abonnement Unibet Coolblue
pi_119471415
quote:
7s.gif Op woensdag 21 november 2012 16:52 schreef Scorpie het volgende:
Gewoon onze eigen Big Mac Indexatie erop los laten.
Zoiets van, ik verdien 1000 big macs per maand?
  woensdag 21 november 2012 @ 19:15:48 #202
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_119475333
quote:
1s.gif Op woensdag 21 november 2012 17:44 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Zoiets van, ik verdien 1000 big macs per maand?
Je kent die index niet?
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_119478651
5 dec krijg ik te horen wat ik vanaf 1 januari ga beuren...
Werd eergisteren nog gebeld of ik nog interesse heb bij andere werkgever... goed nieuws dat je niet hoeft te solliciteren...
pi_119486730
OT?
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
  woensdag 21 november 2012 @ 23:45:00 #205
38674 Spiegelei
sunny side up!
pi_119489869
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 11:31 schreef anoniempje1985 het volgende:
mensen,

ik weet dat mijn baas helemaal niks moet en dat er bij ons geen cao van toepassing is!

maar daarom vraag ik hier hoe mensen erover denken adhv mijn gegevens die ik hier vermeld!
je kunt niet ontkennen dat er te weinig verdiend word voor de werkzamenheden die er gedaan worden.

nogmaals, ik weet dat het een crisis tijd is, en je niet snel een andere baan zult vinden!
maar als ik vacatures bekijk voor hetzelfde werk dan zit daar het salaris toch vele malen stukken hoger dan bij mij het geval is!

weet niet goed hoe ik dit moet aankaarten in het gesprek (sowieso punten op een rijtje zetten en aangeven dat ik 5 jaar op rij meer dan goed ben beoordeeld, dat ik mijn werk dus goed doe en dat ook gebeurd in bepaalde periode's waar de druk hoger is dan normaal, bepaalde nieuwe collega's van het begin af aan heb ingeleerd en die nu meer dan goed presteren en ik mede door die nieuwe collega's extra werk heb gekregen wat eerst niet het geval was) en dan kan ik eventueel nog wat punten toevoegen.

maar om nou hier een discussie te gaan voeren wat er wettelijk mag en moet etc heeft in mijn ogen weinig nut, want daar kom ik niet echt verder mee ;)
My two cents:

Ik zou voornamelijk benadrukken door welke kwaliteiten jij een loonsverhoging verdient.
Dus; benoem je taken en de verantwoordelijkheden, geef aan dat je daarover meerdere malen positief op beoordeeld bent en dat je daar ook heel blij mee bent. Dat je graag verder wilt ontwikkelen binnen het bedrijf (en daarom op eigen kosten die studie weer hebt opgepakt) en dat je dus vind dat je door jou prestaties de afgelopen 5 jaar ook een financiële compensatie hebt verdiend.

Een stap in één keer naar 2250 euro lijkt me zeer onrealistisch. Maar, zeg 300 euro bruto erbij is misschien wel haalbaar. Het lastigste is (vind ik dan) om een bedrag op tafel te leggen en hoe je ook draait en draalt een werkgever zal meestal toch een bedrag van jou wil horen.
Hoe je dat doet en hoe het valt ja, dat moet je zelf doen en kun je zelf het beste beoordelen.

Ik zou in ieder geval niet de 'troef' spelen dat collega's meer ontvangen, of dat er bij andere werkgevers meer betaald wordt. Dat vind ik een negatieve benadering van jouw vraag en ook weinig onderbouwd. Ga dus uit van jouw kracht en jouw kunde en geef aan dat dat beloond mag worden met een x bedrag.

Succes!
klerkje
pi_119493841
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:45 schreef Spiegelei het volgende:
My two cents:Ik zou voornamelijk benadrukken door welke kwaliteiten jij een loonsverhoging verdient.Dus; benoem je taken en de verantwoordelijkheden, geef aan dat je daarover meerdere malen positief op beoordeeld bent en dat je daar ook heel blij mee bent. Dat je graag verder wilt ontwikkelen binnen het bedrijf (en daarom op eigen kosten die studie weer hebt opgepakt) en dat je dus vind dat je door jou prestaties de afgelopen 5 jaar ook een financiële compensatie hebt verdiend.Een stap in één keer naar 2250 euro lijkt me zeer onrealistisch. Maar, zeg 300 euro bruto erbij is misschien wel haalbaar. Het lastigste is (vind ik dan) om een bedrag op tafel te leggen en hoe je ook draait en draalt een werkgever zal meestal toch een bedrag van jou wil horen. Hoe je dat doet en hoe het valt ja, dat moet je zelf doen en kun je zelf het beste beoordelen. Ik zou in ieder geval niet de 'troef' spelen dat collega's meer ontvangen, of dat er bij andere werkgevers meer betaald wordt. Dat vind ik een negatieve benadering van jouw vraag en ook weinig onderbouwd. Ga dus uit van jouw kracht en jouw kunde en geef aan dat dat beloond mag worden met een x bedrag.Succes!
bedankt voor je reactie :)
hier kan ik wat mee..
had deze gedachtegang zelf ook voorgenomen.
de punten aankaarten waarom ik vind dat ik een salarisverhoging heb verdiend!
nu heb ik gisteren dus vernomen dat mijn collega (die hetzelfde werk doet, en 2 maanden eerder is begonnen hier en een stuk ouder is) tussen de 1550 en 1600 netto overhoud op maandbasis..
het vreemde vind ik dan weer, dat mijn baas/bazen mij als hoofd zien van onze "afdeling" (administrateurs), dit hebben ze ook meerdere malen aangegeven in functionerings en beoordelingsgesprekken.. dus dat de andere collega's van onze "afdeling" bij mij dienen te komen met vragen en ik in grote lijnen in oplossingen moet denken en hun moet bijstaan (en daar zijn ze meer dan tevreden over als ik hun zo op zijn tijd hoor en adhv de gesprekken die gevoerd worden) daarnaast ben ik diegene die 1 collega volledig heb ingeleerd en een 2de collega grotendeels heb bijgestaan toen die hier begon met werken!

dit allemaal opgeteld ben ik dus eigenlijk van mening dat ik in moet zetten boven die 1600 netto, maar of dit verstandig is (want ik ga niet aankaarten wat mijn collega verdiend, want dat vind ik niet echt netjes tegenover diegene), maar dit vind ik eigenlijk erg lastig.. kan me wel voor me kop slaan dat ik niet jaarlijks een salarisverhoging heb gevraagd naast hun minimale standaard verhoging!
  donderdag 22 november 2012 @ 10:34:12 #207
4090 Sandyman
Super nubila jubila
pi_119495959
Je moet het allemaal zelf weten waar je op inzet, maar als ik naar mijn werkgever ga om te zeggen dat ik mijn bruto salaris graag vanaf volgende maand netto uitgekeerd zie worden verklaart hij mij voor gek, en terecht. Zoals eerder aangegeven in dit topic, vraag om een salaris verhoging en probeer in overleg met je werkgever vervolgstappen af te spreken voor de komende 3/5 jaar bij goed presteren. Probeer duidelijke doelen vast te stellen die, als ze gehaald worden, bijvoorbeeld 100 euro bruto per maand opleveren komende jaren.

En probeer eens iets met hoofdletters en punten, leest wel zo prettig.
If a man hasn't discovered something that he will die for, he isn't fit to live.
pi_119496286
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 10:34 schreef Sandyman het volgende:
Je moet het allemaal zelf weten waar je op inzet, maar als ik naar mijn werkgever ga om te zeggen dat ik mijn bruto salaris graag vanaf volgende maand netto uitgekeerd zie worden verklaart hij mij voor gek, en terecht. Zoals eerder aangegeven in dit topic, vraag om een salaris verhoging en probeer in overleg met je werkgever vervolgstappen af te spreken voor de komende 3/5 jaar bij goed presteren. Probeer duidelijke doelen vast te stellen die, als ze gehaald worden, bijvoorbeeld 100 euro bruto per maand opleveren komende jaren.En probeer eens iets met hoofdletters en punten, leest wel zo prettig.
Excuses voor het niet gebruiken van hoofdletters, leestekens etc etc!

Aan de ene kant snap ik dat die mij misschien voor gek zal verklaren, maar het is toch zo dat ik iets neerleg bij mijn baas (adhv van mijn samengestelde punten waarom ik in aanmerking kom voor een salarisverhoging) en dat mijn baas dan met tegenargumenten komt en een tegenbod neerlegd?

Daarnaast heb ik in 5,5 jaar tijd niet echt een salarisverhoging gehad. (weet dat het ook niet hoeft, maar als je alles opteld is dat wel zo eerlijk)
Per jaar erg minimaal (lees: paar tientjes bruto).
+ als ik alle punten op een rijtje zet, ben ik van mening (twijfel nog steeds een beetje dat wel) dat ik zo'n verhoging wel verdien aangezien ik 27 ben inmiddels en eigenlijk altijd tegen het minimunloon heb gewerkt jaar in jaar uit!

Ik ga eerst maar eens alles goed noteren voor mezelf, en dan denk ik er eens goed overna hoe ik het ga aanpakken.
Alle hulp is meer dan welkom natuurlijk :)
pi_119496852
Ik vind het altijd een beetje sneu als collega's salarissen met elkaar gaan vergelijken en daar vervolgens over gaan klagen.

Als andere collega's in dezelfde functie een hoger salaris hebben dan zullen ze voor het bedrijf misschien meer waard zijn of hebben ze gewoon beter onderhandeld.

Uiteindelijk ga je zelf akkoord met het geboden salaris. Ben je niet tevreden dan moet je dat bespreekbaar maken of ergens anders gaan sollicteren. Uiteindelijk heb je alle keuzes ZELF in de hand.
  donderdag 22 november 2012 @ 11:13:14 #210
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_119496981
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 11:07 schreef Revolution-NL het volgende:
Ik vind het altijd een beetje sneu als collega's salarissen met elkaar gaan vergelijken en daar vervolgens over gaan klagen.

Als andere collega's in dezelfde functie een hoger salaris hebben dan zullen ze voor het bedrijf misschien meer waard zijn of hebben ze gewoon beter onderhandeld.

Uiteindelijk ga je zelf akkoord met het geboden salaris. Ben je niet tevreden dan moet je dat bespreekbaar maken of ergens anders gaan sollicteren. Uiteindelijk heb je alle keuzes ZELF in de hand.
Het is alleen verboden, dus tja....
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
  donderdag 22 november 2012 @ 11:13:54 #211
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_119497001
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 11:13 schreef trigt013 het volgende:

[..]

Het is alleen verboden, dus tja....
Wat is verboden?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  donderdag 22 november 2012 @ 11:14:51 #212
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_119497033
quote:
7s.gif Op donderdag 22 november 2012 11:13 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Wat is verboden?
Verschillende salarissen voor dezelfde functie....je kan iemand alleen verhogen op ervaringsjaren/leeftijd of aanvullende taken. Maar dat moet je wel hard kunnen maken.
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
pi_119497453
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 11:14 schreef trigt013 het volgende:

[..]

Verschillende salarissen voor dezelfde functie....je kan iemand alleen verhogen op ervaringsjaren/leeftijd of aanvullende taken. Maar dat moet je wel hard kunnen maken.
Nou ervaringsjaren en leeftijd is niet zo moeilijk hard te maken. En een vrij normaal iets om daar een salaris verschil in te krijgen voor dezelfde functie.
Advocatus diaboli aiunt, non semper.
  donderdag 22 november 2012 @ 11:32:18 #214
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_119497525
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 11:29 schreef Tikbalang het volgende:

[..]

Nou ervaringsjaren en leeftijd is niet zo moeilijk hard te maken. En een vrij normaal iets om daar een salaris verschil in te krijgen voor dezelfde functie.
Klopt, maar het mag niet gewoon op grond van gunnen.
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
pi_119499659
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 11:32 schreef trigt013 het volgende:

[..]

Klopt, maar het mag niet gewoon op grond van gunnen.
Waarom zal dat niet mogen? Zo lang je het niet hard op zegt mag alles.
  donderdag 22 november 2012 @ 12:54:16 #216
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_119499851
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 12:45 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Waarom zal dat niet mogen? Zo lang je het niet hard op zegt mag alles.
Dat je iets doet, betekend niet dat het mag. Je mag ook geen steekpenningen aannemen, maar zolang je het niet hardop zegt zou dat mogen?
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
pi_119500002
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2012 13:10 schreef anoniempje1985 het volgende:
01: Bedrijfstak: Zakelijke Dienstverlening
02: Functie: Administrateur
03: Opleiding: Mbo niveau 4
04: Leeftijd: 26
05: Aantal uren per week: 40
06: Aantal vakantiedagen: 25
07: 13e maand: nee
08: Bruto maand salaris: 1734
09: Netto maand salaris: 1400
10: Overuren betaald: n.v.t
11: Werkervaring: >5 jaar
12: Goodies: Bonus aan het einde van het jaar!

Ben van mening dat ik eigenlijk wel meer verdien (recht heb) qua (op) salaris, we hebben hier geen cao dus het is lastig vast te stellen of te achterhalen!

iemand enig idee ?

alvast bedankt
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 15:46 schreef anoniempje1985 het volgende:
01: Bedrijfstak: Financiele Dienstverlening (administratie/accountancykantoor)
02: Functie: boekhouder / administrateur
03: Opleiding: mbo niveau 4 en momenteel bezig met opleiding Mba
04: Leeftijd: 27
05: Aantal uren per week: 40
06: Aantal vakantiedagen: 25
07: 13e maand: nee (wellicht een bonus)
08: Bruto maand salaris:1585
09: Netto maand salaris: 1330
10: Overuren betaald: n.v.t
11: Werkervaring: inmiddels 5 jaar en 4 maanden
12: Goodies: n.v.t
13: Tevreden?: qau werk / collega's meer dan tevreden, ook gezien die werkuitjes maandelijks

nu het volgende: de functioneringsgesprekken komen eraan!

woon sinds kort op mezelf en zoals de meeste weten kost dit aardig wat geld.

ik heb in het begin dat ik hier kwam werken een studie gevolgd die werd vergoed door de werkgever! dit heb ik helaas niet positief kunnen afronden in die periode ivm priveproblemen!

in de tijd dat ik hier werk heb ikzelf nog nooit om loonsverhoging gevraagd (ik ben van mening dat ik te weinig verdien op het moment), heb wel altijd een kleine loonsverhoging gekregen vanuit de werkgever zelf + een bonus aan het einde vh jaar!

ze zijn tot nu toe elk jaar nog meer dan tevreden geweest over mijn functioneren, krijg regelmatig complimenten dat ik mijn werk goed doe!

heb inmiddels een aantal nieuw komende collega's volledig ingeleerd zodat deze goed functioneren op de werkvloer en heb "in mijn ogen" een soort van leidinggevende functie over die nieuwe collega's gekregen (die zijn de laatste 2,5 jaar nieuw binnengekomen). daarnaast ben ik zelf weer begonnen met de opleiding die ik voorheen niet positief heb afgerond (dit op eigen kosten natuurlijk).

als ik dit zo optel vind ik dat ik wel in aanmerking kom voor een loonsverhoging, dit wil ik gaan bespreken bij het naderende functioneringsgesprek, we maken tevens geen gebruik van een cao!

wat vinden jullie ? (vind het nogal lastig om dit op een goede manier op te zoeken "wat een toepasselijk loon zou zijn in mijn situatie" en dit te gaan bespreken)

alle hulp etc is meer dan welkom en ben jullie daar alvast erg dankbaar voor!

natuurlijk krijgen jullie uiteindelijk te horen hoe het functioneringsgesprek is verlopen en wat het eind resultaat is geworden!

groeten,

anoniempje
Ik zou er ook niet vrolijk van worden als ik binnen 2 maanden er dik op achteruit ga. Ik zou dit zeker aankaarten!
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_119500006
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 11:14 schreef trigt013 het volgende:

[..]

Verschillende salarissen voor dezelfde functie....je kan iemand alleen verhogen op ervaringsjaren/leeftijd of aanvullende taken. Maar dat moet je wel hard kunnen maken.
Op basis van welke wet?
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  donderdag 22 november 2012 @ 13:03:29 #219
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_119500087
quote:
14s.gif Op donderdag 22 november 2012 13:00 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Op basis van welke wet?
er is jurisprudentie over op basis van het gelijkheidsprincipe
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
pi_119500112
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 13:03 schreef trigt013 het volgende:

[..]

er is jurisprudentie over op basis van het gelijkheidsprincipe
Leuk dat roepen, maar ik ben nog steeds benieuwd naar een echte bron, waarmee dat in elk afzonderlijk geval geldt. :)

Ik geloof er namelijk totaal niets van. :)
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_119500157
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 12:59 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

[..]

Ik zou er ook niet vrolijk van worden als ik binnen 2 maanden er dik op achteruit ga. Ik zou dit zeker aankaarten!
hahaha :). bij de eerste post (hele tijd terug) wist ik niet wat het brutobedrag precies was (en heb ik dit aan de hand van het netto bedrag via een berekeningstool op internet berekend, wat overigens ook niet klopte zag ik laatst) en wist ik wel wat ik netto overhield (daar zit zorgtoeslag inbegrepen).. zodoende ik nu nogmaals in dit topic heb gereageerd met de goede gegevens ;)

wel erg scherp opgemerkt vanuit jouw kant ;)
  donderdag 22 november 2012 @ 13:08:26 #222
247667 zbbrox
zarkin frood
pi_119500218
01: Bedrijfstak: technische dienstverlening
02: Functie: mechanical designer (tekenaar-constructeur als het ware)
03: Opleiding: mts-4 werktuigbouwkunde
04: Leeftijd: 31
05: Aantal uren per week: 40
06: Aantal vakantiedagen: 25(standaard)
07: 13e maand: nee
08: Bruto maand salaris: +-3000
09: Netto maand salaris: +-2000
10: Overuren betaald: ja
11: Werkervaring: +-12jaar
12: Goodies: pcprive, opleidingen, af en toe een auto,
13: Tevreden?: nee

komende maand eindejaarsgesprek. hoop op + 3%
wordt vervolgd
Today we lived a thousand years
All we have is now
pi_119500269
quote:
14s.gif Op donderdag 22 november 2012 13:04 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Leuk dat roepen, maar ik ben nog steeds benieuwd naar een echte bron, waarmee dat in elk afzonderlijk geval geldt. :)

Ik geloof er namelijk totaal niets van. :)
quote:
Wet gelijke behandeling
De werkgever moet het salaris van de medewerkers op een inzichtelijke manier bepalen. Bij verschillen in het loon, moet duidelijk blijken waar dit door veroorzaakt is. Per functie moet de werkgever een functiewaarderingssysteem opzetten. Onder dit systeem kunnen de functies binnen het bedrijf gehangen worden. De verplichting om werknemers gelijk te behandelen geldt voor alle onderdelen van het loon. Dit houdt in dat er ook geen verschillen mogen zitten in de secundaire arbeidsvoorwaarden.
bron

En hier vind je er nog meer over terug.
Vergeet niet dat je uniek bent, net zoals iedereen
pi_119500317
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 13:10 schreef WillieW het volgende:

[..]

[..]

bron

En hier vind je er nog meer over terug.
Ja, heel leuk, maar dat zegt alleen maar iets over bij volledige gelijkheid. Die is er in de praktijk nooit.(alsof elke collega op dezelfde manier functioneert en je daarom niet op een andere manier zou kunnen belonen. Dan zou je een collega ook niet binnen kunnen halen door iemand te laten starten in een hogere (jaar-)schaal, omdat dan de hele afdeling meer zou moeten gaan verdienen. :') )
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  donderdag 22 november 2012 @ 13:17:56 #225
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_119500503
quote:
14s.gif Op donderdag 22 november 2012 13:12 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Ja, heel leuk, maar dat zegt alleen maar iets over bij volledige gelijkheid. Die is er in de praktijk nooit.(alsof elke collega op dezelfde manier functioneert en je daarom niet op een andere manier zou kunnen belonen. Dan zou je een collega ook niet binnen kunnen halen door iemand te laten starten in een hogere (jaar-)schaal, omdat dan de hele afdeling meer zou moeten gaan verdienen. :') )
Nee dat mag je ook niet. Je snapt hem....de wereld is niet heel flexibel, want anders krijg je heel veel bruine armen mentaliteit en omhoog neuken.
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')