FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Uiencompote
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 00:57
laatst had een vriend van me een mooie uiencompote gemaakt, wat heerlijk smaakte bij gegrild varken en brood. Op internet heb ik ook genoeg recepten gelezen (die allemaal op hetzelfde neerkomen) en die combineerden het vrijwel allemaal met wild.
Als student ga ik eigenlijk nooit over de 4 euro per persoon per gerecht (gemiddelde zit op 2,70), dus wild valt een beetje af. Wel wil ik uiencompote eens gebruiken bij een ander gerecht, waarmee zou ik het nog meer kunnen combineren.
ik zat zelf nog te denken om het als een soort pastasaus te gebruiken.
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:12
Dan doe je dat toch?
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:12
ja
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:12 schreef Adames het volgende:
ja
Smakelijk :)

Je kan ook uiensoep maken, beetje witte wijn erin. Lekker!
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:14
Maar uiencompote als pastasaus gaat niet echt werken.
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:15
Nee, ik bedoel, dat kan je gewoon niet maken.
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:16
nee dus, zeg dat dan
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:16 schreef Adames het volgende:
nee dus, zeg dat dan
Jezus, je hoeft niet meteen te gaan krijsen!
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:18
Heb je nog uien eigenlijk? Anders schiet het helemaal niet op.
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:20
Hallo?
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:21
Ik heb mezelf al een note gegeven voor dit topic dus daar hoef je ook niet mee aan te komen.
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:22
Boter in steelpan bruin laten worden.
De gesneden uienringen toevoegen.
Suiker toevoegen.
Laten karameliseren.
Rode wijn toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Laten inkoken op een laag vuur, zeker 1 uur laten pruttelen.
Eventueel wat pureren.
Heerlijk op bijvoorbeeld geitenkaas of bij paté.
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:23
Het lijkt wel een wedstrijd.
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:23
6 posts achter elkaar, tr voor spam
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:18 schreef Conflict het volgende:
Heb je nog uien eigenlijk? Anders schiet het helemaal niet op.
ja, maar ik ga dat niet nu maken
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:23 schreef Adames het volgende:
6 posts achter elkaar, tr voor spam
Ik zag 'm al.
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:23 schreef Adames het volgende:

[..]

ja, maar ik ga dat niet nu maken
TR voor twee posts achter elkaar dan
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:24 schreef Conflict het volgende:

[..]

TR voor twee posts achter elkaar dan
verdikkie
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:24
Combobreaker!
okiokinldinsdag 27 november 2012 @ 01:24
ik las uilencompote
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:24 schreef okiokinl het volgende:
ik las uilencompote
ook lekker, maar die zijn beschermd
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:25
Maar ik maak voor ¤ 2,70 heel wat uiencompote
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:24 schreef okiokinl het volgende:
ik las uilencompote
offtopic
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:25 schreef Conflict het volgende:
Maar ik maak voor ¤ 2,70 heel wat uiencompote
ja, vandaar dat ik uiencompote wel tof vond. maar het blijft dus bij kaas en brood dan
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:26 schreef Adames het volgende:

[..]

ja, vandaar dat ik uiencompote wel tof vond. maar het blijft dus bij kaas en brood dan
ik heb je TR als gelezen gemarkeerd.
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:27 schreef Conflict het volgende:

[..]

ik heb je TR als gelezen gemarkeerd.
machtsmisbruik
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:27
Ja maar kaas is duur. Neem dan suiker.
okiokinldinsdag 27 november 2012 @ 01:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:25 schreef Conflict het volgende:

[..]

offtopic
hoe maak je uienkompote?
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:27 schreef Adames het volgende:

[..]

machtsmisbruik
o jee
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:27 schreef Conflict het volgende:
Ja maar kaas is duur. Neem dan suiker.
dat is waar.

wijn ook, ik eet wel rauwe ui en suiker
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:27 schreef okiokinl het volgende:

[..]

hoe maak je uienkompote?
Boter in steelpan bruin laten worden.
De gesneden uienringen toevoegen.
Suiker toevoegen.
Laten karameliseren.
Rode wijn toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Laten inkoken op een laag vuur, zeker 1 uur laten pruttelen.
Eventueel wat pureren.
Heerlijk op bijvoorbeeld geitenkaas of bij paté.
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:28 schreef Adames het volgende:

[..]

dat is waar.

wijn ook, ik eet wel rauwe ui en suiker
eerst pellen, suiker niet, dat kan je niet pellen
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:29 schreef Conflict het volgende:

[..]

eerst pellen, suiker niet, dat kan je niet pellen
het kan, maar is moeilijk, hans teeuwen pelde zelfs zout, maar dat is een ander verhaal
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:29
HEB JE ZOUT?
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:29 schreef Conflict het volgende:
HEB JE ZOUT?
alleen ongepeld
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:29 schreef Adames het volgende:

[..]

het kan, maar is moeilijk, hans teeuwen pelde zelfs zout, maar dat is een ander verhaal
met een samoeraizwaard
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:30
dus we hebben nu zout, uien en suiker?
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:31
ik hang aan je lippen
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:31 schreef Conflict het volgende:
ik hang aan je lippen
ik aan die van jou, ik ben onwetend.
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:31
o ja en we hebben een topicreport.
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:31 schreef Conflict het volgende:
o ja en we hebben een topicreport.
ban hem, of heb je jezelf gereport
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:32
man, ik probeer je te helpen!
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:33
gaat de goede kant op zou ik zeggen, over 10 posts komen we bij het punt dat ik kan zeggen dat ik peper ook in huis heb
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:33 schreef Adames het volgende:
gaat de goede kant op zou ik zeggen, over 10 posts komen we bij het punt dat ik kan zeggen dat ik peper ook in huis heb
peper heb je niks aan
Bluurghdinsdag 27 november 2012 @ 01:36
dit topic :')
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:36 schreef Conflict het volgende:

[..]

peper heb je niks aan
maar in je post staat dat je het daar mee op smaak brengt, wat is deze
AlexanderCdinsdag 27 november 2012 @ 01:36
Als wild te duur is kun je ook zelf gaan jagen.
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:37
Ondankbare TS
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:37 schreef Conflict het volgende:
Ondankbare TS
helemaal niet, wat zijn dit voor ongefundeerde beschuldigingen
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:38
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:36 schreef Bluurgh het volgende:
dit topic :')
bemoei je er ff niet mee, wij zijn geconcentreerd bezig
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:37 schreef Adames het volgende:

[..]

helemaal niet, wat zijn dit voor ongefundeerde beschuldigingen
Die kwam via TR binnen
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:39
De vertouwensband wordt steeds iets losser
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:38 schreef Conflict het volgende:

[..]

Die kwam via TR binnen
ah, lijkt 40-45 wel
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:40
maar goed, stel he, even een brutale aanname, stel dat ik zover kom dat ik een uiencompote weet te verkrijgen. en nu
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:40 schreef Adames het volgende:
maar goed, stel he, even een brutale aanname, stel dat ik zover kom dat ik een uiencompote weet te verkrijgen. en nu
je zou 'm toch zelf maken, jezus, weet je hoeveel tijd ik hierin heb gestoken?
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:45
ik laat mijn werk graag door anderen doen, kan je ook nog de rest maken dan, ik dm je wel mijn adres
wel graag langsbrengen, als je het via postnl doet is het koud bij bezorging
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:46
Ik trek dit niet, ik ga naar bed
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:46
tr gemaakt, gebrek aan inzet bij mods
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:47
als je mij al niet kan helpen, hoe wil je dan een geheel forum van jongeren ondersteunen.
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:47
nee uiencompote over je pasta
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:47 schreef Adames het volgende:
als je mij al niet kan helpen, hoe wil je dan een geheel forum van jongeren ondersteunen.
gaan we dat erbij halen?
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:48 schreef Conflict het volgende:

[..]

gaan we dat erbij halen?
ja, doel heiligt de middelen
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 01:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:48 schreef Adames het volgende:

[..]

ja, doel heiligt de middelen
Nu weet ik niks meer te zeggen
Equitesdinsdag 27 november 2012 @ 01:50
Op mijn werk doen we het vaak bij vis (gegrilde zeeduivel, griet, kabeljauw) of bij longhaas. Maar ook op de mini hamburgertjes bij de lunch _O-
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:50
prima, bianca dmde me net dat ze het koud had in bed.
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:50 schreef Equites het volgende:
Op mijn werk doen we het vaak bij vis (gegrilde zeeduivel, griet, kabeljauw) of bij longhaas. Maar ook op de mini hamburgertjes bij de lunch _O-
kijk conflict, kijk hier,
dít zijn nou goede posts

hoe lang loop je hier al rond
Equitesdinsdag 27 november 2012 @ 01:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:28 schreef Conflict het volgende:

[..]

Boter in steelpan bruin laten worden.
De gesneden uienringen toevoegen.
Suiker toevoegen.
Laten karameliseren.
Rode wijn toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Laten inkoken op een laag vuur, zeker 1 uur laten pruttelen.
Eventueel wat pureren.
Heerlijk op bijvoorbeeld geitenkaas of bij paté.
Wij doen het met rode wijnazijn. Dat zure erin vind ik iig geniaal.
#ANONIEMdinsdag 27 november 2012 @ 01:50
Zorg wel dat de gasten na de compote meteen naar huis gaan.
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:51
quote:
3s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:50 schreef Piet_Piraat het volgende:
Zorg wel dat de gasten na de compote meteen naar huis gaan.
ik woon in hetzelfde huis, maar ze zijn al wat gewend met mijn kookkunsten.
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:50 schreef Equites het volgende:

[..]

Wij doen het met rode wijnazijn. Dat zure erin vind ik iig geniaal.
zowel wijn als wijnazijn heb ik begrepen, maar zal ook aan de rest van het gerecht liggen
#ANONIEMdinsdag 27 november 2012 @ 01:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:51 schreef Adames het volgende:

[..]

ik woon in hetzelfde huis, maar ze zijn al wat gewend met mijn kookkunsten.
Uien kun je weinig aan verkloten, het gaat meer om de gassen die vrijkomen.
Equitesdinsdag 27 november 2012 @ 01:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:50 schreef Adames het volgende:

[..]

kijk conflict, kijk hier,
dít zijn nou goede posts

hoe lang loop je hier al rond
Hier het recept:

300gr boter
30gr zout
3dl azijn
1.5 dl rode wijn azijn
400 gr suiker
4 kg ui ringen wit
25 draaien peper.

Dit is natuurlijk teveel voor jou, dus moet je ff verkleinen.
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:54
quote:
2s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:53 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Uien kun je weinig aan verkloten, het gaat meer om de gassen die vrijkomen.
nee snap ik, maar als ik kook is het sowieso al vaak veel ui, knoflook, (bruine) bonen en koolsoorten
Equitesdinsdag 27 november 2012 @ 01:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:54 schreef Adames het volgende:

[..]

nee snap ik, maar als ik kook is het sowieso al vaak veel ui, knoflook, (bruine) bonen en koolsoorten
Bruine bonen met kool en knoflook? Damn jij bent nasty :D
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:54 schreef Equites het volgende:

[..]

Hier het recept:

300gr boter
30gr zout
3dl azijn
1.5 dl rode wijn azijn
400 gr suiker
4 kg ui ringen wit
25 draaien peper.

Dit is natuurlijk teveel voor jou, dus moet je ff verkleinen.
top, maar op zich lukt dat wel. gaat me meer erom wat ik erbij kan maken.
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:56 schreef Equites het volgende:

[..]

Bruine bonen met kool en knoflook? Damn jij bent nasty :D
ja niet alles tegelijk, maar daar kook ik wel vaak mee.
Equitesdinsdag 27 november 2012 @ 01:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:56 schreef Adames het volgende:

[..]

top, maar op zich lukt dat wel. gaat me meer erom wat ik erbij kan maken.
Die longhaas bij ons gaat met plakken courgette en tomaat in een cirkel gelegd met daarop geraspte verse parmezaan. Die bak je dan af in de oven, simpel maar fokt op lekker.
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 01:58
ik had het woordje of ergens moeten toevoegen in die zin
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 02:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 01:58 schreef Equites het volgende:

[..]

Die longhaas bij ons gaat met plakken courgette en tomaat in een cirkel gelegd met daarop geraspte verse parmezaan. Die bak je dan af in de oven, simpel maar fokt op lekker.
dat zal prima, maar ik zocht iets lekkers met gehakt, kip, witvis of vegetarisch. hamburgers of witvis wat jij zei gaat dan prima

alhoewel ik natuurlijk ook wel eens stooflappen kan maken
Equitesdinsdag 27 november 2012 @ 02:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 02:01 schreef Adames het volgende:

[..]

dat zal prima, maar ik zocht iets lekkers met gehakt, kip, witvis of vegetarisch. hamburgers of witvis wat jij zei gaat dan prima

alhoewel ik natuurlijk ook wel eens stooflappen kan maken
Ja het is prima te nassen op een broodje hamburger met piccalily mayo.
Mirjamdinsdag 27 november 2012 @ 14:03
Godverdomme Conflict :')
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 14:05
Sorry hoor, ik heb me een beetje laten gaan ;(
Adamesdinsdag 27 november 2012 @ 14:08
quote:
10s.gif Op dinsdag 27 november 2012 14:03 schreef Mirjam het volgende:
Godverdomme Conflict :')
1uShP
Cat-astrophedinsdag 27 november 2012 @ 20:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 14:05 schreef Conflict het volgende:
Sorry hoor, ik heb me een beetje laten gaan ;(
Gelukkig heb je jezelf al genote, spaart de CUL mods de moeite.
Cat-astrophedinsdag 27 november 2012 @ 20:00
quote:
8s.gif Op dinsdag 27 november 2012 14:08 schreef Adames het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ow crap.

*note zet*
KermitKikkerdinsdag 27 november 2012 @ 20:49
tvp
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 21:04
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 november 2012 20:00 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Gelukkig heb je jezelf al genote, spaart de CUL mods de moeite.
Je vergeet een smiley ;(
Cat-astrophedinsdag 27 november 2012 @ 21:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 21:04 schreef Conflict het volgende:

[..]

Je vergeet een smiley ;(
:*
Conflictdinsdag 27 november 2012 @ 21:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 21:05 schreef Cat22 het volgende:

[..]

:*
O+