abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_119361389
Ik word steeds beter in het creëren van mooie, ronde pizza's. *O*





Ik post eigenlijk nooit in dit topic, maar ik maak wekelijks pizza en gebruik altijd het recept van MaximusTG (die zonder zuurdesem).

:9
pi_119366903
het eeuwige bloemvraagje weer.
ik had iemand op pad gestuurd naar de welkoop voor bloem. kwam thuis met een pakje pizzabloem van soezie.


maar ik zou liever het recept van MTG gebruiken, welk bloem kan ik daarvoor gebruiken?
ik had er eerder eens een voorbij zien komen van soezie, maar zie nu pas dat daar ook veel soorten van zijn.
  zondag 18 november 2012 @ 22:56:34 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_119367251
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 21:35 schreef Isegrim het volgende:
Ik word steeds beter in het creëren van mooie, ronde pizza's. *O*

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik post eigenlijk nooit in dit topic, maar ik maak wekelijks pizza en gebruik altijd het recept van MaximusTG (die zonder zuurdesem).

:9
Jaloers op je duo-oven :P

quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 22:49 schreef loecje het volgende:
het eeuwige bloemvraagje weer.
ik had iemand op pad gestuurd naar de welkoop voor bloem. kwam thuis met een pakje pizzabloem van soezie.
[ afbeelding ]

maar ik zou liever het recept van MTG gebruiken, welk bloem kan ik daarvoor gebruiken?
ik had er eerder eens een voorbij zien komen van soezie, maar zie nu pas dat daar ook veel soorten van zijn.
Recept kan in principe ook gewoon met supermarktbloem.
  † In Memoriam † zondag 18 november 2012 @ 23:14:57 #34
91830 MaximusTG
pi_119368403
Maar dat is niet echt aan te raden hoor. Wat natuurlijk erg jammer is;). Als je wil bepalen of je die pizzabloem kan gebruiken moet je ff kijken of het puur een bloem (mengsel) is, of dat er ook al gist in zit.. Waarbij die met gist natuurlijk niet geschikt is voor recept in mijn PDF.

@Isegrim: leuk om te lezen! Zien er idd mooi uit ! Is dat een Boretti? Want die stenen lijken op de steen die mn moeder bij haar Boretti fornuis 'kreeg'.
pi_119368936
Voor de eerste keer pizza's gemaakt met Soezie (frans krokant) bloem. Fantastisch spul, wat een lekkere luchtige korst!

Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_119370010
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2012 23:14 schreef MaximusTG het volgende:
Maar dat is niet echt aan te raden hoor. Wat natuurlijk erg jammer is;). Als je wil bepalen of je die pizzabloem kan gebruiken moet je ff kijken of het puur een bloem (mengsel) is, of dat er ook al gist in zit.. Waarbij die met gist natuurlijk niet geschikt is voor recept in mijn PDF.
ik wil eigenlijk geen supermarktbloem gebruiken omdat de elasticiteit daarmee minder is waardoor je eigenlijk langer moet kneden. wat niet lukt ivm handproblemen.

die pizzabloem is met olie en water toevoegen dus helaas niet geschikt voor jou recept.
vandaar ook mijn vraag welk bloem dan wel.

edit: frans krokant zie ik hierboven al voorbij komen. en verder terug Soezie Surprima Plus
pi_119370525
Hmmm, ik heb alleen nog maar standaard supermarktbloem gebruikt en mijn deeg is enorm elastisch (voor zover ik kan beoordelen).. Ik dacht dat de meeste soorten speciaal pizzadeeg juist niet geschikt waren voor de lage temperaturen in een normale oven?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_119371689
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2012 23:14 schreef MaximusTG het volgende:
@Isegrim: leuk om te lezen! Zien er idd mooi uit ! Is dat een Boretti? Want die stenen lijken op de steen die mn moeder bij haar Boretti fornuis 'kreeg'.
Yep, Boretti idd. :Y Hij wordt goed heet, dus prima geschikt voor pizza's.
pi_119371767
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 00:08 schreef LintuxCx het volgende:
Hmmm, ik heb alleen nog maar standaard supermarktbloem gebruikt en mijn deeg is enorm elastisch (voor zover ik kan beoordelen).. Ik dacht dat de meeste soorten speciaal pizzadeeg juist niet geschikt waren voor de lage temperaturen in een normale oven?
Ik heb bij gebrek aan beter vandaag supermarktbloem gebruikt (voor de pizza's op de foto). Ze zijn op zich prima geworden, maar de korst was minder luchtig dan gebruikelijk en als ik pizza-meel bij de oven haal, smaakt de korst beter. Ik vond deze een tikje 'muf' smaken.

Met speltbloem blijkt ook lekker te zijn. :Y
pi_119373947
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 23:26 schreef Gripper het volgende:
Voor de eerste keer pizza's gemaakt met Soezie (frans krokant) bloem. Fantastisch spul, wat een lekkere luchtige korst!

[ afbeelding ]
Dat ziet er verdomd goed uit! Vanavond ook maar weer eens eentje maken, is blijkbaar alweer 2 maanden geleden dat ik mijn laatste pizza heb gebakken. Da's niet best...
  † In Memoriam † maandag 19 november 2012 @ 13:47:25 #41
91830 MaximusTG
pi_119382230
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 23:54 schreef loecje het volgende:

[..]

ik wil eigenlijk geen supermarktbloem gebruiken omdat de elasticiteit daarmee minder is waardoor je eigenlijk langer moet kneden. wat niet lukt ivm handproblemen.

die pizzabloem is met olie en water toevoegen dus helaas niet geschikt voor jou recept.
vandaar ook mijn vraag welk bloem dan wel.

edit: frans krokant zie ik hierboven al voorbij komen. en verder terug Soezie Surprima Plus
Het gehalte aan eiwitten, die door het kneden gluten vormen, dát is zeer slecht in de meeste supermarktbloem.

quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 00:08 schreef LintuxCx het volgende:
Hmmm, ik heb alleen nog maar standaard supermarktbloem gebruikt en mijn deeg is enorm elastisch (voor zover ik kan beoordelen).. Ik dacht dat de meeste soorten speciaal pizzadeeg juist niet geschikt waren voor de lage temperaturen in een normale oven?
'speciaal pizzadeeg'? Je bedoelt de vaak genoemde 'tipo 00' bloem? Die is inderdaad het beste voor hele hete ovens. Maar kan natuurlijk wel gebruikt worden in een normale. Iig beter dan supermarktbloem. Nee, wat je gewoon wil is een bloem met hoog glutengehalte. Bloem om brood mee te bakken dus.

En elastisch is trouwens denk ik een verkeerd woord om te beschrijven wat je zoekt in een goed gekneed/ontwikkeld pizzadeeg. Want dan zou je de pizza nooit tot een schijf kunnen uitrekken, dan schiet ie steeds terug. Je wil meer een soort samenhang, of nou ja, dat is ook niet helemaal dekkend voor wat ik ermee bedoel :P. Je wil dat je het ver uit kan rekken, zonder te scheuren.
pi_119382296
Ja, deeg dat steeds terugschiet is superirritant. :D
pi_119382486
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:47 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Het gehalte aan eiwitten, die door het kneden gluten vormen, dát is zeer slecht in de meeste supermarktbloem.
is soezie frans krokant of soezie surprima plus daarvoor beter? zag dat jij die soorten ook al eerder had genoemt (ben ff topic's terug aan het bladeren voor inspiratie )

quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:47 schreef MaximusTG het volgende:
En elastisch is trouwens denk ik een verkeerd woord om te beschrijven wat je zoekt in een goed gekneed/ontwikkeld pizzadeeg. Want dan zou je de pizza nooit tot een schijf kunnen uitrekken, dan schiet ie steeds terug. Je wil meer een soort samenhang, of nou ja, dat is ook niet helemaal dekkend voor wat ik ermee bedoel :P. Je wil dat je het ver uit kan rekken, zonder te scheuren.
dat is ook wat ik bedoel met elasticiteit. uittrekbaar zonder te scheuren.
dat lukte vroeger nooit met supermarktbloem. daardoor kregen we een vrij dikke bodem die ook nog eens niet luchtig werd :{
pi_119382508

Van gisteren.
Hij was weer super lekker.
  † In Memoriam † maandag 19 november 2012 @ 13:55:20 #45
91830 MaximusTG
pi_119382514
Ja, daar is soezie frans krokant of surprima plus inderdaad veel beter voor :).
pi_119382638
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:55 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, daar is soezie frans krokant of surprima plus inderdaad veel beter voor :).
^O^
dan ga ik dat eens proberen. zaterdag bezoek wat pizza wil komen eten dus deze week nog maar ff een proefpizza maken.
  maandag 19 november 2012 @ 14:16:51 #47
389471 Die_Weisse_Rose
Es lebe die Freiheit!
pi_119383215
Ziet er lekker uit wie gaat er eentje voor mij maken? :D
Wir leben in einer Welt voller Mauern, und diese Mauern müssen von Männern mit Gewehren Beschützt werden. Und wer soll das tun, Sie?
  † In Memoriam † maandag 19 november 2012 @ 14:33:31 #48
91830 MaximusTG
pi_119383845
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #16

Hint hint :*
pi_119392868
Ik wil zelf ook een keer pizza maken met de bloem van Soezie. Welke is meer aan te raden, frans krokant of surprima plus?

Trouwens maximum, bedankt voor de tip met de basilicum. Hij lijkt zich langzaam weer te herstellen nadat ik stukken eraf geknipt had.
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 01:06:22 #50
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119414178
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 23:26 schreef Gripper het volgende:
Voor de eerste keer pizza's gemaakt met Soezie (frans krokant) bloem. Fantastisch spul, wat een lekkere luchtige korst!

[ afbeelding ]
Wat doe je qua recept? Wat op het pak staat of gebruik je het recept van MaximusTG en vervang je zijn bloem met deze?
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_119416548
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 01:06 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Wat doe je qua recept? Wat op het pak staat of gebruik je het recept van MaximusTG en vervang je zijn bloem met deze?
een iets vereenvoudigde versie van een van de vele Maximusrecepten inderdaad:

400 gram Soezie bloem met 360 gram water, 6-7 gram zout en een zakje instant gist (opgelost in een drupje lauw water). Dit wordt heel nat deeg, eerst een half uurtje op een warme plek totdat er bubbels komen, en dan nog 120 gram bloem erbij voor de hoofdrijs.

Op het pak staan alleen broodrecepten, dus daar heb ik niets mee gedaan.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 09:16:03 #52
91830 MaximusTG
pi_119416753
En ik gebruik gewoon dezelfde bloem, al noem ik dat niet expliciet in mn PDF (dacht ik). Eerst die sponsorship deal met Soezie maar eens regelen. :+
pi_119416991
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 09:16 schreef MaximusTG het volgende:
En ik gebruik gewoon dezelfde bloem, al noem ik dat niet expliciet in mn PDF (dacht ik). Eerst die sponsorship deal met Soezie maar eens regelen. :+
Kun je al op rekening kopen bij Welkoop? ;)
Ik werk in Ede vlakbij het DC, misschien eens vragen of een van de heftruckchauffeurs een pallet Soezie naast de vrachtwagen wil laten vallen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 09:55:29 #54
91830 MaximusTG
pi_119417409
Haha, och, zoveel koop ik ook weer niet hoor. Vaak 2*2,5 kg. Is toch goed voor bijna 40 pizza's!
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 10:35:34 #55
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119418214
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 09:16 schreef MaximusTG het volgende:
En ik gebruik gewoon dezelfde bloem, al noem ik dat niet expliciet in mn PDF (dacht ik).
Is dat niet verneukeratief?
Die "Frans Krokant" variant zitten toevoegingen in die het anders maken dan standaard meel. Het is eigenlijk bedoeld voor Ciabatta e.d.. Dat krijg je met standaard bloem, welk eiwit gehalte ook, nooit op die manier voor elkaar lijkt me.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_119418258
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:47 schreef MaximusTG het volgende:
'speciaal pizzadeeg'? Je bedoelt de vaak genoemde 'tipo 00' bloem?
Grmbl, uiteraard ja. Bloem, niet deeg. :)

quote:
Je wil dat je het ver uit kan rekken, zonder te scheuren.
Ja, dat kan ik momenteel nog niet echt soms. ;( Tijd om wat te gaan experimenteren met bloem dus volgende keer. :9

[ Bericht 4% gewijzigd door LintuxCx op 20-11-2012 11:14:36 ]
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 10:47:55 #57
91830 MaximusTG
pi_119418469
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 10:35 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Is dat niet verneukeratief?
Die "Frans Krokant" variant zitten toevoegingen in die het anders maken dan standaard meel. Het is eigenlijk bedoeld voor Ciabatta e.d.. Dat krijg je met standaard bloem, welk eiwit gehalte ook, nooit op die manier voor elkaar lijkt me.
Ach jawel joh, dr zit amper wat extra in die bloem, heb al wel vaker andere bloem gebruikt, maar deze kan ik nu eenmaal makkelijkste aankomen hier. Die surprima hebben ze bijna nooit bij mijn welkoop. En verder zou ik dan via Internet moeten bestellen. Geen molen dichtbij.
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 10:53:50 #58
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119418627
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 november 2012 10:47 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ach jawel joh, dr zit amper wat extra in die bloem, heb al wel vaker andere bloem gebruikt, maar deze kan ik nu eenmaal makkelijkste aankomen hier. Die surprima hebben ze bijna nooit bij mijn welkoop. En verder zou ik dan via Internet moeten bestellen. Geen molen dichtbij.
Als jij in je pdf het niet vermeld kan ik met normaal eiwitrijk bloem klooien wat ik wil. Net zo min je met normaal witbrood deeg geen knapperig ciabatta brood krijgt. Dus even vermelden was wel zo makkelijk/eerlijk.

Op de site van soezie worden 2 webshops voorgesteld. De ene heeft enkel de normale bloem, de andere webshop dut het gans niet.
Ik moet 20 minuten rijden voor het eerste verkooppunt (Welkoop). Dus wil wel graag weten of ik er goed aan doe en hoe het allemaal verschil maakt. Ben al een aardig tijdje bezig met diverse broodsoorten. En als er iets enorm verschil maakt is het wel het type bloem en de combinatie toevoegingen/verbeteraars.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 11:07:22 #59
91830 MaximusTG
pi_119418925
Ho ho, gaan we nu excuses zoeken waarom het je niet lukt en dan zeggen dat ik niet eerlijk ben?? Er staat geen specifieke bloem genoemd omdat het een recept is voor bloem met een hoog gluten/eiwitgehalte. Bv dus die Frans Krokant. Maar het kan ook prima met andere bloem. En dat heb ik ook vaak genoeg gedaan. Net zoals dat ik ook wel eens ciabatta gemaakt heb van andere bloem. Ciabatta zit em vooral in het hele natte deeg.
Welke bloem heb je tot nu toe gebruikt dan en in welk opzicht viel die tegen?
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 11:20:07 #60
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119419198
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 11:07 schreef MaximusTG het volgende:
Ho ho, gaan we nu excuses zoeken waarom het je niet lukt en dan zeggen dat ik niet eerlijk ben?? Er staat geen specifieke bloem genoemd omdat het een recept is voor bloem met een hoog gluten/eiwitgehalte. Bv dus die Frans Krokant. Maar het kan ook prima met andere bloem. En dat heb ik ook vaak genoeg gedaan. Net zoals dat ik ook wel eens ciabatta gemaakt heb van andere bloem. Ciabatta zit em vooral in het hele natte deeg.
Welke bloem heb je tot nu toe gebruikt dan en in welk opzicht viel die tegen?
Resultaten zullen altijd verschillen. Anders had het voor die fabrikanten geen zin al die varianten aan te bieden natuurlijk.
Ik gebruik zelf Bio Tarwebloem van Koopmans. Bloem met hoog eiwit is hier slecht verkrijgbaar in de winkels.
Met die bloem krijg ik het niet zoals die extreem brosse/knapperige als ik hier voorbij zie komen.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')