abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_120430701
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 20:12 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Welk deegrecept??
Uit de OP, de 'snelle' versie van maximus (recept 2 uit recept 2)
  maandag 17 december 2012 @ 20:17:27 #128
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_120430786
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 20:15 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Uit de OP, de 'snelle' versie van maximus (recept 2 uit recept 2)
Mooi... proberen we dat dit jaar nog hopelijk
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_120436386
Hoe maken jullie je steen schoon? Normaal boeit t niet zo, maar de laatste keer zijn er wat ingrediënten op gelekt -O-

Net voordat de vaatwasser aan ging nog wel even een bakje deeg klaargemaakt voor in de koelkast :P Morgen of overmorgen dus lekker eten :9
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 21:49:33 #130
91830 MaximusTG
pi_120436564
Nou, iig niet met zeep! Dat trekt erin. Als er echt iets vies op zit, zoals kaas of zo, dan zou ik als ie afgekoeld em goed afschrobben met een nieuwe schuurspons, eventueel met iets van een schraper of zo om harde stukjes eraf te halen, zodat ie weer glad is. En dan in de oven, dicht bij het element op max. En als ie dan op temperatuur is nog een tijdje de grill erop.
Dan brandt ie als het ware schoon. Maar vlekken krijg je er niet echt uit.
pi_120445253
De kaas heb ik eraf gehaald met een droge borstel, maar de tomatensaus is nog als een mooie zwarte plek aanwezig :P Maar daar moet ik mee leren leven dus -O- Ik zal m nog een keertje onder de grill leggen, maar ik kan deze kant dus wel gewoon blijven gebruiken, ookal zal ie nooit meer echt schoon worden?
  † In Memoriam † dinsdag 18 december 2012 @ 00:16:49 #132
91830 MaximusTG
pi_120445736
Jahoor, geen enkel probleem. Je moet je idd neerleggen bij het feit dat je zo'n steen niet weer spic en span kan krijgen. Als je het fijn vindt kan ik wel een foto van mijn steen maken :P.
pi_120450177
Mijn steen heeft ook zwarte plekken, merk je niets van kwa smaak. Is alleen optisch..
  † In Memoriam † dinsdag 1 januari 2013 @ 23:55:44 #134
34726 Fratz
Max
pi_121057118
Met de kerst een pizzasteen gekregen, morgen ga ik hem uitproberen!
* Fratz heeft er nu al zin in!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_121124828
Als ik veel viezigheid op mijn steen van mijn "ferrari" heb dan schuur ik hem altijd even licht op met schuurpapier 140..werkt prima!
pi_121146368
Bij de lidl is vanaf 7 januari een pizzasteen te koop voor 15 euro. Hij is te koop in twee maten, rond of rechthoekig. Ik denk best een goede koop.
pi_121152752
De steen moet niet vollopen met allerei resten, want dan kan de steen minder goed water uit het deeg ontrekken, wat bijdraagt aan een knapperige bodem, of niet?
pi_121158770
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 12:16 schreef Terpentin07 het volgende:
Bij de lidl is vanaf 7 januari een pizzasteen te koop voor 15 euro. Hij is te koop in twee maten, rond of rechthoekig. Ik denk best een goede koop.
daar zat ik ook naar te kijken. maar ik vind het zo'n vreemde constructie met die aluminiumplaat met antiaanbaklaag.
pi_121172016
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 17:09 schreef loecje het volgende:

[..]

daar zat ik ook naar te kijken. maar ik vind het zo'n vreemde constructie met die aluminiumplaat met antiaanbaklaag.
Handig, kun je de aluplaat met pizaa op de steen leggen...

Misschien koop ik er wel een om te testen. Ik heb een 90cm oven, hopelijk hebben ze ook een grote..
Whatever...
pi_121172051
maar waarom zou je de aluplaat op de steen willen leggen?
dan ga ik mij afvragen of de steen wel goed genoeg is...
  vrijdag 11 januari 2013 @ 15:27:13 #141
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_121436442
Ben ook weer deeg aan het maken voor morgenavond volgens hey recept van MaximusTG. Ben helaas vergeten om het deeg de eerste keer twintig minuten te laten rusten. Het staat nu voor de "tweede" keer twintig minuten te rusten. Is mijn deeg nog te redden?
pi_121436932
Niks mis met zwarte vlekken op de steen. Dat geeft karakter! *)

Heb een tijdje geleden voor het eerst het rcept voor deeg van MaximusTG aangehouden: bevoel zeer goed! Het deed was reuze elastisch; het vormen van de bodem is nog nooit zo makkelijk geweest. Heb helaas geen foto's van het eindresultaat (middernachtelijke pizza's, dus te donker in de keuken) maar ik maakte de volgende ochtend van het overgebleven deeg wél een stromboli met vlechtwerk:



Was weer eens wat anders dan een calzone! Calzones ontploffen altijd in mijn Bestron. }:|
(Vandaar die zwarte plekken :) )
Let me see you stripped down to the bone
pi_121458632
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 15:37 schreef minilot het volgende:
Niks mis met zwarte vlekken op de steen. Dat geeft karakter! *)

Heb een tijdje geleden voor het eerst het rcept voor deeg van MaximusTG aangehouden: bevoel zeer goed! Het deed was reuze elastisch; het vormen van de bodem is nog nooit zo makkelijk geweest. Heb helaas geen foto's van het eindresultaat (middernachtelijke pizza's, dus te donker in de keuken) maar ik maakte de volgende ochtend van het overgebleven deeg wél een stromboli met vlechtwerk:

[ afbeelding ]

Was weer eens wat anders dan een calzone! Calzones ontploffen altijd in mijn Bestron. }:|
(Vandaar die zwarte plekken :) )
Mmm, was dat zo lekker als het eruit ziet? :9~
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_121459288
Sinds wanneer verkopen ze bij de Welkoop bloem dan?
If not now, then when.
  † In Memoriam † donderdag 17 januari 2013 @ 09:33:14 #145
91830 MaximusTG
pi_121669635
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 15:27 schreef mime_negert het volgende:
Ben ook weer deeg aan het maken voor morgenavond volgens hey recept van MaximusTG. Ben helaas vergeten om het deeg de eerste keer twintig minuten te laten rusten. Het staat nu voor de "tweede" keer twintig minuten te rusten. Is mijn deeg nog te redden?
En, hoe was ie geworden? Een keer een ruststap missen is geen ramp hoor, je deeg is wat minder rekbaar, maar dat merk je eigenlijk alleen als je het niet in de koelkast zou zetten. Die nacht in de koelkast doet em ook goed ;).

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 15:37 schreef minilot het volgende:
Niks mis met zwarte vlekken op de steen. Dat geeft karakter! *)

Heb een tijdje geleden voor het eerst het rcept voor deeg van MaximusTG aangehouden: bevoel zeer goed! Het deed was reuze elastisch; het vormen van de bodem is nog nooit zo makkelijk geweest. Heb helaas geen foto's van het eindresultaat (middernachtelijke pizza's, dus te donker in de keuken) maar ik maakte de volgende ochtend van het overgebleven deeg wél een stromboli met vlechtwerk:

[ afbeelding ]

Was weer eens wat anders dan een calzone! Calzones ontploffen altijd in mijn Bestron. }:|
(Vandaar die zwarte plekken :) )
Ziet er goed uit zeg!

quote:
10s.gif Op zaterdag 12 januari 2013 00:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Sinds wanneer verkopen ze bij de Welkoop bloem dan?
Hmm, nou, iig al een aantal jaar :).
pi_121670201
Ik heb een elektrische oven (wel gewoon zo'n grote normale) en de vorige keer kreeg ik 'm niet heet genoeg. Zelfs met een pizzasteen lukte het eigenlijk net niet. Zijn er tips om dit toch wat beter werkend te krijgen? Misschien laatste paar minuten even de grill aan? (Ik heb trouwens wel aluminiumfolie onder op de bodem liggen, misschien maakt dat uit..?)
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  † In Memoriam † donderdag 17 januari 2013 @ 10:14:27 #147
91830 MaximusTG
pi_121670773
Hmm, ik doe altijd de steen lekker dicht op het element bovenin, denk een centimeter of 15 van oppervlak steen tot element. Grill zou iets kunnen schelen, maar in mijn ervaring wordt ie dan al gauw te hard. Lijkt me niet dat alufolie aan de onderkant van de oven veel zal schelen.
Wat voor oven is het precies? En welke steen?
In welk opzicht werd ie niet heet genoeg? Pizza niet bruin? Te nat? etc..
pi_121671270
Het is de steen van Jamie Oliver. Oven zal ik eens kijken als ik thuis ben.
De vorige keer werd de pizza wel heet genoeg, maar niet echt krokant en bruin. De pizza was nog een beetje slapjes. Meer tijd in de oven had niet echt zin ook.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  donderdag 17 januari 2013 @ 16:44:44 #149
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_121684616
Dit was mijn resultaat:


Een pizza met tomatensaus, ham, chorizo, ui, tomaat, paprika, champignons, mozzarella en kaas.

Voortaan gebruik ik een vel bakpapier waarom ik de bodem vorm. Door zo'n vel is het makkelijk om de bodem te vormen omdat je het geheel makkelijk kan draaien. Ook hoef je minder bloem te gebruiken omdat het niet blijft plakken op het aanrechtblad, zo is ook mijn vriendin tevreden omdat het minder rotzooi geeft 8-)
pi_121689713
Hoe lang kun je deeg bewaren in de koelkast? Ik heb zondag deeg gemaakt en in de koelkast gezet, en vervolgens vergeten dat het er was :') Kan ik daar vnv nog veilig een pizza van maken, of lig ik dan heel de nacht te kotsen? :P
  † In Memoriam † donderdag 17 januari 2013 @ 19:17:36 #151
91830 MaximusTG
pi_121690261
Dat kan nog wel hoor :). Of het nog een beetje handelbaar is.. Dat is een andere vraag.
pi_121694928
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2013 19:17 schreef MaximusTG het volgende:
Dat kan nog wel hoor :). Of het nog een beetje handelbaar is.. Dat is een andere vraag.
het vormen van de pizza ging iig prima ^O^ zo kijken of t lekker is :P
pi_121699548
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2013 20:39 schreef LoggedIn het volgende:

[..]

het vormen van de pizza ging iig prima ^O^ zo kijken of t lekker is :P
was prima gelukt :9
  † In Memoriam † vrijdag 18 januari 2013 @ 09:18:53 #154
91830 MaximusTG
pi_121711138
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2013 21:59 schreef LoggedIn het volgende:

[..]

was prima gelukt :9
Mooi ^O^ Ook lekker? Smaakvoller dan korter gerezen deeg, of niet?
pi_121738459
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 09:18 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Mooi ^O^ Ook lekker? Smaakvoller dan korter gerezen deeg, of niet?
tov deeg dat 2 dagen gerezen heeft merkte ik niet heel veel verschil, maar smaakte wel erg goed :) Ik gebruik wel standaard ingrediënten, misschien dat het anders meer verschil had gemaakt.
pi_121752099
Nou, het deeg ligt weer in de koelkast. Dit keer gemaakt met 00 bloem. Ben benieuwd! *O*
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_121768661
Iemand nog wel eens een nieuw type pizza oven tegengekomen? Ik sta op het punt mijn lieve Ferrari te modden maar lui als ik ben zou het ook wel fijn zijn als er gewoon een pizza oven is waar gewoon goed over nagedacht is en wel zo heet wordt (ongeacht de EU regelgeving) en gelijkmatig verdeeld.

ben benieuwd
pi_121814730
Ok...er zal vast wel een gezegde voor zijn maar ik noem het "damn dat ging net goed"

Vanmiddag mijn Ferrari Pizza oven getweaked en het volgende gedaan

- Aluminium serveerschaal geknipt en boven het warmte element geplaatst. Deze kon ik vastzetten door eerst de schroefjes van de afstandshouders even los te maken en hem daarna daar tussen te klemmen. Ik heb deze overigens alleen in een ronding aan de buitenkant gemaakt en niet in het midden omdat het daar al heet genoeg wordt.

- De thermostaat onklaar gemaakt door het kleine schroefje onder de draaiknop "open" te draaien. Hierdoor blijft slaat de Ferrari dus niet meer uit.

Goeeeeddd..op gevoel het apparaat warm laten worden waarbij ik het gevoel had dat ie normaal uitslaat op stand drie. Pizza erop gelegd (na 2 dagen langzaam rijzen!!) en toen.....ROOK! Ik kijk even onder de pizza en na nog geen 30 seconden was deze zwart!

En op dat moment kreeg ik eindelijk het antwoord op mijn vraag waarom ik in de modding filmpjes op youtube die gasten de hele tijd een soort van aluminium plaat op de steen zag leggen. Ehh dat is dus om de steen dus niet ZO heet te laten worden aan de bovenkant. DOM natuurlijk dat ik daar niet eerder aan gedacht had maar ja..

De steen vervolgens met een houten spatel helemaal lopen krabben en beetje geschuurd en daarna maar het reserve deeg gebruikt die ik gelukkig had gemaakt. Maar toch was de eerste mooier :-)

En zo weer een avontuur van een thuispizza bakker :@
pi_122077933
Een tijdje geleden heb ik een Ferrari Napoli gekocht. Het viel me echter wat tegen omdat ie niet zo warm werd als ik gedacht had. De thermostaat leek me ook vrij zinloos aangezien er blijkbaar nog een beveiligings schakelaar in zit die de boel uitschakelt
.
Op zich komt er een prima pizza uit maar echt een adrenaline kick krijg je er niet van. Nu leken de modificaties die je her en der tegenkomt me wel wat teveel van het goede dus ik bedacht me dat ik het ding gewoon eens open zou maken om te kijken wat er in zit.

Dat gaat als volgt:
In de knop van de thermostaat zit een schroef onder een dopje. Deze moet los en dan kun je de knop van de thermostaat halen.
De handgreep aan de bovenkant kun je ook gewoon losdraaien en er af halen.
Dan zitten er nog 2 schroeven aan de achterkant die je los schroeft
Vervolgens schroef je 1 van de poten aan de zijkant los en trek je de bovenkant uit beide poten.

Dan kun je de bovenkant openmaken en zie je 2 draden naar een schakelaar lopen. Deze zorgt ervoor dat de oven uitschakelt als hij te warm dreigt te worden.

Je kunt nu deze draden met elkaar doorverbinden zodat de oven niet meer af slaat. De oven kan dan absurd heet worden en je zult moeten experimenteren hoe je er dan een goede pizza mee maakt. Verbranden binnen een minuut is echter niet ondenkbaar.

Dit heb ik een tijdje gedaan maar ik vond het zonder thermometer niet makkelijk om in te schatten hoe heet de steen was. (In de onderkant van de oven zit overigens ook nog een 10A zekering die stuk gaat als hij te heet wordt.)

Dus heb ik de schakelaar weer aangesloten, los gehaald en er 2 ringen (M10 sluitring) onder geplaatst.

Omdat hij nu verder van de hitte af is schakelt hij later uit (Op stand 2 1/2 na 9 minuut 30 in plaats van 7 minuten) en kan de oven dus iets heter worden. Misschien dat ik het ook nog weleens met 3 of 4 ringen ga proberen.
Deze modificatie is heel simpel zelf te doen met minimaal gereedschap en is in een half uur gepiept.

Ik kon het niet laten en heb 4 M10 ringen tussen de schakelaar en de behuizing gezet. Op stand 2 1/2 duurt het dan 10 minuut 20 voordat de oven afslaat. De steen is dan behoorlijk heet.
Als je de klep dan opent duurt het 3 minuut 10 voordat de oven weer aanslaat. De steen is dan weer wat afgekoeld maar als je de klep dan weer dicht doet kun je de oven weer wat op laten warmen voordat hij weer af slaat.(Zonder ringen kan het gebeuren dat de oven af slaat terwijl de pizza nog bakt. Not good.) Je hebt met 4 ringen wat meer speelruimte om te experimenteren.

[ Bericht 10% gewijzigd door Hansadutta op 26-01-2013 23:02:20 ]
pi_122078488
Zet de plaatjes even op www.tinypic.com, imageshack en FOK! gaan niet zo goed samen :)
Ja doei.
pi_122081722
Bedankt voor de les. Ik ben niet zo handig.
pi_122082287
Het begint wel een verslaving te worden ondertussen :') Inmiddels zit ik bijna standaard aan 2 homemade pizza's per week :P
pi_122161417
Hier wordt 450°C aangehouden als temperatuur maar in (Noord)-Italie lijken de ovens op ca 350°C te staan als ik de cijfertjes mag geloven;

Misschien nog een idee om in de OP een onderscheid te maken tussen de verschillende pizza's? Die van Rome, Napoli en Sicilie schijnen anders van "opzet" te zijn maar na al die jaren ben ik nog niet achter de verschillen gekomen.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_122161565
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 19:41 schreef LoggedIn het volgende:
Het begint wel een verslaving te worden ondertussen :') Inmiddels zit ik bijna standaard aan 2 homemade pizza's per week :P
Haha, heb ik nu ook. Paar weken geleden begonnen. Standaard in mijn vriezer een paar bolletjes deeg, saus in m'n koelkast en wat verschillende toppings. Veelgehoorde reactie van mijn huisgenoten: "Alweer pizza?"
  † In Memoriam † maandag 28 januari 2013 @ 14:34:24 #165
91830 MaximusTG
pi_122162594
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 14:08 schreef tim2308 het volgende:
Hier wordt 450°C aangehouden als temperatuur maar in (Noord)-Italie lijken de ovens op ca 350°C te staan als ik de cijfertjes mag geloven;

Misschien nog een idee om in de OP een onderscheid te maken tussen de verschillende pizza's? Die van Rome, Napoli en Sicilie schijnen anders van "opzet" te zijn maar na al die jaren ben ik nog niet achter de verschillen gekomen.
Wel eens van het fenomeen "Google" of uberhaupt een zoekmachine gehoord? Dat kan je zo vinden..
pi_122164380
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 14:34 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Wel eens van het fenomeen "Google" of uberhaupt een zoekmachine gehoord? Dat kan je zo vinden..
Ja hoor. Maar het leek me wel een leuke aanvulling van de OP.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  maandag 28 januari 2013 @ 18:48:19 #167
119606 habanero
577000 Scoville
pi_122175756
Ja leuk idee, zitten idd grote verschillen tussen.
pi_122256245
@MaximusTG Mag toch wel iets vriendelijker? Ik vond het helemaal geen rare opmerking en we zitten hier niet op GOT :-)

@Hansadutta RESPECT! Na mijn avontuur toch wat huiverig geworden maar je oplossing is een hele leuke en vooral slimme oplossing. Je zou zelf nog kunnen kijken van wat voor materiaal je de ringen laat zijn ivm geleiding.

Overigens was ik (na mijn avontuur met mijn Ferrari) in de veronderstelling dat dat kleine gouden schroefje in de potmeter/draaiknop bedoelt was om de temperatuur te regelen (zoiets had ik gelezen) maar ik begrijp dat deze alleen is om de knop eruit te draaien? Ik had namelijk wel het idee dat er wat gebeurde maar dit kan ook zijn geweest omdat simpelweg de knop niet meer kon draaien en je daarmee de functionaliteit onklaar maakte.

Leuke tip die ik zeker ga proberen!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')