abonnement Unibet Coolblue
pi_117848536
Voor al je vragen over katten waar je geen apart topic voor aan wil maken.



Deel #17: Kattenvraagbaak #17
Catty on :)
pi_117848586
Nog even mijn vraag van het vorige topic;

Ik wil op zoek naar een stevigere krabpaal.. Ik heb nu een paal tot het plafon, de atlas van zooplus. Op zich een hele mooie stevige paal. Mijn noorse boskat neemt alleen graag een grote aanloop om er met veel kracht in te klimmen waar de paal volgens mij niet zo goed tegen kan.. We hebben ook een hoog plafon waardoor hij maar net klemt. Ik merk dat de pin waarmee hij klemt ook steeds losser gaat zitten en de paal steeds schever word.. 2x 5 kilo kat die er dagelijks in spelen, springen en slapen is dan ook niet niks

Iemand hier een goed idee wat ook niet gelijk heel veel kost?
pi_117848641
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 12:04 schreef Sorella het volgende:
Wij hebben ook zo,n hoge krabpaal en een hoog plafond dus de krabpaal klemde ook niet goed.
Onze krabpaal hebben we dus maar vastgemaakt (nadat die een paar keer omgegaan is met kat en al) aan de muur.
hoe heb je dat gedaan? Wij zijn niet zo creatief :P
pi_117848763
ik zal er even een foto van maken, ik ben erg slecht in uitleggen.
Hm mijn zoon heeft mijn mob. mee want ik kan hem niet vinden dus dat wordt dan vanavond.
pi_117849274
Je kunt zelf een krabpaal maken of spul aan de muur ophangen (plankjes, krabplankjes, klimplank) ter vervanging van een krabpaal. Erg stevig, nadeel is dat het lastig te verplaatsen is ;)

Wij hebben voor onze katten (3 x 6-7 kg) zelf een 'krabkast' gemaakt. Erg stevig, kleur past bij de inrichting en staat nu 1 a 2 jaar, zonder ongelukken of zichtbare slijtage... En met onze katten heeft ie flink wat te lijden!
pi_117849372
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 12:31 schreef gehotseflotst het volgende:
Je kunt zelf een krabpaal maken of spul aan de muur ophangen (plankjes, krabplankjes, klimplank) ter vervanging van een krabpaal. Erg stevig, nadeel is dat het lastig te verplaatsen is ;)

Wij hebben voor onze katten (3 x 6-7 kg) zelf een 'krabkast' gemaakt. Erg stevig, kleur past bij de inrichting en staat nu 1 a 2 jaar, zonder ongelukken of zichtbare slijtage... En met onze katten heeft ie flink wat te lijden!
Een krabkast? Wat moet ik me daar bij voorstellen, heb er een foto van? klinkt interessant!
pi_117849645




Het is dus een kast waar ze op/in/aan kunnen krabben ;) binnenin hebben we o.a. een schuine plank en mandje, boven de kast hangen nog een paar mandjes. In het midden zit een deurtje met sluiting aan de binnenkant. Ondertussen hebben we nog een paar extra plankjes opgehangen.

Alleen de mandjes zitten aan de muur vast, de lange plank zit aan de kast vast.
pi_117849941
We hebben ook een keer een krabtoren gemaakt, die ze ook geweldig vonden (wij wat minder, was een beetje TE groot uitgevallen :p ).



Als je een vierkante maakt, is deze zonder veel moeite te maken en de kosten hoeven ook niet hoog te zijn. Hout van de Gamma o.i.d., goedkope vloerlijm en een restje vloerbedekking en meer heb je bijna niet nodig. Staat ook erg stevig en de katten kunnen klimmen, krabben en door/over het ding heen racen. Is ook in een paar dagen te maken en je kunt dus zelf een kleur vloerbedekking kiezen, zodat het ook enigszins in je interieur past.
pi_117849975
Die krabkast en toren is ook een leuk idee, we zitten alleen met de ruimte 250 hoog, 60 breed, 25 diep cm (i.v.m. openslaande deur) cm is dat te doen ? wat heb je er tegen aan geplakt ?

Die krabtonnen die je tegenwoordig kan kopen zijn ook erg leuk maar die zie ik ook omgaan hier ;(
we zouden die toren of kast natuurlijk wel aan de muur vast kunnen maken.
Gaat vanavond overleggen met manlief.
pi_117850064
*meetlint erbij pakken doet* ik ga even wat voor je opmeten :p
  donderdag 11 oktober 2012 @ 13:00:01 #11
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_117850139
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 12:13 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

hoe heb je dat gedaan? Wij zijn niet zo creatief :P
Je hebt bij Zooplus ook speciale beugels waarmee je de krabpaal aan de muur vast kan maken.
Stuk simpeler dan zelf een krabpaal/-kast maken :)
pi_117850187
De krabtoren die we hadden was 40kg ofzo, dus die was behoorlijk stevig ;)
pi_117850336
De openingen in onze kast zijn zo'n 22 cm en daar kunnen ze goed doorheen, maar als je een kast maakt is 25 cm niet diep genoeg, dan gaat de ruimte binnenin verloren. Dan kun je beter een paar plankjes aan de muur maken (een trappetje zeg maar) met nog een klimplank en dan bijv boven de deur een bredere plank.

Die beugels kun je inderdaad ook gebruiken, kost stukken minder tijd ;) let wel op in wat voor muur je het schroeft en hoeveel die dan kan hebben qua kattengeweld. Hier hebben we een muur die echt geen planken voor de katten kan dragen.

Ik heb ook wel eens gehoord van mensen die een blokje hout o.i.d. aan het plafond vastmaken en hier de krabpaal (die hoge buis) omheen zetten. Dan valt het blokje hout dus in de buis. Weet niet of dat bij jouw krabpaal mogelijk is?
pi_117850392
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 09:37 schreef Puala het volgende:
Ik heb mijn krabpaal van Zooplus. Om precies te zijn deze: http://www.zooplus.nl/sho(...)/sprookjesbos/185931

En hij staat nu een ruim half jaar. De speelmuisjes die er aan hangen zijn gesloopt, maar verder nog eigenlijk niets. Zelfs de touwen beginnen nog niet te slijten (zichtbaar) terwijl Dana de krabpaal heel actief gebruikt.
Bij dit soort dingen ben ik altijd bang dat mijn kat het niks vind en er geen gebruik van maakt. Vandaar gewoon standaard paal. Dit is mijn huidige krabpaal: http://csimg.koopkeus.nl/(...)aal-comfort-post.jpg

quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 09:43 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Ik heb meerdere krabpalen van Europet, omdat je die niet alleen in van die lelijke beige/donkerblauw/grijstinten hebt, maar ook mooie felle kleurtjes. Je kunt er ook veel meer reserve onderdelen voor bestellen (zoals een extra sisal paal als ze die weer volledig afgeragd hebben of een nieuw huisje). Zo doe ik nu al 6 jaar met een mooi rood Europet paaltje omdat tussentijds de sisal vervangen is. Ook kun je sisal paaltjes omdraaien als ze de bovenkant kaalgekrabd hebben.
Die van mij is ook europet. Normaal gesproken draai ik het bij andere krabpalen wel om maar bij deze gaat dat niet of ik heb heel slecht gekeken.
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_117850492








Zo hebben wij het gedaan. (was even vergeten dat we nog een fototoestel hebben)

Hoe diep is jouw kast gehotseflots ?

P.s. let niet op het plintloze plafond die moeten nog komen ;)
pi_117850622
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 13:09 schreef Sorella het volgende:
Hoe diep is jouw kast gehotseflotst?
50 cm :)

Die krabpaal staat ook een stuk steviger zo! Hebben jullie er speciale beugels voor aangeschaft?
pi_117851121
Welnee die lagen nog ergens in de schuur :) ik heb ook werkelijk geen idee waar ze voor gebruikt zijn.

Oja de onderkant van de krabpaalpootjes hebben we wat rubber opgeplakt (i.v.m. de houten vloer), verschuiven doet hij nog wel iets maar is ook zo weer terug geschoven.

Hm nou misschien kan het op de plek waar ons aquarium nu staat, vind er toch niets meer aan ondanks dat het aquarium pas een paar maanden staat (stomme algen probleem).
pi_117851265
Ik heb hem met hoekjes aan de muur gezet. Kan evt. daar vanavond ook wel foto's van maken :)
pi_117856549
Wat een gaaf idee zo'n zelf gemaakt ding! Mooi klusje voor mn opa denk ik zo :D ga het eens even aan de wederhelft laten zien vanavond!
pi_117857844
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 15:47 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat een gaaf idee zo'n zelf gemaakt ding! Mooi klusje voor mn opa denk ik zo :D ga het eens even aan de wederhelft laten zien vanavond!
Wij hebben er twee. De grote in de woonkamer (dat ding is bijna 2 meter hoog) en een kleine in de kattenkamer. Maar die wordt niet gebruikt... Die beesten gebruikten de boom altijd wel als krabpaal toen hij nog in de tuin stond, maar nu hij binnen staat, vinden ze hem niets meer aan :D
pi_117860582
Ik heb hem ook aan mijn man laten zien en die zei maak maar een tekening, haha ik en tekenen, ik zei: je kijkt maar op de foto :)
In ieder geval gaat hij het idee uitwerken van de kast of de toren en kijken of we nog onderdelen van de oude krabpaal kunnen gebruiken en of er eventueel ruimte is om de voertonnen in weg tewerken.
pi_117878632
Ik heb me net toch iets meegemaakt :{
We komen thuis van ons werk, ik heb dan altijd een zwarte broek aan dus dan ga ik meestal even op mijn jas zitten die ik dan op de bank leg om de katten te begroeten enzo... (dan blijft mijn broek haar-vrij :P )
dus ik ga naar boven om me op te frissen ect en liet mijn jas even liggen...
kom terug naar beneden en pak mijn jas op en ik zie ineens een natte vlek op de bank..
hebben ze gewoon op mijn jas gepiest?!?! :(
Het ergste vind ik nog dat ik niet weet wie het was, en waarom?
de enige 2 dingen die ik me kan bedenken is
1: hoes van dat bankdeel was vorige week gewassen in de wasmachine omdat er pindasaus op gevallen was dus misschien rook de bank anders? maar waarom pas na een week?
2: de jas die er lag heb ik ook altijd naar mijn werk aan en daar hebben we ook een kater lopen die ik weleens oppak met die jas aan, maar dat was een paar dagen geleden voor het laatst.
ook herkennen ze de geur van die kater al jaren en hebben ze nog nooit gepiest op mijn jas,schoenen of whatever wat naar die kater kan ruiken.

zou het mogenlijk zijn dat een kat op mijn jas gepiest heeft uit woede?
wat moet k hier nou mee :') gelukkig was het niet doorgelekt in het zitkussen :r
pi_117883114
Misschien heeft 1 van de katten wel een blaasontsteking ?
pi_117898599
Moeten katten nu eigenlijk een natte neus of een droge neus hebben? Of iets er tussen in?

Sophie had in t begin best een natte neus, maar toen nieste ze ook af en toe. Van de week begon ze vaker te niezen en ook een keer echt met een sliert snot eruit. Hebben toen de opvang gebeld en daar een kuurtje opgehaald voor 10 dagen. Ze heeft nu twee dagen gehad en straks krijgt ze de derde. Gister heeft ze al amper geniest en vandaag heb Ik t ook nog niet gemerkt. Maar merk nu wel dat haar neus nu niet meer zo nat is. Eerder droog dan nat iig, en op internet lees je zon gemengde verhalen. De een zegt wel nat, de ander niet nat.

Zou de natte neus van de verkoudheid zijn geweest vraag ik me dus af...
pi_117900168
Ik heb even geneusd met mijn twee katten, beide hebben ze een vochtige koude neus en voorzover ik weet zijn ze kerngezond :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')