abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_120370161
Beste koks,

Helaas ben ik zo zelfstandig als een hond, dat wil zeggen, ik wacht dus rustig tot er eten in mijn bakje komt. Vandaag is de baas echter weg en voert hij me niet. Ik zocht iets dat makkelijk om te maken was en het reepjesvlees ik geloof shoarma of wat het ook is, smaakte goed op de gourmet. Waarom dat ding niet zo proberen, natuurlijk moeten er ook nog van die pita broodjes bij....

Al bij al moet ik dus weten hoe bak ik die reepjes moet er boter bij? Zo ja welke en hoeveel ongeveer, en hoe weet ik of het gaar is?

DE broodjes kom ik ook niet wijs uit ik moet ze besprenkelen met water en in de oven doen, moet ik bak papier gebruiken, kan ik ze gewoon erin jassen? En dat besprenkelen kan ik dat overslaan of moet dat?

Help jij mij uit de brand, bedankt!
To be in the world
And not a part of it
That's the aim of the pain.
  zondag 16 december 2012 @ 13:28:22 #2
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_120370368
Reepjes bakken in boter of olie tot ze gaar en heet zijn, wel af en toe omscheppen. Gewoon een klontje boter, of twee eetlepels olie.

Broodjes open snijden en ik gooi ze meestal in het broodrooster tot ze heet zijn.
pi_120370545
Als je nog niet eens zelf shoarmabroodjes kan maken:

www.thuisbezorgd.nl

Geen dank :')
Mijn UI is:
verFEEst, geZOMbificeerd, verROLluikt en verEKt!
pi_120370590
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:28 schreef BasEnAad het volgende:
g
Hoe lang moeten die in de broodrooster of welke stand raad je aan? En je snijdt ze door en doet iedere helft erin?
To be in the world
And not a part of it
That's the aim of the pain.
  zondag 16 december 2012 @ 13:36:24 #5
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_120370613
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
pi_120370625
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:35 schreef Akantha het volgende:

[..]

Hoe lang moeten die in de broodrooster of welke stand raad je aan? En je snijdt ze door en doet iedere helft erin?
staat precies op de verpakking.
als dat echt te moeilijk is raad ik je de chinees op de hoek aan...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Donald Duck held zondag 16 december 2012 @ 13:36:55 #7
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_120370628
Olie of boter is niet per se nodig bij shoarma als je een goede pan gebruikt, het is van zichzelf al olie-/vetachtig. De broodjes met water besprenkelen is om uitdrogen/brokkelig worden te voorkomen.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  zondag 16 december 2012 @ 13:38:15 #8
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_120370667
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:35 schreef Akantha het volgende:

[..]

Hoe lang moeten die in de broodrooster of welke stand raad je aan? En je snijdt ze door en doet iedere helft erin?
Dat moet je zelf even uitvinden. Gewoon proberen. Ik kan vanaf hier niet zien wanneer je broodjes heet zijn. Haal ze er gewoon tussendoor even uit.
pi_120370700
uitgebreidere hulp:
shoarmareepjes klaarzetten, overn voorverwarmen op 180 graden
braadpan op middelhoog voor, boter of olie erin, warm laten worden.
shoarmareepjes in de pan, regelmatig omscheppen met een spatel.
bakken tot de reepjes goed gekleurd zijn en het vocht grotendeels weggedampt is.
als je zo ver bent stop je de broodjes in de oven. maak ze eerst een beetje nat door je hand nat te maken en de broodjes met je natte hand nat te maken.
leg ze op het rooster in de oven, een minuutje of 5
haal broodjes uit de oven, zet de pan op tafel,
wacht tot de broodjes niet meer zo heet zijn dat de blaren op je klauwen springen, snij broodje open, shoarma erin, saus erop, and apply to face.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 16 december 2012 @ 13:39:27 #10
389802 Akantha
WROK EN HAAT
pi_120370708
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:36 schreef Mirjam het volgende:

[..]

staat precies op de verpakking.
als dat echt te moeilijk is raad ik je de chinees op de hoek aan...
Oh op de euroshopper staat alleen iets over oven geloof ik, maar dat broodrooster idee wordt wel tof!

quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:36 schreef __Saviour__ het volgende:
Olie of boter is niet per se nodig bij shoarma als je een goede pan gebruikt, het is van zichzelf al olie-/vetachtig. De broodjes met water besprenkelen is om uitdrogen/brokkelig worden te voorkomen.
Moet dat dan ook voor de broodrooster?

quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:38 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Dat moet je zelf even uitvinden. Gewoon proberen. Ik kan vanaf hier niet zien wanneer je broodjes heet zijn. Haal ze er gewoon tussendoor even uit.
Aah ok prima moet lukken maar besprenkel jij ze ook?
To be in the world
And not a part of it
That's the aim of the pain.
  zondag 16 december 2012 @ 13:39:52 #11
389802 Akantha
WROK EN HAAT
pi_120370726
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:39 schreef Mirjam het volgende:
uitgebreidere hulp:
shoarmareepjes klaarzetten, overn voorverwarmen op 180 graden
braadpan op middelhoog voor, boter of olie erin, warm laten worden.
shoarmareepjes in de pan, regelmatig omscheppen met een spatel.
bakken tot de reepjes goed gekleurd zijn en het vocht grotendeels weggedampt is.
als je zo ver bent stop je de broodjes in de oven. maak ze eerst een beetje nat door je hand nat te maken en de broodjes met je natte hand nat te maken.
leg ze op het rooster in de oven, een minuutje of 5
haal broodjes uit de oven, zet de pan op tafel,
wacht tot de broodjes niet meer zo heet zijn dat de blaren op je klauwen springen, snij broodje open, shoarma erin, saus erop, and apply to face.
Bedankt! :D
To be in the world
And not a part of it
That's the aim of the pain.
pi_120370758
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:39 schreef Akantha het volgende:

[..]

Bedankt! :D
Nog vragen? :7
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 16 december 2012 @ 13:43:05 #13
389802 Akantha
WROK EN HAAT
pi_120370826
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:40 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Nog vragen? :7
Nee denk het niet behalve hoe je het beste kan leren koken, moet ik dan een cursus volgen of gewoon doen, want ik ben best hulpeloos zo. :')
To be in the world
And not a part of it
That's the aim of the pain.
pi_120370855
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:43 schreef Akantha het volgende:

[..]

Nee denk het niet behalve hoe je het beste kan leren koken, moet ik dan een cursus volgen of gewoon doen, want ik ben best hulpeloos zo. :')
Heb je een mama?
Ga bij haar staan als ze gaat koken. Zo leerde ik het vroeger, maar ik begon al jong. En vraag het haar. Beste manier :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 16 december 2012 @ 13:44:08 #15
389802 Akantha
WROK EN HAAT
pi_120370869
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:43 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Heb je een mama?
Ga bij haar staan als ze gaat koken. Zo leerde ik het vroeger, maar ik begon al jong. En vraag het haar. Beste manier :Y
Bedankt dan is alles wel helder voor me. :D
To be in the world
And not a part of it
That's the aim of the pain.
pi_120370890
We horen graag hoe je maaltje gesmaakt heeft :7
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_120370914
Volgende topic van TS: "HELP! Keuken in brand en ik kan niet blussen!" gevolgd door "HELP! Hoe krijg ik rooklucht uit huis!" :D
Mijn UI is:
verFEEst, geZOMbificeerd, verROLluikt en verEKt!
pi_120371302
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:45 schreef destrovel het volgende:
Volgende topic van TS: "HELP! Keuken in brand en ik kan niet blussen!" gevolgd door "HELP! Hoe krijg ik rooklucht uit huis!" :D
1. Bel 112
2. Hard blazen
wie een kuil graaft voor een ander....is nooit werkloos. Inmiddels 69+
pi_120371362
TS laat zelfs water aanbranden.

pi_120378093
wel veel werk als ik dat zo lees :p 10 stappen man
Ons aller kapitein haque is ook aanwezig
  zondag 16 december 2012 @ 17:38:22 #21
389802 Akantha
WROK EN HAAT
pi_120380443
quote:
10s.gif Op zondag 16 december 2012 13:44 schreef Mirjam het volgende:
We horen graag hoe je maaltje gesmaakt heeft :7
Het was super vies, heb het de hond gegeven :') Ik denk dat ik er ziek van geworden ben.. :')
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:57 schreef Gravedigger het volgende:

[..]

1. Bel 112
2. Hard blazen
Dan komt er juist zuurstof bij. :') Als je gaat blazen.
To be in the world
And not a part of it
That's the aim of the pain.
pi_120380707
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 17:38 schreef Akantha het volgende:

[..]

Het was super vies, heb het de hond gegeven :') Ik denk dat ik er ziek van geworden ben.. :')

[..]

Dan komt er juist zuurstof bij. :') Als je gaat blazen.
wat heb je gedaan dab? Shoarma kun je echt niet verpesten volgens mij
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 16 december 2012 @ 17:44:48 #23
389802 Akantha
WROK EN HAAT
pi_120380727
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2012 17:44 schreef Mirjam het volgende:

[..]

wat heb je gedaan dab? Shoarma kun je echt niet verpesten volgens mij
Het is niet mijn ding geloof ik. Of het is niet helemaal gaar geweest... Dit wordt zum kotzen! :'(
To be in the world
And not a part of it
That's the aim of the pain.
pi_120397537
Kant en klare shoarma is dan ook niet te eten.
pi_120401470
:p ts je moet de shaorma ook eerst opwarmen
Ons aller kapitein haque is ook aanwezig
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')