Yup. Zal mij benieuwen hoe het bevalt; m'n smaak is in het afgelopen jaar veranderd naar de wat meer bittere bieren ipv zoet.quote:
Oh, dan zou ik maar snel zijnquote:Op dinsdag 23 oktober 2012 11:36 schreef Gesloten het volgende:
Bij mijn lokale slijter hebben ze wel altijd Engelszell liggen, zal binnenkort eens een flesje meenemen.
De bokken van de grote brouwers zijn dit jaar ook een stuk minder zoet.quote:Op dinsdag 23 oktober 2012 11:29 schreef Weird- het volgende:
[..]
Yup. Zal mij benieuwen hoe het bevalt; m'n smaak is in het afgelopen jaar veranderd naar de wat meer bittere bieren ipv zoet.
Het is niet het enige bier van ze wat een beetje stinkt. Ik heb bij de verkiezing afgelopen weekend enkele bieren van ze geproefd en er zijn er een aantal bij die ronduit stinken. Eéntje rook simpelweg naar kotsquote:Op dinsdag 23 oktober 2012 11:38 schreef T-Force het volgende:
Jopen 4 granenbock op op het Utrechtse Bockbierfestival, erg lekker van smaak, maar die geur... Bahbah. Hij rook naar geit
vond ik echt tegenvallen in Utrecht laatst. Zo weinig rooksmaak en nogal waterig ofzo... Balenquote:
dat gulpener de beste bock was wist ik al langquote:Op zondag 28 oktober 2012 20:48 schreef Nembrionic het volgende:
Vandaag de afsluiting van het bockbierfestival in de BvB. De uitslag van de verkiezing Beste Bockbier:
Uitslag Beste Bockbier 2012!
Beste Bock:
1. Gulpener Herfstbock
2. Amstel Bock
3. SNAB Ezelenbok
Beste Dubbelbock:
1: Zeeburg Dubbel Bock
2: Pelgrim Dubbelbock
3: Jopen Johannieter
Beste Speciaalbock:
1: Oudaen Herfst
2: Hemel Moenen
3: Hemel Eiken
Beste Buitenlandse Bock:
1: Paulaner Salvator
2: Andechs Doppel
3: Weihenstephaner Korbinian
Bron: http://bier.blog.nl/biers(...)-bockbieren-van-2012
ff bellen en stukkie rijden.quote:Op zondag 4 november 2012 12:29 schreef student_2.0 het volgende:
Hierbij een lijst met Belgische bieren die worden aangeraden door een kritisch testpanel. Als beste is weer Westvleteren gekozen maar een kratje bemachtigen is bijna niet te doen: http://toptienlijst.nl/beste-belgische-bieren/
Volgens mij moet dat de abt. 12 zijn.quote:3. St Bernardus
Het bier van St. bernardus moet zeker vernoemd worden. In totaal brouwt deze brouwerij momenteel 8 verschillende bieren waarvan Sint Bernardus prior 8 als het beste bier wordt gezien van deze brouwerij. Men zegt dat het recept van prior 8 afkomstig is van de monniken van het Westvleteren klooster.
Een blog volledig toegewijd aan top-10 lijsten. Je moet het maar durven. Smaken verschillen.quote:Op zondag 4 november 2012 12:39 schreef muzas het volgende:
[..]
ff bellen en stukkie rijden.
rare site trouwens.
dit ook;
[..]
Volgens mij moet dat de abt. 12 zijn.
Sowieso de Rochefort 8 verkiezen boven de 10... gebeurt niet heel vaak.
Ik verkies de 8 tegenwoordig ook boven de 10. Ik vind de 10 vaak wat te alcoholisch en dat drinkt me dan net niet lekkerquote:Op zondag 4 november 2012 12:39 schreef muzas het volgende:
[..]
ff bellen en stukkie rijden.
rare site trouwens.
dit ook;
[..]
Volgens mij moet dat de abt. 12 zijn.
Sowieso de Rochefort 8 verkiezen boven de 10... gebeurt niet heel vaak.
Sluit het ook niet uit. Hence 'vaak'. Volgens mij is niets absoluut in de wereld van smaak.quote:Op maandag 5 november 2012 10:09 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik verkies de 8 tegenwoordig ook boven de 10. Ik vind de 10 vaak wat te alcoholisch en dat drinkt me dan net niet lekker
De Schneider Weisse Eisbock is inderdaad heel bijzonder. Ik zie alleen niet echt meer wat je daar nog als bokbier aan kunt zien. Ik denk ook niet dat dit bier bij iedereen in de smaak gaat vallen. Wat mij vooral opviel is dat het niet zo zoet is en toch een heel uitgesproken smaak heeft. Dit bier gaat zeker op herhaling.quote:
Op zich heeft men een punt; het is makkelijker om een zwaar bier er uit te laten springen dan een lichter bier. Ik vind zowel de 8 als de 10 erg goed trouwens. Maar de 10 moet je echt als een soort dessert of eindbier zien. De 8 kun je iets makkelijker drinken. De 10 heeft wel een vollere smaak mijns inziens, maar de 8 is ook heel erg goed.quote:Op zondag 4 november 2012 12:39 schreef muzas het volgende:
Volgens mij moet dat de abt. 12 zijn.
Sowieso de Rochefort 8 verkiezen boven de 10... gebeurt niet heel vaak.
Dan komen we in de discussie van "wat maakt nou een bo(c)k?"quote:Op woensdag 7 november 2012 23:12 schreef drexciya het volgende:
[..]
De Schneider Weisse Eisbock is inderdaad heel bijzonder. Ik zie alleen niet echt meer wat je daar nog als bokbier aan kunt zien. Ik denk ook niet dat dit bier bij iedereen in de smaak gaat vallen. Wat mij vooral opviel is dat het niet zo zoet is en toch een heel uitgesproken smaak heeft. Dit bier gaat zeker op herhaling.
Daar heb je gelijk in. Dat ze in de eerdere link minstens 8 varianten onderscheiden is wel wat apart trouwens. Al die hokjesgeest altijd.quote:Op donderdag 8 november 2012 00:23 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dan komen we in de discussie van "wat maakt nou een bo(c)k?"
Ik ben zelf nogal een fan van de wat zwaardere, donkere Belgische bieren. De Eisbock gaat ook een beetje die kant op, maar toch met die typisch Duitse banaan achtige smaak.quote:Op woensdag 7 november 2012 23:12 schreef drexciya het volgende:
[..]
De Schneider Weisse Eisbock is inderdaad heel bijzonder. Ik zie alleen niet echt meer wat je daar nog als bokbier aan kunt zien. Ik denk ook niet dat dit bier bij iedereen in de smaak gaat vallen. Wat mij vooral opviel is dat het niet zo zoet is en toch een heel uitgesproken smaak heeft. Dit bier gaat zeker op herhaling.
Wat betreft de reguliere bokbieren dit seizoen heb ik de Texel (aardig, niet echt speciaal), Jopen (erg fijn, een beetje stout-achtig, mijn favoriet), De Molen (lichte rooksmaak, subtiel), Brand dubbelbock (solide) en Duits&Lauret rook dubbelbock (apart, erg heftige rooksmaak) op.
Daar heb je een goed punt. De Roquefort 6/8/10 en de Chimay Donkerblauw vallen in die categorie (en nog veel meer, ik pak even een paar bekende voorbeelden). De Eisbock kun je inderdaad enigszins in die hoek plaatsen.quote:Op donderdag 8 november 2012 13:20 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Ik ben zelf nogal een fan van de wat zwaardere, donkere Belgische bieren. De Eisbock gaat ook een beetje die kant op, maar toch met die typisch Duitse banaan achtige smaak.
Dat heb ik zelf niet zozeer. Al is het natuurlijk wel zo dat een zwaar (9+%) al snel wat zoetige of fruitige elementen krijgt. Ik vond de specifieke koffie stouts van De Molen ook wel fijn (Mout&Mokka, Kopi Loewak). Die laten zich erg goed met een wat meer klassieke fruitige Belgische dubbel of quadrupel combineren.quote:Op zaterdag 10 november 2012 00:12 schreef IPA35 het volgende:
Inderdaad. Hoewel ik de zware stouts vaak ook wel fruitig vind. Goed, veel zijn meer richting koffie en zo maar ik noem een Black Albert of zo...
Mooie lijstquote:Op zaterdag 10 november 2012 20:08 schreef avw1982 het volgende:
Vandaag het volgende lijstje gehaald Bieren
Dochter van de Korenaar - embrasse, finesse, noblesse, bellefleur, bravoure
Achel blond
Ciney brune
Struise Pannepeut
Cuvee des Trolls
Duvel Triple Hop
Troubadour Magma
Troubadour Obscura
St Bernardus 6
Oesterstout
Martin Pale Ale
Gordon Finest scotch
Celis white
Lindemans Faro
Urthel samaranth
Dupont Saisons
Een lekker gevarieerd lijstje met bieren die ik nog nooit op heb . Op Celis White na dan.
Heb tot nu toe alleen de pannepeut op. Heb de pannepot nog niet aangebrokenquote:Op maandag 12 november 2012 13:53 schreef avw1982 het volgende:
Weet iemand trouwens het verschil tussen de Pannepot en de Pannepeut?
Te weinig... heb er slechts 7 verschillende van op.quote:
Wijd uitquote:Op maandag 12 november 2012 14:19 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Te weinig... heb er slechts 7 verschillende van op.
• Cantillon 50ºN-4ºEquote:
Heb ooit een soort van wijnbier (ja ik weet niet hoe je het moet noemen) op, was geen succes. Was een Petrus, geen idee of het vergelijkbaar is.quote:Op maandag 12 november 2012 14:25 schreef Curchulain het volgende:
[..]
• Cantillon 50ºN-4ºE
• Cantillon Lou Pepe Framboise
• Cantillon Lou Pepe Gueuze
• Cantillon Lou Pepe Pure Kriek
• Cantillon Rosé de Gambrinus
• Cantillon Saint Lamvinus
• Cantillon Vigneronne
Allemaal goed, alleen is de vigneronne niet voor elke lambic-liefhebber.
Petrus doet geen lambieken, dus het zou misschien een Oud Bruin geweest zijn. Vergelijkbaar... ik vind het soort zuurheid verschillen. Maar als je niet van zuur bier houdt, blijf dan ver weg van Cantillon (en veel andere brouwers uit die streek).quote:Op maandag 12 november 2012 14:42 schreef Saind het volgende:
[..]
Heb ooit een soort van wijnbier (ja ik weet niet hoe je het moet noemen) op, was geen succes. Was een Petrus, geen idee of het vergelijkbaar is.
Maar ze allemaal wel goed verder?
Een "wijnbier" hoeft geen lambiek te zijnquote:Op maandag 12 november 2012 17:29 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Petrus doet geen lambieken, dus het zou misschien een Oud Bruin geweest zijn. Vergelijkbaar... ik vind het soort zuurheid verschillen. Maar als je niet van zuur bier houdt, blijf dan ver weg van Cantillon (en veel andere brouwers uit die streek).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |