 |
Hoeveel potten pasta saus heb je nu dan. En misschien een hele domme vraag maar hoe leg je zoiets in godsnaam uit aan je vriendin/vrouw. | |
µ | maandag 3 juni 2013 @ 18:38 |
Je denk dat vrouwen te dom zijn de OP te begrijpen? | |
vipergts | maandag 3 juni 2013 @ 18:42 |
Nee dat niet maar ik zie ze gewoon niet meegaan in het hele idee | |
µ | maandag 3 juni 2013 @ 18:42 |
Als je een slimme hebt getroffen wel ![]() | |
announcement | maandag 3 juni 2013 @ 19:28 |
Ik ga momenteel long in Indiase currysaus van de AH excellent. Stond vorige week op Eur 1,27. Ik zag aan het schap dat andere traders ook reeds een flinke positie hadden genomen. Wc papier leent zich ook altijd goed om long te gaan. [ Bericht 11% gewijzigd door announcement op 03-06-2013 19:35:54 ] | |
vosss | maandag 3 juni 2013 @ 19:38 |
Puik topic ![]() | |
SeLang | maandag 3 juni 2013 @ 19:43 |
Dit is mijn huidige portfolio currysauzen: ![]() Pastasaus heb ik momenteel slechts 1 type: Dolmio Extra Spicy. Op dit moment 36 potten in portefeuille | |
µ | maandag 3 juni 2013 @ 19:45 |
Bijna 200 potten saus ![]() | |
DappereDodo77 | maandag 3 juni 2013 @ 19:45 |
* DappereDodo77 volgt topic Wat ik me het meest afvraag is hoe je die database opbouwt. Ga je elke week de drie winkels langs om prijzen op te schrijven? | |
SeLang | maandag 3 juni 2013 @ 19:48 |
Een echte trader zoals ik weet uit zijn hoofd waar alle steun, weerstand en Fibonnaci niveaus liggen. Het enige wat ik check als er een kritiek niveau wordt bereikt is wat de huidige VaR (Value at Risk) van mijn portefeuille is om te zien of het legitiem is om toe te voegen. | |
Kirov | maandag 3 juni 2013 @ 19:49 |
SeLang, hoe hoog is je rendement eigenlijk? | |
vosss | maandag 3 juni 2013 @ 19:50 |
Zeg maar SeLang, koop je alleen op de gunstige momenten, of verkoop je ook (tegen dikke winst uiteraard)? | |
SeLang | maandag 3 juni 2013 @ 19:55 |
Dat loopt uiteen van 30-100% per trade Momenteel is het voor eigen gebruik maar ik zou makkelijk kunnen leveren aan mensen in de buurt en daarmee dikke winst draaien. Zeker nu de rente zo laag is en voorraad dus bijna niks kost. Interessant overigens: die lage rente zou de economie moeten stimuleren maar er wordt geen pot meer verkocht, alleen worden nu de marges van de retailers uitgehold omdat het beter loont voor consumenten om op lage prijzen veel te kopen en voorraden aan te houden. | |
icecreamfarmer_NL | dinsdag 4 juni 2013 @ 19:26 |
Andere vraag waar maak jij die kekke grafiekjes mee? Ze lijken niet echt uit excel te komen | |
Perrin | vrijdag 14 juni 2013 @ 20:11 |
600% winst in 1 jaar tijd, het kan als je in aardappels investeert ![]() | |
artm | woensdag 26 juni 2013 @ 12:54 |
IEX profs: Handelen als Albert Heijn of Jumbo http://www.iexprofs.nl/Co(...)-Heijn-of-Jumbo.aspx | |
the85mc | woensdag 26 juni 2013 @ 13:18 |
Neemt je sausinname ook toe als je meer in stock hebt? Ik doe hetzelfde met tonijn in blik, maar het grootste verschil is met een grote voorraad dat ik ook meer ga eten. Dus netto zal het niet zoveel besparen. Tenminste niet bij mij. | |
miro86 | woensdag 26 juni 2013 @ 15:42 |
Probeer je nou te zeggen dat als tonijn in blik (tijdelijk) goedkoper wordt, dat je a) (ongeveer) evenveel geld uitgeeft aan boodschappen en b) dat je (ongeveer) evenveel geld uitgeeft aan tonijn in blik? Dit is heel vreemd, want Subramanian (1996) toont aan dat calorie-inname niet toeneemt bij en toename van inkomen, maar dat er een substitutie-effect plaats vindt, waarbij mensen duurdere calorieën gaan gebruiken. Hij beweert dat zijn steekproef (Indiase platteland) niet arm genoeg was voor een zichtbaar inkomenseffect. Er zijn dus twee mogelijkheden voor normale mensen: 1) Je gaat meer tonijn in blik eten en je eet minder van iets anders dat relatief duurder is geworden (bijv gehakt). Je geeft dus minder uit, je "utility" neemt toe omdat er meer geld overblijft voor andere dingen. 2) Je blijft evenveel uitgeven, maar je et beter. Dwz dat je meer tonijn eet en minder iets dat normaal goedkoper en slechter voor je is; of dat je evenveel tonijn in blik eet en voor de rest iets beters koopt omdat er meer geld overblijft (rundergehakt ipv half-om-half). Je "utility" neemt toe omdat je beter eet, ook al geef je evenveel geld uit aan eten. Optie 3 is dat je armer bent dan iemand op het Indiase platteland in 1996 en je komt niet aan genoeg calorieën. Dat is best mogelijk omdat je tonijn uit blik eet. | |
the85mc | woensdag 26 juni 2013 @ 17:06 |
![]() ![]() Ik sla dus groot in als het in de bonus is. Daarna ga ik meer tonijn eten dan anders. Dus i denk vooral substitutie, en netto zal ik waarschijnlijk wel besparen. En tonijn in blik om de pure eiwitjes ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door the85mc op 26-06-2013 17:12:02 ] | |
koffiemetmelkensuiker | woensdag 26 juni 2013 @ 17:09 |
![]() | |
Printerkabel | zondag 23 maart 2014 @ 14:07 |
Zijn je potten ondertussen al leeg? | |
Life2.0 | zondag 23 maart 2014 @ 14:09 |
![]() | |
GeenHelpdesk | zondag 23 maart 2014 @ 21:21 |
Ik ga altijd long in Coca Cola. Door verschillende aanbieders scherp in de gaten te houden weet ik toch altijd een rendement te realiseren van minstens 30 procent. Heb nu 11 kratten staan. | |
BliepTuut | dinsdag 25 maart 2014 @ 16:46 |
Zelf koop ik mijn KO altijd bij Duitse beurzen, dat scheelt helemaal veel. | |
crashbangboom | vrijdag 12 juni 2015 @ 20:31 |
Tsja, dit soort paretljes ga je niet meer zien in POL - dan zijn ze bij de tweede post al ondergescheten en uitgekotst. | |
Opa2012 | vrijdag 12 juni 2015 @ 20:43 |
Dat laatste mag niet meer. Iedereen moet zich vanaf nu aan de ongeschreven fatsoenregels [zie FB/MED] houden. | |
crashbangboom | vrijdag 12 juni 2015 @ 20:57 |
Ik denk dat het volgen van dit topic en daarbij behorende besparingen nuttiger zijn dan het openbaar veinzen van fatsoen om teruglopende reclameinkomsten te compenseren. Ik vermoed dat TA een stuk effectiever is. | |
Molo | dinsdag 10 januari 2017 @ 11:55 |
Mooi topic dit ![]() | |
vipergts | dinsdag 10 januari 2017 @ 12:27 |
TS heeft nu magnetron en vriezers vraagstukken op zijn bord liggen, maar ik ben benieuwd hoe het met zijn Curry's en pasta's gaat. | |
LievePoetin | dinsdag 10 januari 2017 @ 13:57 |
Hij heeft nu scheurbuik | |
SeLang | dinsdag 10 januari 2017 @ 14:43 |
Ik volg nog steeds exact dezelfde strategie ![]() Een paar weken geleden weer agressief op de bodem ingestapt in 5 verschillende sauzen en inmiddels zijn de prijzen alweer 84% gestegen. Ik heb weer genoeg voorraad tot oktober ofzo en ruim voor die tijd verwacht ik de volgende dip. Dit is een voorspelbaar patroon dat nu al jarenlang standhoudt. De bodems liggen nu echt al 5 jaar achter elkaar op hetzelfde niveau. Ik begrijp niets van die suckers die elke keer op de top instappen ![]() ![]() | |
shifto | dinsdag 10 januari 2017 @ 14:59 |
geweldig dit | |
Rockefellow | dinsdag 10 januari 2017 @ 17:54 |
Dit is hét topic dat ik aan mijn toekomstige huisvrouwen ga doorsturen. ![]() | |
stavromulabeta | dinsdag 10 januari 2017 @ 19:28 |
Nu je voorlopig niet meer naar de supermarkt hoeft: Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe eindjaarsupdate?
| |
vaduz | woensdag 11 januari 2017 @ 09:52 |
Selang, koop jij ook bij groothandels in? Of haal je dit allemaal bij de buurtsuper? | |
#ANONIEM | maandag 29 januari 2018 @ 19:56 |
Dit topic verdient een kickje, puur qua bazigheid ![]() En ik ben benieuwd wat de meest recente ontwikkelingen zijn ![]() | |
Hallmark | maandag 29 januari 2018 @ 20:01 |
Goeie kick! Mijn tip zou zijn: cost averagen. Dit kan bij producten die je in volume koopt, in plaats van stuks. Beleggers kopen bijv. elke maand voor 500 euro aandelen. Dat betekent dat wanneer de prijs laag staat, ze "goedkoper" aandelen kopen. Dat kun je ook met benzine doen, zo begrijp ik. | |
SeLang | maandag 29 januari 2018 @ 20:26 |
De strategie werkt nog steeds perfect! Toevallig werd een paar weken geleden opnieuw het voorspelde minimum bereikt en ben ik weer volle bak op de bodem ingestapt! Mijn huidige portfolio bedraagt momenteel 101 potten verspreid over 4 sauzen en ik ben nog steeds aan het bijkopen. ![]() Het verbaast mij overigens wel hoe lang dit voorspelbare patroon intact blijft. Ik opende dit topic 5 jaar geleden en toen paste ik het patroon al een aantal jaar toe. Dus we hebben het hier over een markt inefficiëntie die al zeker 8 jaar bestaat maar nog steeds niet door huisvrouwen (m/v) is weggearbitreerd. | |
Falco | maandag 29 januari 2018 @ 20:28 |
Sweet Chili niet jouw favoriet? | |
Faraday01 | maandag 29 januari 2018 @ 20:48 |
Selang wacht neem ik aan op een nieuwe bodem ![]() | |
SeLang | maandag 29 januari 2018 @ 20:51 |
Dat is een favoriet van mij. Helaas een schaarse saus die vaak helemaal niet verkrijgbaar is (laat staan goedkoop). Dus op de vorige dip ben ik daar (gelukkig) heel agressief ingestapt zodat ik nog steeds een flinke voorraad heb. Hoi Sin ben ik ingestapt precies op de steun van £1.00 en momenteel gaan die voor £2.00 ![]() Bhuna en Tikka Masala kun je vandaag voor £0.90 oppikken en zijn daarmee oversold. Het £0.90 niveau houdt nooit lang stand (meestal niet meer dan een paar weken). Ik verwacht een snel herstel naar £1.00 en daar kunnen ze dan wat langer blijven hangen. Maar uiteindelijke koersdoel voor de komende maanden is £1.67 dus dat zijn de twee sauzen waar ik momenteel groot instap. Daarna wacht ik op een hernieuwde bearmarket in Hoi Sin ![]() | |
Faraday01 | maandag 29 januari 2018 @ 20:53 |
Handel je er ook in Selang? ![]() | |
tjoptjop | maandag 29 januari 2018 @ 21:17 |
Ik zie dat je portfolio allocatie wat meer gespecialiseerd is dan 4,5 jaar geleden. Waarom afgestapt van een diversificatie strategie? Zijn de posities die je voorheen had geëxpireerd en is er simpelweg geen goed instapmoment geweest? | |
Falco | maandag 29 januari 2018 @ 21:25 |
Dus dan koop je zo'n 30 Sweet Chili-sauzen in de supermarkt. Ben wel benieuwd hoe zo'n kassajuf er reageert, zeker als je aangeeft daarin te 'beleggen' ![]() | |
-jos- | maandag 29 januari 2018 @ 22:18 |
Goede kick! Na het lezen van de OP dacht ik: goede grap! Maar blijkbaar is TS gewoon een all-time trading baas ![]() Zelf ben ik vorig jaar ook long gegaan in een termijncontract van meerdere jaren voor mijn favoriete pastasaus toen er aangegeven werd dat de saus vervangen zou worden door een ander merk. Inmiddels zijn de prijzen inderdaad verveelvoudigd, dus ik kan elke dag lekker genieten van pastasaus met een paar honderd procent rendement! ![]() | |
Janneke141 | maandag 29 januari 2018 @ 22:20 |
Ik wil graag beleggen met hagelslag, kan dat ook? | |
Faraday01 | maandag 29 januari 2018 @ 22:25 |
natuurlijk, het begint met het wekelijks bijhouden van de prijsniveau's van je favoriete hagelslag als je boodschappen doet en het herkennen van de verschillende bodems ![]() ![]() | |
snabbi | maandag 29 januari 2018 @ 22:27 |
Eigenlijk kan het alleen met Nutella, en de bodem daarvan heb je net gemist | |
-jos- | maandag 29 januari 2018 @ 22:37 |
Tuurlijk! Als je het te moeilijk vindt of goede tips nodig hebt zou ik je adviseren om dit even te bestuderen: | |
Chaes | maandag 29 januari 2018 @ 23:29 |
![]() ![]() ![]() | |
leolinedance | dinsdag 30 januari 2018 @ 02:08 |
Tvp ![]() | |
Gutz | dinsdag 30 januari 2018 @ 02:33 |
Next level genieten dit topic. | |
miro86 | dinsdag 30 januari 2018 @ 10:48 |
Hoe zit het met de bederfelijkheid van je sauzen? Ik heb dit wel eens toegepast, maar ben daarmee gestopt toen ik een krat bier(!) leeg moest gieten omdat ie overdatum was. | |
#ANONIEM | dinsdag 30 januari 2018 @ 10:57 |
Bier is prima te drinken als het over de datum is. | |
miro86 | dinsdag 30 januari 2018 @ 11:04 |
Hangt af hoe ver over de datum ![]() Op een gegeven moment groeien er gist-dingetjes en gaat ie stinken. Niet te drinken. | |
SeLang | dinsdag 30 januari 2018 @ 11:05 |
Een combinatie van dingen. Sommige zijn niet meer te krijgen, maar iets anders is dat ik nu meer geconcentreerd ben in mijn 4 favorieten. En die hebben elk een totaal verschillend karakter. In het oude portfolio had je soms verschillende sauzen die heel veel op elkaar lijken waardoor de spreiding eigenlijk minder is dan je denkt. Bhuna en Jaffrezi smaken bijna hetzelfde, evenals Tikka Massala gewoon en Tikka Massala Spicy (die niet meer te koop is). Wat denk je zelf? Zaadvragende oogjes natuurlijk! Die sauzen zijn officieel 1.5-2 jaar houdbaar en dan zijn ze meestal ook wel op want mijn voorraad management gaat volgens het FIFO principe (first in first out). In de praktijk is het allemaal niet zo kritisch want in tegenstelling tot bier lopen die sauzen nauwelijks terug in smaak. Ik heb het wel eens getest door dingen expres over datum te laten gaan maar een pot Sweet Chilli die 1 jaar over datum was kon ik niet onderscheiden van een verse. Het wordt ook relatief koel en donker bewaard dus dat zal misschien ook schelen. | |
Predator38 | dinsdag 30 januari 2018 @ 11:07 |
tuurlijk....ik koop altijd 10000kg als het 35 graden is ![]() | |
nanuk | dinsdag 30 januari 2018 @ 11:14 |
Bier kan nauwelijks bedreven. Als het oud is loopt wel de co2 druk terug en het aroma en bitterheid van de hop verdwijnt langzaam. Ook kan het oxideren. Meestal is heel oud bier niet lekker meer maar je zal er niet ziek van worden. Het helpt al heel erg door je krat niet op het balkon te zetten maar op een donkere plek met weinig temperatuur wisselingen. | |
borbit | dinsdag 30 januari 2018 @ 11:20 |
Ik heb laatst een blikje bier van 10 jaar over de datum gedronken. Het was wel wat minder dan een normaal biertje. Maar zeker te drinken hoor. ![]() Als ik long ga op een krat bier lukt het me trouwens nooit de positie langer dan een paar dagen vast te houden ![]() Hoe hou je die prijzen bij? Zover ik weet maken de supermarkten in Nederland het niet makkelijk om prijzen te vergelijken. Geen API of iets. | |
-jos- | dinsdag 30 januari 2018 @ 11:48 |
Nóg niet. Over 10 jaar bestelt je smart-koelkast automatisch de producten die op zijn met de API's. De supermarkt met de laagste prijs levert vervolgens met een drone het product aan de voordeur en je huisrobot plaatst het in de juiste plek in je koelkast. | |
Perrin | dinsdag 30 januari 2018 @ 11:50 |
![]() Luiemensen-toekomstvisie. | |
miro86 | dinsdag 30 januari 2018 @ 11:52 |
Dat kan ik begrijpen. Buy-and-Hold was voor mij heel gunstig voor een aantal flesjes wijn. Ook handig is het gebruik maken van markt inefficienties waardoor er verschillende prijzen kunnen bestaan op verschillende markten (Franse wijn wordt in Frankrijk ingekocht, en passant) | |
Erasmo | dinsdag 30 januari 2018 @ 13:14 |
Staat jouw favoriete spul ook op Amazon? Camelcamelcamel en een buybot als de prijs onder een bepaalde grens komt ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 30 januari 2018 @ 14:31 |
![]() ![]() | |
Naxiss | woensdag 31 januari 2018 @ 18:31 |
![]() | |
Spanky78 | woensdag 31 januari 2018 @ 18:48 |
Ik snap niet dat jij inzet op derivaten en ingewikkelde samengestelde producten waarvan je zeker weet dat de aanbieder er met de marge vandoor gaat vanwege de abdurd hoge brleggingskosten. Je kunt wat dat betreft beter je eigen product samenstellen uit losse commodities, aangevuld met wat investeringen in nichemarkten. Hiermee kun je niet alleen je eigen product samenstellen naar eigen behoefte, het is ook beter voor je cashflow. Natuurlijk, je niet je even inlezen en wellicht is je portfolio niet de eerste poging goed uitgebalanceerd, zeker op de lange termijn is de winst flink hoger. | |
Spanky78 | woensdag 31 januari 2018 @ 18:51 |
Reken je ook je verborgen logistieke kosten mee? Of levert de Groupage in de tcu ook echt een voordeel op? | |
Archan | donderdag 1 februari 2018 @ 21:46 |
Dit is wel heel briljant gevonden! | |
yosander | donderdag 1 maart 2018 @ 20:39 |
Nu op NPO3 bij de keuringdienst van waarden: wat is de goedkoopste supermarkt. Ze hadden TS ook wel kunnen uitnodigen ![]() | |
Carlos93 | donderdag 1 maart 2018 @ 21:19 |
Web scraping en het dan allemaal in een database dumpen. Even sorteren per product en prijs laag/hoog en klaar. | |
rba26 | vrijdag 2 maart 2018 @ 00:47 |
Wel lastig nu van de week nogmaals bevestigd werd dat de supermarkten per vestiging andere prijzen hanteren, afhankelijk van de concurrentie in de omgeving. | |
borbit | woensdag 16 mei 2018 @ 12:49 |
Ik weet dat je bij de Hoogvliet eerst je postcode moet ingeven voordat je de prijzen te zien krijgt. | |
#ANONIEM | maandag 9 juli 2018 @ 01:07 |
Is de Sharwood's curry ook in Nederland verkrijgbaar? Zou weleens willen proberen. | |
Essequibo | maandag 9 juli 2018 @ 06:57 |
Gewldig topic :-) Ik heb niet alle posts gelezen maar hou je ook rekening met de houdbaarheidsdatum in de TA ? [ Bericht 80% gewijzigd door Essequibo op 09-07-2018 06:59:21 (sleepy) ] | |
Gymbaboon | maandag 9 juli 2018 @ 09:12 |
Lees alles: No ragrets! ![]() | |
stavromulabeta | maandag 9 juli 2018 @ 18:19 |
Begin vorig jaar heb ik een voorraad vanille-stokjes (Madagascar, Bourbon, klasse A, 14-17 cm) gekocht op eBay. Door privé-omstandigheden is het mij vorig jaar niet gelukt om mijn positie te converteren in taart en andere baksels, waardoor ik langer dan beoogd long ben gebleven. Achteraf geen verkeerde zet.![]() | |
Integraalfiets | vrijdag 3 augustus 2018 @ 04:57 |
Wacht wat. Maar, wat heb je aan deze waarde? Hoe kom je weer van die vanillestokjes af? Edit Of doe je het voor bragging rights: "Deze taart is nu 657 euro waard!" ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door Integraalfiets op 03-08-2018 05:03:24 ] | |
Black-Death | vrijdag 3 augustus 2018 @ 09:50 |
Geniaal ![]() | |
µ | zondag 12 januari 2020 @ 16:18 |
Ik mis de charts @SeLang ![]() |