http://tweakers.net/nieuw(...)te-te-gebruiken.htmlquote:Op zaterdag 10 november 2012 07:14 schreef Boze_Appel het volgende:
Ik heb nog niets gehoord van mijn beta-request.![]()
Maar ik gebruik dan ook geen Ubuntu.
Bedankt voor je antwoord, zat wel te denken aan de pro versie. Maar je hebt gelijk dat het relatief best duur is. Maar het formaat (en het concept) sprak mij wel aan.quote:Op donderdag 8 november 2012 16:16 schreef devzero het volgende:
maar of dat voldoende is voor Windows 7 weet ik niet. De CPU (ok goed, de APU) zal helaas wel een bottleneck worden denk ik. Als je aan de pro versie van de mintbox denkt, ga dan ook op zoek naar goedkopere alternatieven.
Ja maar dan verkloot door Ubuntuquote:Op zaterdag 10 november 2012 06:24 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
[..]
Nee,Kubuntu is juist Debian-based
nee,gebruikt KSC als standaard DEquote:Op zaterdag 10 november 2012 09:18 schreef t4rt4rus het volgende:
[..]
Ja maar dan verkloot door Ubuntu
euh...?quote:Op zaterdag 10 november 2012 09:22 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
[..]
nee,gebruikt KSC als standaard DE
KSC(of KDE SC) is KDE Software Compilationquote:
Ja maar je repo is van Ubuntu, die verkloot alles.quote:Op zaterdag 10 november 2012 09:52 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
[..]
KSC(of KDE SC) is KDE Software Compilation
Ik heb 11.10,niet 12.04 LTS of 12.10(in Januari pas gebruiken)quote:Op zaterdag 10 november 2012 09:54 schreef t4rt4rus het volgende:
[..]
Ja maar je repo is van Ubuntu, die verkloot alles.
https://aur.archlinux.org/packages/steam/quote:Op zaterdag 10 november 2012 07:56 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
[..]
http://tweakers.net/nieuw(...)te-te-gebruiken.html![]()
quote:Op zaterdag 10 november 2012 11:47 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
https://aur.archlinux.org/packages/steam/
Welk OS? Ubuntu draaide je, als ik het mij goed herinner. Dan kan je of ergens een terminal opstarten en danquote:Op zaterdag 10 november 2012 12:43 schreef EchtGaaf het volgende:
Hoe log je in als "root"?
Ik neem aan dat als je in het "startscherm" inlogt als "gewone" gebruiker?
1 | su - |
Ja, sorry...quote:Op zaterdag 10 november 2012 12:50 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Welk OS? Ubuntu draaide je, als ik het mij goed herinner. Dan kan je of ergens een terminal opstarten en dan
[ code verwijderd ]
of CTRL-ALT F1 en dan kun je op tty1 inloggen als elke gebruiker die toegang heeft, inc. root. Met CTRL-ALT F7 ga je weer terug. of F8 afhankelijk van hoe je Xorg is ingesteld.
Ubuntu is echter gemaakt om alles met 'sudo' te doen. Dus alle root-commando's die je uit zou willen voeren kan je beter met sudo <whatevercommando> doen, ipv. helemaal root worden.quote:Op zaterdag 10 november 2012 12:54 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ja, sorry...
Dank voor je antwoord.
Dat laatste heb ik inderdaad gemerkt...quote:Op zaterdag 10 november 2012 12:58 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ubuntu is echter gemaakt om alles met 'sudo' te doen. Dus alle root-commando's die je uit zou willen voeren kan je beter met sudo <whatevercommando> doen, ipv. helemaal root worden.
Sowieso, als je dit moeten vragen, is volledig root worden vragen om problemen.
Ik kan helaas even geen goede uitleg voor je vinden over sudo voor Ubuntu. De documentatie van Ubuntu is nogal gaar. Wellicht dat iemand anders je even verder kan helpen.
Er is een groep die toeziet op updates, zo ook security updates, totdat de support vervalt. Dat verschilt per distro, maar Ubuntu (Canonical) heeft daar inderdaad een clubje mensen voor.quote:Op zaterdag 10 november 2012 13:07 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Klopt het dat security-updates via een soort van centraal "ubuntu" team verlopen?
Ik mag aannemen dat je niet zelf je dns gaat draaien? Zou ik afraden, voor een habbekrats kun je dat uitbesteden en krijg je een makkelijke webinterface. Voor solide dns heb je eigenlijk meer dan 1 server nodig (master + slave) en er komt nog wel wat meer bij kijken.quote:Op zaterdag 10 november 2012 13:27 schreef stefanhaan het volgende:
Hey,
Ik ben onlangs van alleen web hosting overgestapt naar een CentOs 6 VPS. En zit nu nog met een ding, het werkende krijgen van een domein naam erop
Normaal bij webhosting heb je cpanel of iets soort gelijke wat alle zone files voor je aanmaakt etc.
En ik krijg het niet werkend, is er iemand die hier meer van weet?
Alleem als je weet wat je aan het doen bentquote:Op zaterdag 10 november 2012 12:58 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ubuntu is echter gemaakt om alles met 'sudo' te doen. Dus alle root-commando's die je uit zou willen voeren kan je beter met sudo <whatevercommando> doen, ipv. helemaal root worden.
Sowieso, als je dit moeten vragen, is volledig root worden vragen om problemen.
Ik kan helaas even geen goede uitleg voor je vinden over sudo voor Ubuntu. De documentatie van Ubuntu is nogal gaar. Wellicht dat iemand anders je even verder kan helpen.
Domein verwijzen vanuit de domeinkant is niet zo moeilijk, 2 DNS adressen ingeven. Maar omdat ik een VPS host heb, draaien er geen DNS servers op.quote:Op zaterdag 10 november 2012 14:57 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik mag aannemen dat je niet zelf je dns gaat draaien? Zou ik afraden, voor een habbekrats kun je dat uitbesteden en krijg je een makkelijke webinterface. Voor solide dns heb je eigenlijk meer dan 1 server nodig (master + slave) en er komt nog wel wat meer bij kijken.
Hoe dan ook, het is een kwestie van het domein verwijzen naar het juiste ipadres (dat van je server) mbv een A record (en/of AAAAA als je met ipv6 werkt). Dan moet je virtual host configs aanmaken voor apache voor het domein. Daarvoor kun je uitgaan van de default config die je kopieert en waarin je de relevante gegevens aanpast (ServerName, ServerAlias, DocumentRoot etc). En dan niet vergeten om apache te herstarten.
Het enige wat je hoeft te doen is dat de dns-verwijzigng van je dns-toko verwijst naar het ip-adres van je server.quote:Op zaterdag 10 november 2012 16:12 schreef stefanhaan het volgende:
[..]
Domein verwijzen vanuit de domeinkant is niet zo moeilijk, 2 DNS adressen ingeven. Maar omdat ik een VPS host heb, draaien er geen DNS servers op.
Dus was ik met Bind aan het klooien om dat te fixen, maar dan heb ik er maar 1tje. en je moet er 2 hebben
De meeste domeinboeren laten je gratis hun dns servers gebruiken. Dat is veruit het slimste om te doen.quote:Op zaterdag 10 november 2012 16:12 schreef stefanhaan het volgende:
[..]
Domein verwijzen vanuit de domeinkant is niet zo moeilijk, 2 DNS adressen ingeven. Maar omdat ik een VPS host heb, draaien er geen DNS servers op.
Nouja, gratis. Het zit inbegrepen in de prijs van het domein natuurlijk en het is wel verruit het handgiste, anders moet je zelf internetje gaan spelen.quote:Op zaterdag 10 november 2012 16:21 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
De meeste domeinboeren laten je gratis hun dns servers gebruiken. Dat is veruit het slimste om te doen.
Het is dom om zoiets op je eigen vps te draaien ivm mail en fallbackservers. Ik heb een domein bij transIP, vrij goedkoop (7.50/jaar voor een .nl), en ze bieden een fallback mx server aan. Het zal een paar euro per jaar goedkoper kunnen, maar dat is me de ellende niet waard.quote:Op zaterdag 10 november 2012 16:30 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Nouja, gratis. Het zit inbegrepen in de prijs van het domein natuurlijk en het is wel verruit het handgiste, anders moet je zelf internetje gaan spelen.
Kan wel, maar dan zijn we hier nog wel even bezig met uitleggen.
ik kwam wel zo ver dat ik 1 nameserver draaide via bind, en dat deze het domein succesvol resolved. Maar dan heb ik er nog geen 2quote:Op zaterdag 10 november 2012 16:30 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Nouja, gratis. Het zit inbegrepen in de prijs van het domein natuurlijk en het is wel verruit het handgiste, anders moet je zelf internetje gaan spelen.
Kan wel, maar dan zijn we hier nog wel even bezig met uitleggen.
Ik heb alles bij PCextreme draaien. Ze zijn niet de goedkoopste, maar ze hebben een uitstekende helpdesk via e-mail. Ik wil niet in de wacht staan via de telefoon, ik wil een mailtje sturen en binnen een half uur antwoord hebben en dat heb ik altijd gekregen.quote:Op zaterdag 10 november 2012 16:32 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Het is dom om zoiets op je eigen vps te draaien ivm mail en fallbackservers. Ik heb een domein bij transIP, vrij goedkoop (7.50/jaar voor een .nl), en ze bieden een fallback mx server aan. Het zal een paar euro per jaar goedkoper kunnen, maar dat is me de ellende niet waard.
Sinds wanneer?quote:Op zaterdag 10 november 2012 16:21 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
De meeste domeinboeren laten je gratis hun dns servers gebruiken. Dat is veruit het slimste om te doen.
ik ben nog geen domeinboer tegengekomen die dat niet aanbiedtquote:
Ik heb Leasewebquote:Op zaterdag 10 november 2012 19:32 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
ik ben nog geen domeinboer tegengekomen die dat niet aanbiedt
Inmiddels draait dit perfect i.c.m. Icecast, nu alleen nog de stap om mpd het geluid vanuit mijn LINE-IN / Microfoon ingang (Boeit verder niet welke) te streamen, iemand enig idee of dat mogelijk is en hoe?quote:
quote:Op zaterdag 10 november 2012 18:42 schreef stefanhaan het volgende:
Heb iig wel veel geleerd over je eigen webserver draaien in tegenstelling tot iets als cPanel gebruiken wat alles voor je doet.
Niet bang zijn voor CLIquote:Op zondag 11 november 2012 10:30 schreef stefanhaan het volgende:
Ik moet zeggen voor de domein namen instellen op de server kant vind ik een frontend ook wat makkelijker. Maar nu weet ik tenminste wel hoe het eigenlijk werkt
1 | df -h |
Yep.quote:Op dinsdag 13 november 2012 17:30 schreef Boze_Appel het volgende:
Wat voor encrypted private folder heb je het over, ik denk je standaard homedir, want dat is bij Ubuntu standaard.
Dacht ik ook oorspronkerlijk. ...quote:Daar zit je in als je via tty1 (ctrl alt f1) ingelogt. Dan is je homedir decrypted, anders zou je er niet bijkunnen.
Had ik gedaan, kort lijstje laat zien dat 0% available is.quote:Geef dan is de output van bv.
[ code verwijderd ]
Ik krijg daarna geen leesbare directories en files te zienquote:Dat geeft een lijste van je hdd's en wat vol zit in human readable format. Vanaf daar kan je zien wat echt vol zit en kan je verder analyseren.
https://help.ubuntu.com/community/EncryptedPrivateDirectoryquote:Use Your Encrypted Private Directory
After logging back in, all content of any files or folders you write in ~/Private will be encrypted when written to the disk, in the hidden directory ~/.Private.
Ghehehe geen idee hoe op te lossen since geen ubuntu-user, maar wat een coole backfire van encrypten zegquote:Op dinsdag 13 november 2012 17:07 schreef EchtGaaf het volgende:
Ubuntu systeem start niet meer op en meldt:
"“The system is running in low-graphics mode”
Ik ben inmiddels zover dat ik weet hoe dat komt: geen vrije ruimte meer op de schijf. Ik pakte een bestand in en toen liep de schijf vol.
Als ik het bestand kan verwijderen, dan is het probleem dus opgelost.
Het bestand zit in een encrypted Private folder.
Als ik opstart, dan log in na de melding in met <ctrl>-<alt> <F1>, dan krijg dan de terminalprompt te zien.
Vraag hoe vind ik het bestand, en hoe verwijder ik deze?
Wie?
Ik ben ook geen Ubuntu-user meer, maar volgens mij gebruikt Ubuntu ecryptfs voor het homedirgebeuren.quote:Op dinsdag 13 november 2012 20:02 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Ghehehe geen idee hoe op te lossen since geen ubuntu-user, maar wat een coole backfire van encrypten zeg
Dan moet een mount toch gewoon werken?quote:Op woensdag 14 november 2012 03:10 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ik ben ook geen Ubuntu-user meer, maar volgens mij gebruikt Ubuntu ecryptfs voor het homedirgebeuren.
edit: https://help.ubuntu.com/community/EncryptedHome
Yup.
Je zou zeggen van wel.quote:Op woensdag 14 november 2012 11:04 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Dan moet een mount toch gewoon werken?
Nee, althans niet waar ik wou uitkomen: daadwerkelijk een gedeelte van de inhoud van de private map verwijderen.quote:Op woensdag 14 november 2012 03:17 schreef Boze_Appel het volgende:
Maargoed, ... ben je er al uit EchtGaaf?
https://www.archlinux.org/packages/multilib/x86_64/steam/quote:
Het verwijderen uit de tijdelijke read-only in tmp gaat weinig zin hebben.quote:Op woensdag 14 november 2012 22:15 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Nee, althans niet waar ik wou uitkomen: daadwerkelijk een gedeelte van de inhoud van de private map verwijderen.
Na inloggen heb ik gedaan:
sudo-ecryptfs-recover. Deze vraagt om de passphrase en die had ik ingevoerd. ik krijg dan de melding : "Succes! Private data mounted read-only /tmp/ecryptfs.SGn5eBLO"
Ik ben naar die directory gegaan met
$ cd /tmp/ecryptfs.SGn5eBLO
$ ls
Dan krijg ik een lijst te zien met de namen van de mappen "desktop documents download...videos" ook in het blauw en met de vermelding dat deze geen "directories en files" zijn.![]()
Ik hoopte dat ik nu daarin documents kon benaderen om daarin die ene grote file te verwijderen
Hoe verder?
Dat eerste, daar was ik ook al bang voor.quote:Op donderdag 15 november 2012 07:51 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Het verwijderen uit de tijdelijke read-only in tmp gaat weinig zin hebben.
Je had de output van je 'df -h' nog niet gegeven. Dat kan mij wellicht wat licht scheppen.
1 | rm -rif * |
1 | rm -rif mapnaam |
Behalve bestanden en mappen die beginnen met een `.'...quote:Op donderdag 15 november 2012 22:04 schreef Farenji het volgende:
[ code verwijderd ]
Hiermee wis je alle bestanden in de huidige dir.
Dankquote:Op donderdag 15 november 2012 22:04 schreef Farenji het volgende:
[ code verwijderd ]
Hiermee wis je alle bestanden in de huidige dir. De r staat voor recursief (incl alle onderliggende mappen dus) en de f voor force (anders wist ie geen mappen). De i zit er voor de veiligheid bij, dan vraagt ie voor elk bestand om bevestiging. Als je zeker van je zaak bent laat je die i weg.
Je kan ook een hele map met alles erin weggooien:
[ code verwijderd ]
Doe dan gewoon Mint en dan de XFCE-versie. Dat heeft een windows feel en is vrij idiot proof.quote:Op donderdag 15 november 2012 22:19 schreef Kandijfijn het volgende:
Wat is een leuke distro voor een Atom-powered netbookje? Persoonlijk zou ik er Arch op hebben gezet i.c.m. lichte desktopomgeving als openbox of XFCE.
Maar dit is voor een niet heel technische gebruiker die Windows een beetje zat is.
Maar heb je nu een gewone mount geprobeerd? (https://help.ubuntu.com/c(...)g_Your_Data_Manually)quote:Op donderdag 15 november 2012 21:37 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Dat eerste, daar was ik ook al bang voor.
Dus met encryptfs-recover-private is dus niet de weg om uiteindelijk het geraakte bestand te verwijderen.
...
Je bent een beetje verkeerd aan het quoten trancethrust.quote:Op vrijdag 16 november 2012 09:11 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Maar heb je nu een gewone mount geprobeerd? (https://help.ubuntu.com/c(...)g_Your_Data_Manually)
Dat was'ie juist zat toch?quote:Op vrijdag 16 november 2012 08:55 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Doe dan gewoon Mint en dan de XFCE-versie. Dat heeft een windows feel en is vrij idiot proof.
Windows zelf. Ik denk niet dat diegene de gebruikersomgeving zat was. Tenminste, dat maak ik meestal mee. Mensen zijn klaar met het OS, niet persee hoe het gebruikt wordt of hoe het eruit ziet. Dus ermee klaar dat het traag wordt, faalt enzo.quote:
Ik dacht dat die alleen maar een Cinnamon en Mate hadquote:Op vrijdag 16 november 2012 08:55 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Doe dan gewoon Mint en dan de XFCE-versie. Dat heeft een windows feel en is vrij idiot proof.
Done.quote:Op donderdag 15 november 2012 22:04 schreef Farenji het volgende:
[ code verwijderd ]
Hiermee wis je alle bestanden in de huidige dir. De r staat voor recursief (incl alle onderliggende mappen dus) en de f voor force (anders wist ie geen mappen). De i zit er voor de veiligheid bij, dan vraagt ie voor elk bestand om bevestiging. Als je zeker van je zaak bent laat je die i weg.
Je kan ook een hele map met alles erin weggooien:
[ code verwijderd ]
Niet meer op arch linux server zelfquote:Op donderdag 15 november 2012 07:46 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
https://www.archlinux.org/packages/multilib/x86_64/steam/
Nu als 32 en 64 bit in de officiele repo's, dus ook op mijn mirror.
Arch
Sinds wanneer kan windows EXT4 en Linux-Swap partities inrichten?quote:Op zaterdag 17 november 2012 17:48 schreef Alfje het volgende:
Hallo gurus,
Ik wil graag Debian gaan installeren, maar ik zit een beetje met partitionering van mijn harde schijven.
Ik heb twee fysieke schijven een van 114 gig waar ik windows 7 op heb geinstalleerd en een van 250 gig die ik gebruik als opslag. Ik had bedacht de huidige D schijf partitie kleiner te maken en 60 gig te reserveren voor linux en nog eens 10 voor een swap partitie (ik heb 4 gig ram). Dit heb ik met de administrative tools van windows gedaan.
Echter tijdens de installatie vanaf mijn bootable CD worden de nieuwe partities niet herkend en geeft de installer aan dat de partitie op die schijf nog de volle 250 gig is.
Mijn vraag is dit sowieso een handige setup of zouden jullie het anders doen (nieuwe hdd kopen is geen optie) en hebben jullie tips om ervoor te zorgen dat de installer de gemaakte partities wel herkent?
Jah dat heb ik, de installatie cd geeft ook als optie om de partitie te verkleinen, ik had eerst alleen de D partitie kleiner gemaakt en gehoopt dat de installatie cd de rest zou kunnen gebruiken, toen die dat niet deed heb ik nog geprobeerd wat er gebeure als ik met de windows tool alvast ongeformatteerde partities zou maken. Maarja ik ga mn schijf nog wel een keer extra bij langs op dingen die ik absoluut niet kwijt wil en dan met de installatie cd proberen.quote:Op zaterdag 17 november 2012 19:00 schreef t4rt4rus het volgende:
heb je de D: partitie ook kleiner gemaakt?
Als je de D: partitie hebt verkleint en je hebt 60GB vrij op je schijf,quote:Op zaterdag 17 november 2012 19:49 schreef Alfje het volgende:
[..]
Jah dat heb ik, de installatie cd geeft ook als optie om de partitie te verkleinen, ik had eerst alleen de D partitie kleiner gemaakt en gehoopt dat de installatie cd de rest zou kunnen gebruiken, toen die dat niet deed heb ik nog geprobeerd wat er gebeure als ik met de windows tool alvast ongeformatteerde partities zou maken. Maarja ik ga mn schijf nog wel een keer extra bij langs op dingen die ik absoluut niet kwijt wil en dan met de installatie cd proberen.
Ik gebruik trouwens Debian. Met daarbij VirtualBox (als virtuele besturingssysteem).quote:Op zondag 18 november 2012 22:39 schreef Farenji het volgende:
Google eens op "vim tutorial". Of gebruik een andere editor zoals "nano" of "gedit".
Huiswerk?quote:Op zondag 18 november 2012 22:31 schreef superky het volgende:
Hoi een vraagje ik wil graag in het bestand groente het woord 'sla' neerzetten. Dit had ik dus gedaan door eerst vi groente te typen. Zodat ik het woord 'sla' in het bestand groente kan typen. Maar nadat ik vi groente had getypt kwam ik hier terrecht:
[ afbeelding ]
Mijn vraag is waar moet ik typen en hoe ik kan er weer uitkomen wanneer ik klaar ben? Alvast bedankt voor uw antwoord!
Mvg,
superky
Wat is >| (waarom niet >>)?quote:
Probeer een installatie te maken met arch en openbox of lxde, als het niet lukt heb je wel veel geleerd van Linux en kan je bijv. Lubuntu oud proberen. Als het wel lukt heb je een prachtig systeem met een hele goede packetmanager.quote:Op vrijdag 16 november 2012 08:55 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Doe dan gewoon Mint en dan de XFCE-versie. Dat heeft een windows feel en is vrij idiot proof.
Als hij het zelf wil leren, tuurlijk, maar ik dacht dat het voor een newbie-vriend was. Dan zou ik toch voor iets als Mint gaan, tenzij je natuurlijk helpdeskje wil spelen.quote:Op maandag 19 november 2012 09:47 schreef DutchErrorist het volgende:
[..]
Probeer een installatie te maken met arch en openbox of lxde, als het niet lukt heb je wel veel geleerd van Linux en kan je bijv. Lubuntu oud proberen. Als het wel lukt heb je een prachtig systeem met een hele goede packetmanager.
Oh sorry, dat had ik niet gelezen, in dat geval kan je beter voor een wat meer failsafe systeem gaan. Lubuntu, puppylinux oud. Is Mint niet te zwaar?quote:Op maandag 19 november 2012 09:50 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Als hij het zelf wil leren, tuurlijk, maar ik dacht dat het voor een newbie-vriend was. Dan zou ik toch voor iets als Mint gaan, tenzij je natuurlijk helpdeskje wil spelen.
Licentiediscussie waar ze nog mee bezig zijn. Ze waren niet zo gelukkig dat de contributor het zomaar in multilib had gegooid zonder overleg. Staat wel weer in AUR.quote:Op zaterdag 17 november 2012 15:10 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
[..]
Niet meer op arch linux server zelf
De xfce versie van Mint is niet zo zwaar. Niet zwaarder van bv. Lubuntu. Puppy heb ik al tijden niet geinstalleerd, toen was het nogal beperkt.quote:Op maandag 19 november 2012 09:52 schreef DutchErrorist het volgende:
[..]
Oh sorry, dat had ik niet gelezen, in dat geval kan je beter voor een wat meer failsafe systeem gaan. Lubuntu, puppylinux oud. Is Mint niet te zwaar?
Xfce4 is toch al aardig zwaar tegenwoordig. LXDE met Openbox is dan een betere optie. Dat is ook wat ik gebruik op een Pentium M 1.6Ghz.quote:Op maandag 19 november 2012 09:57 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
De xfce versie van Mint is niet zo zwaar. Niet zwaarder van bv. Lubuntu. Puppy heb ik al tijden niet geinstalleerd, toen was het nogal beperkt.
En verder kan ik zo snel even geen distro's voor de geest halen die standaard open/flux/blackbox of iets anders lichts doen, die dan ook nog eens newbie-friendly moeten zijn.
Ik doe meestal een combo van Openbox, tint2 en eventueel compton als er een snellere videokaart/chip in zit.quote:Op maandag 19 november 2012 10:28 schreef DutchErrorist het volgende:
[..]
Xfce4 is toch al aardig zwaar tegenwoordig. LXDE met Openbox is dan een betere optie. Dat is ook wat ik gebruik op een Pentium M 1.6Ghz.
Klopt, en eventueel Conky. Ik denk alleen dat het nogal wat hardcore is voor een newbie.quote:Op maandag 19 november 2012 12:01 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ik doe meestal een combo van Openbox, tint2 en eventueel compton als er een snellere videokaart/chip in zit.
Conky moelijk??quote:Op maandag 19 november 2012 12:46 schreef DutchErrorist het volgende:
[..]
Klopt, en eventueel Conky. Ik denk alleen dat het nogal wat hardcore is voor een newbie.
Nee openbox.quote:Op maandag 19 november 2012 15:08 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
[..]
Conky moelijk??
Gewoon vragen om .rcfile
Kan ookquote:
Als je het eenmaal snapt is het niet zo moeilijk, maar het is zo uitgebreid, hoe wil je je menu's beheren, hoe je achtergronden, hoe wil je conky en tint2 en je menu's er uit laten zien etc. etc.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop