Goede kans op een zwakke fles. Je zal het snel genoeg merken, als de andere flessen ook gaan ontploffen is het wat anders geweest.quote:Op vrijdag 2 mei 2014 07:05 schreef GoCanucksGo het volgende:
Net mijn eerste fles-explosie gehad... ESB vanuit een kit met een beetje extra malt en hop, smaakt prima, mooi opgedroogd, geen overdreven koolzuur. Maar ineens een knal uit de keuken en een dikke plas bier tussen de glasscherven. Enorme rotzooi geeft 650 mL bier dan, ik hoop dat het één zwakke fles was...
Of een infectie die ook nog een en ander omzet. Een andere gist of zo.quote:Op donderdag 15 mei 2014 13:33 schreef mckroket het volgende:
te veel suiker in de her gisting op fles of niet genoeg uit gegist voor het in de fles ging. dat zijn volgens mij de enige 2 mogelijkheden. op een hele, hele zwakke fles na dan. maar het schijnt dat ze in de VS en contreien wel zwakkere flessen gebruiken dan in Europa, dus het kan.
dan krijg je toch een gusher, maar toch geen gebroken fles? als er geen suikers inzitten kan het ook niet gisten, toch? ben verder een noob erin maargoed.quote:Op donderdag 15 mei 2014 15:23 schreef BartNH het volgende:
[..]
Of een infectie die ook nog een en ander omzet. Een andere gist of zo.
Makkelijk te testen: open een andere fles en kijk hoeveel koolzuur er in zit.quote:Op zondag 4 mei 2014 03:09 schreef BenD het volgende:
Goede kans op een zwakke fles. Je zal het snel genoeg merken, als de andere flessen ook gaan ontploffen is het wat anders geweest.
Ik ben ze gelukkig nog niet tegen gekomen.quote:Op donderdag 15 mei 2014 13:33 schreef mckroket het volgende:
maar het schijnt dat ze in de VS en contreien wel zwakkere flessen gebruiken dan in Europa, dus het kan.
Dat zou heel goed kunnen, als ze ergens bang voor zijn is het schadeclaims, als een fles springt bewijs maar eens dat het niet aan jouw fles lag.quote:Op donderdag 15 mei 2014 16:55 schreef mckroket het volgende:
Of misschien niet, maar in amerika zeggen ze vaak dat je petflessen moet gebruiken omdat glas gevaarlijk is maar misschien is dat wel gewoon omdat ze bang zijn voor schadeclaims oid met gebroken glas.
De flessen die ik verder open getrokken heb waren wel behoorlijk schuimig, maar niet extreem. Ik denk dat ik die ene fles een beetje beschadigd heb tijdens het spoelen en dat hij daardoor een scheurtje heeft opgelopen.quote:Op donderdag 15 mei 2014 16:52 schreef devzero het volgende:
[..]
Makkelijk te testen: open een andere fles en kijk hoeveel koolzuur er in zit.
wat heb je besteld? (linken naar die website werkt niet echt)quote:
Aangezien ik geen kuitbier ken toch maar even opgezocht op die site van dat festival:quote:Op woensdag 21 mei 2014 01:13 schreef mckroket het volgende:
geef mij maar nieuwerwetse bieren ipv die oude recepten. kuit is niet veel, gruit al helemaal niks. geef mij maar veel hop, veel nieuwe moderne hop!
Niet extreem, maar toch redelijk hoppig. Of drink je alleen maar triple IPAs? Maar goed, ik ken het niet dus over de smaak kan ik helaas niets zeggen.quote:Het is een tamelijk bitter bier waarvan het hoparoma sterker is dan de bitterheid.
Het mag alleen gehopt worden met oudere Europese aroma variëteiten:
Hallertau Mittelfrüh, Saaz Saaz, Tettnang Tettnang, Spalt Spalt of East Kent Goldings *
Hopbitterheid moet tussen de 20 en 40 EBU zijn.
Zoals mckroket zegt, binnen een dag zal het bezig moeten zijn. Hangt ook van de gist die je gebruikt hebt af, Belgische gisten hebben de neiging om laat te starten. Hier op de brouwerij hebben we wel eens een batch gehad die pas na een week begon te vergisten, smaakte prima!quote:Op woensdag 21 mei 2014 22:17 schreef Qwea het volgende:
Hoelang duurt het voordat je geluid uit je waterslot moet horen komen eigk?
Een week Wat vind je dan van het advies dat je af en toe wel eens leest dat als je fermentatie na 2 dagen nog niet op gang is gekomen, je extra gist moet toevoegen?quote:Op donderdag 22 mei 2014 01:57 schreef BenD het volgende:
Zoals mckroket zegt, binnen een dag zal het bezig moeten zijn. Hangt ook van de gist die je gebruikt hebt af, Belgische gisten hebben de neiging om laat te starten. Hier op de brouwerij hebben we wel eens een batch gehad die pas na een week begon te vergisten, smaakte prima!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |