SPOILER: Memleketler!Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
But we are normalsquote:
Harde dissquote:Op maandag 22 oktober 2012 13:54 schreef Eagle_99 het volgende:
[..]
But we are normals![]()
Hij loopt ook meteen weg
quote:
quote:adamlar akam sikiirken konumulardr artk nasl daak geçtik o iki ibne türk televizyoncuyla diye :/
Wat ben jij toch manonvriendelijkquote:Op maandag 22 oktober 2012 14:09 schreef Ambipur het volgende:
Flikker op met die kutsmiley duckface.
Hoezo hypocriet iddquote:Op maandag 22 oktober 2012 14:09 schreef zarGon het volgende:
[..]
In bijna alle gevallen vinden ze homosensuele meisjes wel okay..
No I love man. Ik ben Weiss-onvriendelijk, zodra ik die smiley detecteer.quote:Op maandag 22 oktober 2012 14:10 schreef Weissman het volgende:
[..]
Wat ben jij toch manonvriendelijk
[..]
Hoezo hypocriet idd
Jou uitschelden is momenteel onderdanig aan mijn relatie met zG.quote:Op maandag 22 oktober 2012 14:14 schreef Ambipur het volgende:
[..]
Toestemming vragen is voor poesjes..
Ik vind jou niet aardig. Doei.quote:Op maandag 22 oktober 2012 14:25 schreef Weissman het volgende:
[..]
Jou uitschelden is momenteel onderdanig aan mijn relatie met zG.
quote:osmanlı devleti'nin duraklama dönemi sırasında anadolu'da vuku bulmuş isyanların genel adıdır. isyan ismini, yavuz sultan selim döneminde, mehdilik iddiasıyla ortaya atılan bir kişi olan bozoklu celal'in adından almıştır.
bilindiği gibi 16. yy osmanlı idaresinin artık yavaş yavaş bozulmaya başladığı, merkezî otoritenin giderek güç kaybetmeye başladığı yıllardır, hatta öyle ki, bazı tarihçiler tarafından bunun başlangıcı, devletin en ihtişamlı dönemi olan, kanuni sultan süleyman devri olarak gösterilir. tabii ki bu bozulma, birdenbire olmadı, sürekli birbiriyle zincirleme reaksiyon halinde gelişen olayların neticesinde gerçekleşti. kabaca sıralarsak dünyadaki gelişmelere bağlı olarak, ticaret yollarının değişmesi ve osmanlı idaresindeki ticaret yollarının değerini yitirmesi ve osmanlıların yeni sisteme adapte olamaması, uzun süren savaşların masrafları gibi sebepler neticesinde bozulan ekonomik dengelere bağlı olarak osmanlı sisteminin temel direği olan tımar sisteminin çöküşü ve birçok askerin başıboş kalması ve gene bu sistemin çöküşüne bağlı olarak, toprakların idarî rejiminin değişmesi ve iltizam usülünün gelmesi ve neticesinde toprakların kontrolünün devlet elinden çıkmasıyla, klasik dönem osmanlı idari yapısı bozulmaya başlamıştır. osmanlı merkez idaresinin göçebe türkmenleri yerleşik hayata zorlaması ve mültezimlerin halkı ağır vergiler altında inletmesi, anadolu türkmenlerini zıvanadan çıkarmıştır. tabii bu sırada, alevi türkmenler üzerindeki, safevi propagandasını da boş geçmemek lazım. safevi türkmenleri, osmanlı idaresinin nüfuzunu kırmak için, anadolu halkını sürekli yanına çekmeye çalışmıştır.
bu gibi sebepler neticesinde, mezhepsel kisve altında aslında ana sebebi bozulan asayiş olan bir çok isyan anadolu'da vuku bulmuştur. bu isyanlar 16. ve 17. yy'lar boyunca sürmüştür ve işin ilginç yanı bu isyana halkın yanında, başıboş kalan askerler* de destek vermiştir. bu isyanlar sırasında, anadolu'da üretim durmuş, halk toprağı terketmiş ve büyük şehirlere göç etmiştir. hatta, bu durum öyle bir hal almıştır ki, iv. mehmet zamanında, istanbul'un kapıları kapatılmış ve içeriye anadolu'dan insan alınmamıştır. bu isyanlar genelde çok kanlı bir biçimde bastırılmıştır. hatta, kuyucu murat paşa'nın tek bir seferde, 50.000 insanı öldürttüğü ve kuyulara doldurttuğu rivayet olunur. bu yüzden lakabı kuyucudur.
Feri Canselquote:Op maandag 22 oktober 2012 14:29 schreef Ambipur het volgende:
Eagle, who's that chick? Ze kijkt scheel?
Weissssquote:
Spannend rokjequote:Op maandag 22 oktober 2012 14:35 schreef Eagle_99 het volgende:
[..]
Feri Cansel
![]()
Jammer van haar tragische einde
Jahquote:
Ik las 'Meneer Özkul'. Bazennaam.quote:Op maandag 22 oktober 2012 14:45 schreef Eagle_99 het volgende:
[..]
Jah![]()
Ik zat die filmpje te kijken, lijkt me wel een mooie film met Ediz Hun, Ali Sen, Münir Özkul![]()
Suggesties alsin wat..? Tips?quote:Op maandag 22 oktober 2012 14:50 schreef Ambipur het volgende:
[..]
Nee, hoewel ik wel suggesties nodig heb voor vanavond.
Eet smakelijk
quote:Op maandag 22 oktober 2012 14:51 schreef xminator het volgende:
[..]
Foto paylas, yemis kadar oluyorum.
Olmaz usta, goz hakki denilen bisey var.. Bulamiyanlarda var..quote:Op maandag 22 oktober 2012 14:51 schreef xminator het volgende:
[..]
Foto paylas, yemis kadar oluyorum.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |