abonnement Unibet Coolblue
pi_121758580
Link naar het vorige topic: Deel 34

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.
Tap tap tap
  Moderator zaterdag 19 januari 2013 @ 12:43:51 #2
155227 crew  Guppy
dus
pi_121758600
Oscar :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 19 januari 2013 @ 12:45:51 #3
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_121758660
Oscar is echt een doortrapte photobomber ja :D
Cherrylips, ik wilde ze al heel lang en een vriendin van me had een nestje, ik mocht ze allemaal, om te kijken of ik ze leuk vind. De babies zijn twee heren en twee dames, voor de heren heb ik al een huisje gevonden, ze blijven nog drie weken hier natuurlijk. En ik kijk nog even of ik mama en dochters wil houden want ik vind ze best een beetje saai :@
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_121760603
:D lopen ze niet te popcornen en te piepen? Die van mij ook niet namelijk :@
Tap tap tap
  woensdag 23 januari 2013 @ 09:27:05 #5
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_121925586

Lekker warm!
Hoi hont!

Van de babies is deze by far de liefste. Zodra ik iets in de kooi aan het doen ben zit ie op mijn hand zowat O+ Jammergenoeg is het een kereltje, anders hield ik deze en de moeder mss wel zelf.
Broertje:

En zusje :D

Van het andere zusje heb ik geen foto, het was al donker, ik grabbelde telkens dezelfde uit de grabbelton _O-
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_121926424
Die bruine teentjes O+
Mini-nijlpaardjes O+
Tap tap tap
  woensdag 23 januari 2013 @ 10:12:23 #7
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_121926678
Het zijn echt kleine hippo's ja, en lekker zacht en warm O+
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_121994468
Soms ben ik bang dat ik Knofje iets te hard knuffel O+

Tap tap tap
pi_122059600
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 18:27 schreef CherryLips het volgende:
Soms ben ik bang dat ik Knofje iets te hard knuffel O+

[ afbeelding ]
Hij lokt het ook wel uit...! O+
No matter how I treat my guests,
they always like my kitchen best!
  zaterdag 26 januari 2013 @ 17:54:30 #10
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_122077571


Het is duidelijk welke caaf de baas is met etenstijd :')
  maandag 28 januari 2013 @ 16:36:32 #11
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_122167794
Wat gebruiken jullie voor bodembedekker in de kooi eigenlijk?
Ik gebruik stro met daaroverheen een dikke laag katoenspul, maar dat is echt duur ( 10 euro per zak en met 1 zak doe ik twee weken :') ) en zwaar spul. Zaagsel vind ik niks.
Nog iemand tips? Ik vind het maar pisserds hoor.
De meisjes:

De jongens:

De jongens zijn zo leuk O+ , daar heb ik al een nieuw baasje voor die gaan samen weg.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator maandag 28 januari 2013 @ 17:01:35 #12
155227 crew  Guppy
dus
pi_122168920
Hemparade! Onder andere te krijgen bij de Welkoop/Boerenbond
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122169610
Die mannetjes _O-

Ik gebruik BedXcel, stoft niet zo, meurt minder snel, keutels zakken naar de bodem.

http://www.topdiervoeders.nl/bedxcel-p-423.html
Tap tap tap
  maandag 28 januari 2013 @ 18:47:26 #14
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_122175699
Oh dat ziet er goed uit Cherry Lips, is dat hard of zacht?
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_122175938
Het zijn gewoon kartonsnippers, in het begin zijn ze een beetje hard nog maar ik leg er nog wat hooi overheen en als ze erop gaan liggen wordt het wel geplet. Ik heb niet het idee dat ze het vervelend vinden. Ik had eerst aubiose en dat was best scherp. Het maakt ook meer herrie als ze gaan rennen :P
Tap tap tap
pi_122197038
Aubiose hier.
Kost 10 euro voor een baal van 25 kg.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_122202159
Wij gebruiken Plospan. Is samengeperst hout wat uit elkaar valt als er vloeistof opkomt. Als het dan vervangen moet worden veeg je het zo op :). Eigenlijk is het voor katten maar mooie laag stro erop en ze hebben nergens last van :)
pi_122215355
Ik las ergens dat zaagsel voor de bodem niet goed is voor cavia zijn luchtwegen. Is dit waar?
  dinsdag 29 januari 2013 @ 15:52:37 #19
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_122215407
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 15:51 schreef Tjik het volgende:
Ik las ergens dat zaagsel voor de bodem niet goed is voor cavia zijn luchtwegen. Is dit waar?
Ik wil het sowieso niet in mijn huis hebben, stoffige bende, lijkt me nooit gezond, logisch toch?
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  dinsdag 29 januari 2013 @ 15:55:00 #20
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_122215509
Ik twijfel nu tussen dat Bedxcel of deze Porta Pellis . Over dan Hempparade hoor ik ook veel slechte dingen.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  dinsdag 29 januari 2013 @ 20:43:23 #21
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_122229226
Mág een cavia ook hamstervoer eten? Ik ontdekte vanmiddag dat er nog een halve emmer hamstervoer staat van het hamstertje wat in de vakantie is overleden. Wil het dan niet puur gaan geven, maar mengen door het cavia voer wat ze normaal al krijgen. Zo op het oog zit er niets in wat ze normaal ook niet eten, maar even vragen hier kan nooit geen kwaad :D
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  dinsdag 29 januari 2013 @ 21:05:12 #22
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_122230615
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 15:55 schreef oh-oh het volgende:
Ik twijfel nu tussen dat Bedxcel of deze Porta Pellis . Over dan Hempparade hoor ik ook veel slechte dingen.
gebruik al jaren Hemparade en nog nooit problemen gehad, hoor vaak dingen over paddestoelen die eruit zouden groeien, heb er nog nooit een gezien ook niet buiten. nee die eten ze niet op daar gaan ze haske dood van :P
Wel ooit een stukje (konijnen)bont ertussen gevonden :P
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  Moderator dinsdag 29 januari 2013 @ 21:16:51 #23
155227 crew  Guppy
dus
pi_122231446
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:05 schreef Nonneke het volgende:

[..]

gebruik al jaren Hemparade en nog nooit problemen gehad, hoor vaak dingen over paddestoelen die eruit zouden groeien, heb er nog nooit een gezien ook niet buiten. nee die eten ze niet op daar gaan ze haske dood van :P
Wel ooit een stukje (konijnen)bont ertussen gevonden :P
Hier ook nooit problemen met de Hemparade gehad. Ook geen paddenstoelen eruit gehad :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 29 januari 2013 @ 21:28:03 #24
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_122232313
Wij gebruiken met veel plezier aubiose, wel met houtkorrels eronder voor de vochtopname.
pi_122233832
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 20:43 schreef Ireth het volgende:
Mág een cavia ook hamstervoer eten? Ik ontdekte vanmiddag dat er nog een halve emmer hamstervoer staat van het hamstertje wat in de vakantie is overleden. Wil het dan niet puur gaan geven, maar mengen door het cavia voer wat ze normaal al krijgen. Zo op het oog zit er niets in wat ze normaal ook niet eten, maar even vragen hier kan nooit geen kwaad :D
Zou ik niet doen. Caviavoer is specifiek samengesteld voor wat de cavia nodig heeft. Als je dan daar maar de helft van binnenkrijgt, lijkt me net te weinig..
  dinsdag 29 januari 2013 @ 22:00:39 #26
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_122234713
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:47 schreef Lyssa het volgende:

[..]

Zou ik niet doen. Caviavoer is specifiek samengesteld voor wat de cavia nodig heeft. Als je dan daar maar de helft van binnenkrijgt, lijkt me net te weinig..
Mjah van die kant had ik het dus niet bekeken. Ik ging er vanuit dat het hamstervoer niet schadelijk zou zijn, maar had ff niet gedacht aan de halvering van het caviavoer dan....

Thanks! Ben toch ff blij dat ik het hier gevraagd heb :) We zoeken wel iemand met een hamster om het aan te doneren :)
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  dinsdag 29 januari 2013 @ 22:28:33 #27
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_122236675
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:05 schreef Nonneke het volgende:

[..]

gebruik al jaren Hemparade en nog nooit problemen gehad, hoor vaak dingen over paddestoelen die eruit zouden groeien, heb er nog nooit een gezien ook niet buiten. nee die eten ze niet op daar gaan ze haske dood van :P
Wel ooit een stukje (konijnen)bont ertussen gevonden :P
Ik lees over mijten die erin gevonden worden, huuuuuuu :o
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_122238001
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 22:00 schreef Ireth het volgende:

[..]

Mjah van die kant had ik het dus niet bekeken. Ik ging er vanuit dat het hamstervoer niet schadelijk zou zijn, maar had ff niet gedacht aan de halvering van het caviavoer dan....

Thanks! Ben toch ff blij dat ik het hier gevraagd heb :) We zoeken wel iemand met een hamster om het aan te doneren :)
Je kunt het in de tuin als vogelvoer gebruiken :P
Tap tap tap
pi_122576209
Goed, m'n cavia's. Het waren nooit zulke fluiters. Schijtlijsters.

Waar ik vorig jaar woonde: ze gaven geen kik als ik met groente kwam. Ze reageerden niet op geknisper uit de keuken, niks, nada, noppes.
Verhuisd. Ze piepten soms als je een bepaalde deur opendeed, naar de garage. Niet altijd, trouwens.
Sinds zaterdag wonen we weer ergens anders. En ja hoor, elke keer als ik iets van plastic verfrommel, slaan ze aan als een soort winkelalarm. Ik ben er blij mee O+
Nu hopen dat ze ooit eens minder bang worden. Het is echt niet normaal hoe bang ze zijn. Ze staan nu meer in de loop dan eerst, en elke keer als ik langsloop schieten ze door de kooi. Zielig, maar het zijn wel aanstellers hoor :{w hopelijk hoeven we nu niet meer te verhuizen in ieder geval.
Tap tap tap
  donderdag 7 februari 2013 @ 08:32:50 #30
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_122585450
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2013 22:25 schreef CherryLips het volgende:
Goed, m'n cavia's. Het waren nooit zulke fluiters. Schijtlijsters.

Waar ik vorig jaar woonde: ze gaven geen kik als ik met groente kwam. Ze reageerden niet op geknisper uit de keuken, niks, nada, noppes.
Verhuisd. Ze piepten soms als je een bepaalde deur opendeed, naar de garage. Niet altijd, trouwens.
Sinds zaterdag wonen we weer ergens anders. En ja hoor, elke keer als ik iets van plastic verfrommel, slaan ze aan als een soort winkelalarm. Ik ben er blij mee O+
Nu hopen dat ze ooit eens minder bang worden. Het is echt niet normaal hoe bang ze zijn. Ze staan nu meer in de loop dan eerst, en elke keer als ik langsloop schieten ze door de kooi. Zielig, maar het zijn wel aanstellers hoor :{w hopelijk hoeven we nu niet meer te verhuizen in ieder geval.
Mijn caafs hebben het geluid van de koelkast ook ontdekt. Dat bang zijn, herken ik ook wel een beetje. Vooral als ze los lopen in de kamer en ze horen een geluid wat ze niet kennen. Het is echt een eerste vluchtreactie, want erna komen ze al snel weer kijken.
pi_122585760
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 16:36 schreef oh-oh het volgende:
Wat gebruiken jullie voor bodembedekker in de kooi eigenlijk?
Ik gebruik stro met daaroverheen een dikke laag katoenspul, maar dat is echt duur ( 10 euro per zak en met 1 zak doe ik twee weken :') ) en zwaar spul. Zaagsel vind ik niks.
Nog iemand tips? Ik vind het maar pisserds hoor.
De meisjes:
[ afbeelding ]
De jongens:
[ afbeelding ]
De jongens zijn zo leuk O+ , daar heb ik al een nieuw baasje voor die gaan samen weg.
Oh ze zijn echt zo leuk!! O+
Is er in Nederland een fokker of iets voor skinny's?
  donderdag 7 februari 2013 @ 09:04:16 #32
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_122585832
Zijn er veel hoor, skinnyfokkers :D
De jongetjes gaan zondag verhuizen en ik twijfel nog of ik mama hou of wegdoe.
Ze blijven saai, ondanks dat ik denk dat ze voor cavia's vrij tam zijn, en mijn vogel gek op ze is :+
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_122586713
Ik vind ze schattig en eng tegelijk :') Ik heb nog plek voor een monster maar ik ga denk ik toch voor een oldskool gladhaartje :D
Tap tap tap
pi_122586745
Voor mijn geen skinny's :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 9 februari 2013 @ 22:49:34 #35
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_122694096

_O-
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  zondag 10 februari 2013 @ 11:35:06 #36
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_122705862
Is het normaal dat de wat oudere caaf ( 1 jaar) een jongere caaf berijdt?
Het is nooit gebeurd tot vanochtend ineens.
Iemand tips?
pi_122824570
Mijn asperger-zeugje berijdt alles en iedereen. Volgens mij is het wel normaal gedrag :P
Tap tap tap
pi_122824609
Ik was net caviageluiden aan het opzoeken en kwam deze site tegen:
http://www.guineapigmanual.com/guinea-pig-sounds/

Onder bad sounds staat 'rumbling'. Ik dacht juist dat ze het dan lekker vonden :@ Dus ik Knofje de hele tijd kroelen :') Ze gaat dan ook als een pannekoek liggen en laat zich op d'r kont aaien, maar het betekent dus dat ze het helemaal niet leuk vindt? ;(
Tap tap tap
  woensdag 13 februari 2013 @ 12:53:15 #39
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_122825427
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 12:30 schreef CherryLips het volgende:
Mijn asperger-zeugje berijdt alles en iedereen. Volgens mij is het wel normaal gedrag :P
Ik had het al een beetje rondgevraagd en blijkt idd normaal.
Het ziet er alleen raar uit. Het zijn 2 mannetjes :')
pi_122825863
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2013 22:49 schreef oh-oh het volgende:
[ afbeelding ]
_O-
ZO lief! Inderdaad net Nijlpaardjes zoals hier al eerder gezegd werd.. :D Ik vind ze er schattiger uitzien dan gewone harige cavia's..
Misschien... Ooit.... O+
pi_122829251
Ik was het wasrekje aan het opzetten.
Ze schrokken :@



Ik denk niet dat mijn cavia's ooit de blije, knuffelige en blije beestjes worden die ik bij anderen zie. Ze zijn vooral bang, bang en nog eens bang, na anderhalf jaar nog steeds. Niet alleen bij onverwachte geluiden, maar ook voor mij. Ze eten amper uit de hand: alleen als ik 's avonds met andijvie aan kom zetten staan ze soms in de rij. Maar even aaien? Nee, dan rennen ze hard weg. Laat staan oppakken. Bij het loslopen zitten ze negen van de tien keer angstig onder een tunneltje, met z'n drieën op elkaar gepropt.
Wat doe ik verkeerd? Ik haal ze er elke dag uit, aai ze regelmatig in de kooi als ik langs loop, laat ze uit de hand eten, etc

;(
Tap tap tap
  woensdag 13 februari 2013 @ 14:48:50 #42
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_122829658
Ik denk dat dat gewoon de aard van het beestje is hoor, bij konijnen net zo, en dan zijn cavia's over het algemeen sowieso wel schijteriger dan konijnen denk ik. Ik had dit nestje van 4, de mama is heeeeeeel tam en lief ook wel, zodra ik ga voeren komt ze het pakken uit mijn hand, ik kan haar zo aaien, ze vindt oppakken leuk en ze is heel vrij en niet bang als je haar op schoot hebt ook. Een van haar jongen, een van de kereltjes, was precies zo, het andere jongetje ietsje schrikkeriger maar wel als je hem eenmaal hebt ook heel relaxed, en de twee meisjes zijn een crime, die moet ik echt vangen, die zitten alleen maar te stressen als je ze vast hebt, daar kan ik echt niks mee, en zo waren ze vanaf 10 dagen oud en dan hebben de jonkies alle 4 dezelfde socialisatie gehad.
De jongetjes zijn afgelopen weekend verhuisd naar een meisje wat er echt heel blij mee is. De dames zijn nog bij mij, ik heb iemand die ze alledrie wil voor haar caviastal maar ik twijfel nog of ik de moeder niet zelf houd en dan een tamme oudere zeug erbij neem, ik zie haar ieg liever niet naar een foktoestand gaan.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_122831759
Degene die nu onderop zit is de Asperger, een enorme angsthaas die dominant is tegenover de caaf die nu op haar ligt :') en die het liefst de castraat de heel dag berijdt. Het is een moeilijk geval. Ik zat eraan te denken om ze een tijdje apart te zetten zodat ze dat angstige gedrag niet van elkaar over kunnen nemen.
De cavia's die ik vroeger had waren veel aanhankelijker en toen ging ik er als kind ruwer mee om :@
Tap tap tap
  woensdag 13 februari 2013 @ 15:39:46 #44
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_122831941
Sneu wel he, ze horen juist samen te zitten -O-
Ik snap ook niet waarom die jonge dames bij mij zo bang zijn, van hun moeder zien ze wel hoe het moet ieg.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_122896308
Ik koop sinds een week of twee voorgesneden andijvie in zak, omdat die verse kroppen er zo verlept uitzien.
Ze piepten bij mij eigenlijk nooit om eten, maar als ik de lampen uit doe en deze zak pak... Dan gaat er drie keer een alarm af. En Beer staat dan met z'n voorpootjes op de rand van de bak, schaap ook maar dan achter het stuk met de tralies als een soort Hannibal Lecter en zelfs Knofje komt voorzichtig tevoorschijn.
Volgens mij zijn ze gewoon oost-Indisch bang.

Nomnomnom

Waarom leg ik het nog in een bakje?
Tap tap tap
  vrijdag 15 februari 2013 @ 09:20:50 #46
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_122904400
:D Ik heb gisteren wel zo een krop andijvie gekocht, ze bedanken je voor de tip ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_122982604
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2013 23:02 schreef CherryLips het volgende:
Ik koop sinds een week of twee voorgesneden andijvie in zak, omdat die verse kroppen er zo verlept uitzien.
Ze piepten bij mij eigenlijk nooit om eten, maar als ik de lampen uit doe en deze zak pak... Dan gaat er drie keer een alarm af. En Beer staat dan met z'n voorpootjes op de rand van de bak, schaap ook maar dan achter het stuk met de tralies als een soort Hannibal Lecter en zelfs Knofje komt voorzichtig tevoorschijn.
Volgens mij zijn ze gewoon oost-Indisch bang.

Nomnomnom
[ afbeelding ]
Waarom leg ik het nog in een bakje?
_O- Herkenbaar, alsof er een soort mini-tornado in het hok heeft rondgewaard.. :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator zondag 17 februari 2013 @ 13:20:06 #48
155227 crew  Guppy
dus
pi_122983107
Ik heb een vrij groot stenen bakje. Dat krijgt meneer niet zomaar om :)
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator zondag 17 februari 2013 @ 14:32:27 #49
155227 crew  Guppy
dus
pi_122985995
Oh god, bloedbad hier net!! Meneer heeft op een of andere manier een nagel afgescheurd :X Gelukkig lijkt het weer gestelpt...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 18 februari 2013 @ 17:10:26 #50
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_123036488
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2013 23:02 schreef CherryLips het volgende:
Ik koop sinds een week of twee voorgesneden andijvie in zak, omdat die verse kroppen er zo verlept uitzien.
Ze piepten bij mij eigenlijk nooit om eten, maar als ik de lampen uit doe en deze zak pak... Dan gaat er drie keer een alarm af. En Beer staat dan met z'n voorpootjes op de rand van de bak, schaap ook maar dan achter het stuk met de tralies als een soort Hannibal Lecter en zelfs Knofje komt voorzichtig tevoorschijn.
Volgens mij zijn ze gewoon oost-Indisch bang.

Nomnomnom
[ afbeelding ]
Waarom leg ik het nog in een bakje?
Hier werkt alleen een stenen bakje. Anders gebruiken ze het als wc :')
pi_123041092
Ik heb zo'n eenvoudig wit bakje wat je standaard bij de dierenwinkel kan kopen en er zitten iedere keer poepjes in ook al heeft dat ding een best wel hoge rand.
Zou haast gaan denken dat ze het expres doen :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_123043992
Tijd voor een schone kooi. Om de beesten te entertainen neme men:

1) Een schaal met vreten.



Peterselie, paprika en spinazie op een bedje van fijngesneden andijvie.

2) Een krukje van Curver.

3) Drie doodsbange cavia's.



Men maakt de kooi schoon en kijkt af en toe achterom of de monsters al aan het feestmaal zijn begonnen.



'En dan onder het krukje vandaan komen? Oh HELL no!'

Men loopt even een andere kamer in en komt dertig seconden later terug en treft een slagveld aan.


Nomnomnom



En met een volle buik liggen ze nu voor pampus in hun schone kooi O+
Tap tap tap
  maandag 18 februari 2013 @ 20:15:00 #53
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_123044322
:D O+
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator maandag 18 februari 2013 @ 20:18:50 #54
155227 crew  Guppy
dus
pi_123044574
Hier was het weer tijd voor de kappersbeurt!

Voor:


En na:


Mag ik nu dan eten? O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_123046365
Haha er is niks meer van over :D Een harig worstje :o
Tap tap tap
  Moderator maandag 18 februari 2013 @ 20:50:12 #56
155227 crew  Guppy
dus
pi_123046444
Ja he! Ik knip altijd alles zoveel mogelijk weg, dan hoeft ie het zo weinig mogelijk te ondergaan. Want leuk vind ie het niet, maar hij is altijd helemaal blij als alle haar weer weg is :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 18 februari 2013 @ 21:24:54 #57
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_123048241
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 14:38 schreef CherryLips het volgende:
Ik was het wasrekje aan het opzetten.
Ze schrokken :@

[ afbeelding ]

Ow god, ik moest heel hard lachen om die foto! :@
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  dinsdag 19 februari 2013 @ 23:08:27 #58
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_123098160
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 20:09 schreef CherryLips het volgende:
Tijd voor een schone kooi. Om de beesten te entertainen neme men:

1) Een schaal met vreten.

[ link | afbeelding ]

Peterselie, paprika en spinazie op een bedje van fijngesneden andijvie.

2) Een krukje van Curver.

3) Drie doodsbange cavia's.

[ link | afbeelding ]

Men maakt de kooi schoon en kijkt af en toe achterom of de monsters al aan het feestmaal zijn begonnen.

[ link | afbeelding ]

'En dan onder het krukje vandaan komen? Oh HELL no!'

Men loopt even een andere kamer in en komt dertig seconden later terug en treft een slagveld aan.

[ link | afbeelding ]
Nomnomnom

[ link | afbeelding ]

En met een volle buik liggen ze nu voor pampus in hun schone kooi O+
Haha de tekst er ook bij. Culinaire hoogstandjes!

Hier verschilt het echt tussen de caafs. De oudste caaf weet al bij t openen vd koelkast hoe laat het is en gaat dan aan de tralies knagen omdat die weet dat die rond mag lopen :') Andere is nog wel bang, maar komt langzamer ook kijken.
  woensdag 20 februari 2013 @ 19:24:37 #59
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_123129170
Vraagje: veranderen jullie ook wel is de inrichting in de kooi zelf? Huisje ergens anders dat soort dingen?
  Moderator woensdag 20 februari 2013 @ 20:02:12 #60
155227 crew  Guppy
dus
pi_123131329
Ja! Zorgt altijd even voor verwarring :P
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_123132388
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 19:24 schreef Danielle83 het volgende:
Vraagje: veranderen jullie ook wel is de inrichting in de kooi zelf? Huisje ergens anders dat soort dingen?
Ja soms wel.
Ze gaan dan gelijk alles onderzoeken :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 20 februari 2013 @ 20:24:33 #62
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_123132625
Ik heb vandaag ook even een styling upgrade gedaan :P
Maar idd gelijk onderzoeken en die mafkezen springen ook op de huisjes nu :D
  vrijdag 22 februari 2013 @ 13:31:25 #63
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_123202740


Kooi aan het verschonen in de keuken en die 2 stormen stiekem op het hooi af :')
pi_123202820
Wat een leukerdjes O+
Tap tap tap
  vrijdag 22 februari 2013 @ 17:07:51 #65
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_123211413
quote:
0s.gmeeste mensen kunnen worden 3if Op vrijdag 22 februari 2013 13:33 schreef CherryLips het volgende:
Wat een leukerdjes O+
Ze zijn nu weer lief samen ipv dat de grootste op de kleinste rijdt :')
pi_123282652
Ik heb m'n monsters weer gesnoeid en hun nageltjes geknipt. Althans, dat was het plan. Maar bij Schaap ging iets mis en toen knipte ik in het leven van een nagel... Wat kan dat bloeden zeg! En toen begon ze te spartelen. Bloed tegen de muur, de vloer, de zitzak en in m'n gezicht. Niet dat het een enorm bloedbad was, maar dat gespartel had niet gehoeven van mij :')
Tap tap tap
pi_123285353
Wat een mental image :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator zondag 24 februari 2013 @ 17:20:19 #68
155227 crew  Guppy
dus
pi_123286102
Deja vu :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_123286399
Ik vind het trouwens niet zo tof dat mijn langhaar ineens gaat draaien als ik haar knip.
Voor je het weet zit die schaar in het oog.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_123292796
Ja dat doet Beer meestal ook, vandaag bleef hij heel netjes zitten. Vooral bij die spuuglok vind ik het eng. Hij heeft nu een kort pittig kapsel, het is net alsof hij een petticoat aan heeft :')
En toen ging ik bij Schaap het haar knippen, rent ze door het stapeltje haar van Beer heen, zat alles onder het haar. Ik doe Knofje van de week wel, we zijn even genoeg getraumatiseerd vandaag.
Tap tap tap
  Moderator zondag 24 februari 2013 @ 19:39:11 #71
155227 crew  Guppy
dus
pi_123292905
Herkenbaar, ik heb een soort houdgreep ontwikkeld :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_123293406
Ja de houdgreep werkt goed :')
Pootjes in de lucht en knippen maar.

En wat veel haar komt er van die beesten af zeg.. ik kan er wel een trui van breien.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_123296826
En toch houden we van ze O+
Tap tap tap
pi_123296926
Amen _O_
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_123302427
Leuke cavia's.
  maandag 25 februari 2013 @ 09:26:11 #76
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_123315724
quote:
10s.gif Op zondag 24 februari 2013 19:47 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ja de houdgreep werkt goed :')
Pootjes in de lucht en knippen maar.

En wat veel haar komt er van die beesten af zeg.. ik kan er wel een trui van breien.
Nagels knippen is hier ook een drama. De houtgreep werkt alleen ;)
Met haar knippen heb ik iets uitgevonden: Paar stukjes andijvie en hij blijft zitten. Hij bromt wel een beetje, maar verder geen drama :D
pi_123317343
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 09:26 schreef Danielle83 het volgende:

[..]

Nagels knippen is hier ook een drama. De houtgreep werkt alleen ;)
Met haar knippen heb ik iets uitgevonden: Paar stukjes andijvie en hij blijft zitten. Hij bromt wel een beetje, maar verder geen drama :D
met nagels knippen zijn ze dan wel weer braaf :')

Ooit had ik een cavia die legde ik op haar rug en zo bleef ze netjes liggen, ideaal!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 11:25:30 #78
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_123360680
Ik moet ook maar eens nagels gaan knippen.
Ik heb de jonge zeugjes te koop gezet trouwens, ik wil dr wel vanaf geloof ik _O-
Mocht er hier iemand een hele lieve skinny dame van 2 jaar willen hebben, dan mag ze gratis afgehaald worden, voor de mama zoek ik echt een heel erg leuk lief huisje, anders blijft ze maar :@
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  donderdag 28 februari 2013 @ 09:46:35 #79
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_123445285
Gisteren voor het eerst met de grootste caaf naar de dierenarts geweest. Hij maakte een raar rochelend geluid met ademhalen dus mijn eerste reactie was bellen voor een afspraak. Kom ik daar aan is er niks meer aan de hand :') Wel opgelucht, want was echt bang dat er iets zou zijn met de luchtwegen.
pi_123530382
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:16 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb m'n monsters weer gesnoeid en hun nageltjes geknipt. Althans, dat was het plan. Maar bij Schaap ging iets mis en toen knipte ik in het leven van een nagel... Wat kan dat bloeden zeg! En toen begon ze te spartelen. Bloed tegen de muur, de vloer, de zitzak en in m'n gezicht. Niet dat het een enorm bloedbad was, maar dat gespartel had niet gehoeven van mij :')
Als je cavia's met een donkere vacht hebt, hebben ze ook vaak zwarte nagels, het is dan niet te zien tot waar je de nagels eraf kan knippen. Bloeden dat het doet inderdaad, maar niet sproeien zoals jij beschrijft _O- . Doe je het niet dan groeien ze helemaal krom op den duur.
The distance between insanity and genius is measured only by success
  maandag 18 maart 2013 @ 23:32:49 #81
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_124233767
Wij hebben ook 2 cavia's, ze zijn ongeveer 6 maanden oud.
Nu merkte ik op dat eentje vieze oogjes heeft. Heb hem gecontroleerd en er zit een kleine bobbel, lijkt het rond zijn anus. Nu valt het ons op dat er ook minder gedronken wordt.
Iemand hier bekend mee?

Toch maar even langs de dierenarts van de week.
pi_124233858
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 11:26 schreef Sfeermaker het volgende:

[..]

Als je cavia's met een donkere vacht hebt, hebben ze ook vaak zwarte nagels, het is dan niet te zien tot waar je de nagels eraf kan knippen. Bloeden dat het doet inderdaad, maar niet sproeien zoals jij beschrijft _O- . Doe je het niet dan groeien ze helemaal krom op den duur.
Ik heb ook een tweedehandsje en bij hem waren ze inderdaad helemaal krom gegroeid, ze zijn nu kort maar de duimpjes staan helemaal scheef.
Tap tap tap
pi_124305576
Ik lees hier trouwens vanalles over cavia's op stro. Dat wordt over het algemeen afgeraden. Stro is grof en hard en kan problemen opleveren ivm in ogen prikken etc. Daarnaast mochten ze het eten zijn het niet de juiste voeddingsstoffen. :)
  woensdag 20 maart 2013 @ 22:04:47 #84
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_124313976
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 19:47 schreef Lyssa het volgende:
Ik lees hier trouwens vanalles over cavia's op stro. Dat wordt over het algemeen afgeraden. Stro is grof en hard en kan problemen opleveren ivm in ogen prikken etc. Daarnaast mochten ze het eten zijn het niet de juiste voeddingsstoffen. :)
Stro was mij al bekend en ik denk de meesten hier ook wel :D
  woensdag 20 maart 2013 @ 22:11:56 #85
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_124314468
Nav mijn verhaal hierboven..
Ga net kijken en hij ligt dood in zijn hok.. zijn broertje zit er maar sneu tegen aan..
Toch ziek geweest wss..
pi_124316022
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2013 23:32 schreef Mubassie het volgende:
Wij hebben ook 2 cavia's, ze zijn ongeveer 6 maanden oud.
Nu merkte ik op dat eentje vieze oogjes heeft. Heb hem gecontroleerd en er zit een kleine bobbel, lijkt het rond zijn anus. Nu valt het ons op dat er ook minder gedronken wordt.
Iemand hier bekend mee?

Toch maar even langs de dierenarts van de week.
Misschien krijgt ie geen of onvoldoende hooi. Dat is voor de spijsvertering. Onze eerste cavia ooit, 18 jaar terug ongeveer, kreeg geen hooi (wat zo'n beetje basisvoedsel is voor die beesten) en had last van opgepropte schijt, is daar ook aan dood gegaan op de lange termijn.

Jammer dat je caafje dood is :'(
The distance between insanity and genius is measured only by success
  vrijdag 22 maart 2013 @ 09:46:00 #87
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_124365346
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2013 22:11 schreef Mubassie het volgende:
Nav mijn verhaal hierboven..
Ga net kijken en hij ligt dood in zijn hok.. zijn broertje zit er maar sneu tegen aan..
Toch ziek geweest wss..
Echt heel sneu :{
pi_124685490
Ik had net de nagels van Schaapje de asperger geknipt. Op de rug gelegd, ze bleef netjes liggen. Nageltjes geknipt, ik draai haar om, ze springt tegen m'n buik op en ik denk nog, 'ah wat lief, ze wil in m'n nek kruipen.'
Maar nee, ze beet door m'n trui heen in m'n buik. Au. Cavia losgetrokken. Springt ze weer tegen me op, bijt nog een keer, en hard. Au, GVD! Daar schrok ze wel van, maar ze heeft door twee lagen kleren gebeten en nu heb ik een bloeduitstorting en twee bloedende wondjes op m'n buik. Wat is dat toch voor raar psychotisch gedrag? Ze was juist zo lief de afgelopen twee weken. Nu zit ze al de hele dag panisch in een hoekje haar zusje lastig te vallen en ze is weer heel schrikkerig. Ze vreet wel als een bootwerker en ze piept ook niet tijdens het poepen en d'r plas is niet rood, dus ik heb niet het idee dat ze ergens last van heeft. Ja, van mij waarschijnlijk.
Tap tap tap
  zaterdag 30 maart 2013 @ 17:17:51 #89
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_124687730
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 16:02 schreef CherryLips het volgende:
Ik had net de nagels van Schaapje de asperger geknipt. Op de rug gelegd, ze bleef netjes liggen. Nageltjes geknipt, ik draai haar om, ze springt tegen m'n buik op en ik denk nog, 'ah wat lief, ze wil in m'n nek kruipen.'
Maar nee, ze beet door m'n trui heen in m'n buik. Au. Cavia losgetrokken. Springt ze weer tegen me op, bijt nog een keer, en hard. Au, GVD! Daar schrok ze wel van, maar ze heeft door twee lagen kleren gebeten en nu heb ik een bloeduitstorting en twee bloedende wondjes op m'n buik. Wat is dat toch voor raar psychotisch gedrag? Ze was juist zo lief de afgelopen twee weken. Nu zit ze al de hele dag panisch in een hoekje haar zusje lastig te vallen en ze is weer heel schrikkerig. Ze vreet wel als een bootwerker en ze piept ook niet tijdens het poepen en d'r plas is niet rood, dus ik heb niet het idee dat ze ergens last van heeft. Ja, van mij waarschijnlijk.
Dit klinkt als eem caaf die precies weet wat er aan de hand is als de nageltjes geknipt moeten worden. Normaal vond Diego het nooit erg om opgepakt te worden, maar hij heeft wat last van een waterig oogje en ik moet nu een zalfje smeren. Je raadt het al hij piept en bijt me ineens als ik hem wil oppakken. Hij weet precies wanneer iets niet leuks gaat gebeuren :')
pi_124688142
Maar Schaap is altijd gestoord met oppakken :P die is gewoon niet sociaal. Maar dit vond ik wel heel raar. En het is nog best pijnlijk :') misschien stond de wollige trui haar niet aan, net zat ze er ook al aan te sabbelen. Of ze is gewoon gek.
Tap tap tap
  Moderator zaterdag 30 maart 2013 @ 18:34:03 #91
155227 crew  Guppy
dus
pi_124690322
Ik las je bericht en dacht: oh ja, nagels knippen moet ik ook nog doen. Maar dat is eigenlijk zonder kleerscheuren (voor beide kampen) gelukt! Dus da's weer mooi.

De vorige keer met haren knippen heeft meneer een nageltje afgescheurd (blijven hangen in m'n trui :@ ). Nu lijkt het erop dat dat nageltje niet terugkomt :o Hij heeft daar alleen een teentje. Ik moet zeggen dat ik dat niet erg vind. Zijn nagels zijn zo krom dat alles gekruld groeit. Dus eentje minder is geen ramp!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_124717733
Haal ik net Schaap er weer uit (ik blijf hopen dat ze me een keertje tolereert) beginnen die andere twee spontaan te popcornen :') dat had ik ze al lang niet meer zien doen en ze gingen uit hun dak, die kooi stond echt te schudden op het tafeltje.
Arme Schaap :')
Tap tap tap
pi_124757374
Hoi

Tap tap tap
  dinsdag 2 april 2013 @ 19:28:15 #94
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_124803183


Te grappig. Ene caaf springt op de leuning andere caaf kan t nog niet :')
pi_124803224
Die van mij zitten altijd te potten in een hoekje :')
Tap tap tap
  dinsdag 2 april 2013 @ 19:31:32 #96
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_124803368
quote:
0s.gif Op dinsdag april 2013 19:29 schreef CherryLips het volgende:
Die van mij zitten altijd te potten in een hoekje :')
De langharige (Diego) klimt gewoon op mij zodat die op de leuning kan zitten. Vind die helemaal leuk.. De andere is nog niet helemaal gewend aan me en eet alleen npg uit mn handen en dat is het.
  Moderator dinsdag 2 april 2013 @ 19:53:33 #97
155227 crew  Guppy
dus
pi_124804522
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 19:29 schreef CherryLips het volgende:
Die van mij zitten altijd te potten in een hoekje :')
Dat :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_124813071
Ik heb sinds een week nieuw voer. Volgens mij is het goedgekeurd.



Het is echt AANVALLUUUUH als ik de bak bijvul. En Beer tolereert geen Schapen in zijn voerbak dus die is weggejaagd :@ Knofjes zijn blijkbaar wel oké.
De bak ligt ook om de haverklap ondersteboven. Ik ga hem echt niet steeds bijvullen. En dan zit je op de bank en denk je, wat hoor ik? Zitten ze tussen de bodembedekking te zoeken naar vreten O+
Tap tap tap
  woensdag 3 april 2013 @ 08:59:03 #99
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_124824071
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 april 2013 22:13 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb sinds een week nieuw voer. Volgens mij is het goedgekeurd.

[ afbeelding ]

Het is echt AANVALLUUUUH als ik de bak bijvul. En Beer tolereert geen Schapen in zijn voerbak dus die is weggejaagd :@ Knofjes zijn blijkbaar wel oké.
De bak ligt ook om de haverklap ondersteboven. Ik ga hem echt niet steeds bijvullen. En dan zit je op de bank en denk je, wat hoor ik? Zitten ze tussen de bodembedekking te zoeken naar vreten O+
Wat voor bodembedekking gebruik je?
Ik ben bang dat zaagsel teveel stof afgeeft aangezien de caafs wel is last hebben van hun oogjes :(
pi_124824279
Dit is BedXcel, kartonsnippers. Stuift en stinkt minder snel.
Tap tap tap
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')