InternationaleschoolEngels Heeft iets Amerikaans en een lichte hint van het land van herkomst van de ouders, plus een vleugje van het land waar de school staat, en een druppel van de huidige leraar, maar is volledig verstaanbaar. En, over de hele wereld, toch heel herkenbaar.quote:Op dinsdag 22 januari 2013 18:11 schreef Fogel het volgende:
Gewoon de basistaal Engels voor iedereen, niet als tweede taal. En dan ook zonder streekinvloeden, lekker homogeen zodat iedereen elkaar zonder moeite kan snappen.
quote:Op dinsdag 22 januari 2013 22:11 schreef ultra_ivo het volgende:
Je moet een forse 4WD hebben om die route te volgen. Jaren terug lifte ik een stuk op de Chuyskij Trakt met een Kazachse bus die vanuit Kosh Agash wou doorsteken naar Kazachstan. Die bus zag er zo uit:
[ afbeelding ]
De Chuyskij Trakt zou ik niet missen, die is echt mooi. Maar via Barnaul hoeft ook niet, je kunt net onder de grens van de Altayskij Kraj en de Autonome Republiek Altaj door naar Gornij Altajsk en van daar doorrijden. Probeer niet de 'weg' te volgen van Tjungur naar Inja, die is niet berijdbaar voor auto's. Let er wel op dat je je (tenminste dat moest ik in 2004) extra moet registreren in de Autonome Republiek Altaj, ook al heb je een registratie van elders in Rusland.
* Fogel pleit voor meer van dit!quote:Op woensdag 23 januari 2013 03:50 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
InternationaleschoolEngels Heeft iets Amerikaans en een lichte hint van het land van herkomst van de ouders, plus een vleugje van het land waar de school staat, en een druppel van de huidige leraar, maar is volledig verstaanbaar. En, over de hele wereld, toch heel herkenbaar.
Lekkerquote:Op woensdag 30 januari 2013 08:43 schreef UIO_AMS het volgende:
Een museum in Philadelhia wil een film van mijn vriendin gaan vertonen. Gisteravond kwam dat verzoek uit het niets. Misschien zit er wel een tripje naar Philadelphia in. .
Dat zijn de betere verzoekenquote:Op woensdag 30 januari 2013 08:43 schreef UIO_AMS het volgende:
Een museum in Philadelhia wil een film van mijn vriendin gaan vertonen. Gisteravond kwam dat verzoek uit het niets. Misschien zit er wel een tripje naar Philadelphia in. .
Hehehehe, goed punt!quote:Op maandag 4 februari 2013 17:48 schreef flipsen het volgende:
Mijn "waarom" sloeg eigenlijk op die dame die al die sweaters heeft gebreid terwijl ze er verder niets mee deed
Wie is Loes Veenstra?quote:Op maandag 4 februari 2013 14:09 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Er is een internationaal tintje aan het verzamelde breiwerk van Loes Veenstra.
Het vrolijkste clipje wat ik heb gezien het afgelopen jaar.
En...... ik ken iemand die naar Mekka is geweest.
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)n-van-loes-veenstra/quote:
Je komt Saudi Arabië wel in, maar Mekka is alleen voor Moslims.quote:En landen die je weigeren vanwege je religie is echte discriminatie en daar ben ik tegen. Staat gelijk aan Apartheid qua misdaad.
Alleen voor werk toch?quote:Op maandag 4 februari 2013 18:08 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)n-van-loes-veenstra/
[..]
Je komt Saudi Arabië wel in
Ik meen me te herinneren dat K_man wel eens een tour had gevonden, maar die was wel gruwelijk duur.quote:
tekst natuurlijk gevonden via een topic op fok: GC / Musicalherinneringen groep 8 !quote:het geeft niet hoe je heet Marie of Mina..
maar ik zag tussen Mekka en Medina..
nog nooit zo;n beeldschoon meisje ach jij bent vast een prijsje ..
jij bent veel te mooi om waar te zijn
Hm, Oekraine valt mij meestal wel mee, hoewel het inderdaad behoorlijk bagger kan zijn.quote:Op woensdag 6 februari 2013 16:27 schreef Individual het volgende:
Zat die vriendin in een resort?
Werkelijk het smerigste dat ik ooit heb gegeten was in Cuba. Na een avondje drinken (de rum is wel heel goed) gingen we naar de overkant om ontbijt te halen. We hadden erg honger want niet gegeten die avond ervoor. Ze hadden ook geen toeristenpeso's als wisselgeld. Het zag eruit als een combinatie van een hamburger en kroket.. wat het was.. nog steeds geen idee, maar na een hapje en nog een geforceerd hapje laten staan en toch maar een paar km verder gelopen (terwijl flinke honger) naar Hotel Nacional. Daar erg matige lunch gehad voor veel te veel geld. (2x zoveel als een gemiddeld lokaal maandloon pp)
Toch nog wel redelijk eten gevonden hier en daar, maar het meeste was afschuwelijke bagger!
De #2 en #3 slechte voedsel ooit waren de DDR en de Oekraine. Communisme en voedsel zijn een slechte mix.
Ik begrijp wat je bedoeld, maar in de Oekraine kan ik er nog wel een lokaal brouwsel in krijgen. Maar goed, niks vergeleken met ZO Azie natuurlijk, waar je op straat al gek wordt gemaakt met hapjes...quote:Op woensdag 6 februari 2013 16:38 schreef Individual het volgende:
Een goed land voor voedsel betekent voor mij dat het veel en makkelijk aanwezig is en (bijna) overal goed is. Je moet er niet met een lampje naar hoeven zoeken of dat je van tevoren tips nodig hebt of naar 'dure' restaurants moet voor fatsoenlijk eten. Als een McDonalds aantrekkelijk wordt dan is het heel slecht gesteld met de voedselsituatie.
Indonesië, India en Argentinië zijn voorbeelden van toplanden voor eten.
Moet je eens bij een Georgisch restaurant gaan eten, vindt je op veel plekken in de vml. Sovjet-Unie.quote:Op woensdag 6 februari 2013 17:09 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Ik begrijp wat je bedoeld, maar in de Oekraine kan ik er nog wel een lokaal brouwsel in krijgen. Maar goed, niks vergeleken met ZO Azie natuurlijk, waar je op straat al gek wordt gemaakt met hapjes...
Ik kan me nog de tonijnsalade herinneren die de moeder des huizes in Gijón ons voorzette En de hele 'lichte lunch' bij een Italiaans gezin in Milaan. Op zondagmiddag, bij oma thuis. We hebben geloof ik vier uur aan tafel zitten kletsen, onder het genot van steeds maar weer nieuwe gerechtenquote:Op woensdag 6 februari 2013 17:38 schreef Individual het volgende:
De ervaring wordt vaak snel anders als je er niemand kent. De echte voedsellanden maakt ook dat niet uit.
Kan me niet voorstellen dat iemand dat ooit smaakbaar kan maken. Als er iets duivels voedsel is.. is het het wel te classificeren als voedsel?quote:
Hehe, mietje. Goeie tonijn is de bom.quote:Op woensdag 6 februari 2013 17:59 schreef Individual het volgende:
[..]
Kan me niet voorstellen dat iemand dat ooit smaakbaar kan maken. Als er iets duivels voedsel is.. is het het wel te classificeren als voedsel?
Ik ben groot supporter van "Red de Tonijn"-actiegroep. Laten zwemmen die beesten!
Colombia was heel erg hit 'n' miss. Bijzonder goed tot vrij matige maagvullers.quote:Op woensdag 6 februari 2013 18:07 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Die vriendin was volgens mij met een Djoser reis en had het ook over bonen en rijst.
Dus hoe je dat een paar weken lang lekker kunt vinden, snap ik ook niet helemaal.
In Madagaskar overigens uitzonderlijk goed gegeten. Colombia roept ook niet echt gruwelbeelden meer bij me op en Ethiopië wisselde nogal en was iets te vaak Injera met een grauw prutje erop. En die geit die voor mn ogen geslacht werd, hoefde ik ook niet te proeven.
Ik vond het eten in Cuba over het algemeen ook erg eenzijdig en zelden lekker.quote:Op woensdag 6 februari 2013 18:07 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Die vriendin was volgens mij met een Djoser reis en had het ook over bonen en rijst.
Dus hoe je dat een paar weken lang lekker kunt vinden, snap ik ook niet helemaal.
Mijn ab-so-lu-te favoriet in Argentinie: Chivito (geitenvlees). Lekkerder nog dan biefstuk of cordero patagonico (lamsvlees). Moet uiteraard wel op de traditionele manier bereid worden: a la cruz! Af en toe draaien en verder zo weinig mogelijk aan doen/lopen verprutsenquote:Op woensdag 6 februari 2013 18:07 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
En die geit die voor mn ogen geslacht werd, hoefde ik ook niet te proeven.
Een door oma gemaakte lichte lunch, dat is in bijna ieder land super. Ik werd eens een keer uitgenodigd voor de thee in in Karachai dorpje. Dat was zo rond een uur of 7 's avonds. Pas de volgende ochtend rond 10 uur kon ik vertrekken. De thee werd een avondeten en wegrijden daarna was onhoffelijk.quote:Op woensdag 6 februari 2013 17:52 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
Ik kan me nog de tonijnsalade herinneren die de moeder des huizes in Gijón ons voorzette En de hele 'lichte lunch' bij een Italiaans gezin in Milaan. Op zondagmiddag, bij oma thuis. We hebben geloof ik vier uur aan tafel zitten kletsen, onder het genot van steeds maar weer nieuwe gerechten
Guatemala was de laatste plaats waar ik een voedselvergiftiging ben opgelopen. Het Centraal Amerikaanse voedsel is niet fantastisch, maar te doen.. tot de laatste avond toen we besloten in een toeristenrestaurant te gaan eten ipv lokale tentjes en straatstalletjes.. Doodziek terug naar Europa gevlogen..quote:Op donderdag 7 februari 2013 14:55 schreef Lemans24 het volgende:
En nu ik er over nadenk, was het meest vervelende eten in Guatemala. Dagen achter elkaar rijst met bonen en scrambled eggs. Ik HAAT scrambled eggs, maar meestal was een gebakken ei geen optie,
Klopt. In Noord- en Zuid-Amerika dus een overdaad aan scrambled eggs, in Azië de bizarre varianten als balut, 1000-year old eggs en half rauwe eieren. Zuid Europa vooral omeletten toch? En Afrika?quote:Op donderdag 7 februari 2013 15:13 schreef Individual het volgende:
[..]
Op een een of ander manier kunnen Amerikanen (N+Z) niet omgaan met eieren.. Als ik er zo over nadenk kunnen maar weinig volken dat (Azie, Afrika, Z-Europa ook niet) en ik eet het hier graag.
Alles uit de Russische en Kaukasische keuken (er hoorde ook een overnaching en het gebruik van de banja van de overburen bij).quote:Op donderdag 7 februari 2013 10:12 schreef Gaoxing het volgende:
En wat eet je zoal 15 uur lang in een Karachai dorpje, Ivo?
Ik denk "wat is egg beater". Hm, dit dus:quote:Op donderdag 7 februari 2013 15:38 schreef Individual het volgende:
Afrika en Z-Europa teveel gebakken in vettige goedkope rommel waar teveel van in het 'gerecht' blijft zitten. Het ergste eiproduct dat ik ooit heb gehad was scrambled egg beater gebakken in lard, geserveerd in een piepschuim bakje van een Greyhound busstation. *ril*
Waarom moet alles daar toch 'added flavorings' hebben? Gewoon een eiwit zou toch ook kunnen.quote:Egg Beaters is a product marketed in the United States as a healthy substitute for chicken eggs. Egg Beaters is primarily egg whites with added flavorings, vitamins and thickeners xanthan gum and guar gum. It contains no egg yolks.
15 eieren per wat?quote:Op donderdag 7 februari 2013 15:48 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Ik denk "wat is egg beater". Hm, dit dus:
[..]
Waarom moet alles daar toch 'added flavorings' hebben? Gewoon een eiwit zou toch ook kunnen.
Oh, en kippeneieren zijn wat mij betreft gezond. Al zijn er mensen die vinden dat ik m'n cholesterolgehalte moet laten testen, omdat ze denken dan 15 eieren veel te veel is. Ik ben eigenlijk(!) zelf ook wel benieuwd, het is al weer tien jaar geleden dat ik zo'n test heb gedaan en toen was het gehalte heel laag.
Ik moet ook eens een afspraak maken voor een check-up. Ik heb een grote groep vrienden hier (poker/vriendenclub) en van die groep van 30+ man zijn er al 5 die een hartaanval hebben gehad. Vorige maand nog iemand van mijn leeftijd en vorige week een ander van mijn leeftijd, die hebben ze zelfs moeten reanimeren. Overigens gaat het met alle 5 nu weer redelijk tot goed gelukkig Die laatste komt overmorgen weer terug naar Bariloche (hij kreeg het op vakantie). We gaan de pokerclub maar omvormen tot een trimclub denk ikquote:Op donderdag 7 februari 2013 15:48 schreef Lemans24 het volgende:
Al zijn er mensen die vinden dat ik m'n cholesterolgehalte moet laten testen, omdat ze denken dan 15 eieren veel te veel is. Ik ben eigenlijk(!) zelf ook wel benieuwd, het is al weer tien jaar geleden dat ik zo'n test heb gedaan en toen was het gehalte heel laag.
per week, zie boven.quote:Op donderdag 7 februari 2013 16:03 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
15 eieren per wat?
Ik vind eieren heerlijk, in alle vormen. Het gekste wat ik gegeten heb is bever denk ik, in litouwen. was best lekker!
Dat is best veel. Als dat buiten de verwerkte eieren in bepaalde producten valt.quote:Op donderdag 7 februari 2013 16:21 schreef Lemans24 het volgende:
per week, zie boven.
Valt toch best mee...
oh ja, m'n begrijpend lezen kwaliteit is behoorlijk afgenomen deze week. M'n capaciteit om Nederlands te schrijven ook, trouwens.quote:Op donderdag 7 februari 2013 16:21 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
per week, zie boven.
Valt toch best mee...
Het gaat inderdaad om alleen de eieren die ik kook, bak of in de pannenkoeken doe.quote:Op donderdag 7 februari 2013 16:24 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat is best veel. Als dat buiten de verwerkte eieren in bepaalde producten valt.
De VS is zo'n vreemd land met heel erg goed en heel erg slecht voedsel. Egg beaters en andere chemische rommel, maar daar tegenover staan weer enorm goede steaks (Southwestern), New Mexican en 50s Diners. ..en ga zo maar door.quote:Op donderdag 7 februari 2013 15:48 schreef Lemans24 het volgende:
Waarom moet alles daar toch 'added flavorings' hebben? Gewoon een eiwit zou toch ook kunnen.
Dan is het niet zo erg een ei-allergie te hebben.. dan heb ik het ook.quote:Op donderdag 7 februari 2013 16:33 schreef Gaoxing het volgende:
Ik heb een kind met een ei-allergie
Overigens zijn Thaise omeletten ook behoorlijk ranzig, Indi. Inderdaad koppen vol lard of olie, die op de een of andere manier in die omelet verdwijnen
Je hebt gelijk!quote:Op donderdag 7 februari 2013 16:46 schreef Gaoxing het volgende:
Nee toch? Wel melkpoeder, maar geen eieren in krentenbollen, toch?
edit: Nope. In die van Appie iig niet.
Zegt mij niksquote:Op vrijdag 8 februari 2013 20:06 schreef flipsen het volgende:
Ik kreeg zojuist een aanvraag voor een reis Argentinie voor een groepje van 6 personen, vertrek in april. Niets bijzonders zou je zeggen, maar de dame in kwestie die de aanvraag deed heeft dezelfde achternaam als een niet nader te noemen mod hier in TRV! Heeft mijn gespam dan tóch zijn vruchten afgeworpen vraag ik me af...
Maar er zijn dan ook 2 TRV-modjesquote:
Dan weet ik nu wie je wel bedoeltquote:
Geen tante Annelies ergens?quote:Op zaterdag 9 februari 2013 08:31 schreef UIO_AMS het volgende:
Leuk, maar ik zou niet weten wie in mijn directe familie. .
Nope. Zegt mij helemaal niets.quote:
Jammer, had je een tegoedbon van EUR 50 opgeleverd voor het beste Argentijnse restaurant in Amsterdam, La Luna aan de Lindengracht Maar dan moet je er sowieso maar gewoon een keertje gaan eten. In het weekend met live muziekquote:
Volgens de TV-reclame is Tix.nl de enige die geen boekingskosten berekent.quote:Op zondag 10 februari 2013 18:26 schreef Blik het volgende:
Vraagje, bij welke online boekingssysteem betaal ik geen boekingskosten? Cheaptickets moet ik 3maal 19,50 aan boekingskosten betalen, en dat probeer ik eigenlijk te vermijden
Heeft alleen lang niet alle maatschappijen, zoals bijvoorbeeld Emirates.quote:Op zondag 10 februari 2013 18:28 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Volgens de TV-reclame is Tix.nl de enige die geen boekingskosten berekent.
Of dat klopt, weet ik niet.
Al de "standaard" landen waar je aan denkt in Azië zijn we al een keer geweest, zoals Indonesië, Thailand, Maleisië. Familie van ons is met een kleine naar Sri Lanka geweest en dat was ze heel goed bevallen.quote:Op maandag 11 februari 2013 10:25 schreef Gaoxing het volgende:
Oh is het Sri Lanka geworden? Grappig, nooit aan gedacht, maar idd een goed idee.
Veel plezier! En vergeet niet om een verrekijker mee te nemen. Zelfs een eenvoudig kijkertje maakt safari's en beestjes in de omgeving zoveel leuker!quote:Op maandag 11 februari 2013 10:10 schreef Blik het volgende:
We gaan komende zomer met het gezin naar Sri Lanka,
Hebben we, zullen we zeker meenemenquote:Op maandag 11 februari 2013 10:54 schreef SeLang het volgende:
[..]
Veel plezier! En vergeet niet om een verrekijker mee te nemen. Zelfs een eenvoudig kijkertje maakt safari's en beestjes in de omgeving zoveel leuker!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |