Die Bio Tarwe heeft 12% eiwit. Een gehalte wat gewone niet snel haalt.quote:Op dinsdag 20 november 2012 12:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, uiteraard! Maar dat neemt niet weg dat je met mijn recepten iig een lekkere pizza met een mooi gerezen rand moet kunnen bakken.. Als je goeie bloem gebruikt tenminste.
Ik heb het net ff nagekeken en ik noem ook frans krokant, surprima, surfina.. Of een andere bloem met een hoog glutenpercentage in mn pdf..
Die bio tarwebloem heb ik geen ervaring mee, maar als dat net zo is als de gewone, maar dan biologisch denk ik niet dat het veel beter is. Bij Ekoplaza hebben ze denk ik wel iets dat je kan gebruiken.
Maar wat bedoel je met extreem bros/knapperig? Dat er veel luchtbellen in zitten?
Een nacht in de koelkast doe ik niet. Ik meende dat dat hetzelfde is als rijzen buiten de koelkast, maar dan vertraagt om meer smaak te krijgen.quote:Op dinsdag 20 november 2012 12:29 schreef MaximusTG het volgende:
En dan gebruik je recept 1 uit mijn PDF met gist?
Of ie echt 12% heeft is niet helemaal duidelijk, want er staat 100 gram bereid product.
Ziet er gewoon geweldig uit dus. Super van je.quote:Op woensdag 21 november 2012 13:22 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, het is gelukt hoor, en die Biotarwe valt niet eens tegen. Goed alternatief.
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Deeg maken volgens receptformule 2 in mijn PDF.
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
'Voor'deeg + rest bloem en gist, zout en honing. Daarna kneden
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Geknede deeg, en na 1,5 uur
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Deeg op bebloemd blad, tot bal gevormd. Daarna in twee verdeeld in in bakjes
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Deeg in bakje, en een uur later, gerezen
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Deeg uit bakje, en uitgerekt tot pizza.
Gebakken pizza;
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Met tomatensaus, champignon, salami en basilicum
en pizza 2:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
En t ligt niet alleen aan maximus' gouden handjes, want ik gebruik zijn recept ook, en krijg net zulke mooie korst.quote:Op woensdag 21 november 2012 21:53 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Ziet er gewoon geweldig uit dus. Super van je.
Maar eens je recept uitprinten en inlijsten.
Ja, jij moet dus ook, met Bio Tarwe, een mooie pizza kunnen maken.quote:Op woensdag 21 november 2012 21:53 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Ziet er gewoon geweldig uit dus. Super van je.
Maar eens je recept uitprinten en inlijsten.
Ik pak gewoon je recept met 1 nacht rijzen. Even goed aanpakken. Is voor de smaak ook wel bevorderlijk.quote:Op woensdag 21 november 2012 23:30 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ja, jij moet dus ook, met Bio Tarwe, een mooie pizza kunnen maken.
Overigens zie ik net dat ik wel de suggestie in mn PDF bij receptformule 1, die een nacht de koelkast gaat, om er wat extra gist bij te doen en dan niet de koelkast in te doen weg heb gehaald in de meest recente versie. Dan kan je beter receptformule 2 gebruiken. Al zit daar ook wel flink wat wachttijd in. Je kan alsnog wel receptformule 1 doen zonder koelkastrijs, maar dan dus zeker wel wat meer gist, en gewoon goed het volume van het deeg in de gaten houden. Als er geen lucht in het deeg zit wordt kan ie ook niet goed rijzen in de oven.
Super mooi! Wij moeten ook echt weer pizza volgende week. Heb nog een heel lekker geroosterd paprika sausje, eens even denken wat er nog meer op komt dan.quote:Op vrijdag 23 november 2012 17:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
de welkoop heeft hier geen soezie frans krokant, surprima plus... best lastig nog om aan goed bloem te komen.quote:Op maandag 19 november 2012 13:55 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, daar is soezie frans krokant of surprima plus inderdaad veel beter voor.
Kijk, superpizza gewoon van goedkope bloem, zien er super uit!quote:Op vrijdag 23 november 2012 17:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bedanktquote:Op zondag 25 november 2012 21:54 schreef foodlover het volgende:
[..]
Kijk, superpizza gewoon van goedkope bloem, zien er super uit!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |