abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 december 2012 @ 13:45:16 #151
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_119916629
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 01:41 schreef luigisix het volgende:
Ik ben op zoek naar een receptuur voor een knoflooksaus maar het liefst geen romige saus. Wat is een lekker recept?
Standaard recept dat ik altijd maak is:
2-3 tenen knoflook (of meer)
1 bekertje crème fraîche (125ml)
Mayonaise
Peterselie (fijngesneden)
Gemalen zwarte peper

Door de creme fraiche wordt het een lekker fris sausje.
Sinds ik een microplane rasp heb rasp ik de knoflook altijd ipv persen of met eenm es fijn snijden.
pi_119917151
Hoe groot is het verschil tussen gedroogd eekhoorntjesbrood en verse?
hardcoholic
  dinsdag 4 december 2012 @ 15:24:58 #153
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119919443
Volgens mij is eenkhoorntjesbrood wel zodanig stevig genoeg van smaak dat dat ook gedroogd prima te doen is, maar volgens mij heb ik het nog nooit gedroogd gehad.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_119921612
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 14:01 schreef Ferdii het volgende:
Hoe groot is het verschil tussen gedroogd eekhoorntjesbrood en verse?
Ten eerste is het erg moeilijk vers te verkrijgen (voor zover ik weet zijn ze niet op commerciele basis te kweken) en betaal je er de hoofdprijs voor.

Waar wil je het voor gaan gebruiken? Voor bijvoorbeeld een bouillon of saus is de gedroogde variant meer dan prima.
pi_119924256
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 15:24 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij is eenkhoorntjesbrood wel zodanig stevig genoeg van smaak dat dat ook gedroogd prima te doen is, maar volgens mij heb ik het nog nooit gedroogd gehad.
Ik heb hem ook niet eerder gedroogd gehad, maar kan niks anders krijgen op dit moment :P

Heb dan ook maar de gedroogde gekocht. Hij is gedeeltelijk bedoeld voor saus en voor het grootste gedeelte voor de ravioli

Iemand een idee of dit nog erg toeneemt in gewicht/grote?
hardcoholic
  dinsdag 4 december 2012 @ 17:24:10 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119924332
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 14:01 schreef Ferdii het volgende:
Hoe groot is het verschil tussen gedroogd eekhoorntjesbrood en verse?
het is anders van structuur en smaak, beide is lekker, maar wat anders. Gedroogde doen het goed in risotto bijvoorbeeld, sauzen en soepen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 december 2012 @ 17:24:50 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119924357
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 17:21 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Ik heb hem ook niet eerder gedroogd gehad, maar kan niks anders krijgen op dit moment :P

Heb dan ook maar de gedroogde gekocht. Hij is gedeeltelijk bedoeld voor saus en voor het grootste gedeelte voor de ravioli

Iemand een idee of dit nog erg toeneemt in gewicht/grote?
Je moet ze goed laten wellen voor gebruik en ja, ze nemen erg toe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 december 2012 @ 17:26:27 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119924420
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2012 11:30 schreef luigisix het volgende:

[..]

En een bruine saus met knoflook, heb je daar misschien een idee mee?
Je kan natuurlijk een gewone bruine saus maken en daar knoflook aan toevoegen, let wel op dat je de knoflook niet bruint, dan wordt ie bitter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 december 2012 @ 17:28:18 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119924481
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 13:16 schreef Steven184 het volgende:
Piet,

Een aantal jaar terug heb ik een Spanje een aardappellasagne met saffraanaioli. gegeten, een leuk klein voorgerechtje. Inmiddels al heel wat pogingen gedaan om het na te maken en qua smaak lukt het wel. Alleen waar ik in het restaurant een leuk, klein, stevig torentje kreeg(onderop tomaten'saus', aardappelpuree, weer tomaten'saus', aardappelpuree en bovenop de aioli), zakt het bij mij totaal in en gaat alles door elkaar heen. Zodoende krijg ik nooit een resultaat dat er appetijtelijk uit ziet.

Tips hoe ik dit voor elkaar krijg?
Neem een stuk pvc buis en snij/zaag daar een ring van. Die kan je dan als vorm gebruiken het op een bord samen te stellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 december 2012 @ 17:34:28 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119924683
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 10:20 schreef Saind het volgende:
Weet iemand een leuk recept met pepernoten? En dus niet pepernoten zelf maar avondeten met pepernoten erin. Vier vanavond met een man of tien Sinterklaas, wel in een studentenhuis dus we hebben niet heel veel
Wordt erg lastig ze krokant te houden als je er iets mee gaat doen waar vocht in zit, een kipschnitzel in pepernotenkorst gaat niet lukken denk ik omdat de suikers gaan verbranden.
Ze zou een pepernotenpudding kunnen maken, breng melk aan de kook en doe er zoveel gestoten pepernoten in tot ie dik wordt, in een vorm storten en af laten koelen. Als variant op bitterkoekjespudding. Serveren met een caramelsaus.
Ik neem trouwens aan dat je Kruidnoten bedoeld als je pepernoten zegt.
Een stoofschotel maken en hem dan binden met pepernoten een idee? De smaak blijft niet veel van over trouwens, want het bindt beter dan de smaak sterk is, wellicht extra speculaaskruiden toevoegen,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119925238
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2012 17:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een stuk pvc buis en snij/zaag daar een ring van. Die kan je dan als vorm gebruiken het op een bord samen te stellen.
Owja, dat was ik vergeten te vertellen; ik gebruik dergelijke ringen. Vooral de tomatensaus is gwnweg te vloeibaar,zelfs als het echt heel erg dik ingekookt is. Niet sterk genoeg als basis zijnde.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 4 december 2012 @ 17:56:51 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119925308
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2012 17:53 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Owja, dat was ik vergeten te vertellen; ik gebruik dergelijke ringen. Vooral de tomatensaus is gwnweg te vloeibaar,zelfs als het echt heel erg dik ingekookt is. Niet sterk genoeg als basis zijnde.
Binden met wat aardappel, kan je bv aardappelpureepoeder voor gebruiken.
Dan kan je desnoods een tomatenpuree maken, en aardappelsmaak ervan valt weg in de tomaat. Geen bloem gebruiken, dat drukt de tomatensmaak weg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 4 december 2012 @ 18:56:32 #163
91830 MaximusTG
pi_119927198
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2012 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wordt erg lastig ze krokant te houden als je er iets mee gaat doen waar vocht in zit, een kipschnitzel in pepernotenkorst gaat niet lukken denk ik omdat de suikers gaan verbranden.
Ze zou een pepernotenpudding kunnen maken, breng melk aan de kook en doe er zoveel gestoten pepernoten in tot ie dik wordt, in een vorm storten en af laten koelen. Als variant op bitterkoekjespudding. Serveren met een caramelsaus.
Ik neem trouwens aan dat je Kruidnoten bedoeld als je pepernoten zegt.
Een stoofschotel maken en hem dan binden met pepernoten een idee? De smaak blijft niet veel van over trouwens, want het bindt beter dan de smaak sterk is, wellicht extra speculaaskruiden toevoegen,
Ej, zit je nu mijn stoofschotel idee in te pikken :P :+?
  dinsdag 4 december 2012 @ 19:36:17 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119928961
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 18:56 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ej, zit je nu mijn stoofschotel idee in te pikken :P :+?
Absoluut! Beter goed gejat dan slecht verzonnen.
Amateurs imiteren, prof's jatten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119948445
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2012 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Binden met wat aardappel, kan je bv aardappelpureepoeder voor gebruiken.
Dan kan je desnoods een tomatenpuree maken, en aardappelsmaak ervan valt weg in de tomaat. Geen bloem gebruiken, dat drukt de tomatensmaak weg
Thanks, gaan we dat even proberen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  donderdag 6 december 2012 @ 16:44:27 #166
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120000603
Geen vraag maar moest bij het vriesvak toch aan Piet denken :P



Wilde MSC-zalm is gewoon goedkoper dan kweekzalm :D
  donderdag 6 december 2012 @ 16:57:30 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120001283
Veel mensen vinden wilde zalm minder lekker dan de wee smakende kweekzalm.
Is toch knap van de zalmindustrie dat ze een zeeplofkip zo een premium image hebben weten te geven.
Zalm heeft het idee van luxe, merkwaardig, want een stuk op de huid gebakken pollak of wijting is veel lekkerder. Maar Pollak en Wijting wordt, zeker in NL op neergekeken.
Zou raar zijn als bv Wilde fazant goedkoper zou zijn dan plofkip, als wild zwijn goedkoper zou zijn dan varkensvlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 december 2012 @ 18:51:11 #168
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120005698
Helemaal niet. Ik vind het juist belachelijk dat wilde fazant of wild zwijn zo duur is. Je hoeft ze geen eten te geven, je hoeft ze geen huisvesing te geven, alleen te schieten en slachten. :{w
pi_120005756
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 18:51 schreef RobinOok het volgende:
Helemaal niet. Ik vind het juist belachelijk dat wilde fazant of wild zwijn zo duur is. Je hoeft ze geen eten te geven, je hoeft ze geen huisvesing te geven, alleen te schieten en slachten. :{w
arbeidsintensief eten is het.
  donderdag 6 december 2012 @ 18:53:41 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120005837
Arbeidsintenstief? Dat jagen noem je toch zeker geen arbeid he?
  donderdag 6 december 2012 @ 18:55:50 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120005953
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 18:51 schreef RobinOok het volgende:
Helemaal niet. Ik vind het juist belachelijk dat wilde fazant of wild zwijn zo duur is. Je hoeft ze geen eten te geven, je hoeft ze geen huisvesing te geven, alleen te schieten en slachten. :{w
Je haalt kostprijs en marktprijs door elkaar. Verder moet je een wild zwijn eerst eens zien te schieten, uit het bos halen, transporteren.
Dit maakt meer kosten per wild zwijn.
Verder is het aanbod beperkt en de vraag relatief hoog.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 december 2012 @ 18:56:16 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120005975
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 18:53 schreef RobinOok het volgende:
Arbeidsintenstief? Dat jagen noem je toch zeker geen arbeid he?
Open er een topic over
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 december 2012 @ 19:02:09 #173
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120006294
quote:
1s.gif Op donderdag 6 december 2012 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je haalt kostprijs en marktprijs door elkaar.
Hahahahaha, echt niet! :-)
pi_120008956
Deze geboren en getogen Randstedeling zag zaterdag in Twente gewoon een man met een geweer in het wild rondlopen. Ik schrok me rot maar dat blijkt daar normaal te zijn :o
Spoilers!
  † In Memoriam † donderdag 6 december 2012 @ 19:55:24 #175
91830 MaximusTG
pi_120008999
Als het in de binnenstad was dan is dat hier ook niet normaal hoor :+.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')