abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 16 april 2014 @ 13:12:07 #151
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_138939725
Ik wil weer ff zelf een biertje/pils gaan brouwen...

http://www.brouwmarkt.nl/complete-bierpaketten-c-208_214.html

Iemand enig idee welke ik dan moet nemen? Ik had vorige keer deze : http://www.brouwmarkt.nl/(...)iter-bier-p-779.html

Maar we gaan de zomer in dus wil een blond of een pils. En is er ook iets wat er voor zorgt dat er meer koolzuur in komt? Heb al wel schuimkraag verbeteraar in mijn mandje gegooid.

Ik neem een kant en klaar pakket, want dit word de 2de keer pas :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  donderdag 17 april 2014 @ 14:32:44 #152
419174 BartNH
30 jaar na 1984?
pi_138978769
Hier ook een thuisbrouwer,
Vanavond een pils en een weizen in grolschflesjes laten lopen en een (dom) blondje brouwen.

Die pils staat al twee maanden in het gistvat te wachten op bottelen, ben er dus erg laat mee. Ach, is ie mooi helder :+
crowdfundingpolicy: Mijn spaargeld mag kansen bieden aan anderen, niet ze in de afgrond duwen.
  vrijdag 2 mei 2014 @ 07:05:15 #153
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_139478374
Net mijn eerste fles-explosie gehad... ESB vanuit een kit met een beetje extra malt en hop, smaakt prima, mooi opgedroogd, geen overdreven koolzuur. Maar ineens een knal uit de keuken en een dikke plas bier tussen de glasscherven. Enorme rotzooi geeft 650 mL bier dan, ik hoop dat het één zwakke fles was...
  zondag 4 mei 2014 @ 03:09:30 #154
369821 BenD
in Canada
pi_139542525
quote:
15s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 07:05 schreef GoCanucksGo het volgende:
Net mijn eerste fles-explosie gehad... ESB vanuit een kit met een beetje extra malt en hop, smaakt prima, mooi opgedroogd, geen overdreven koolzuur. Maar ineens een knal uit de keuken en een dikke plas bier tussen de glasscherven. Enorme rotzooi geeft 650 mL bier dan, ik hoop dat het één zwakke fles was...
Goede kans op een zwakke fles. Je zal het snel genoeg merken, als de andere flessen ook gaan ontploffen is het wat anders geweest.
pi_139981578
te veel suiker in de her gisting op fles of niet genoeg uit gegist voor het in de fles ging. dat zijn volgens mij de enige 2 mogelijkheden. op een hele, hele zwakke fles na dan. maar het schijnt dat ze in de VS en contreien wel zwakkere flessen gebruiken dan in Europa, dus het kan.
  donderdag 15 mei 2014 @ 15:23:54 #156
419174 BartNH
30 jaar na 1984?
pi_139985191
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 13:33 schreef mckroket het volgende:
te veel suiker in de her gisting op fles of niet genoeg uit gegist voor het in de fles ging. dat zijn volgens mij de enige 2 mogelijkheden. op een hele, hele zwakke fles na dan. maar het schijnt dat ze in de VS en contreien wel zwakkere flessen gebruiken dan in Europa, dus het kan.
Of een infectie die ook nog een en ander omzet. Een andere gist of zo.
crowdfundingpolicy: Mijn spaargeld mag kansen bieden aan anderen, niet ze in de afgrond duwen.
pi_139986414
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 15:23 schreef BartNH het volgende:

[..]

Of een infectie die ook nog een en ander omzet. Een andere gist of zo.
dan krijg je toch een gusher, maar toch geen gebroken fles? als er geen suikers inzitten kan het ook niet gisten, toch? ben verder een noob erin maargoed.
pi_139987952
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 03:09 schreef BenD het volgende:
Goede kans op een zwakke fles. Je zal het snel genoeg merken, als de andere flessen ook gaan ontploffen is het wat anders geweest.
Makkelijk te testen: open een andere fles en kijk hoeveel koolzuur er in zit.

quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 13:33 schreef mckroket het volgende:
maar het schijnt dat ze in de VS en contreien wel zwakkere flessen gebruiken dan in Europa, dus het kan.
Ik ben ze gelukkig nog niet tegen gekomen.
pi_139988066
Of misschien niet, maar in amerika zeggen ze vaak dat je petflessen moet gebruiken omdat glas gevaarlijk is maar misschien is dat wel gewoon omdat ze bang zijn voor schadeclaims oid met gebroken glas.
pi_139989750
Even tvp. Ben nu met vrienden voor de eerste keer zelf aan het brouwen. Leuke hobby!
pi_140003577
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 16:55 schreef mckroket het volgende:
Of misschien niet, maar in amerika zeggen ze vaak dat je petflessen moet gebruiken omdat glas gevaarlijk is maar misschien is dat wel gewoon omdat ze bang zijn voor schadeclaims oid met gebroken glas.
Dat zou heel goed kunnen, als ze ergens bang voor zijn is het schadeclaims, als een fles springt bewijs maar eens dat het niet aan jouw fles lag.
  vrijdag 16 mei 2014 @ 02:19:30 #162
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_140008199
Ik heb ook wat PET flessen, prima te doen maar het meeste gooi ik toch in Grolsch beugels of de 0,7 liter Sam Adams flessen. Die zijn ideaal.

Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 18 mei 2014 @ 05:34:47 #163
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_140080865
quote:
14s.gif Op donderdag 15 mei 2014 16:52 schreef devzero het volgende:

[..]

Makkelijk te testen: open een andere fles en kijk hoeveel koolzuur er in zit.

De flessen die ik verder open getrokken heb waren wel behoorlijk schuimig, maar niet extreem. Ik denk dat ik die ene fles een beetje beschadigd heb tijdens het spoelen en dat hij daardoor een scheurtje heeft opgelopen.
  zondag 18 mei 2014 @ 09:18:55 #164
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_140081548
Zo, net besteld ws Dinsdag in huis! Jeuj
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 20 mei 2014 @ 16:14:51 #165
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140170753
Even een festivalletje spammen hoor:

Meer info en volledige agenda http://bierstijlen.nl/fes(...)rlandse-bierstijlen/
In samenwerking met http://dossierhop.nl/
pi_140192888
geef mij maar nieuwerwetse bieren ipv die oude recepten. kuit is niet veel, gruit al helemaal niks. geef mij maar veel hop, veel nieuwe moderne hop!
pi_140192897
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 09:18 schreef Qwea het volgende:
Zo, net besteld ws Dinsdag in huis! Jeuj
wat heb je besteld? (linken naar die website werkt niet echt)

een blikbrouwsel?
pi_140198060
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 01:13 schreef mckroket het volgende:
geef mij maar nieuwerwetse bieren ipv die oude recepten. kuit is niet veel, gruit al helemaal niks. geef mij maar veel hop, veel nieuwe moderne hop!
Aangezien ik geen kuitbier ken toch maar even opgezocht op die site van dat festival:
quote:
Het is een tamelijk bitter bier waarvan het hoparoma sterker is dan de bitterheid.
Het mag alleen gehopt worden met oudere Europese aroma variëteiten:
Hallertau Mittelfrüh, Saaz Saaz, Tettnang Tettnang, Spalt Spalt of East Kent Goldings *
Hopbitterheid moet tussen de 20 en 40 EBU zijn.
Niet extreem, maar toch redelijk hoppig. Of drink je alleen maar triple IPAs? Maar goed, ik ken het niet dus over de smaak kan ik helaas niets zeggen.
pi_140207881
heb een keer de ramses kuiter op. een van mn favo brouwers. het was niet vies, maar ook niets bijzonders. niet voor niets was het een verdwenen recept :P
  woensdag 21 mei 2014 @ 22:17:59 #170
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_140222719
Hoelang duurt het voordat je geluid uit je waterslot moet horen komen eigk?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_140229776
na een paar uur (6?) kan het al (en hoort het eigenlijk) al te gebeuren. het kan langer duren. maar na maximaal een dag moet het toch wel bezig zijn dacht ik.

maarre nogmaals de vraag; wat heb je gekocht/wat ga je maken?

zelf heb ik 2maal een blikbrouwsel gemaakt. een ipa en een andere 'perfect draught', dat is gewoon een simpele pale ale volgens mij. daarvan heb ik de helft voor 5 dagen gedryhopped met citra, met als doel het verschil te ontdekken. en wat een verschil! het dryhopte gedeelte is echt veel lekkerder, geweldig aroma en de smaak is ook stukken beter. lekker fris.
  donderdag 22 mei 2014 @ 01:57:05 #172
369821 BenD
in Canada
pi_140230323
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:17 schreef Qwea het volgende:
Hoelang duurt het voordat je geluid uit je waterslot moet horen komen eigk?
Zoals mckroket zegt, binnen een dag zal het bezig moeten zijn. Hangt ook van de gist die je gebruikt hebt af, Belgische gisten hebben de neiging om laat te starten. Hier op de brouwerij hebben we wel eens een batch gehad die pas na een week begon te vergisten, smaakte prima!
pi_140238629
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 01:57 schreef BenD het volgende:

Zoals mckroket zegt, binnen een dag zal het bezig moeten zijn. Hangt ook van de gist die je gebruikt hebt af, Belgische gisten hebben de neiging om laat te starten. Hier op de brouwerij hebben we wel eens een batch gehad die pas na een week begon te vergisten, smaakte prima!
Een week :o Wat vind je dan van het advies dat je af en toe wel eens leest dat als je fermentatie na 2 dagen nog niet op gang is gekomen, je extra gist moet toevoegen?
  zaterdag 31 mei 2014 @ 09:14:11 #174
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_140562518
Vraag,

Ik mijn hydrometer erin hangen en of ik kan dat ding niet aflezen of er zat 2% :') !!!! alcohol in mijn bier. Anyway, hij was uitgegist dus ik heb er net extra suiker in gepleurd. Ding staat weer te gisten als een mofo. Komt dit goed of moet ik er ook nog extra gist bij pleuren?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_140567605
huh?
snap er niet veel van :P
wat is je beginwaarde van het brouwsel en wat was de eindwaarde (einde gisting)? dan kan je het alcohol percentage berekenen.
en waarom doe je er nu weer suiker in het gistvat?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')