abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † zaterdag 17 november 2012 @ 20:08:15 #26
91830 MaximusTG
pi_119321795
Morgen weer lunchpizza's margarita met de ik denk laatste basilicum van de pot in de vensterbank. Die wordt niet zo vrolijk van de verwarming :p.
pi_119322745
Mijn basilicum is ook langzaam aan het sterven. :'( Ik ben trouwens nog steeds op zoek naar de ultieme kaas voor mijn pizza. Het smaakt bijna altijd anders dan ik gewend ben van goede restaurants. Tot nu toe dus mozzarella (nat/droog/buffel), parmezaanse kaas en edammer/goudse. ook combinaties ervan maar nooit helemaal tevreden.
Heeft iemand ervaring met de parrano kaas? Zou deze misschien samen met mozzarella willen gebruiken.
  † In Memoriam † zaterdag 17 november 2012 @ 20:50:55 #28
91830 MaximusTG
pi_119323725
Keertje vrij kort afknippen? Ik heb de mijne samen met bieslook in een lange bak staan op de vensterbank. Veel water, af en toe koemestkorrels. Wat je vaak ziet is dat de stelen verhouten. De mijne heb ik paar weken terug helemaal afgeknipt, stonden nog alleen bruine steeltjes zeg maar, met een enkel blaadje. Mest en water, en al gauw zie je dat ie weer opkomt. Maar tis nu steeds de klap van die verwarming eronder.. Is ons appartement, geen thermostaat, alleen draaiknoppen op de verwarming. Maar die is lastig te regelen en is wel 5 meter lang! Helemaal onder de vensterbank.
pi_119336414
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 november 2012 20:28 schreef Terpentin07 het volgende:
Mijn basilicum is ook langzaam aan het sterven. :'( Ik ben trouwens nog steeds op zoek naar de ultieme kaas voor mijn pizza. Het smaakt bijna altijd anders dan ik gewend ben van goede restaurants. Tot nu toe dus mozzarella (nat/droog/buffel), parmezaanse kaas en edammer/goudse. ook combinaties ervan maar nooit helemaal tevreden.
Heeft iemand ervaring met de parrano kaas? Zou deze misschien samen met mozzarella willen gebruiken.
Gisteren pizza gemaakt met Gormas erop, mmmm een aanrader! :Y)
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  † In Memoriam † zondag 18 november 2012 @ 15:18:06 #30
91830 MaximusTG
pi_119344102
Klinkt zeker wel lekker ja!

Lunchpizza:



Toch maar wat meer beleg op gedaan :@ . Ik had voor dit deeg vrijdagochtend mn al reeds vrij actieve desem ververst. Toen om een uur of 12 een deel daarvan genomen (100 gram) en dat gemengd met 135 gram bloem en evenveel water. Gemengd, naar de bodem geschraapt en afgedekt direct in de koelkast gezet. Zaterdagavond om 22.30 rest bloem (ong. 70 gram) erdoor gemengd, 1/2 tsp zout en toe gekneed met deeghaken, verdeeld in 2 en opgebold, in geoliede bakjes en toen afgedekt weer in de koelkast. Zondag om een uur of 10 bakjes eruit en om 13.30 gebakken.
  zondag 18 november 2012 @ 21:35:54 #31
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119361389
Ik word steeds beter in het creëren van mooie, ronde pizza's. *O*





Ik post eigenlijk nooit in dit topic, maar ik maak wekelijks pizza en gebruik altijd het recept van MaximusTG (die zonder zuurdesem).

:9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_119366903
het eeuwige bloemvraagje weer.
ik had iemand op pad gestuurd naar de welkoop voor bloem. kwam thuis met een pakje pizzabloem van soezie.


maar ik zou liever het recept van MTG gebruiken, welk bloem kan ik daarvoor gebruiken?
ik had er eerder eens een voorbij zien komen van soezie, maar zie nu pas dat daar ook veel soorten van zijn.
  zondag 18 november 2012 @ 22:56:34 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_119367251
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 21:35 schreef Isegrim het volgende:
Ik word steeds beter in het creëren van mooie, ronde pizza's. *O*

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik post eigenlijk nooit in dit topic, maar ik maak wekelijks pizza en gebruik altijd het recept van MaximusTG (die zonder zuurdesem).

:9
Jaloers op je duo-oven :P

quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 22:49 schreef loecje het volgende:
het eeuwige bloemvraagje weer.
ik had iemand op pad gestuurd naar de welkoop voor bloem. kwam thuis met een pakje pizzabloem van soezie.
[ afbeelding ]

maar ik zou liever het recept van MTG gebruiken, welk bloem kan ik daarvoor gebruiken?
ik had er eerder eens een voorbij zien komen van soezie, maar zie nu pas dat daar ook veel soorten van zijn.
Recept kan in principe ook gewoon met supermarktbloem.
  † In Memoriam † zondag 18 november 2012 @ 23:14:57 #34
91830 MaximusTG
pi_119368403
Maar dat is niet echt aan te raden hoor. Wat natuurlijk erg jammer is;). Als je wil bepalen of je die pizzabloem kan gebruiken moet je ff kijken of het puur een bloem (mengsel) is, of dat er ook al gist in zit.. Waarbij die met gist natuurlijk niet geschikt is voor recept in mijn PDF.

@Isegrim: leuk om te lezen! Zien er idd mooi uit ! Is dat een Boretti? Want die stenen lijken op de steen die mn moeder bij haar Boretti fornuis 'kreeg'.
pi_119368936
Voor de eerste keer pizza's gemaakt met Soezie (frans krokant) bloem. Fantastisch spul, wat een lekkere luchtige korst!

Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_119370010
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2012 23:14 schreef MaximusTG het volgende:
Maar dat is niet echt aan te raden hoor. Wat natuurlijk erg jammer is;). Als je wil bepalen of je die pizzabloem kan gebruiken moet je ff kijken of het puur een bloem (mengsel) is, of dat er ook al gist in zit.. Waarbij die met gist natuurlijk niet geschikt is voor recept in mijn PDF.
ik wil eigenlijk geen supermarktbloem gebruiken omdat de elasticiteit daarmee minder is waardoor je eigenlijk langer moet kneden. wat niet lukt ivm handproblemen.

die pizzabloem is met olie en water toevoegen dus helaas niet geschikt voor jou recept.
vandaar ook mijn vraag welk bloem dan wel.

edit: frans krokant zie ik hierboven al voorbij komen. en verder terug Soezie Surprima Plus
pi_119370525
Hmmm, ik heb alleen nog maar standaard supermarktbloem gebruikt en mijn deeg is enorm elastisch (voor zover ik kan beoordelen).. Ik dacht dat de meeste soorten speciaal pizzadeeg juist niet geschikt waren voor de lage temperaturen in een normale oven?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  maandag 19 november 2012 @ 00:48:06 #38
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119371689
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2012 23:14 schreef MaximusTG het volgende:
@Isegrim: leuk om te lezen! Zien er idd mooi uit ! Is dat een Boretti? Want die stenen lijken op de steen die mn moeder bij haar Boretti fornuis 'kreeg'.
Yep, Boretti idd. :Y Hij wordt goed heet, dus prima geschikt voor pizza's.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 19 november 2012 @ 00:50:58 #39
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119371767
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 00:08 schreef LintuxCx het volgende:
Hmmm, ik heb alleen nog maar standaard supermarktbloem gebruikt en mijn deeg is enorm elastisch (voor zover ik kan beoordelen).. Ik dacht dat de meeste soorten speciaal pizzadeeg juist niet geschikt waren voor de lage temperaturen in een normale oven?
Ik heb bij gebrek aan beter vandaag supermarktbloem gebruikt (voor de pizza's op de foto). Ze zijn op zich prima geworden, maar de korst was minder luchtig dan gebruikelijk en als ik pizza-meel bij de oven haal, smaakt de korst beter. Ik vond deze een tikje 'muf' smaken.

Met speltbloem blijkt ook lekker te zijn. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_119373947
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 23:26 schreef Gripper het volgende:
Voor de eerste keer pizza's gemaakt met Soezie (frans krokant) bloem. Fantastisch spul, wat een lekkere luchtige korst!

[ afbeelding ]
Dat ziet er verdomd goed uit! Vanavond ook maar weer eens eentje maken, is blijkbaar alweer 2 maanden geleden dat ik mijn laatste pizza heb gebakken. Da's niet best...
  † In Memoriam † maandag 19 november 2012 @ 13:47:25 #41
91830 MaximusTG
pi_119382230
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 23:54 schreef loecje het volgende:

[..]

ik wil eigenlijk geen supermarktbloem gebruiken omdat de elasticiteit daarmee minder is waardoor je eigenlijk langer moet kneden. wat niet lukt ivm handproblemen.

die pizzabloem is met olie en water toevoegen dus helaas niet geschikt voor jou recept.
vandaar ook mijn vraag welk bloem dan wel.

edit: frans krokant zie ik hierboven al voorbij komen. en verder terug Soezie Surprima Plus
Het gehalte aan eiwitten, die door het kneden gluten vormen, dát is zeer slecht in de meeste supermarktbloem.

quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 00:08 schreef LintuxCx het volgende:
Hmmm, ik heb alleen nog maar standaard supermarktbloem gebruikt en mijn deeg is enorm elastisch (voor zover ik kan beoordelen).. Ik dacht dat de meeste soorten speciaal pizzadeeg juist niet geschikt waren voor de lage temperaturen in een normale oven?
'speciaal pizzadeeg'? Je bedoelt de vaak genoemde 'tipo 00' bloem? Die is inderdaad het beste voor hele hete ovens. Maar kan natuurlijk wel gebruikt worden in een normale. Iig beter dan supermarktbloem. Nee, wat je gewoon wil is een bloem met hoog glutengehalte. Bloem om brood mee te bakken dus.

En elastisch is trouwens denk ik een verkeerd woord om te beschrijven wat je zoekt in een goed gekneed/ontwikkeld pizzadeeg. Want dan zou je de pizza nooit tot een schijf kunnen uitrekken, dan schiet ie steeds terug. Je wil meer een soort samenhang, of nou ja, dat is ook niet helemaal dekkend voor wat ik ermee bedoel :P. Je wil dat je het ver uit kan rekken, zonder te scheuren.
  maandag 19 november 2012 @ 13:49:13 #42
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119382296
Ja, deeg dat steeds terugschiet is superirritant. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_119382486
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:47 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Het gehalte aan eiwitten, die door het kneden gluten vormen, dát is zeer slecht in de meeste supermarktbloem.
is soezie frans krokant of soezie surprima plus daarvoor beter? zag dat jij die soorten ook al eerder had genoemt (ben ff topic's terug aan het bladeren voor inspiratie )

quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:47 schreef MaximusTG het volgende:
En elastisch is trouwens denk ik een verkeerd woord om te beschrijven wat je zoekt in een goed gekneed/ontwikkeld pizzadeeg. Want dan zou je de pizza nooit tot een schijf kunnen uitrekken, dan schiet ie steeds terug. Je wil meer een soort samenhang, of nou ja, dat is ook niet helemaal dekkend voor wat ik ermee bedoel :P. Je wil dat je het ver uit kan rekken, zonder te scheuren.
dat is ook wat ik bedoel met elasticiteit. uittrekbaar zonder te scheuren.
dat lukte vroeger nooit met supermarktbloem. daardoor kregen we een vrij dikke bodem die ook nog eens niet luchtig werd :{
pi_119382508

Van gisteren.
Hij was weer super lekker.
  † In Memoriam † maandag 19 november 2012 @ 13:55:20 #45
91830 MaximusTG
pi_119382514
Ja, daar is soezie frans krokant of surprima plus inderdaad veel beter voor :).
pi_119382638
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:55 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, daar is soezie frans krokant of surprima plus inderdaad veel beter voor :).
^O^
dan ga ik dat eens proberen. zaterdag bezoek wat pizza wil komen eten dus deze week nog maar ff een proefpizza maken.
  maandag 19 november 2012 @ 14:16:51 #47
389471 Die_Weisse_Rose
Es lebe die Freiheit!
pi_119383215
Ziet er lekker uit wie gaat er eentje voor mij maken? :D
Wir leben in einer Welt voller Mauern, und diese Mauern müssen von Männern mit Gewehren Beschützt werden. Und wer soll das tun, Sie?
  † In Memoriam † maandag 19 november 2012 @ 14:33:31 #48
91830 MaximusTG
pi_119383845
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #16

Hint hint :*
pi_119392868
Ik wil zelf ook een keer pizza maken met de bloem van Soezie. Welke is meer aan te raden, frans krokant of surprima plus?

Trouwens maximum, bedankt voor de tip met de basilicum. Hij lijkt zich langzaam weer te herstellen nadat ik stukken eraf geknipt had.
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 01:06:22 #50
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119414178
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 23:26 schreef Gripper het volgende:
Voor de eerste keer pizza's gemaakt met Soezie (frans krokant) bloem. Fantastisch spul, wat een lekkere luchtige korst!

[ afbeelding ]
Wat doe je qua recept? Wat op het pak staat of gebruik je het recept van MaximusTG en vervang je zijn bloem met deze?
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')