abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_145949745
quote:
Aardbeving kan Japan volledig wegvagen

Door: redactie
25-10-14 - 19:48

De kans is ongeveer n procent dat Japan binnen honderd jaar van de aarde wordt geveegd door een heftige aardbeving, waarbij vrijwel alle 127 miljoen inwoners omkomen. Dit hebben wetenschappers van de Kobe Universiteit onderzocht.

Het zou zeker geen understatement zijn, stellen de wetenschappers. Japan loopt een flinke kans om volledig te verdwijnen door een aardbeving. Er werd onder meer gekeken naar de immense vulkaan op het eiland Kyushu, die in de afgelopen 120.000 jaar zeven keer uitbarstte.

Bij een nieuwe uitbarsting zouden ongeveer zeven miljoen inwoners omkomen door lavastromen en zou er een giftige gaswolk ontstaan waardoor de omliggende eilanden onbewoonbaar zouden worden. Voor de ruim 120 miljoen inwoners van Japanse steden zou het helemaal een kansloze missie zijn. Voor hen wordt de situatie als 'hopeloos' bestempeld.

'Slechts' n procent
Ondanks dat de kans op een eruptie 'slechts' n procent is, mag dit signaal niet worden genegeerd, stellen de wetenschappers. In 1995 kwam er ook een rapport uit over de kans op een grote aardbeving: de dag erna werd de stad Kobe getroffen door een zware beving, waarbij 6400 mensen omkwamen.
En met deze post sluiten we deel IV!
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')