Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 00:57 |
laatst had een vriend van me een mooie uiencompote gemaakt, wat heerlijk smaakte bij gegrild varken en brood. Op internet heb ik ook genoeg recepten gelezen (die allemaal op hetzelfde neerkomen) en die combineerden het vrijwel allemaal met wild. Als student ga ik eigenlijk nooit over de 4 euro per persoon per gerecht (gemiddelde zit op 2,70), dus wild valt een beetje af. Wel wil ik uiencompote eens gebruiken bij een ander gerecht, waarmee zou ik het nog meer kunnen combineren. ik zat zelf nog te denken om het als een soort pastasaus te gebruiken. | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:12 |
Dan doe je dat toch? | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:12 |
ja | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:14 |
Smakelijk ![]() Je kan ook uiensoep maken, beetje witte wijn erin. Lekker! | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:14 |
Maar uiencompote als pastasaus gaat niet echt werken. | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:15 |
Nee, ik bedoel, dat kan je gewoon niet maken. | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:16 |
nee dus, zeg dat dan | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:17 |
Jezus, je hoeft niet meteen te gaan krijsen! | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:18 |
Heb je nog uien eigenlijk? Anders schiet het helemaal niet op. | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:20 |
Hallo? | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:21 |
Ik heb mezelf al een note gegeven voor dit topic dus daar hoef je ook niet mee aan te komen. | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:22 |
Boter in steelpan bruin laten worden. De gesneden uienringen toevoegen. Suiker toevoegen. Laten karameliseren. Rode wijn toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Laten inkoken op een laag vuur, zeker 1 uur laten pruttelen. Eventueel wat pureren. Heerlijk op bijvoorbeeld geitenkaas of bij paté. | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:23 |
Het lijkt wel een wedstrijd. | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:23 |
6 posts achter elkaar, tr voor spam | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:23 |
ja, maar ik ga dat niet nu maken | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:23 |
Ik zag 'm al. | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:24 |
TR voor twee posts achter elkaar dan | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:24 |
verdikkie | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:24 |
Combobreaker! | |
okiokinl | dinsdag 27 november 2012 @ 01:24 |
ik las uilencompote | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:24 |
ook lekker, maar die zijn beschermd | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:25 |
Maar ik maak voor ¤ 2,70 heel wat uiencompote | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:25 |
offtopic | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:26 |
ja, vandaar dat ik uiencompote wel tof vond. maar het blijft dus bij kaas en brood dan | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:27 |
ik heb je TR als gelezen gemarkeerd. | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:27 |
machtsmisbruik | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:27 |
Ja maar kaas is duur. Neem dan suiker. | |
okiokinl | dinsdag 27 november 2012 @ 01:27 |
hoe maak je uienkompote? | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:28 |
o jee | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:28 |
dat is waar. wijn ook, ik eet wel rauwe ui en suiker | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:28 |
Boter in steelpan bruin laten worden. De gesneden uienringen toevoegen. Suiker toevoegen. Laten karameliseren. Rode wijn toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Laten inkoken op een laag vuur, zeker 1 uur laten pruttelen. Eventueel wat pureren. Heerlijk op bijvoorbeeld geitenkaas of bij paté. | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:29 |
eerst pellen, suiker niet, dat kan je niet pellen | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:29 |
het kan, maar is moeilijk, hans teeuwen pelde zelfs zout, maar dat is een ander verhaal | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:29 |
HEB JE ZOUT? | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:30 |
alleen ongepeld | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:30 |
met een samoeraizwaard | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:30 |
dus we hebben nu zout, uien en suiker? | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:31 |
ik hang aan je lippen | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:31 |
ik aan die van jou, ik ben onwetend. | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:31 |
o ja en we hebben een topicreport. | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:32 |
ban hem, of heb je jezelf gereport | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:32 |
man, ik probeer je te helpen! | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:33 |
gaat de goede kant op zou ik zeggen, over 10 posts komen we bij het punt dat ik kan zeggen dat ik peper ook in huis heb | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:36 |
peper heb je niks aan | |
Bluurgh | dinsdag 27 november 2012 @ 01:36 |
dit topic ![]() | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:36 |
maar in je post staat dat je het daar mee op smaak brengt, wat is deze | |
AlexanderC | dinsdag 27 november 2012 @ 01:36 |
Als wild te duur is kun je ook zelf gaan jagen. | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:37 |
Ondankbare TS | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:37 |
helemaal niet, wat zijn dit voor ongefundeerde beschuldigingen | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:38 |
bemoei je er ff niet mee, wij zijn geconcentreerd bezig | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:38 |
Die kwam via TR binnen | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:39 |
De vertouwensband wordt steeds iets losser | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:39 |
ah, lijkt 40-45 wel | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:40 |
maar goed, stel he, even een brutale aanname, stel dat ik zover kom dat ik een uiencompote weet te verkrijgen. en nu | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:42 |
je zou 'm toch zelf maken, jezus, weet je hoeveel tijd ik hierin heb gestoken? | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:45 |
ik laat mijn werk graag door anderen doen, kan je ook nog de rest maken dan, ik dm je wel mijn adres wel graag langsbrengen, als je het via postnl doet is het koud bij bezorging | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:46 |
Ik trek dit niet, ik ga naar bed | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:46 |
tr gemaakt, gebrek aan inzet bij mods | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:47 |
als je mij al niet kan helpen, hoe wil je dan een geheel forum van jongeren ondersteunen. | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:47 |
nee uiencompote over je pasta | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:48 |
gaan we dat erbij halen? | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:48 |
ja, doel heiligt de middelen | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 01:49 |
Nu weet ik niks meer te zeggen | |
Equites | dinsdag 27 november 2012 @ 01:50 |
Op mijn werk doen we het vaak bij vis (gegrilde zeeduivel, griet, kabeljauw) of bij longhaas. Maar ook op de mini hamburgertjes bij de lunch ![]() | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:50 |
prima, bianca dmde me net dat ze het koud had in bed. | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:50 |
kijk conflict, kijk hier, dít zijn nou goede posts hoe lang loop je hier al rond | |
Equites | dinsdag 27 november 2012 @ 01:50 |
Wij doen het met rode wijnazijn. Dat zure erin vind ik iig geniaal. | |
#ANONIEM | dinsdag 27 november 2012 @ 01:50 |
Zorg wel dat de gasten na de compote meteen naar huis gaan. | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:51 |
ik woon in hetzelfde huis, maar ze zijn al wat gewend met mijn kookkunsten. | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:53 |
zowel wijn als wijnazijn heb ik begrepen, maar zal ook aan de rest van het gerecht liggen | |
#ANONIEM | dinsdag 27 november 2012 @ 01:53 |
Uien kun je weinig aan verkloten, het gaat meer om de gassen die vrijkomen. | |
Equites | dinsdag 27 november 2012 @ 01:54 |
Hier het recept: 300gr boter 30gr zout 3dl azijn 1.5 dl rode wijn azijn 400 gr suiker 4 kg ui ringen wit 25 draaien peper. Dit is natuurlijk teveel voor jou, dus moet je ff verkleinen. | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:54 |
nee snap ik, maar als ik kook is het sowieso al vaak veel ui, knoflook, (bruine) bonen en koolsoorten | |
Equites | dinsdag 27 november 2012 @ 01:56 |
Bruine bonen met kool en knoflook? Damn jij bent nasty ![]() | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:56 |
top, maar op zich lukt dat wel. gaat me meer erom wat ik erbij kan maken. | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:57 |
ja niet alles tegelijk, maar daar kook ik wel vaak mee. | |
Equites | dinsdag 27 november 2012 @ 01:58 |
Die longhaas bij ons gaat met plakken courgette en tomaat in een cirkel gelegd met daarop geraspte verse parmezaan. Die bak je dan af in de oven, simpel maar fokt op lekker. | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 01:58 |
ik had het woordje of ergens moeten toevoegen in die zin | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 02:01 |
dat zal prima, maar ik zocht iets lekkers met gehakt, kip, witvis of vegetarisch. hamburgers of witvis wat jij zei gaat dan prima alhoewel ik natuurlijk ook wel eens stooflappen kan maken | |
Equites | dinsdag 27 november 2012 @ 02:03 |
Ja het is prima te nassen op een broodje hamburger met piccalily mayo. | |
Mirjam | dinsdag 27 november 2012 @ 14:03 |
Godverdomme Conflict ![]() | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 14:05 |
Sorry hoor, ik heb me een beetje laten gaan ![]() | |
Adames | dinsdag 27 november 2012 @ 14:08 |
| |
Cat-astrophe | dinsdag 27 november 2012 @ 20:00 |
Gelukkig heb je jezelf al genote, spaart de CUL mods de moeite. | |
Cat-astrophe | dinsdag 27 november 2012 @ 20:00 |
Ow crap. *note zet* | |
KermitKikker | dinsdag 27 november 2012 @ 20:49 |
tvp | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 21:04 |
Je vergeet een smiley ![]() | |
Cat-astrophe | dinsdag 27 november 2012 @ 21:05 |
![]() | |
Conflict | dinsdag 27 november 2012 @ 21:05 |
![]() |