Standaard recept dat ik altijd maak is:quote:Op dinsdag 4 december 2012 01:41 schreef luigisix het volgende:
Ik ben op zoek naar een receptuur voor een knoflooksaus maar het liefst geen romige saus. Wat is een lekker recept?
Ten eerste is het erg moeilijk vers te verkrijgen (voor zover ik weet zijn ze niet op commerciele basis te kweken) en betaal je er de hoofdprijs voor.quote:Op dinsdag 4 december 2012 14:01 schreef Ferdii het volgende:
Hoe groot is het verschil tussen gedroogd eekhoorntjesbrood en verse?
Ik heb hem ook niet eerder gedroogd gehad, maar kan niks anders krijgen op dit momentquote:Op dinsdag 4 december 2012 15:24 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij is eenkhoorntjesbrood wel zodanig stevig genoeg van smaak dat dat ook gedroogd prima te doen is, maar volgens mij heb ik het nog nooit gedroogd gehad.
het is anders van structuur en smaak, beide is lekker, maar wat anders. Gedroogde doen het goed in risotto bijvoorbeeld, sauzen en soepen.quote:Op dinsdag 4 december 2012 14:01 schreef Ferdii het volgende:
Hoe groot is het verschil tussen gedroogd eekhoorntjesbrood en verse?
Je moet ze goed laten wellen voor gebruik en ja, ze nemen erg toe.quote:Op dinsdag 4 december 2012 17:21 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Ik heb hem ook niet eerder gedroogd gehad, maar kan niks anders krijgen op dit moment
Heb dan ook maar de gedroogde gekocht. Hij is gedeeltelijk bedoeld voor saus en voor het grootste gedeelte voor de ravioli
Iemand een idee of dit nog erg toeneemt in gewicht/grote?
Je kan natuurlijk een gewone bruine saus maken en daar knoflook aan toevoegen, let wel op dat je de knoflook niet bruint, dan wordt ie bitterquote:Op dinsdag 4 december 2012 11:30 schreef luigisix het volgende:
[..]
En een bruine saus met knoflook, heb je daar misschien een idee mee?
Neem een stuk pvc buis en snij/zaag daar een ring van. Die kan je dan als vorm gebruiken het op een bord samen te stellen.quote:Op dinsdag 4 december 2012 13:16 schreef Steven184 het volgende:
Piet,
Een aantal jaar terug heb ik een Spanje een aardappellasagne met saffraanaioli. gegeten, een leuk klein voorgerechtje. Inmiddels al heel wat pogingen gedaan om het na te maken en qua smaak lukt het wel. Alleen waar ik in het restaurant een leuk, klein, stevig torentje kreeg(onderop tomaten'saus', aardappelpuree, weer tomaten'saus', aardappelpuree en bovenop de aioli), zakt het bij mij totaal in en gaat alles door elkaar heen. Zodoende krijg ik nooit een resultaat dat er appetijtelijk uit ziet.
Tips hoe ik dit voor elkaar krijg?
Wordt erg lastig ze krokant te houden als je er iets mee gaat doen waar vocht in zit, een kipschnitzel in pepernotenkorst gaat niet lukken denk ik omdat de suikers gaan verbranden.quote:Op dinsdag 4 december 2012 10:20 schreef Saind het volgende:
Weet iemand een leuk recept met pepernoten? En dus niet pepernoten zelf maar avondeten met pepernoten erin. Vier vanavond met een man of tien Sinterklaas, wel in een studentenhuis dus we hebben niet heel veel
Owja, dat was ik vergeten te vertellen; ik gebruik dergelijke ringen. Vooral de tomatensaus is gwnweg te vloeibaar,zelfs als het echt heel erg dik ingekookt is. Niet sterk genoeg als basis zijnde.quote:Op dinsdag 4 december 2012 17:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem een stuk pvc buis en snij/zaag daar een ring van. Die kan je dan als vorm gebruiken het op een bord samen te stellen.
Binden met wat aardappel, kan je bv aardappelpureepoeder voor gebruiken.quote:Op dinsdag 4 december 2012 17:53 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Owja, dat was ik vergeten te vertellen; ik gebruik dergelijke ringen. Vooral de tomatensaus is gwnweg te vloeibaar,zelfs als het echt heel erg dik ingekookt is. Niet sterk genoeg als basis zijnde.
Ej, zit je nu mijn stoofschotel idee in te pikken ?quote:Op dinsdag 4 december 2012 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wordt erg lastig ze krokant te houden als je er iets mee gaat doen waar vocht in zit, een kipschnitzel in pepernotenkorst gaat niet lukken denk ik omdat de suikers gaan verbranden.
Ze zou een pepernotenpudding kunnen maken, breng melk aan de kook en doe er zoveel gestoten pepernoten in tot ie dik wordt, in een vorm storten en af laten koelen. Als variant op bitterkoekjespudding. Serveren met een caramelsaus.
Ik neem trouwens aan dat je Kruidnoten bedoeld als je pepernoten zegt.
Een stoofschotel maken en hem dan binden met pepernoten een idee? De smaak blijft niet veel van over trouwens, want het bindt beter dan de smaak sterk is, wellicht extra speculaaskruiden toevoegen,
Absoluut! Beter goed gejat dan slecht verzonnen.quote:Op dinsdag 4 december 2012 18:56 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ej, zit je nu mijn stoofschotel idee in te pikken ?
Thanks, gaan we dat even proberen.quote:Op dinsdag 4 december 2012 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Binden met wat aardappel, kan je bv aardappelpureepoeder voor gebruiken.
Dan kan je desnoods een tomatenpuree maken, en aardappelsmaak ervan valt weg in de tomaat. Geen bloem gebruiken, dat drukt de tomatensmaak weg
arbeidsintensief eten is het.quote:Op donderdag 6 december 2012 18:51 schreef RobinOok het volgende:
Helemaal niet. Ik vind het juist belachelijk dat wilde fazant of wild zwijn zo duur is. Je hoeft ze geen eten te geven, je hoeft ze geen huisvesing te geven, alleen te schieten en slachten.
Je haalt kostprijs en marktprijs door elkaar. Verder moet je een wild zwijn eerst eens zien te schieten, uit het bos halen, transporteren.quote:Op donderdag 6 december 2012 18:51 schreef RobinOok het volgende:
Helemaal niet. Ik vind het juist belachelijk dat wilde fazant of wild zwijn zo duur is. Je hoeft ze geen eten te geven, je hoeft ze geen huisvesing te geven, alleen te schieten en slachten.
Open er een topic overquote:Op donderdag 6 december 2012 18:53 schreef RobinOok het volgende:
Arbeidsintenstief? Dat jagen noem je toch zeker geen arbeid he?
Hahahahaha, echt niet! :-)quote:Op donderdag 6 december 2012 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je haalt kostprijs en marktprijs door elkaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |