abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_121103404
Sinds 7 december in het bezit van een neato xv - 15, besteld op amazon.co.uk (interessante prijs toen, 301 pond). Hij doet het goed, af en toe moet ik hem eens ergens redden (onder de sofa of er zit iets in zijn borstel, de kinderen pesten hem en dan is hij zijn weg kwijt, ...). Gaan bij jullie die plastic dingskes van die borstel ook zo snel stuk, bij mij zijn er al flinke happen uit op sommige plekken. Hij zuigt zich ook vaak klem op kleine prul van de kids, playmobil, geweldig speelgoed maar al die kleine prulletjes vind Rudolph (tja, het was de Kerstperiode :-))niet zo leuk.

Alleen is hij al kapot, zijn rechter wiel zit stuck zegt hij. Je merkt ook dat als je aan het linkerwiel draait dat dit soepeler gaat dan het rechter. Had dus een mail naar amazon gestuurd om te vragen wat ik moet doen, die hebben heel snel geantwoord dus seffens eens naar de opgegeven nummer bellen want mijne Rudolph moet hersteld worden (of een nieuwe, dat mag ook :D) met twee kinderen is dagelijks stofzuigen echt wel nodig, er zijn dagen bij dat ik hem 's morgens een toertje laat doen en dan in de namiddag nog eens, zeker als we een hele dag thuis zijn.

Van lawaai vind ik het goed meevallen, ik kan hier zitten terwijl hij zijn toer doet, omdat onze slaapkamer op dezelfde etage ligt als onze woonkamer en keuken waar hij moet zijn kunnen we hem 's nachts niet opzetten (daar maakt hij nu net iets te veel kabaal voor). Sensoren werken goed, alleen knalt hij soms met zijn randen ergens tegen, mijn voeten rijdt hij ook graag over of tegen als ik in de sofa zit en hij langst mijn voeten en het salontafeltje moet passeren. Drempels neemt hij hier zonder problemen, de eerste keer had hij het er wat moeilijk mee, hij wou er recht over gaan en dit lukte niet zo goed dus hij ging achteruit en probeerde het zijwaarts en dat lukte wel. Wat ik ook al heb gezien is dat hij ergens klem zit en er is weinig plek, dan gaat hij achteruit maar als er dan iets staat rijdt hij er met zijn kont tegenop (en hij gaat eigenlijk wel hoog :-)). Het is soms grappig om te zien.

Soms hebben we een balletje of pantoffel die onder de sofa zit en dan komt hij ermee aangereden, die duwt die dan vanonder de sofa uit, lukt alleen maar met dingen die ongeveer zijn hoogte hebben of lager zijn.

Soms heb ik wel de indruk dat hij verdwaald is, hij rijdt dan en draait zich ontelbare keren in het rond.
Onder onze kasten en aquarium raakt hij ook vlot, af en toe zit hij klem onder kastjes die net iets breder zijn dan hem en soms heeft hij er geen problemen mee.

De eerste keren ging hij inderdaad heel snel terug laden en reed hij maar kort rond, nu kan hij al langere toeren doen, meestal lukt het nu wel om in 1 keer de woonkamer, kleine hal, kleine badkamer en de keuken te doen alhoewel ik soms de indruk heb dat hij foefelt :-).

Maar nu eerst Rudolph gerepareerd krijgen want het is wel een zaligheid om in huis te hebben.

Edit: Net gebeld, blijkbaar een gekend probleem en ik krijg er een nieuwe voor. Enig probleempje, omdat hij via de Engelse amazon is aangekocht doen ze hier wat moeilijk over (vooral de verzendkosten dan denk ik) maar ze gingen eens horen of ze de verzendkosten niet op neato robotics zelf konden afschuiven. Als dat niet lukt moet ik hem zelf opsturen naar Ierland en draag ik de kosten zelf (geen probleem maar dan krijgen ze wel een ferme klacht in hun mailbox). Amazon zelf wilt mij ook nog helpen indien nodig maar eerst dus zo proberen. Van de service geen klagen dus :-).

[ Bericht 4% gewijzigd door tattyteddymel op 03-01-2013 11:15:00 ]
pi_121110836
Waarom zou neato de verzendkosten moeten dragen voor een toestel dat in het buitenland is gekocht?
Er zijn ook dealers hoer in het land, sterker nog ik vind het gewoon de service en verantwoording van Amazon. Neato heeft een top service, kost hun niet en dan ook nog de verzendkosten willen innen van neato. En als dat niet lukt het de klant lagen betalen. Niet netjes van amazon, jij bent immers hun klant...
pi_121117984
zou straf zijn dat men er inderdaad in tussenkomt. Als ik een tv via BCC aankoop moet ik ook naar mijn dealer gaan. Winst en verantwoordelijkheid dienen in evenwicht te zijn.
pi_121119216
Na de advies van hier ben ik er in die tijd ook van af gestapt om hem in Amerika te bestellen. In geval van service ben je al snel het verschil kwijt aan verzend kosten.
Vorwerk Kobold VR100
http://youtu.be/HEMHDG75aQA?t=10s
pi_121126343
Hij komt niet van Amerika (das me net iets te ver) maar van de UK, dat van die verzend kosten zelf dragen is (nog) niet gezegd, daar ga ik dan van uit, misschien fout van mij, zou alleen moeten als ik hem zelf naar Ierland moet sturen maar dan zal amazon toch nog eerst mogen helpen. We zien wel wat ervan komt, ik had een mail gestuurd naar amazon om te vragen wat ik moet doen met mijn defect toestel en zijn geven mij allerlei gegevens en een uitleg wat ik kan doen dus dan probeer ik dat. Lukt het zo niet dan krijgen ze terug een mail van mij, stond er ook in dat ik dat mocht doen. Morgen weet ik meer.

Als je hem hier via een internet shop besteld en dat is in een andere uithoek van het land kan je die toch ook niet zomaar effe snel binnen gooien om te ruilen of te laten maken, hoe doe je dat dan?

Maar afgezien van dit, verslijten die rubberen laagjes ook zo snel bij jullie? Hij reed 2 dagen rond en er waren al flinke happen uit ...
Heeft er hier eigenlijk al iemand voorgehad dat die zo snel stuk was?
pi_121128951
Snel stuk aan kan gebeuren.

Wt betreft die borstel, ik denk niet dat hij klein speelgoed en legoachtig speelgoed kan waarderen. Ik denk dat als deze vast komen te zitten onder de neto dat de borstel zich hierop kapot draait (de flapjes)

Als je hem hier in een uithoek besteld dan kan je deze bij een defect terug sturen op kosten van de winkel waar je hem gekocht hebt. Neato wikkelt verder de garantie af (welke erg goed is) maar het zou erg apart zijn als zij deze ook zouden moeten betalen. Dat is verantwoording van de verkoper, in jou geval Amazon...
pi_121129140
Kwam deze link tegen over een HEPA filter, geen idee wat er van klopt.

http://www.vic7767.com/ne(...)-kits-and-any-parts/
(even scrollen)

Vorwerk Kobold VR100
http://youtu.be/HEMHDG75aQA?t=10s
pi_121129370
das een Amerikaan die wat "bricoleert" met filters....
die zit constant op robotreviews.com
pi_121129692
Dit is een zelf gemaakt hepafilter van een Amerikaanse Irobot/Neato goeroe.

Deze man is zowat een autoriteit op het gebied van Irobot's en Neato.

Dit is zijn site http://www.vic7767.com
pi_121129728
Maar wel een Amerikaan met verstand.
pi_121130656
gewoon een set filtertjes, luchtcompressor en je bent zoet voor lange tijd.
Ik reinig de machine elke 2 maanden (3min tijd).
Als die defect is, gaat die binnen en krijg ik een nieuwe Neato. Garantie.
Het is een gebruiksvoorwerp in de pure zin van het woord voor mij.
pi_121140114
laatste dagen heb ik het volgende:

Ik was een tijdje weg, en heb de neato laten stofzuigen. Toen ik thuis kwam stond de neato stil langs de muur en was de accu leeg. Terug gezet in docking station, en kreeg toen de melding dat het filter vol was (logisch na 4 dagen). Leeggemaakt en terug laten opladen.

Dag later kom ik 's avonds weer thuis, staat ie weer stil langs de muur. Nu geen melding van verstopt filter. Maar waarom hij dan gewoon mid cycle kapt? Iemand anders ook dit wel eens meegemaakt?

Hoop dat ie het vandaag wel doet zonder problemen.
pi_121140459
Jup, bij ons doet ie het als te veel obstakels moet trotseren. Hij probeert bij ons bijvoorbeeld over de horizontale stoelpoten te klimmen. Daar blijft ie even op hangen, maar komt er wel altijd vanaf. Toch loopt ie standaard vast na een paar keer. Niet op de poten zelf dus, maar omdat ie ervan van de leg raakt, lijkt. RPS-error, geeft ie dan aan (tot de batterij leeg is).
  vrijdag 4 januari 2013 @ 09:35:55 #190
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_121141541
Waarom lees ik hier niemand die de roomba 770 heeft? Is die minder dan de Neato en Vorwerk?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 4 januari 2013 @ 09:36:52 #191
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_121141559
Ik heb een 770.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 09:44:08 #192
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_121141711
Bevalt wel prima?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 4 januari 2013 @ 09:51:56 #193
341438 Yemanja
Neato XV 25
pi_121141880
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 07:27 schreef _VoiD_ het volgende:
laatste dagen heb ik het volgende:

Ik was een tijdje weg, en heb de neato laten stofzuigen. Toen ik thuis kwam stond de neato stil langs de muur en was de accu leeg. Terug gezet in docking station, en kreeg toen de melding dat het filter vol was (logisch na 4 dagen). Leeggemaakt en terug laten opladen.

Dag later kom ik 's avonds weer thuis, staat ie weer stil langs de muur. Nu geen melding van verstopt filter. Maar waarom hij dan gewoon mid cycle kapt? Iemand anders ook dit wel eens meegemaakt?

Hoop dat ie het vandaag wel doet zonder problemen.
.

De enige keren dat Netty vast liep was onder de bank (kon ze net onderdoor maar de ondervoering ging dan over het laser gedeelte. Opgelost door de voering strak te trekken en vast te nieten en de bank (die toch al hinderlijk verschoof) te voorzien van rubberen onderpootjes (een soort hakjes)
En ook het logeer ledikantje van de kinderen was een fractie te laag, er wel onder komen en dan vast lopen. Ook daar een kleine verhoging onder de pootjes gemaakt.

Verder vinden we haar nooit gestrand.
Voorheen: Samantha: Samsung Navibot 8855
  vrijdag 4 januari 2013 @ 10:12:36 #194
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_121142357
quote:
11s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 09:44 schreef Catch22- het volgende:
Bevalt wel prima?
Ja, zeer goed.
pi_121143168
Staat je oplaadstation wel goed centraal en bereikbaar? Als de Neato leeg is gaat hij zelf terug maar als hij hem niet kan vinden dan gaat hij hem zoeken. Dit kan niet lang, hooguit een minuut of 2(als hij het al red)
Dan is die leeg en stopt die gewoon....
pi_121146238
quote:
11s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 09:35 schreef Catch22- het volgende:
Waarom lees ik hier niemand die de roomba 770 heeft? Is die minder dan de Neato en Vorwerk?
Ja ;)

Nee hoor, maar hij werkt anders en op dit moment zijn er weinig schrijvers met een Roomba.
Alle robot stofzuigers hebben allemaal hun eigen voor en nadelen. Voor de n is het een hobby en voor de ander een gebruiksvoorwerp. Afhankelijk van je huis indeling en budget maak je een keus.
Als je het programma Radar mag geloven deugt er niets terwijl hier volop tevreden gebruikers zijn.
Vorwerk Kobold VR100
http://youtu.be/HEMHDG75aQA?t=10s
  Moderator vrijdag 4 januari 2013 @ 12:50:14 #197
155227 crew  Guppy
dus
pi_121147605
Precies! Heel tevreden met m'n Roomba 563 nog steeds! Er is alleen niet zoveel over te vertellen... Hij stofzuigt naar volle tevredenheid :)
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 4 januari 2013 @ 13:00:58 #198
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_121147897
Schoon ritje

Jong geleerd is oud gedaan. Deze ouders hebben d oplossing voor lastige baby´s gevonden. En je houdt er ook nog eens je vloer mee schoon!

http://www.telegraaf.nl/v(...)_Schoon_ritje__.html :D
pi_121148833
ik reinig de lenzen (2) van de Neato (onder het hoedje) en blaas met de lucht de wielcompartimenten,filter en "affvalbakje" schoon.
pi_121174579
De nieuwe Vorwerk heeft een nieuw kontje. De luchtstroom is nu schuin omhoog gericht.Bron.
Vorwerk Kobold VR100
http://youtu.be/HEMHDG75aQA?t=10s
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')