abonnement Unibet Coolblue
pi_119619269
Tico ik heb echt zó geen beeld van hoe het allemaal gaat worden. Ik heb daar nog helemaal niet aan gedacht!
Mefke we hebben er al best veel over nagedacht maar nog geen keuze gemaakt. We hebben alleen online ingelezen en in de winkel gekeken en ik dacht nu: de ervaringsdeskundigen maar eens vragen!

• 1: hij moet altijd eerst twee trappen af en daarna weer twee trappen op (wenteltrappen), dus hij moet of licht, of handig draagbaar zijn. (ik heb ook een hele lichte bij de Babydump opgevouwen en die was qua vorm echt onhandelbaar, er staken allemaal dingen uit waardoor ik hem per se met twee handen moest vasthouden)
• 1b: ons appartement is 62 m2 en daar wonen we straks met baby en vier katten én we werken thuis O+ , dus liever niet de allergrootste.
• 2: het budget is niet écht een issue, we krijgen een mega-enorme bijdrage, maar als we een fijne via Marktplaats kunnen vinden vind ik dat prima. dan kunnen we met de rest nog iets anders doen.
• 3: luchtbanden lijken me wel het handigst aangezien ik in het oude centrum van Utrecht woon waar per straat vijf soorten straatstenen worden gebruikt
• (4: ik wil eigenlijk niet dat als ik even van een verharde weg af moet ik meteen een probleem heb, ik zou er best graag mee over een bospaadje kunnen wandelen)

Ik heb het gevoel dat deze punten samen ongeveer alle mogelijkheden opsommen die een wagen kan hebben :') We zijn met een lijstje namen naar de Babydump gegaan. Maar het bleek toch dat we op sommige die we van tevoren hadden opgeschreven afknapten toen we ze live zagen. Gewoon hoe ze eruit zagen of hoe ze voelden tijdens het rijden.
We kwamen uiteindelijk bij een Quinny Moodd en een Mutsy 4 rider uit.

Nu zijn we eigenlijk nog verder van huis dan vóór we naar de Babydump gingen :')
  zondag 25 november 2012 @ 22:01:26 #27
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_119619531
Maar hoe wil je in je eentje met baby die wagen de trap op en af krijgen dan? Als in waar laat je de baby in de tussen tijd?

Wij wonen op 60m2 en hebben hem standaard achterin in de auto liggen (en wij hebben een lift ;) )
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_119619709
Onze auto kan denk ik maar de helft van de tijd voor de deur staan, dus dat is bij ons geen optie. Mij lijkt dus bak met baby eruit en naar boven tillen, bak neerzetten, naar beneden lopen, onderstel ophalen. Er is wel een halletje beneden. Er zitten vijf appartementen met relaxte mensen in ons huis, dus ik kan dat onderstel ook wel een uurtje of wat beneden laten staan, maar dat kan niet als vaste plek dienen.
We hebben geen lift helaas, maar het is dan ook een heel mooi oud grachtenpand. O+
pi_119621549
Wat voor kinderwagen heb je eigenlijk, Laziness?
  zondag 25 november 2012 @ 22:43:02 #30
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_119622295
Een Easywalker Qtro
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_119622343
het is geen optie om, dmv haken oid onderstel in halletje beneden te hangen? En kindje in bak naar boven tillen wordt em niet, vrees ik. Is een bugaboo bee niet wat? Of bestaat die niet meer?
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_119625821
Die bee vind ik wel tof maar lijkt me zo ongeschikt voor van de weg af? En is die cocoon nou wel geschikt om de kleine lang in de laten liggen? Sowieso kun je die niet echt als reiswieg gebruiken.

Nu ik erover nadenk lijkt het me inderdaad wat onrealistisch om de wieg met baby tegelijk naar boven te tillen. Dus dat wordt drie keer lopen. Hoewel ik denk dat ik geen uren in de stad loop dus boodschappen doen kan misschien ook met de maxicosy erop? Of moet dat echt zo min mogelijk?
Dan kan die wieg misschien wel achterin de auto blijven.

De easywalker qtro ga ik ook eens opzoeken.

En haken aan de muur, ik wil dat eigenlijk niet. Het zijn gewoon koopappartementen in een oud pand, het is een beetje gek om dan iets persoonlijks in de gang te hangen. Daarbij zou ik niet weten waar eigenlijk.. Het is erg smal. Heb er wel eerder over nagedacht inderdaad.
pi_119626372
Wij hebben de Mutsy 4 rider en een bovenhuis. Fijn ding maar niet zo klein op te vouwen. Ook bij ons is bewaren in de auto de bedoeling maar het onderstel staat nu in ons eigen smalle halletje. Dat gaat goed.

Reiswieg is nu in gebruik als wiegje. Heeft wel een vrij hard matrasje trouwens vind ik. Met reiswieg is ie pas 1x buiten geweest, boodschappen tot nu toe gedaan met maxi cosi (want met de auto) of draagzak. Geen problemen in gangpaden en zo.

Sjouwen met reiswieg (of mc) zou mij te zwaar zijn. Vind nu de mc met 4,5 kg kind en 1 trap al best zwaar, dat doe ik echt niet tot hij een half jaar of ouder is. Ik zou dus toch voor bewaren in de auto gaan en voor het laatste stukje een draagdoek of -zak in jouw geval.

Qua vering, wat bedoel je precies? Bij het oefenrijden in de winkel op zo'n parcours merkten wij duidelijk verschil tussen de soorten banden. Wij hebben dus gekozen voor lucht want meer vering, met bos etc in het achterhoofd.
pi_119626707
Waarom niet met bak omhoog dan? Hebben wij ook met allebei de kinderen gedaan. (2,5 trap)
Lotte!
Noah!
pi_119627408
In jouw situatie zal een draagdoek echt veel beter passen. Of een andere ergonomische drager.


quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 21:14 schreef mefke79 het volgende:
En voorover bukken om iets uit de onderste schappen te pakken vond ik ook altijd een beetje eng. Dat doe je met kind op rug al iets makkelijker.

Je moet dan ook niet voorover buigen, maar gewoon door je knieën gaan als je je kind voren draagt. Maar dat weten zwangere vrouwen vast wel. Die hebben een paar maanden ervaring opgedaan immers ;)

quote:
1s.gif Op maandag 26 november 2012 00:26 schreef Linda2205 het volgende:
Waarom niet met bak omhoog dan? Hebben wij ook met allebei de kinderen gedaan. (2,5 trap)
Misschien dat een grachtenpand niet echt brede trappen heeft?
pi_119628335
Ja suiker ik zou ook kijken voor n draagdoek/zak. En n maxi cosi in de auto zetten.
Wij hebben de maxi cosi mura 4. Onderstel staat achter in de auto en auto staat voor de deur. Alleen voor langere uitjes gebruiken we de bak. Anders klikken we gewoon de maxi cosi op t onderstel. Die kun je wel met baby erin de trap op dragen.
pi_119628867
Dit is eigenlijk wat ik bedoelde.. Dat ik in de stad meestal een draagzak zal gebruiken maar voor lange wandelingen en als we in Friesland zijn (vaak) wil ik wel een kinderwagen. En als we ergens heen gaan waar hij dan in de wagen kan slapen. En als ik dan toch een kinderwagen koop wil ik natuurlijk de unicorn onder de kinderwagens ;) misschien is dat nu eigenlijk mijn probleem, ik moet (toch) keuzes maken!

Als ik alles in de auto moet laten liggen dan is de drempel nog groter om de wagen mee te nemen. Maar het is inderdaad misschien wel het fijnste..
pi_119628886
Oh en qua vering, zag ik bij wel andere wagens nog vering in de wielophanging, bij de mutsy niet.
En qua bak dragen, ik begreep hier dat dat te zwaar was, maar daar verschillen bij nader inzien de meningen dus over :D
pi_119628898
Wacht. Jullie geven allemaal adviezen en ik moet nu gewoon een knoop doorhakken!

Onderstel en wieg in de auto (kan natuurlijk best een keer een uitzondering gemaakt) en dan moet de wagen dus wel lekker in het bos kunnen!
Nu dit even met vriend overleggen :)

(sorry voor t spammen :@ )

[ Bericht 16% gewijzigd door Suikertante op 26-11-2012 08:33:43 ]
pi_119629082
Wij hebben inderdaad smalle steile trappen dus het is best een uitdaging met één hand een maxi cosi naar boven te sjouwen met kind erin en niet tegen de muur te stoten. Met de reiswieg is dat helemaal lastig want die is groter.

Qua gewicht kan het wel, maar als het met kind te zwaar wordt zal je een keertje extra moeten lopen. Is dat erg? Dat moet je zelf bepalen.

Suikertante, het is me eigenlijk niet duidelijk waar je nu precies over twijfelt. Of je wel of geen wagen wil of gaat het om het merk/type? Wat betreft dat eerste: je hebt denk ik vrij duidelijk voor ogen wat je met een kinderwagen wil. Het is aan jou of jij vindt dat dat gebruik de aanschaf rechtvaardigt of niet.

Edit: Voor mij is het dat wel, de reiswieg is al vijf weken in gebruik als wiegje waar kind 's nachts in slaapt, voor boodschappen met de auto gebruik ik mc en onderstel en voor korte tripjes voor een boodschapje in de buurt, naar t centrum of, op termijn, het kdv pak ik de draagzak.
Hele echte wandelingen hebben we nog niet gemaakt maar daar zou ik (afhankelijk van de afstand en ondergrond) de kinderwagen of draagzak voor gebruiken.

[ Bericht 12% gewijzigd door Mineola op 26-11-2012 08:42:16 ]
pi_119629439
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 23:55 schreef Suikertante het volgende:
Die bee vind ik wel tof maar lijkt me zo ongeschikt voor van de weg af? En is die cocoon nou wel geschikt om de kleine lang in de laten liggen? Sowieso kun je die niet echt als reiswieg gebruiken.

Klopt, bee is echt een stads kinderwagen, hij is niet voor offroad gemaakt.

De cocoon is wel geschikt ja, de stoel kan plat en de cocoon is lekker warm (fleece erin).
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
pi_119629462
Met een smalle trap: Zijn er geen kinderwagens die je makkelijk inklapt zodat ze weinig ruimte innemen? Dan vouw je gewoon t ding open, haalt kind op van boven en legt t erin..

Verder geen verstand van wagens, ik heb nog zo'n kekke gevalletje uit de jaren 90. Bakbeest die lastig opvouwt en geen draaiwielen heeft. Ideaal voor grote babies (gelukkig want ik had een beer van een knul, die pastte echt niet in die nieuwerwetse kleine bakkies :')) :P
  maandag 26 november 2012 @ 09:08:22 #43
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_119629541
Suiker, de Qtro klapt zeker niet het kleinste op en is ook niet de lichtste denk ik. Tevens is de bak één van de grootste juist. Maar dat vond ik juist een pluspunt omdat mijn lange kind dan echt tot zes maanden plat in de bak kon liggen want ik erg belangrijk vind voor het ruggetje.
Maar wij hebben een lift dus ik had ook niet de noodzaak om alles wat jij zoekt te zoeken al wonen we net zo klein.
De eerste tijd stond het onderstel in de gangkast trouwens en de bak ook. Toen hij over ging op de buggyinzet is het gevaarte naar de achterbak van de auto verplaatst. De auto staat altijd voor de flat. Dan droeg ik hem met maxi cosi heen en weer tussen auto en flat.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_119629713
Onze bgb onderstel staat onder het etenstafel :') en de buggyinzet naast de box...we wonen 50m2 verdeeld over 2 etages :D misschien was het handiger als ik de bee had genomen ipv de cameleon maar ja ik wou idd in het box kunnen wandelen! dan maar zo!
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
pi_119629836
Mineola, er komt sowieso een kinderwagen! Ik weet nog niet welke, dat is dus de vraag. Niet helemaal duidelijk gesteld dus, pardon, maar heb wel heel veel info gekregen dus ben toch blij :s)

Ik geloof ook als ik jullie reacties lees dat iedereen wel blij is met het bezig van een wagen. De een neemt hem mee naar boven en de ander laat hem liever beneden/in de auto.

Merk dat het toch erg belangrijk is voor ons dat hij van de weg af kan. We wandelen graag en zijn veel in Friesland en op de Wadden. Het opvouwbare formaat is dan eigenlijk minder belangrijk, zeker met de overweging een deel in de auto te laten liggen en in de stad voornamelijk met een draagzak te banjeren.

Dus de prioriteiten zijn gesteld, nu nog de wagen erbij vinden.. we moeten denk ik maar weer een keer gaan kijken, want we hebben de vorige keer toch best wel op het formaat gelet.
  maandag 26 november 2012 @ 09:33:57 #46
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_119629890
Bitterend :D
Wij hebben dan het voordeel dat de zitting van stof is en we sinds de buggyinzet dus alles in 1x opklappen.
De bak staat nu werkeloos in de berging om het wellicht ooit nog eens te vullen.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_119629896
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 08:13 schreef Suikertante het volgende:
Oh en qua vering, zag ik bij wel andere wagens nog vering in de wielophanging, bij de mutsy niet.
En qua bak dragen, ik begreep hier dat dat te zwaar was, maar daar verschillen bij nader inzien de meningen dus over :D
Wij hebben de 4-rider. De luchtbanden zijn heerlijk maar het grote nadeel is wel dat hij niet heel erg klein opklapt. Althans de duwstang steekt nog best een stuk uit zeg maar.
De bak de trap op tillen zou ik persoonlijk niet doen. De bak is behoorlijk breed en wil je hem, met kindje, goed kunnen tillen zou je hem met beide handen moeten dragen.Niet alleen ivm grootte maar ook ivm het gewicht.
Zonder handen een wenteltrap op met een bak die makkelijk overal tegenaan stoot lijkt mij niet het meest veilige om te doen. Zeker niet als je dit altijd moet doen als je naar buiten wil gaan.
pi_119629923
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 09:33 schreef laziness het volgende:
Bitterend :D
Wij hebben dan het voordeel dat de zitting van stof is en we sinds de buggyinzet dus alles in 1x opklappen.
De bak staat nu werkeloos in de berging om het wellicht ooit nog eens te vullen.
De bak staat achter de wasmachine/droger :')
Ik baal soms dat die dingen rond slingeren overal! maar laten in de auto is geen optie dan kunnen de boodschappen niet meer in _O-
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  maandag 26 november 2012 @ 09:37:32 #49
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_119629942
Boodschappen op de achterbank :P Dat doen wij.
We nemen het gevaarte ook nog mee op vakantie. Om vervolgens alleen maar de boba te gebruiken :')
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_119629946
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 09:03 schreef ohnee het volgende:
Met een smalle trap: Zijn er geen kinderwagens die je makkelijk inklapt zodat ze weinig ruimte innemen? Dan vouw je gewoon t ding open, haalt kind op van boven en legt t erin..

Verder geen verstand van wagens, ik heb nog zo'n kekke gevalletje uit de jaren 90. Bakbeest die lastig opvouwt en geen draaiwielen heeft. Ideaal voor grote babies (gelukkig want ik had een beer van een knul, die pastte echt niet in die nieuwerwetse kleine bakkies :')) :P
Is de Recaro (of hoe schrijf je dat) niet heel klein/smal opvouwbaar. Dacht dat NTS en Enfermera hem hebben.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')