FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / Traders/ beleggers in de supermarkt
SeLangdonderdag 24 januari 2013 @ 14:53
Een logisch gevolg van je bezighouden met financiële markten is dat je je ook anders gaat gedragen in het dagelijks leven. Zo baseer ik mijn aankoop beslissingen in de supermarkt vrijwel uitsluitend op technische analyse.

Veel houdbare artikelen lenen zich uitstekend voor een "range" strategie, waarbij ik keihard long ga zodra de prijs een steunniveau bereikt. Als voorbeeld neem ik mijn favoriete curry saus merk Sharwood's, waarvan het hele assortiment zich binnen een brede tradingrange beweegt:

2v1n86u.png mre5j9.png

We zien voorspelbare prijs swings tussen de £1,00 en £1,79. Momenteel zitten we weer op een steunniveau en dit heb ik reeds gebruikt om long te gaan in 150 potten, die inmiddels in mijn voorraadkast staan.

Soms sta je echter voor dilemma's, zoals bijvoorbeeld momenteel bij mijn favoriete pastasaus: de "Extra Spicy" variant van Dolmio:

1zf6a2h.png29p2ha8.png

Helaas inmiddels buiten het bereik van de chart, maar de vorige belangrijke bodem lag op £1,00. het liefst zou ik wachten totdat dat niveau opnieuw wordt opgezocht. Echter ik zit nu in dubio: het huidige niveau van £1,50 is vrijwel exact een Fibonacci retracement op de swing van de £1,00 bodem naar de top op £2,33.

(2,33-1,50)/(2,33-1,00) = 62,4%. Op basis van Elliot wave theorie zou je 61,8% verwachten. Dat klopt dus wel heel erg goed! Een doorbraak van dit Fibonacci niveau maakt de kans groot dat de hele beweging van £1,00 naar £2,33 ongedaan wordt gemaakt en dat we dus teruggaan naar de steun van £1,00. Echter, zoals je in de chart kunt zien is dit Fibonacci niveau al eens getest, waarna de hele correctie op de correctie ongedaan werd gemaakt. Er lijkt zich nu een nieuwe range te vormen tussen £1,50 en £2,33

Gelukkig heb ik nog voor ca 2 maanden voorraad in deze pastasaus maar ik moet snel beslissen of ik binnenkort opnieuw long ga of niet.

Ik blijf de ontwikkelingen op de voet volgen.....
µdonderdag 24 januari 2013 @ 14:57
Dit meen je niet :D.

Hoe kom je aan die charts? Hou je het zelf bij?
#ANONIEMdonderdag 24 januari 2013 @ 14:59
_O- Damn, prachtig.
#ANONIEMdonderdag 24 januari 2013 @ 15:01
:D
ouyevolidonderdag 24 januari 2013 @ 15:02
Wat een baas _O- :D
Cat-astrophedonderdag 24 januari 2013 @ 15:02
Je bent een Extreme Couponer trading style :D
TC03donderdag 24 januari 2013 @ 15:02
:')
#ANONIEMdonderdag 24 januari 2013 @ 15:02
Bazentrader.
sp3cdonderdag 24 januari 2013 @ 15:02
_O_
DeGemaskerdeMuchachodonderdag 24 januari 2013 @ 15:04
:)
BezigAapjedonderdag 24 januari 2013 @ 15:06
}:| Heb jij niet ondertussen een fulltime baan aan boodschappen doen?
Fogeldonderdag 24 januari 2013 @ 15:07
Is er ook maar iets waarvan je de prijzen en fluctuaties niet bijhoudt? (ref o,a, je stroomcharts in K&W).
Patrickovikdonderdag 24 januari 2013 @ 15:09
Koning!
NY_aannemerdonderdag 24 januari 2013 @ 15:12
Schrijf je dat echt elke keer op :D ?
N.I.M.B.Y.donderdag 24 januari 2013 @ 19:05
Ook voor voedsel,

Buy the dip!

* Met als extra regel let op je verbruik voorraad en expiratiedatum ;)
SeLangdonderdag 24 januari 2013 @ 19:08
quote:
14s.gif Op donderdag 24 januari 2013 19:05 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:

* Met als extra regel let op je verbruik voorraad en expiratiedatum ;)
Dat is niet anders dan met een termijncontract :7
N.I.M.B.Y.donderdag 24 januari 2013 @ 19:12
quote:
2s.gif Op donderdag 24 januari 2013 19:08 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dat is niet anders dan met een termijncontract :7
Klopt ;)
WillemMiddelkoopdonderdag 24 januari 2013 @ 21:40
Ga je met vrouwen ook op deze wijze te werk? ;-)
Bossmuisdonderdag 24 januari 2013 @ 22:05
_O_ Geweldig dit!
raptorixvrijdag 25 januari 2013 @ 10:17
Is het nu verstandig om long in pindakaas te gaan?
Ik twijel tussen pindakaas en 30 jaar luiers.
Weltschmerzvrijdag 25 januari 2013 @ 12:49
quote:
Een logisch gevolg van je bezighouden met financiële markten is dat je je ook anders gaat gedragen in het dagelijks leven. Zo baseer ik mijn aankoop beslissingen in de supermarkt vrijwel uitsluitend op technische analyse.
Dat herken ik wel. Ik koop steeds meer bullshit.
Kirovvrijdag 25 januari 2013 @ 17:46
Ik moet mezelf echt inhouden om zulke dingen niet te gaan doen :P
Dinosaur_Srvrijdag 25 januari 2013 @ 19:00
Staat je app als in de appstore, SeLang? :)

Daar moet toch een kar met boodschappen uit te slaan zijn?

TA op basis van barcodes. Damn, ik meen het nog echt ook ben ik bang :D
#ANONIEMvrijdag 25 januari 2013 @ 22:23
_O_

Je afbeeldingen doen het bij mij niet meer trouwens.
CafeRokervrijdag 25 januari 2013 @ 22:33
:D

Heb je ook nog bepaalde ideeen over het kopen van strooizout?
Arkaivrijdag 25 januari 2013 @ 22:53
Lange tijd geleden dat ik hardop moest lachen om een OP. _O-
MrUnchainedzaterdag 26 januari 2013 @ 09:48
Briljante OP!

Dat snel beslissen over de pastasaus valt overigens wel mee. Nadere analyse wijst namelijk uit dat Waitrose t/m 25 juni een zware weerstand heeft gelegd op GBP 1,50!
123dudeguyszaterdag 26 januari 2013 @ 15:39
elliot :')
fibonacci :')

steun en weerstand :X (ik ken geen winstgevend systeem die dit gebruikt maar ik hoop dat dit werkt!!! *O* )
Brembowoensdag 30 januari 2013 @ 10:33
Lol, ik hou zelf de rode paprikaparijs in de gaten :'), het verbaast mij dat deze fluctueert tussen de 0,39 en 1,19 euro. Het probleem is echter wat moet je met 100 rode paprikas als deze 0,39 eurocent waard is.
Dinosaur_Srwoensdag 30 januari 2013 @ 10:44
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 10:33 schreef Brembo het volgende:
Lol, ik hou zelf de rode paprikaparijs in de gaten :'), het verbaast mij dat deze fluctueert tussen de 0,39 en 1,19 euro. Het probleem is echter wat moet je met 100 rode paprikas als deze 0,39 eurocent waard is.
long paprikas, short porkbellies

21_TradingPlaces_BD.jpg
SeLangwoensdag 30 januari 2013 @ 11:10
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 10:33 schreef Brembo het volgende:
Lol, ik hou zelf de rode paprikaparijs in de gaten :'), het verbaast mij dat deze fluctueert tussen de 0,39 en 1,19 euro. Het probleem is echter wat moet je met 100 rode paprikas als deze 0,39 eurocent waard is.
Toen ik nog veel swingtrades deed in opties ging ik altijd voor de optieseries met flink wat looptijd. Want vaak heb je de uiteindelijke marktrichting wel correct maar niet precies de timing. Die extra looptijd is daarom vaak goed besteed geld gebleken.

Het probleem met paprika's lijkt me de zeer korte expiratietijd. Zelf zou ik daar dus niet snel een grote positie in nemen. Ter illustratie: mijn huidige portfolio van curry sauzen bedraagt 172 potten. Dat zijn series met looptijden tussen de 1 en 2 jaar.
tjoptjopwoensdag 30 januari 2013 @ 11:14
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 10:33 schreef Brembo het volgende:
Lol, ik hou zelf de rode paprikaparijs in de gaten :'), het verbaast mij dat deze fluctueert tussen de 0,39 en 1,19 euro. Het probleem is echter wat moet je met 100 rode paprikas als deze 0,39 eurocent waard is.
Ik verbaas me zelf ook wel eens over de paprikaprijs. Dat soort swings bij een seizoensproduct is te verklaren maar naar mijn weten worden paprika's gewoon het hele jaar door geteeld in kassen.

Ik verdenk de banken van manipulatie :7

* tjoptjop zilverhoedje opzet
SeLangwoensdag 30 januari 2013 @ 11:20
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 11:14 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Ik verbaas me zelf ook wel eens over de paprikaprijs. Dat soort swings bij een seizoensproduct is te verklaren maar naar mijn weten worden paprika's gewoon het hele jaar door geteeld in kassen.

Ik verdenk de banken van manipulatie :7

* tjoptjop zilverhoedje opzet
De Fed houdt de prijzen kunstmatig hoog. Dat geeft een wealth effect volgens the Ben Bernank. Huisvrouwen weten dat en gaan dat frontrunnen door als een gek paprika's te kopen en dat verhoogt het GDP met 0,1%
Brembowoensdag 30 januari 2013 @ 11:28
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 11:14 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Ik verbaas me zelf ook wel eens over de paprikaprijs. Dat soort swings bij een seizoensproduct is te verklaren maar naar mijn weten worden paprika's gewoon het hele jaar door geteeld in kassen.

Ik verdenk de banken van manipulatie :7

* tjoptjop zilverhoedje opzet
Ik vind het zelf heel vreemd want sommige producten als appels of komkommer of tomaat zijn vrij constant. Alleen de paprika moet vaak fluctueren :').
Sparqqdonderdag 31 januari 2013 @ 03:46
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 11:28 schreef Brembo het volgende:

[..]

Ik vind het zelf heel vreemd want sommige producten als appels of komkommer of tomaat zijn vrij constant. Alleen de paprika moet vaak fluctueren :').
Dat ben ik niet met je eens en ik verdenk de Duitsers van bewuste komkommer markt manupulatie met de EHEC bacterie.
SeLangdonderdag 21 februari 2013 @ 15:34
!!!!!********* TA-UPDATE ********!!!!!

Op 24 januari beschreef ik (zie OP) hoe Dolmio Extra Spicy pastasaus de swing van £1,00 naar £2,33 voor 62% had gecorrigeerd (naar £1,50 dus) en deze 62% Fibonacci retracement aan het testen was.

quote:
Situatie 24 januari:

1zf6a2h.png29p2ha8.png
Ik schreef toen al dat bij een eventuele doorbraak van dit 62% Fibonacci level (£1,50) het waarschijnlijk is dat de hele voorgaande swing ongedaan zou worden gemaakt en de prijs dan dus terug zou gaan naar de oude bodem van £1,00.

Welnu, vandaag is dit 62% Fibonacci level gebroken en de prijs is exact zoals voorspeld terug naar z'n oude bodem van £1,00 :7

quote:
Situatie 22 februari:

25gf7gm.jpg
Ik verwacht dat hier een solide steun ligt: het is een bodem die meermalen is getest en bovendien een mooi rond getal. Daarom ben ik zojuist keihard long gegaan in Dolmio Extra Spicy pastasaus en heb inmiddels een kwart van de geplande 50 potten longpositie in de kast staan.

Schitterend toch weer hoe goed TA werkt in dit soort markten die niet worden gemanipuleerd door centrale banken!

Bedenk dat deze saus een paar maanden geleden nog £2,33 noteerde en nu nog maar £1,00. Mensen die op £2,33 zijn ingestapt liggen nu te huilen in hun bedje.
µdonderdag 21 februari 2013 @ 15:36
Blijf het grappig om 'ingestapt' te lezen in plaats van 'potten saus gekocht' :D.
fedsingularitydonderdag 21 februari 2013 @ 15:37
:9 smultopic
Cracka-assdonderdag 21 februari 2013 @ 15:42
quote:
6s.gif Op donderdag 21 februari 2013 15:34 schreef SeLang het volgende:
Bedenk dat deze saus een paar maanden geleden nog £2,33 noteerde en nu nog maar £1,00. Mensen die op £2,33 zijn ingestapt liggen nu te huilen in hun bedje.
_O-
tarantismdonderdag 21 februari 2013 @ 15:45
quote:
10s.gif Op donderdag 24 januari 2013 14:53 schreef SeLang het volgende:
Zo baseer ik mijn aankoop beslissingen in de supermarkt vrijwel uitsluitend op technische analyse.

quote:
10s.gif Op donderdag 24 januari 2013 14:53 schreef SeLang het volgende:
dit heb ik reeds gebruikt om long te gaan in 150 potten, die inmiddels in mijn voorraadkast staan.
Alles goed en wel met de dure termen, maar begrijp ik het nou goed dat jij nu 150 potten curry in je voorraadkast hebt staan? kerel wat de neuk :')
fedsingularitydonderdag 21 februari 2013 @ 15:47
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 15:45 schreef tarantism het volgende:

[..]

[..]

Alles goed en wel met de dure termen, maar begrijp ik het nou goed dat jij nu 150 potten curry in je voorraadkast hebt staan? kerel wat de neuk
Je snapt blijkbaar helemaal niets van langetermijn beleggen
Kirovdonderdag 21 februari 2013 @ 17:48
SeLang, Baas :D
tjoptjopdonderdag 21 februari 2013 @ 17:57
quote:
6s.gif Op donderdag 21 februari 2013 15:34 schreef SeLang het volgende:
Daarom ben ik zojuist keihard long gegaan in Dolmio Extra Spicy pastasaus en heb inmiddels een kwart van de geplande 50 potten longpositie in de kast staan.
Was het orderboek niet afdoende gevuld aan de aanbodzijde? Optie genomen?
SeLangdonderdag 21 februari 2013 @ 18:59
quote:
10s.gif Op donderdag 21 februari 2013 17:57 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Was het orderboek niet afdoende gevuld aan de aanbodzijde? Optie genomen?
Dat eerste. Maar daarnet kwam ik er weer langs en heb inmiddels ruim de helft van de geplande positie in portefeuille.
tjoptjopdonderdag 21 februari 2013 @ 19:01
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 18:59 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dat eerste. Maar daarnet kwam ik er weer langs en heb inmiddels ruim de helft van de geplande positie in portefeuille.
Zul je zien dat door de plotseling stijgende vraag morgen opeens de prijs weer 1,50 is. Rally! :o :D
Kirovdonderdag 21 februari 2013 @ 19:08
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 18:59 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dat eerste. Maar daarnet kwam ik er weer langs en heb inmiddels ruim de helft van de geplande positie in portefeuille.
Denken die Engelsen niet van daar heb je die gekke Hollander weer? :D
sp3cdonderdag 21 februari 2013 @ 19:18
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:08 schreef Kirov het volgende:

[..]

Denken die Engelsen niet van daar heb je die gekke Hollander weer? :D
nope
tjoptjopdonderdag 21 februari 2013 @ 19:20
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:08 schreef Kirov het volgende:

[..]

Denken die Engelsen niet van daar heb je die gekke Hollander weer? :D
In "de wandelgangen" geeft Selang kooptips aan 17-jarige moedertjes :P
N.I.M.B.Y.zaterdag 23 februari 2013 @ 10:41
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:01 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Zul je zien dat door de plotseling stijgende vraag morgen opeens de prijs weer 1,50 is. Rally! :o :D
Ik voorzie zelfs een short squeeze ;)

Zal de hedgers leren })
snabbizaterdag 23 februari 2013 @ 13:16
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 15:45 schreef tarantism het volgende:

[..]

[..]

Alles goed en wel met de dure termen, maar begrijp ik het nou goed dat jij nu 170 potten curry in je voorraadkast hebt staan? kerel wat de neuk :')
Die maar max 2 jaar houdbaar zijn. Dat is elke 4 dagen een potje. :X
Falcozondag 24 februari 2013 @ 13:08
Wat een topic :D
Kirovzondag 24 februari 2013 @ 13:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 13:16 schreef snabbi het volgende:

[..]

Die maar max 2 jaar houdbaar zijn. Dat is elke 4 dagen een potje. :X
Dat is toch prima te doen? Gewoon twee keer in de week curry eten :P
SeLangzondag 24 februari 2013 @ 13:34
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:10 schreef Kirov het volgende:

[..]

Dat is toch prima te doen? Gewoon twee keer in de week curry eten :P
Inderdaad.

Btw: alleen al het idee dat ik daar niet van tevoren een excel sheet voor zou hebben gemaakt om de optimale positiegrootte te bepalen is lachwekkend. Daarnaast verhult de term "curry" dat het een gediversifieerd portfolio betreft van 8 verschillende sausen.

Een deel van de sausen is zoals voorspeld inmiddels alweer afgeketst op de steun. Op dat deel van het portfolio sta ik alweer op 58% winst :7

10cuirl.png
Kirovzondag 24 februari 2013 @ 13:55
SeLang, heb je ook een loods? :D
komradmaandag 4 maart 2013 @ 20:32
:D je strategie faalt alleen op een gebrek aan liquiditeit in de (verkoop)markt ;)
the85mcdinsdag 5 maart 2013 @ 22:00
Eigenlijk moet je ook voorraadkosten meenemen. Er is eens in de zoveel tijd een goed buy moment, vaker dan eens in de 2 jaar (je huidige portefeuille). Dus je voorraadkosten zijn best hoog. Als je dat wil optimaliseren moet je proberen het volgende buy moment in te schatten en aan de hand daarvan je voorraad bepalen.
SeLangwoensdag 6 maart 2013 @ 08:21
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 maart 2013 22:00 schreef the85mc het volgende:
Eigenlijk moet je ook voorraadkosten meenemen. Er is eens in de zoveel tijd een goed buy moment, vaker dan eens in de 2 jaar (je huidige portefeuille). Dus je voorraadkosten zijn best hoog. Als je dat wil optimaliseren moet je proberen het volgende buy moment in te schatten en aan de hand daarvan je voorraad bepalen.
Ik hou wel degelijk rekening met de voorraadkosten. Echter, omdat de huidige reële rente (bankrente min CPI inflatie) hier negatief is zouden voorraden juist geld op moeten leveren! Voor het gemak heb ik ze in dit topic op nul gezet.

De invloed van CPI inflatie op de prijzen en op deze strategie is overigens een interessant onderwerp. Mijn eigen indruk tot nu toe is dat inflatie vooral invloed heeft op de pieken en niet op de dalen. Dus de "normale" prijzen gaan omhoog maar de discounted prijzen kunnen niet stijgen omdat de netto inkomens van mensen niet stijgen (het beetje loonstijging dat mensen nog krijgen gaat op aan belastingverhogingen).
Perrinwoensdag 20 maart 2013 @ 09:54
Ahh, handige tips :Y

Zelf pak ik 't wat minder 'serieus' aan, maar beleg wel degelijk in bewaarbaar eten en allerlei huishoudelijk spul dat je dagelijks gebruikt, zoals toilet- en keukenpapier, schoonmaakmiddelen, etc. Idd flink inslaan zodra er een leuke aanbieding is van iets wat ik veel gebruik..

Niet zoveel als 150 stuks van één product (daar heb ik de ruimte niet voor zonder gekke kunstgrepen :P), maar wel genoeg van de meeste producten voor een aantal maanden. Scheelt voornamelijk geld en tijd maar het geeft ook een rustig gevoel dat ik alles wat ik regelmatig gebruik ruim op voorraad heb. Jeweetmaarnooit enzo.
SeLangwoensdag 20 maart 2013 @ 10:08
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 09:54 schreef Perrin het volgende:
Ahh, handige tips :Y

Zelf pak ik 't wat minder 'serieus' aan, maar beleg wel degelijk in bewaarbaar eten en allerlei huishoudelijk spul dat je dagelijks gebruikt, zoals toilet- en keukenpapier, schoonmaakmiddelen, etc. Idd flink inslaan zodra er een leuke aanbieding is van iets wat ik veel gebruik..

Niet zoveel als 150 stuks van één product (daar heb ik de ruimte niet voor zonder gekke kunstgrepen :P), maar wel genoeg van de meeste producten voor een aantal maanden. Scheelt voornamelijk geld en tijd maar het geeft ook een rustig gevoel dat ik alles wat ik regelmatig gebruik ruim op voorraad heb. Jeweetmaarnooit enzo.
Ik heb mede dankzij deze strategie mijn etenskosten bijna gehalveerd sinds 2008, ondanks de vermeende inflatie. Het is allemaal een kwestie van "but the F*cking dip!" En als bonus heb je gelijk je noodvoorraad voor als de regering een Cyprusje doet.

Perrinwoensdag 20 maart 2013 @ 10:14
Iedereen kent 'm vast al, maar een handige site om in NL naar aanbiedingen van je favoriete product te zoeken: voordeelmuis
prinsrobwoensdag 20 maart 2013 @ 10:16
quote:
2s.gif Op woensdag 20 maart 2013 10:08 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik heb mede dankzij deze strategie mijn etenskosten bijna gehalveerd sinds 2008, ondanks de vermeende inflatie
Ik hou de prijzen niet heel goed bij maar heb het idee dat er bij de Lidl weinig variatie zit in de prijzen van lang houdbare producten. Wel in paprika's natuurlijk :P. Vreemd ook dat een losse paprika vaak net zoveel kost als een paprikastoplicht.
SeLangwoensdag 20 maart 2013 @ 10:26
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 10:16 schreef prinsrob het volgende:

[..]

Ik hou de prijzen niet heel goed bij maar heb het idee dat er bij de Lidl weinig variatie zit in de prijzen van lang houdbare producten. Wel in paprika's natuurlijk :P. Vreemd ook dat een losse paprika vaak net zoveel kost als een paprikastoplicht.
Je moet winkels ook tegen elkaar uitspelen. Voor mijn meest gekochte producten heb ik minimaal 3 verschillende suppliers en degene met de beste deal voor een specifiek product krijgt mijn business. Dat heb ik geleerd van fabrikanten zoals HP en Dell waar ik vroeger op het werk veel mee te maken heb gehad. En dat dan ook nog eens via een market timingstrategie zoals aangegeven in de OP.
vipergtswoensdag 20 maart 2013 @ 17:16
quote:
10s.gif Op donderdag 24 januari 2013 14:53 schreef SeLang het volgende:
Een logisch gevolg van je bezighouden met financiële markten is dat je je ook anders gaat gedragen in het dagelijks leven. Zo baseer ik mijn aankoop beslissingen in de supermarkt vrijwel uitsluitend op technische analyse.

Veel houdbare artikelen lenen zich uitstekend voor een "range" strategie, waarbij ik keihard long ga zodra de prijs een steunniveau bereikt. Als voorbeeld neem ik mijn favoriete curry saus merk Sharwood's, waarvan het hele assortiment zich binnen een brede tradingrange beweegt:

[ afbeelding ] [ afbeelding ]

We zien voorspelbare prijs swings tussen de £1,00 en £1,79. Momenteel zitten we weer op een steunniveau en dit heb ik reeds gebruikt om long te gaan in 150 potten, die inmiddels in mijn voorraadkast staan.

Soms sta je echter voor dilemma's, zoals bijvoorbeeld momenteel bij mijn favoriete pastasaus: de "Extra Spicy" variant van Dolmio:

[ afbeelding ][ afbeelding ]

Helaas inmiddels buiten het bereik van de chart, maar de vorige belangrijke bodem lag op £1,00. het liefst zou ik wachten totdat dat niveau opnieuw wordt opgezocht. Echter ik zit nu in dubio: het huidige niveau van £1,50 is vrijwel exact een Fibonacci retracement op de swing van de £1,00 bodem naar de top op £2,33.

(2,33-1,50)/(2,33-1,00) = 62,4%. Op basis van Elliot wave theorie zou je 61,8% verwachten. Dat klopt dus wel heel erg goed! Een doorbraak van dit Fibonacci niveau maakt de kans groot dat de hele beweging van £1,00 naar £2,33 ongedaan wordt gemaakt en dat we dus teruggaan naar de steun van £1,00. Echter, zoals je in de chart kunt zien is dit Fibonacci niveau al eens getest, waarna de hele correctie op de correctie ongedaan werd gemaakt. Er lijkt zich nu een nieuwe range te vormen tussen £1,50 en £2,33

Gelukkig heb ik nog voor ca 2 maanden voorraad in deze pastasaus maar ik moet snel beslissen of ik binnenkort opnieuw long ga of niet.

Ik blijf de ontwikkelingen op de voet volgen.....
Serieus ik vind het al te veel moeite om een boodschappenlijstje te maken
bascrosswoensdag 20 maart 2013 @ 18:15
Eén van de beste topics die ik ooit op een forum heb gelezen. _O_

[ Bericht 0% gewijzigd door bascross op 20-03-2013 19:38:31 ]
µwoensdag 20 maart 2013 @ 19:58
Hoe hou je het bij dan SeLang? Of had je dat al gezegd? Eigen database?

En dan invoeren van bonnetjes ofzo?
Printerkabelmaandag 3 juni 2013 @ 12:59
Nog updates? :P

Best leuk om het zo bij te houden
SeLangmaandag 3 juni 2013 @ 13:30
quote:
15s.gif Op maandag 3 juni 2013 12:59 schreef Printerkabel het volgende:
Nog updates? :P

Best leuk om het zo bij te houden
Alle in het topic genoemde items zijn afgeketst op hun steunniveaus, zoals voorspeld. Ik heb precies op de bodem een enorme positie opgebouwd en sta op dikke winst. :7
vipergtsmaandag 3 juni 2013 @ 18:35
Hoeveel potten pasta saus heb je nu dan. En misschien een hele domme vraag maar hoe leg je zoiets in godsnaam uit aan je vriendin/vrouw.
µmaandag 3 juni 2013 @ 18:38
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 18:35 schreef vipergts het volgende:
Hoeveel potten pasta saus heb je nu dan. En misschien een hele domme vraag maar hoe leg je zoiets in godsnaam uit aan je vriendin/vrouw.
Je denk dat vrouwen te dom zijn de OP te begrijpen?
vipergtsmaandag 3 juni 2013 @ 18:42
quote:
3s.gif Op maandag 3 juni 2013 18:38 schreef µ het volgende:

[..]

Je denk dat vrouwen te dom zijn de OP te begrijpen?
Nee dat niet maar ik zie ze gewoon niet meegaan in het hele idee
µmaandag 3 juni 2013 @ 18:42
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 18:42 schreef vipergts het volgende:
[..]
Nee dat niet maar ik zie ze gewoon niet meegaan in het hele idee
Als je een slimme hebt getroffen wel :P.
announcementmaandag 3 juni 2013 @ 19:28
Ik ga momenteel long in Indiase currysaus van de AH excellent. Stond vorige week op Eur 1,27. Ik zag aan het schap dat andere traders ook reeds een flinke positie hadden genomen. Wc papier leent zich ook altijd goed om long te gaan.

[ Bericht 11% gewijzigd door announcement op 03-06-2013 19:35:54 ]
vosssmaandag 3 juni 2013 @ 19:38
Puik topic _O_
SeLangmaandag 3 juni 2013 @ 19:43
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 18:35 schreef vipergts het volgende:
Hoeveel potten pasta saus heb je nu dan.
Dit is mijn huidige portfolio currysauzen:

imtt34.jpg

Pastasaus heb ik momenteel slechts 1 type: Dolmio Extra Spicy. Op dit moment 36 potten in portefeuille
µmaandag 3 juni 2013 @ 19:45
Bijna 200 potten saus _O-.
DappereDodo77maandag 3 juni 2013 @ 19:45
* DappereDodo77 volgt topic

Wat ik me het meest afvraag is hoe je die database opbouwt. Ga je elke week de drie winkels langs om prijzen op te schrijven?
SeLangmaandag 3 juni 2013 @ 19:48
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 19:45 schreef DappereDodo77 het volgende:
* DappereDodo77 volgt topic

Wat ik me het meest afvraag is hoe je die database opbouwd. Ga je elke week de drie winkels langs om prijzen op te schrijven?
Een echte trader zoals ik weet uit zijn hoofd waar alle steun, weerstand en Fibonnaci niveaus liggen. Het enige wat ik check als er een kritiek niveau wordt bereikt is wat de huidige VaR (Value at Risk) van mijn portefeuille is om te zien of het legitiem is om toe te voegen.
Kirovmaandag 3 juni 2013 @ 19:49
SeLang, hoe hoog is je rendement eigenlijk?
vosssmaandag 3 juni 2013 @ 19:50
Zeg maar SeLang, koop je alleen op de gunstige momenten, of verkoop je ook (tegen dikke winst uiteraard)?
SeLangmaandag 3 juni 2013 @ 19:55
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 19:49 schreef Kirov het volgende:
SeLang, hoe hoog is je rendement eigenlijk?
Dat loopt uiteen van 30-100% per trade

quote:
7s.gif Op maandag 3 juni 2013 19:50 schreef vosss het volgende:
Zeg maar SeLang, koop je alleen op de gunstige momenten, of verkoop je ook (tegen dikke winst uiteraard)?
Momenteel is het voor eigen gebruik maar ik zou makkelijk kunnen leveren aan mensen in de buurt en daarmee dikke winst draaien. Zeker nu de rente zo laag is en voorraad dus bijna niks kost.

Interessant overigens: die lage rente zou de economie moeten stimuleren maar er wordt geen pot meer verkocht, alleen worden nu de marges van de retailers uitgehold omdat het beter loont voor consumenten om op lage prijzen veel te kopen en voorraden aan te houden.
icecreamfarmer_NLdinsdag 4 juni 2013 @ 19:26
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 19:55 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dat loopt uiteen van 30-100% per trade

[..]

Momenteel is het voor eigen gebruik maar ik zou makkelijk kunnen leveren aan mensen in de buurt en daarmee dikke winst draaien. Zeker nu de rente zo laag is en voorraad dus bijna niks kost.

Interessant overigens: die lage rente zou de economie moeten stimuleren maar er wordt geen pot meer verkocht, alleen worden nu de marges van de retailers uitgehold omdat het beter loont voor consumenten om op lage prijzen veel te kopen en voorraden aan te houden.
Andere vraag waar maak jij die kekke grafiekjes mee?
Ze lijken niet echt uit excel te komen
Perrinvrijdag 14 juni 2013 @ 20:11
quote:
De aardappelen zijn op en de boodschappen duurder

De prijzen voor bintjes en aardappelpartjes lopen op, doordat er nagenoeg geen vrij verhandelbare aardappelen meer in voorraad zijn. Door tegenvallende oogsten in heel Europa zijn groenten en fruit schaars en wordt de inhoud van het winkelmandje steeds duurder.

Er dreigt een unieke en onwezenlijke situatie van een lege aardappelmarkt, meldt het Bureau Aardappelmarkt Informatie. Uit verschillende hoeken is er vraag naar aardappelen en zeer weinig aanbod. De inkoopprijs voor aardappelen is opgelopen naar ¤35 per honderd kilo, het zevenvoudige van een jaar eerder.

Oude oogst vrijwel op
Het probleem is dat de oude oogst van 2012 vrijwel op is en de toevoer uit het buitenland niet op gang komt. ‘Daar zouden ze eerder moeten oogsten, maar bijvoorbeeld in Frankrijk en Duitsland is het afgelopen maanden ook koud geweest’, zegt Ben Kimman van het Productschap Akkerbouw, waarvan het aardappelbureau een ­onderdeel is.

Daar komt nog bij dat de oogst dit jaar kleiner is dan het jaar ervoor. ‘Het areaal in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België was dit keer al 5% tot 6% lager’, zegt Dick Zelhorst, grondstof­directeur van aardappelverwerker Aviko. ‘De opbrengst is door misoogsten in ­Engeland en voor een deel ook in ­België zelfs 9% lager.’
600% winst in 1 jaar tijd, het kan als je in aardappels investeert :X
artmwoensdag 26 juni 2013 @ 12:54
IEX profs: Handelen als Albert Heijn of Jumbo
http://www.iexprofs.nl/Co(...)-Heijn-of-Jumbo.aspx
the85mcwoensdag 26 juni 2013 @ 13:18
Neemt je sausinname ook toe als je meer in stock hebt? Ik doe hetzelfde met tonijn in blik, maar het grootste verschil is met een grote voorraad dat ik ook meer ga eten. Dus netto zal het niet zoveel besparen. Tenminste niet bij mij.
miro86woensdag 26 juni 2013 @ 15:42
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 13:18 schreef the85mc het volgende:
Neemt je sausinname ook toe als je meer in stock hebt? Ik doe hetzelfde met tonijn in blik, maar het grootste verschil is met een grote voorraad dat ik ook meer ga eten. Dus netto zal het niet zoveel besparen. Tenminste niet bij mij.
Probeer je nou te zeggen dat als tonijn in blik (tijdelijk) goedkoper wordt, dat je a) (ongeveer) evenveel geld uitgeeft aan boodschappen en b) dat je (ongeveer) evenveel geld uitgeeft aan tonijn in blik?

Dit is heel vreemd, want Subramanian (1996) toont aan dat calorie-inname niet toeneemt bij en toename van inkomen, maar dat er een substitutie-effect plaats vindt, waarbij mensen duurdere calorieën gaan gebruiken. Hij beweert dat zijn steekproef (Indiase platteland) niet arm genoeg was voor een zichtbaar inkomenseffect.

Er zijn dus twee mogelijkheden voor normale mensen:
1) Je gaat meer tonijn in blik eten en je eet minder van iets anders dat relatief duurder is geworden (bijv gehakt). Je geeft dus minder uit, je "utility" neemt toe omdat er meer geld overblijft voor andere dingen.
2) Je blijft evenveel uitgeven, maar je et beter. Dwz dat je meer tonijn eet en minder iets dat normaal goedkoper en slechter voor je is; of dat je evenveel tonijn in blik eet en voor de rest iets beters koopt omdat er meer geld overblijft (rundergehakt ipv half-om-half). Je "utility" neemt toe omdat je beter eet, ook al geef je evenveel geld uit aan eten.

Optie 3 is dat je armer bent dan iemand op het Indiase platteland in 1996 en je komt niet aan genoeg calorieën. Dat is best mogelijk omdat je tonijn uit blik eet.
the85mcwoensdag 26 juni 2013 @ 17:06
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 15:42 schreef miro86 het volgende:

[..]

Probeer je nou te zeggen dat als tonijn in blik (tijdelijk) goedkoper wordt, dat je a) (ongeveer) evenveel geld uitgeeft aan boodschappen en b) dat je (ongeveer) evenveel geld uitgeeft aan tonijn in blik?

Dit is heel vreemd, want Subramanian (1996) toont aan dat calorie-inname niet toeneemt bij en toename van inkomen, maar dat er een substitutie-effect plaats vindt, waarbij mensen duurdere calorieën gaan gebruiken. Hij beweert dat zijn steekproef (Indiase platteland) niet arm genoeg was voor een zichtbaar inkomenseffect.

Er zijn dus twee mogelijkheden voor normale mensen:
1) Je gaat meer tonijn in blik eten en je eet minder van iets anders dat relatief duurder is geworden (bijv gehakt). Je geeft dus minder uit, je "utility" neemt toe omdat er meer geld overblijft voor andere dingen.
2) Je blijft evenveel uitgeven, maar je et beter. Dwz dat je meer tonijn eet en minder iets dat normaal goedkoper en slechter voor je is; of dat je evenveel tonijn in blik eet en voor de rest iets beters koopt omdat er meer geld overblijft (rundergehakt ipv half-om-half). Je "utility" neemt toe omdat je beter eet, ook al geef je evenveel geld uit aan eten.

Optie 3 is dat je armer bent dan iemand op het Indiase platteland in 1996 en je komt niet aan genoeg calorieën. Dat is best mogelijk omdat je tonijn uit blik eet.
:D Die theorieen _O-
Ik sla dus groot in als het in de bonus is. Daarna ga ik meer tonijn eten dan anders. Dus i denk vooral substitutie, en netto zal ik waarschijnlijk wel besparen.
En tonijn in blik om de pure eiwitjes :9

[ Bericht 2% gewijzigd door the85mc op 26-06-2013 17:12:02 ]
koffiemetmelkensuikerwoensdag 26 juni 2013 @ 17:09
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 15:42 schreef miro86 het volgende:
Optie 3 is dat je armer bent dan iemand op het Indiase platteland in 1996 en je komt niet aan genoeg calorieën. Dat is best mogelijk omdat je tonijn uit blik eet.
;(
Printerkabelzondag 23 maart 2014 @ 14:07
Zijn je potten ondertussen al leeg?
Life2.0zondag 23 maart 2014 @ 14:09
_O-
GeenHelpdeskzondag 23 maart 2014 @ 21:21
Ik ga altijd long in Coca Cola. Door verschillende aanbieders scherp in de gaten te houden weet ik toch altijd een rendement te realiseren van minstens 30 procent. Heb nu 11 kratten staan.
BliepTuutdinsdag 25 maart 2014 @ 16:46
Zelf koop ik mijn KO altijd bij Duitse beurzen, dat scheelt helemaal veel.
crashbangboomvrijdag 12 juni 2015 @ 20:31
Tsja, dit soort paretljes ga je niet meer zien in POL - dan zijn ze bij de tweede post al ondergescheten en uitgekotst.
Opa2012vrijdag 12 juni 2015 @ 20:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 20:31 schreef crashbangboom het volgende:
Tsja, dit soort paretljes ga je niet meer zien in POL - dan zijn ze bij de tweede post al ondergescheten en uitgekotst.
Dat laatste mag niet meer. Iedereen moet zich vanaf nu aan de ongeschreven fatsoenregels [zie FB/MED] houden.
crashbangboomvrijdag 12 juni 2015 @ 20:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 20:43 schreef Opa2012 het volgende:

[..]

Dat laatste mag niet meer. Iedereen moet zich vanaf nu aan de ongeschreven fatsoenregels [zie FB/MED] houden.
Ik denk dat het volgen van dit topic en daarbij behorende besparingen nuttiger zijn dan het openbaar veinzen van fatsoen om teruglopende reclameinkomsten te compenseren. Ik vermoed dat TA een stuk effectiever is.
Molodinsdag 10 januari 2017 @ 11:55
Mooi topic dit _O-
vipergtsdinsdag 10 januari 2017 @ 12:27
TS heeft nu magnetron en vriezers vraagstukken op zijn bord liggen, maar ik ben benieuwd hoe het met zijn Curry's en pasta's gaat.
LievePoetindinsdag 10 januari 2017 @ 13:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2017 12:27 schreef vipergts het volgende:
TS heeft nu magnetron en vriezers vraagstukken op zijn bord liggen, maar ik ben benieuwd hoe het met zijn Curry's en pasta's gaat.
Hij heeft nu scheurbuik
SeLangdinsdag 10 januari 2017 @ 14:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2017 12:27 schreef vipergts het volgende:
maar ik ben benieuwd hoe het met zijn Curry's en pasta's gaat.
Ik volg nog steeds exact dezelfde strategie ^O^

Een paar weken geleden weer agressief op de bodem ingestapt in 5 verschillende sauzen en inmiddels zijn de prijzen alweer 84% gestegen. Ik heb weer genoeg voorraad tot oktober ofzo en ruim voor die tijd verwacht ik de volgende dip. Dit is een voorspelbaar patroon dat nu al jarenlang standhoudt. De bodems liggen nu echt al 5 jaar achter elkaar op hetzelfde niveau.

Ik begrijp niets van die suckers die elke keer op de top instappen 8)7

28br49i.png
shiftodinsdag 10 januari 2017 @ 14:59
geweldig dit
Rockefellowdinsdag 10 januari 2017 @ 17:54
Dit is hét topic dat ik aan mijn toekomstige huisvrouwen ga doorsturen. _O_
stavromulabetadinsdag 10 januari 2017 @ 19:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2017 14:43 schreef SeLang het volgende:

[..]

Nu je voorlopig niet meer naar de supermarkt hoeft: Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe eindjaarsupdate?
SPOILER
(hint, hint, hint...)
vaduzwoensdag 11 januari 2017 @ 09:52
Selang, koop jij ook bij groothandels in? Of haal je dit allemaal bij de buurtsuper?
#ANONIEMmaandag 29 januari 2018 @ 19:56
Dit topic verdient een kickje, puur qua bazigheid _O_

En ik ben benieuwd wat de meest recente ontwikkelingen zijn :P
Hallmarkmaandag 29 januari 2018 @ 20:01
Goeie kick! Mijn tip zou zijn: cost averagen. Dit kan bij producten die je in volume koopt, in plaats van stuks.

Beleggers kopen bijv. elke maand voor 500 euro aandelen. Dat betekent dat wanneer de prijs laag staat, ze "goedkoper" aandelen kopen.

Dat kun je ook met benzine doen, zo begrijp ik.
SeLangmaandag 29 januari 2018 @ 20:26
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 19:56 schreef spiritusbus het volgende:
Dit topic verdient een kickje, puur qua bazigheid _O_

En ik ben benieuwd wat de meest recente ontwikkelingen zijn :P
De strategie werkt nog steeds perfect! Toevallig werd een paar weken geleden opnieuw het voorspelde minimum bereikt en ben ik weer volle bak op de bodem ingestapt! Mijn huidige portfolio bedraagt momenteel 101 potten verspreid over 4 sauzen en ik ben nog steeds aan het bijkopen.

4tNuWDS.png

Het verbaast mij overigens wel hoe lang dit voorspelbare patroon intact blijft. Ik opende dit topic 5 jaar geleden en toen paste ik het patroon al een aantal jaar toe. Dus we hebben het hier over een markt inefficiëntie die al zeker 8 jaar bestaat maar nog steeds niet door huisvrouwen (m/v) is weggearbitreerd.
Falcomaandag 29 januari 2018 @ 20:28
Sweet Chili niet jouw favoriet?
Faraday01maandag 29 januari 2018 @ 20:48
quote:
2s.gif Op maandag 29 januari 2018 20:28 schreef Falco het volgende:
Sweet Chili niet jouw favoriet?
Selang wacht neem ik aan op een nieuwe bodem :D
SeLangmaandag 29 januari 2018 @ 20:51
quote:
2s.gif Op maandag 29 januari 2018 20:28 schreef Falco het volgende:
Sweet Chili niet jouw favoriet?
Dat is een favoriet van mij. Helaas een schaarse saus die vaak helemaal niet verkrijgbaar is (laat staan goedkoop). Dus op de vorige dip ben ik daar (gelukkig) heel agressief ingestapt zodat ik nog steeds een flinke voorraad heb.

Hoi Sin ben ik ingestapt precies op de steun van £1.00 en momenteel gaan die voor £2.00 *O* Die raken nu aardig op maar ik verwacht binnenkort weer een terugval naar £1.00 want op £2.00 zijn ze gewoon gigantisch overgewaardeerd. Het niveau van £2.00 is in het verleden nooit houdbaar gebleken.

Bhuna en Tikka Masala kun je vandaag voor £0.90 oppikken en zijn daarmee oversold. Het £0.90 niveau houdt nooit lang stand (meestal niet meer dan een paar weken). Ik verwacht een snel herstel naar £1.00 en daar kunnen ze dan wat langer blijven hangen. Maar uiteindelijke koersdoel voor de komende maanden is £1.67 dus dat zijn de twee sauzen waar ik momenteel groot instap.

Daarna wacht ik op een hernieuwde bearmarket in Hoi Sin 8-)
Faraday01maandag 29 januari 2018 @ 20:53
Handel je er ook in Selang? :D
tjoptjopmaandag 29 januari 2018 @ 21:17
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 19:43 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dit is mijn huidige portfolio currysauzen:

[ afbeelding ]

Pastasaus heb ik momenteel slechts 1 type: Dolmio Extra Spicy. Op dit moment 36 potten in portefeuille
quote:
14s.gif Op maandag 29 januari 2018 20:26 schreef SeLang het volgende:

[..]

De strategie werkt nog steeds perfect! Toevallig werd een paar weken geleden opnieuw het voorspelde minimum bereikt en ben ik weer volle bak op de bodem ingestapt! Mijn huidige portfolio bedraagt momenteel 101 potten verspreid over 4 sauzen en ik ben nog steeds aan het bijkopen.

[ afbeelding ]

Het verbaast mij overigens wel hoe lang dit voorspelbare patroon intact blijft. Ik opende dit topic 5 jaar geleden en toen paste ik het patroon al een aantal jaar toe. Dus we hebben het hier over een markt inefficiëntie die al zeker 8 jaar bestaat maar nog steeds niet door huisvrouwen (m/v) is weggearbitreerd.
Ik zie dat je portfolio allocatie wat meer gespecialiseerd is dan 4,5 jaar geleden. Waarom afgestapt van een diversificatie strategie? Zijn de posities die je voorheen had geëxpireerd en is er simpelweg geen goed instapmoment geweest?
Falcomaandag 29 januari 2018 @ 21:25
Dus dan koop je zo'n 30 Sweet Chili-sauzen in de supermarkt. Ben wel benieuwd hoe zo'n kassajuf er reageert, zeker als je aangeeft daarin te 'beleggen' :D.
-jos-maandag 29 januari 2018 @ 22:18
Goede kick! Na het lezen van de OP dacht ik: goede grap! Maar blijkbaar is TS gewoon een all-time trading baas :D.

Zelf ben ik vorig jaar ook long gegaan in een termijncontract van meerdere jaren voor mijn favoriete pastasaus toen er aangegeven werd dat de saus vervangen zou worden door een ander merk. Inmiddels zijn de prijzen inderdaad verveelvoudigd, dus ik kan elke dag lekker genieten van pastasaus met een paar honderd procent rendement! :9
Janneke141maandag 29 januari 2018 @ 22:20
Ik wil graag beleggen met hagelslag, kan dat ook?
Faraday01maandag 29 januari 2018 @ 22:25
quote:
10s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:20 schreef Janneke141 het volgende:
Ik wil graag beleggen met hagelslag, kan dat ook?
natuurlijk, het begint met het wekelijks bijhouden van de prijsniveau's van je favoriete hagelslag als je boodschappen doet en het herkennen van de verschillende bodems :D Deel je het met ons :9
snabbimaandag 29 januari 2018 @ 22:27
quote:
10s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:20 schreef Janneke141 het volgende:
Ik wil graag beleggen met hagelslag, kan dat ook?
Eigenlijk kan het alleen met Nutella, en de bodem daarvan heb je net gemist
-jos-maandag 29 januari 2018 @ 22:37
quote:
10s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:20 schreef Janneke141 het volgende:
Ik wil graag beleggen met hagelslag, kan dat ook?
Tuurlijk! Als je het te moeilijk vindt of goede tips nodig hebt zou ik je adviseren om dit even te bestuderen:

Chaesmaandag 29 januari 2018 @ 23:29
_O_ _O- _O_
leolinedancedinsdag 30 januari 2018 @ 02:08
Tvp :D
Gutzdinsdag 30 januari 2018 @ 02:33
Next level genieten dit topic.
miro86dinsdag 30 januari 2018 @ 10:48
Hoe zit het met de bederfelijkheid van je sauzen? Ik heb dit wel eens toegepast, maar ben daarmee gestopt toen ik een krat bier(!) leeg moest gieten omdat ie overdatum was.
#ANONIEMdinsdag 30 januari 2018 @ 10:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 10:48 schreef miro86 het volgende:
Hoe zit het met de bederfelijkheid van je sauzen? Ik heb dit wel eens toegepast, maar ben daarmee gestopt toen ik een krat bier(!) leeg moest gieten omdat ie overdatum was.
Bier is prima te drinken als het over de datum is.
miro86dinsdag 30 januari 2018 @ 11:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 10:57 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Bier is prima te drinken als het over de datum is.
Hangt af hoe ver over de datum :N
Op een gegeven moment groeien er gist-dingetjes en gaat ie stinken. Niet te drinken.
SeLangdinsdag 30 januari 2018 @ 11:05
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 21:17 schreef tjoptjop het volgende:

Ik zie dat je portfolio allocatie wat meer gespecialiseerd is dan 4,5 jaar geleden. Waarom afgestapt van een diversificatie strategie? Zijn de posities die je voorheen had geëxpireerd en is er simpelweg geen goed instapmoment geweest?
Een combinatie van dingen. Sommige zijn niet meer te krijgen, maar iets anders is dat ik nu meer geconcentreerd ben in mijn 4 favorieten. En die hebben elk een totaal verschillend karakter. In het oude portfolio had je soms verschillende sauzen die heel veel op elkaar lijken waardoor de spreiding eigenlijk minder is dan je denkt. Bhuna en Jaffrezi smaken bijna hetzelfde, evenals Tikka Massala gewoon en Tikka Massala Spicy (die niet meer te koop is).

quote:
2s.gif Op maandag 29 januari 2018 21:25 schreef Falco het volgende:
Dus dan koop je zo'n 30 Sweet Chili-sauzen in de supermarkt. Ben wel benieuwd hoe zo'n kassajuf er reageert, zeker als je aangeeft daarin te 'beleggen' :D.
Wat denk je zelf? Zaadvragende oogjes natuurlijk!

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 10:48 schreef miro86 het volgende:
Hoe zit het met de bederfelijkheid van je sauzen? Ik heb dit wel eens toegepast, maar ben daarmee gestopt toen ik een krat bier(!) leeg moest gieten omdat ie overdatum was.
Die sauzen zijn officieel 1.5-2 jaar houdbaar en dan zijn ze meestal ook wel op want mijn voorraad management gaat volgens het FIFO principe (first in first out).

In de praktijk is het allemaal niet zo kritisch want in tegenstelling tot bier lopen die sauzen nauwelijks terug in smaak. Ik heb het wel eens getest door dingen expres over datum te laten gaan maar een pot Sweet Chilli die 1 jaar over datum was kon ik niet onderscheiden van een verse. Het wordt ook relatief koel en donker bewaard dus dat zal misschien ook schelen.
Predator38dinsdag 30 januari 2018 @ 11:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 22:33 schreef CafeRoker het volgende:
:D

Heb je ook nog bepaalde ideeen over het kopen van strooizout?
tuurlijk....ik koop altijd 10000kg als het 35 graden is :D
nanukdinsdag 30 januari 2018 @ 11:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 11:04 schreef miro86 het volgende:

[..]

Hangt af hoe ver over de datum :N
Op een gegeven moment groeien er gist-dingetjes en gaat ie stinken. Niet te drinken.
Bier kan nauwelijks bedreven. Als het oud is loopt wel de co2 druk terug en het aroma en bitterheid van de hop verdwijnt langzaam. Ook kan het oxideren. Meestal is heel oud bier niet lekker meer maar je zal er niet ziek van worden. Het helpt al heel erg door je krat niet op het balkon te zetten maar op een donkere plek met weinig temperatuur wisselingen.
borbitdinsdag 30 januari 2018 @ 11:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 10:48 schreef miro86 het volgende:
Hoe zit het met de bederfelijkheid van je sauzen? Ik heb dit wel eens toegepast, maar ben daarmee gestopt toen ik een krat bier(!) leeg moest gieten omdat ie overdatum was.
Ik heb laatst een blikje bier van 10 jaar over de datum gedronken. Het was wel wat minder dan een normaal biertje. Maar zeker te drinken hoor. :Y

Als ik long ga op een krat bier lukt het me trouwens nooit de positie langer dan een paar dagen vast te houden O-)

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2017 14:43 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik volg nog steeds exact dezelfde strategie ^O^

Een paar weken geleden weer agressief op de bodem ingestapt in 5 verschillende sauzen en inmiddels zijn de prijzen alweer 84% gestegen. Ik heb weer genoeg voorraad tot oktober ofzo en ruim voor die tijd verwacht ik de volgende dip. Dit is een voorspelbaar patroon dat nu al jarenlang standhoudt. De bodems liggen nu echt al 5 jaar achter elkaar op hetzelfde niveau.

Ik begrijp niets van die suckers die elke keer op de top instappen 8)7

[ afbeelding ]
Hoe hou je die prijzen bij? Zover ik weet maken de supermarkten in Nederland het niet makkelijk om prijzen te vergelijken. Geen API of iets.
-jos-dinsdag 30 januari 2018 @ 11:48
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 11:20 schreef borbit het volgende:

Hoe hou je die prijzen bij? Zover ik weet maken de supermarkten in Nederland het niet makkelijk om prijzen te vergelijken. Geen API of iets.
Nóg niet. Over 10 jaar bestelt je smart-koelkast automatisch de producten die op zijn met de API's. De supermarkt met de laagste prijs levert vervolgens met een drone het product aan de voordeur en je huisrobot plaatst het in de juiste plek in je koelkast.
Perrindinsdag 30 januari 2018 @ 11:50
quote:
6s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 11:48 schreef -jos- het volgende:

[..]

Nóg niet. Over 10 jaar bestelt je smart-koelkast automatisch de producten die op zijn met de API's. De supermarkt met de laagste prijs levert vervolgens met een drone het product aan de voordeur en je huisrobot plaatst het in de juiste plek in je koelkast.
walle-socialnetwork05.jpg

Luiemensen-toekomstvisie.
miro86dinsdag 30 januari 2018 @ 11:52
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 11:20 schreef borbit het volgende:

[..]

Als ik long ga op een krat bier lukt het me trouwens nooit de positie langer dan een paar dagen vast te houden O-)

[..]

Dat kan ik begrijpen.
Buy-and-Hold was voor mij heel gunstig voor een aantal flesjes wijn.
Ook handig is het gebruik maken van markt inefficienties waardoor er verschillende prijzen kunnen bestaan op verschillende markten (Franse wijn wordt in Frankrijk ingekocht, en passant)
Erasmodinsdag 30 januari 2018 @ 13:14
quote:
2s.gif Op maandag 29 januari 2018 20:51 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dat is een favoriet van mij. Helaas een schaarse saus die vaak helemaal niet verkrijgbaar is (laat staan goedkoop). Dus op de vorige dip ben ik daar (gelukkig) heel agressief ingestapt zodat ik nog steeds een flinke voorraad heb.

Hoi Sin ben ik ingestapt precies op de steun van £1.00 en momenteel gaan die voor £2.00 *O* Die raken nu aardig op maar ik verwacht binnenkort weer een terugval naar £1.00 want op £2.00 zijn ze gewoon gigantisch overgewaardeerd. Het niveau van £2.00 is in het verleden nooit houdbaar gebleken.

Bhuna en Tikka Masala kun je vandaag voor £0.90 oppikken en zijn daarmee oversold. Het £0.90 niveau houdt nooit lang stand (meestal niet meer dan een paar weken). Ik verwacht een snel herstel naar £1.00 en daar kunnen ze dan wat langer blijven hangen. Maar uiteindelijke koersdoel voor de komende maanden is £1.67 dus dat zijn de twee sauzen waar ik momenteel groot instap.

Daarna wacht ik op een hernieuwde bearmarket in Hoi Sin 8-)
Staat jouw favoriete spul ook op Amazon? Camelcamelcamel en een buybot als de prijs onder een bepaalde grens komt :P
#ANONIEMdinsdag 30 januari 2018 @ 14:31
_O- _O_
Naxisswoensdag 31 januari 2018 @ 18:31
_O-
Spanky78woensdag 31 januari 2018 @ 18:48
quote:
6s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:34 schreef SeLang het volgende:

[..]

Inderdaad.

Btw: alleen al het idee dat ik daar niet van tevoren een excel sheet voor zou hebben gemaakt om de optimale positiegrootte te bepalen is lachwekkend. Daarnaast verhult de term "curry" dat het een gediversifieerd portfolio betreft van 8 verschillende sausen.

Een deel van de sausen is zoals voorspeld inmiddels alweer afgeketst op de steun. Op dat deel van het portfolio sta ik alweer op 58% winst :7

[ afbeelding ]
Ik snap niet dat jij inzet op derivaten en ingewikkelde samengestelde producten waarvan je zeker weet dat de aanbieder er met de marge vandoor gaat vanwege de abdurd hoge brleggingskosten.

Je kunt wat dat betreft beter je eigen product samenstellen uit losse commodities, aangevuld met wat investeringen in nichemarkten.

Hiermee kun je niet alleen je eigen product samenstellen naar eigen behoefte, het is ook beter voor je cashflow. Natuurlijk, je niet je even inlezen en wellicht is je portfolio niet de eerste poging goed uitgebalanceerd, zeker op de lange termijn is de winst flink hoger.
Spanky78woensdag 31 januari 2018 @ 18:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 11:52 schreef miro86 het volgende:

[..]

Dat kan ik begrijpen.
Buy-and-Hold was voor mij heel gunstig voor een aantal flesjes wijn.
Ook handig is het gebruik maken van markt inefficienties waardoor er verschillende prijzen kunnen bestaan op verschillende markten (Franse wijn wordt in Frankrijk ingekocht, en passant)
Reken je ook je verborgen logistieke kosten mee? Of levert de Groupage in de tcu ook echt een voordeel op?
Archandonderdag 1 februari 2018 @ 21:46
Dit is wel heel briljant gevonden!
yosanderdonderdag 1 maart 2018 @ 20:39
Nu op NPO3 bij de keuringdienst van waarden: wat is de goedkoopste supermarkt. Ze hadden TS ook wel kunnen uitnodigen :+
Carlos93donderdag 1 maart 2018 @ 21:19
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 11:20 schreef borbit het volgende:

[..]

Ik heb laatst een blikje bier van 10 jaar over de datum gedronken. Het was wel wat minder dan een normaal biertje. Maar zeker te drinken hoor. :Y

Als ik long ga op een krat bier lukt het me trouwens nooit de positie langer dan een paar dagen vast te houden O-)

[..]

Hoe hou je die prijzen bij? Zover ik weet maken de supermarkten in Nederland het niet makkelijk om prijzen te vergelijken. Geen API of iets.
Web scraping en het dan allemaal in een database dumpen. Even sorteren per product en prijs laag/hoog en klaar.
rba26vrijdag 2 maart 2018 @ 00:47
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:19 schreef Carlos93 het volgende:

[..]

Web scraping en het dan allemaal in een database dumpen. Even sorteren per product en prijs laag/hoog en klaar.
Wel lastig nu van de week nogmaals bevestigd werd dat de supermarkten per vestiging andere prijzen hanteren, afhankelijk van de concurrentie in de omgeving.
borbitwoensdag 16 mei 2018 @ 12:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 00:47 schreef rba26 het volgende:

[..]

Wel lastig nu van de week nogmaals bevestigd werd dat de supermarkten per vestiging andere prijzen hanteren, afhankelijk van de concurrentie in de omgeving.
Ik weet dat je bij de Hoogvliet eerst je postcode moet ingeven voordat je de prijzen te zien krijgt.
#ANONIEMmaandag 9 juli 2018 @ 01:07
Is de Sharwood's curry ook in Nederland verkrijgbaar? Zou weleens willen proberen.
Essequibomaandag 9 juli 2018 @ 06:57
Gewldig topic :-)

Ik heb niet alle posts gelezen maar hou je ook rekening met de houdbaarheidsdatum in de TA ?

[ Bericht 80% gewijzigd door Essequibo op 09-07-2018 06:59:21 (sleepy) ]
Gymbaboonmaandag 9 juli 2018 @ 09:12
quote:
7s.gif Op maandag 9 juli 2018 06:57 schreef Essequibo het volgende:
Gewldig topic :-)

Ik heb niet alle posts gelezen maar hou je ook rekening met de houdbaarheidsdatum in de TA ?

Lees alles: No ragrets! :P
stavromulabetamaandag 9 juli 2018 @ 18:19
Begin vorig jaar heb ik een voorraad vanille-stokjes (Madagascar, Bourbon, klasse A, 14-17 cm) gekocht op eBay. Door privé-omstandigheden is het mij vorig jaar niet gelukt om mijn positie te converteren in taart en andere baksels, waardoor ik langer dan beoogd long ben gebleven. Achteraf geen verkeerde zet.

new.png?force=1&zero=0&w=725&h=440&desired=false&legend=1&ilt=1&tp=all&fo=0&lang=en
Integraalfietsvrijdag 3 augustus 2018 @ 04:57
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 18:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Begin vorig jaar heb ik een voorraad vanille-stokjes (Madagascar, Bourbon, klasse A, 14-17 cm) gekocht op eBay. Door privé-omstandigheden is het mij vorig jaar niet gelukt om mijn positie te converteren in taart en andere baksels, waardoor ik langer dan beoogd long ben gebleven. Achteraf geen verkeerde zet.

[ afbeelding ]
Wacht wat. Maar, wat heb je aan deze waarde? Hoe kom je weer van die vanillestokjes af?

Edit
Of doe je het voor bragging rights: "Deze taart is nu 657 euro waard!" :s)

[ Bericht 8% gewijzigd door Integraalfiets op 03-08-2018 05:03:24 ]
Black-Deathvrijdag 3 augustus 2018 @ 09:50
Geniaal _O-
µzondag 12 januari 2020 @ 16:18
Ik mis de charts @SeLang :{