Ooh. Ja, daar stond niks over in de handleiding Maar goeie tip voor de volgende keer En idd dat van dat uitvergisten met SG staat er wel in. Ga ik dat zaterdag doen. Dan staat er nog in de handleiding dat ik hem na de hoofdgisting nog 1 a 2 weken of een koelere plek kan zetten (word aanbevolen) is dat handig volgens jou? Of moet ik hem gelijk zaterdag in flessen mikken?quote:Op zondag 15 september 2013 22:37 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ja, meten met de hydrometer. Leuker had geweest als je ook aan het begin had gemeten. Dan had je namelijk je alcoholpercentage kunnen berekenen.
Maar je eindmeting is het belangrijkst...om te kijken of het uitvergist is.
De bedoeling van het koeler wegzetten is dat er nogal wat vaste deeltjes in het bier ronddrijven. Onder andere gist maar ook eiwitten en andere afvalstoffen.quote:Op zondag 15 september 2013 22:38 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ooh. Ja, daar stond niks over in de handleiding Maar goeie tip voor de volgende keer En idd dat van dat uitvergisten met SG staat er wel in. Ga ik dat zaterdag doen. Dan staat er nog in de handleiding dat ik hem na de hoofdgisting nog 1 a 2 weken of een koelere plek kan zetten (word aanbevolen) is dat handig volgens jou? Of moet ik hem gelijk zaterdag in flessen mikken?
Oke! Dan ga ik het zaterdag meten, overhevelen in een schoon vat, week koel zetten en daarna bottelen thnx!quote:Op zondag 15 september 2013 22:41 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De bedoeling van het koeler wegzetten is dat er nogal wat vaste deeltjes in het bier ronddrijven. Onder andere gist maar ook eiwitten en andere afvalstoffen.
Hoe koeler een vloeistof, hoe sneller dat uitzakt.
Ik zou het dus nog een week laten staan alvoren te bottelen.
Nice! Heb je al eens een milkstout gebrouwen? Dat wordt denk ik het volgende project, past goed bij het herfstige weer.quote:Op vrijdag 8 november 2013 09:54 schreef Nembrionic het volgende:
Mijn Russian Imperial Stout is trouwens heel erg goed gelukt
Echt een heel gaaf bier geworden!
Heb ik nog niet gedaan nee, maar wil ik zeker!quote:Op vrijdag 8 november 2013 23:57 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Nice! Heb je al eens een milkstout gebrouwen? Dat wordt denk ik het volgende project, past goed bij het herfstige weer.
Ehm, 8 tot 10 weken. Eerst volgens het boekje op kampertemp 2 a 3 weken en daarna beneden de 10, voor de rest v/d weken.quote:Op zaterdag 23 november 2013 15:40 schreef Oceanonix het volgende:
hoe lang heb je je bier op fles liggen? En bij welke temperaturen?
dan heb je waarschijnlijk te weinig suiker toegevoegd voor het bottelen. Of je doppen sluiten niet goed af.quote:Op zondag 24 november 2013 13:46 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ehm, 8 tot 10 weken. Eerst volgens het boekje op kampertemp 2 a 3 weken en daarna beneden de 10, voor de rest v/d weken.
Dan klopt mijn boekje niet, want ik heb het recept in het boekje gevolgd Er lijkt niks weg te lopen uit de doppenquote:Op zondag 24 november 2013 13:56 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
dan heb je waarschijnlijk te weinig suiker toegevoegd voor het bottelen. Of je doppen sluiten niet goed af.
Doe daar wel voorzichtig mee. Ik heb een batch staan met te veel suiker. Die mag alleen buiten geopend worden, waarna we tuin kunnen afzoeken naar de beugel.......quote:Op zondag 24 november 2013 14:07 schreef Qwea het volgende:
[..]
Dan klopt mijn boekje niet, want ik heb het recept in het boekje gevolgd Er lijkt niks weg te lopen uit de doppen
Meer suiker toevoegen ga ik wel ff proberen. Wilde in mijn volgende brouwsel een pot honing mikken.
Lol, hey, dan zit er iig wel koolzuur inquote:Op zondag 24 november 2013 14:11 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Doe daar wel voorzichtig mee. Ik heb een batch staan met te veel suiker. Die mag alleen buiten geopend worden, waarna we tuin kunnen afzoeken naar de beugel.......
Goeie tip!! Ga ik doen!quote:Op zondag 24 november 2013 14:14 schreef Oceanonix het volgende:
het blijft een kwestie van oefenen. En schrijf op wat je gedaan hebt, dan kan je ook je fouten en of verbeteringen ontdekken.
Ik heb nu mijn vierde batch in de woonkamer staan, behalve wat geblub merk je er niks vanquote:Op maandag 25 november 2013 19:45 schreef yogurtcito het volgende:
Nadat ik dit topic doorgelezen heb zou ik ook heel graag beginnen met zelf bier brouwen! Helaas heb ik in mijn huidige appartement niet zo veel ruimte om te klussen, en m'n vriendin ziet zo'n emmer in de keuken/woonkamer niet echt zitten.. Hopelijk kan ik in een volgend huis/appartement beginnen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |