abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 13 februari 2013 @ 23:36:27 #226
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_122855385
Musique: fijn dat je weer naar huis kan. Hoop dat je bij de volgende echo alles kwijt bent en je alles een plekje kan geven. :*
  woensdag 13 februari 2013 @ 23:51:28 #227
381212 Gulara
From the future
pi_122856066
Musique, ik hoop dat je inmiddels weer lekker thuis bent. :*

Sparkling :*
pi_122859965
Sparkling :*

Musique, hoop dat je weer fijn thuis bent!
Home is where the O+ is...
pi_122861328
Sparkling :*.
pi_122866774
sparkling *knuf*

ben jij al geweest zand?
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
pi_122867127
Ja, heb over twee weken een hystoscopie (kijkoperatie) -O-.
pi_122867852
Ga je even carnavallen en is er gelijk vanalles gebeurd...

Musique: Een beetje laat maar een dikke knuffel voor jou! Zoals ik me herinner zat jij ook in de regen van mij en DJMomo. En dus ook ongeveer hetzefde verhaal als DJMomo en ik alleen zijn ze er bij jou later achter gekomen. Ik heb geen idee hoe dat moet voelen. Vind het echt heel erg voor je! Ben je goed thuisgekomen?

Sparkling: Dikke :*! Die datums zijn echt irritant. Het weekend waarin ik uitgerekend was hebben we nu ondertussen al 3 uitnodigingen voor feestjes gehad (Bruiloft, verjaardag van mijn vader en misschien nog een ander feestje). Blijft vervelend om die datum te horen. Elke keer denk je dan dat dat weekend er heel anders uit had kunnen zien...

Zandsculptuur: Dat is schrikken! Een kijkoperatie? Gaan ze kijken of er een blokkade zit bij je eileiders? Of naar eventueel weefsel wat nog is achtergebleven?
Oost west, mij best.
pi_122868478
Hier overigens nu de voortekenen van een mensturatie. Volgens mijn normale 4-weken cyclus zou ik morgen ongesteld moeten worden. Dus ik ben benieuwd...

Ik heb het afgelopen weekend met carnaval weer alcohol gedronken en gerookt (ben eigenlijk al een jaar gestopt). Het is raar om te zeggen maar dat heeft geholpen met alles af te sluiten. Als ik nog zwanger was geweest had ik dat allemaal uiteraard niet gedaan, maar nu kon ik het wel doen en heb ik het ook goed gedaan. Misschien een beetje als bevestiging naar mezelf dat het nu echt klaar is. Weet niet of dat logisch klinkt?
Ik sta er nu ook wel voor open om na mijn mensturatie weer een poging te wagen. Niet dat het dan al moet, maar je weet maar nooit. Ik denk ook dat ik het nu wel aan kan zonder me er te veel druk over te maken. Ik zal niet zeggen dat ik er compleet overheen ben, maar wel genoeg om een nieuwe poging te wagen zonder me al te veel druk te maken.

Een beetje een raar verhaal, maar denk dat ik dat gewoon even nodig had. :)
Oost west, mij best.
pi_122869242
@Zomerzon ik vind dat best logisch klinken ja :D Bij mij hielp het ook om gewoon weer sushi te gaan eten en wijntjes te drinken etc ;) in het begin dacht ik dan steevast: ik had liever geen wijntje gehad, maar nu kan ik het voordeel er wel van inzien ;). Ik hoop voor je dat je netjes ongesteld wordt en misschien weer verder durft te gaan ;) :*.

Een hystoscopie is idd een kijkoperatie waarbij ze met een dun buisje met een cameraatje gaan kijken of er geen verklevingen zitten. Die kunnen ze dan evt. meteen weghalen, en hopelijk kan ik daarna eindelijk dit allemaal achter me laten en afsluiten. Ben er intussen wel echt klaar mee hoor :{.
pi_122871129
Oh zand -O- dat zou toch niet zo fraai zijn. Hopelijk valt het mee. Had jij nou curretage gehad? knuf!
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
pi_122872333
Ja, ik heb een curettage gehad, daarom willen ze voor de zekerheid ook kijken, want verklevingen kunnen een complicatie zijn van een curettage.
Volgens mij kan ik wel meteen zwanger worden, en hoef ik deze ronde niet 'over te slaan', dus ik blijf maar even doorgaan met temperaturen ;).
pi_122876388
ja, dat verband was mij bekend, wist me alleen niet meer te herinneren of jij een curretage had gehad. Ik duim voor je dat dat niet geval is!

en zomer lekker van genomen tijdens de carnaval. goed zo!
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
pi_122897899
Ik ben gisteravond om 22.45 thuisgekomen. Gek, het duurde langer om van twente in Brussel te komen, dan van Brussel naar Midden-Frankrijk. Maar de reis ging voorspoedig. Mijn lief stond me op te wachten op het perron. Ik ben zooooo ontzettend blij dat ik weer thuis ben. Vandaag lekker rustig aangedaan. Lang uitgeslapen, huis beetje gepoetst, beetje gelummeld, fijn.

Zomerzon, helemaal niet gek dat je tijdens carnaval het er lekker van genomen hebt. Groot gelijk! Ik heb de afgelopen dagen ook filet americain gegeten, wijn gedronken en zelfs een paar sigaretjes gerookt. Dat laatste overigens ook weer gelijk gelaten, maar ik was er aan toe.
Sushi is hier waar ik woon wat moeilijker te krijgen, maar ik weet een goede Japanner in Beaune, dus daar zal ik mijn lief snel mee naar toe nemen. Ik hoop dat je morgen ongesteld wordt, die voortekenen klinken gunstig!

Zand, wat ontzettend klote dat je een kijkoperatie krijgt en dat je lijf het nog steeds niet doet zoals het hoort. Het heeft lang genoeg geduurd nu toch. Gelukkig dat er nu wel actie ondernomen wordt en hopelijk levert de kijkoperatie iets goeds op.

Sparkling een knuffel voor jou :* Kan me goed voorstellen dat je het moeilijk hebt rond deze datum.
pi_122909036
Musique wat fijn dat je weer thuis bent met je lief samen O+.
Hopelijk voel je je snel beter :*.

Ik ben toch weer een beetje positief, want ik heb het idee dat mijn hormonen eidelijk weer normaal doen en ik heb begrepen dat ik ondanks de hysteroscopie waar ik overigens als een berg tegenop zie deze ronde wel zwanger zou kunnen worden, dus wie weet :).
pi_122911569
Ik snap zeker dat je er tegenop ziet Zand. Dan denk je dat je alles achter je kan laten na je currettage en dan mag je nog een keer op de operatietafel... Dat is weer een nieuwe hobbel op weg naar een goede zwangerschap. Wel fijn dat je toch wel weer zwanger zou kunnen worden. En ik duim voor je dat je na de hysteroscopie echt weer verder kan.

Fijn dat je weer thuis bent Musique. Daar had ik ook echt behoefte aan met en rond mijn miskraam. Doe maar lekker rustig aan. Heb je nog een afspraak met een gynaecoloog staan in de komende weken? Of werkt de opvolging daar anders?

Hier nog alleen een beetje lichtroze vocht, nog niet rood. Maar wel al een beetje een wee gevoel in mijn onderbuik dus ik denk wel dat het dit weekend op gang komt. Dat zou fijn zijn (nooit gedacht dat ik het nog een keer fijn zou vinden om ongesteld te worden..). Ik zit me trouwens net te bedenken dat ik geen test meer gedaan heb om te kijken of ik wel weer en negatieve test heb gehad. Maar ik denk dat een ongesteldheid ook wel al genoeg zegt.

Hebben jullie eigenlijk alweer een nieuwe poging gewaagd DJMomo?
Oost west, mij best.
pi_122916168
Dagelijks, zomerzon! :Y)

En fijn, dat je ongesteld wordt. Dan is het lichamelijk allemaal voorbij. :*

[ Bericht 1% gewijzigd door DJMomo op 15-02-2013 16:05:38 ]
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
pi_123023461
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 februari 2013 15:27 schreef DJMomo het volgende:
Dagelijks, zomerzon! :Y)

En fijn, dat je ongesteld wordt. Dan is het lichamelijk allemaal voorbij. :*
Ja de bloedingen kwamen vrijdag goed op gang en is een heftige ongesteldheid tot nu toe. Maar gelukkig wel gekomen dus nu weet ik dat we volgende week weer wat pogingen kunnen wagen. Ik verwacht het niet meteen, maar je weet maar nooit... :)
Oost west, mij best.
pi_123066770
Gisteren ben ik naar de huisarts gegaan. Over het algemeen gaat het best OK met me, ik werk weer, doe de dagelijkse dingen, heb afgelopen zondag voor het eerst in tijden weer hardgelopen, kan weer lachen, maar iedere keer als ik mijn verhaal moet doen moet ik heel hard huilen :'( Dus ik zit in tranen bij de dokter om te zeggen wat er gebeurd is, en ik uitte mijn onvrede over het feit dat ze hier pas een echo doen bij 13 weken.

Maar ook bij een volgende zwangerschap gaan ze pas een echo doen bij 12 tot 13 weken. Ze doen het gewoon niet eerder. Ook niet als je er voor betaalt. De dokter zei me dat we wel vanaf 10 weken het hartje kunnen luisteren bij hem op de praktijk, als me dat meer gerust zou stellen. Verder raadde hij me aan om met de psycholoog van de verloskunde afdeling van het ziekenhuis te gaan praten. Naar mijn idee heb ik helemaal geen psycholoog nodig. Het enige wat ik wil voor een toekomstige zwangerschap is een keiharde echo om te voorkomen wat ik afgelopen weken heb meegemaakt. Mocht ik weer zwanger raken, dan ga ik dus maar weer naar een pretechobureau in NL, of hopelijk vind ik iets in Parijs of Lyon, iets dichter bij huis. Vind het zo stom :(
pi_123067470
Wat stom, Musique :(.
Knuffel :*
pi_123068104
Heul stom, musique. Weet niet of je in België ook pretecho kunt doen? Nouja, ik hoop dat je dat snel mag uitzoeken. :*
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
  dinsdag 19 februari 2013 @ 18:58:15 #246
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_123083669
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 12:05 schreef Musique het volgende:
Gisteren ben ik naar de huisarts gegaan. Over het algemeen gaat het best OK met me, ik werk weer, doe de dagelijkse dingen, heb afgelopen zondag voor het eerst in tijden weer hardgelopen, kan weer lachen, maar iedere keer als ik mijn verhaal moet doen moet ik heel hard huilen :'( Dus ik zit in tranen bij de dokter om te zeggen wat er gebeurd is, en ik uitte mijn onvrede over het feit dat ze hier pas een echo doen bij 13 weken.

Maar ook bij een volgende zwangerschap gaan ze pas een echo doen bij 12 tot 13 weken. Ze doen het gewoon niet eerder. Ook niet als je er voor betaalt. De dokter zei me dat we wel vanaf 10 weken het hartje kunnen luisteren bij hem op de praktijk, als me dat meer gerust zou stellen. Verder raadde hij me aan om met de psycholoog van de verloskunde afdeling van het ziekenhuis te gaan praten. Naar mijn idee heb ik helemaal geen psycholoog nodig. Het enige wat ik wil voor een toekomstige zwangerschap is een keiharde echo om te voorkomen wat ik afgelopen weken heb meegemaakt. Mocht ik weer zwanger raken, dan ga ik dus maar weer naar een pretechobureau in NL, of hopelijk vind ik iets in Parijs of Lyon, iets dichter bij huis. Vind het zo stom :(
Hebben ze in Frankrijk geen verloskundigen of zoiets? Want ik kon daar bij al mijn miskramen altijd terecht en die leefden meer mee dan alle dokters bij elkaar.
Ik trof toevallig een hele fijne en mocht vanaf week 6 al een echo doen en dan elke week.
Ik hoop dan ook dat verloskundigen in Frankrijk bestaan. :Y
Rayen 2½ jaar!
pi_123107181
Ja die zijn er wel hier TJ :) Alleen ben ik nog niet in aanraking gekomen met ze. Over een paar weken heb ik een laatste controle in het ziekenhuis hier, dan ga ik het gelijk aankaarten. Ik ben nog niet verder gekomen dan de ha en de assistentes van de maternité (kraamafdeling). Die hebben 0,0 inlevingsvermogen. Het systeem is hier ook heel anders als in NL. Patienten zijn veel minder mondig en willen alleen behandeld worden als ze het vergoed krijgen. Ze zijn hier helemaal niet gewend dat iemand vraagt om betaalde zorg en dan ook verwacht geholpen te worden. Maar bij mijn laatste controle ga ik het absoluut proberen via die weg, bedankt voor de tip!
pi_123109276
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 18:58 schreef TimeJumper het volgende:

[..]

Hebben ze in Frankrijk geen verloskundigen of zoiets? Want ik kon daar bij al mijn miskramen altijd terecht en die leefden meer mee dan alle dokters bij elkaar.
Ik trof toevallig een hele fijne en mocht vanaf week 6 al een echo doen en dan elke week.
Ik hoop dan ook dat verloskundigen in Frankrijk bestaan. :Y
oh, dat zou ik ook wel willen.. :Y
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
pi_123112891
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 18:58 schreef TimeJumper het volgende:
Hebben ze in Frankrijk geen verloskundigen of zoiets? Want ik kon daar bij al mijn miskramen altijd terecht en die leefden meer mee dan alle dokters bij elkaar.
Ik trof toevallig een hele fijne en mocht vanaf week 6 al een echo doen en dan elke week.
Ik hoop dan ook dat verloskundigen in Frankrijk bestaan. :Y
Dat ga ik hier inderdaad ook proberen. Ik heb volgende week weer een afspraak bij de gyn om te kijken of nu na mijn mensturatie alles weg is. Dan ga ik meteen vragen of ik bij een volgende zwangerschap meteen na 6 weken al mag komen naar haar of de verloskundige.

Ik denk dat het ook komt door het zorgsysteem hier Musique. Wij betalen in Nederland zo veel geld voor zorgverzekering dat we daar ook goede zorg voor willen hebben. Dus zijn we veel mondiger.
Ik zou inderdaad als je weer zwanger bent bellen naar de verloskundige waar je de echo bij hebt laten doen de vorige keer. Als je dan je verhaal uitlegt dan doen ze daar vast niet moeilijk over hoor. :)
Oost west, mij best.
pi_123113357
Mijn VK raadde juist af om zo vroeg al een echo te doen, omdat je dan vaak nog geen hartactiviteit kunt waarnemen (zeker als er bijvoorbeeld een paar dagen verschil zit tussen de daadwerkelijke termijn en de berekende termijn) en je dan alsnog niets weet en je je dan misschien 'voor niks' zorgen maakt.
Ik mag de volgende keer met 8 weken (maar dat was deze keer ook al, dus eigenlijk weinig anders, behalve dat we de volgende keer voor een mooie echo met kloppend hartje gaan ;) ).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')