abonnement Unibet Coolblue
  zondag 15 september 2013 @ 22:38:58 #126
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131220142
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 22:37 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ja, meten met de hydrometer. Leuker had geweest als je ook aan het begin had gemeten. Dan had je namelijk je alcoholpercentage kunnen berekenen.

Maar je eindmeting is het belangrijkst...om te kijken of het uitvergist is.
Ooh. Ja, daar stond niks over in de handleiding ;( Maar goeie tip voor de volgende keer :Y En idd dat van dat uitvergisten met SG staat er wel in. Ga ik dat zaterdag doen. Dan staat er nog in de handleiding dat ik hem na de hoofdgisting nog 1 a 2 weken of een koelere plek kan zetten (word aanbevolen) is dat handig volgens jou? Of moet ik hem gelijk zaterdag in flessen mikken?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 15 september 2013 @ 22:41:25 #127
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_131220289
quote:
14s.gif Op zondag 15 september 2013 22:38 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ooh. Ja, daar stond niks over in de handleiding ;( Maar goeie tip voor de volgende keer :Y En idd dat van dat uitvergisten met SG staat er wel in. Ga ik dat zaterdag doen. Dan staat er nog in de handleiding dat ik hem na de hoofdgisting nog 1 a 2 weken of een koelere plek kan zetten (word aanbevolen) is dat handig volgens jou? Of moet ik hem gelijk zaterdag in flessen mikken?
De bedoeling van het koeler wegzetten is dat er nogal wat vaste deeltjes in het bier ronddrijven. Onder andere gist maar ook eiwitten en andere afvalstoffen.
Hoe koeler een vloeistof, hoe sneller dat uitzakt.
Ik zou het dus nog een week laten staan alvoren te bottelen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 15 september 2013 @ 22:44:43 #128
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131220521
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 22:41 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

De bedoeling van het koeler wegzetten is dat er nogal wat vaste deeltjes in het bier ronddrijven. Onder andere gist maar ook eiwitten en andere afvalstoffen.
Hoe koeler een vloeistof, hoe sneller dat uitzakt.
Ik zou het dus nog een week laten staan alvoren te bottelen.
Oke! Dan ga ik het zaterdag meten, overhevelen in een schoon vat, week koel zetten en daarna bottelen :) thnx!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 15 september 2013 @ 23:05:44 #129
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131221714
Ik heb mn waterslot eruit gehaald en opnieuw gevuld. Was bijna leeg. Ben benieuwd of ie nu nog weer gaat blubben
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  woensdag 6 november 2013 @ 06:18:13 #130
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_132950666
Kleine update op het verse hop experiment; was even bang dat het helemaal mislukt was, maar toch goed gekomen. Het is uiteindelijk een double IPA geworden met verse Cascade, Mt. Hood en BC Goldings die ik later heb gedryhopped met een beetje van mijn oven-gedroogde Cascade en Mt. Hood hop. Gefermenteerd met een droge American Ale gist.

Die gist ging helemaal los, enorme hoeveelheden sediment in zowel primary als secondary. En uiteindelijk ook in de fles omdat ik niet heel voorzichtig was met overhevelen. Eerste proefflesje na twee weken was een drama, heel vreemde bijsmaak, ik was bang voor oxidatie of een infectie. Hoparoma was ook ver te zoeken, helemaal overheerst door de vreemde bijsmaak.
Net een tweede fles opengetrokken en voorzichtig gedecanteerd vanaf het (heel) dikke sediment. Smaakt nu prima, mooie balans tussen residuele zoetigheid en de hop. Vooral de Mt. Hood komt er mooi door, het dryhoppen heeft niet heel veel extra opgeleverd zoals het nu staat.

Waarschijnlijk de eerste keer toch te veel rondzwevende dode gist die niet te hachelen is, blijkbaar.
  vrijdag 8 november 2013 @ 09:54:30 #131
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_133034870
Mijn Russian Imperial Stout is trouwens heel erg goed gelukt :9
Echt een heel gaaf bier geworden!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 8 november 2013 @ 10:26:18 #132
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_133035510
De mijne moet nog staan tot de 18de. Als hij lekker is maar eens kijken wat we daarna gaan doen.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  vrijdag 8 november 2013 @ 23:57:28 #133
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_133067990
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 09:54 schreef Nembrionic het volgende:
Mijn Russian Imperial Stout is trouwens heel erg goed gelukt :9
Echt een heel gaaf bier geworden!
Nice! Heb je al eens een milkstout gebrouwen? Dat wordt denk ik het volgende project, past goed bij het herfstige weer.
  zondag 10 november 2013 @ 23:01:08 #134
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_133133290
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 23:57 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

Nice! Heb je al eens een milkstout gebrouwen? Dat wordt denk ik het volgende project, past goed bij het herfstige weer.
Heb ik nog niet gedaan nee, maar wil ik zeker!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_133543256
Mijn laatste moutextractpakket van Brewferm staat af te koelen. Eens kijken of ik hierna zelf wat kan verzinnen. Wil hierna een paar keer met losse moutextract gaan werken waarbij ik de smaak meer zelf kan bepalen als met zo'n pakket.
  zaterdag 23 november 2013 @ 14:24:09 #136
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_133544820
Goed, mijn bier is klaar. Smaakt opzich prima... alleen er zit amper koolzuur in.

Wat heb ik fout gedaan en hoe fix ik dat?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_133546360
hoe lang heb je je bier op fles liggen? En bij welke temperaturen?
  zondag 24 november 2013 @ 13:46:32 #138
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_133571728
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 15:40 schreef Oceanonix het volgende:
hoe lang heb je je bier op fles liggen? En bij welke temperaturen?
Ehm, 8 tot 10 weken. Eerst volgens het boekje op kampertemp 2 a 3 weken en daarna beneden de 10, voor de rest v/d weken.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_133572109
quote:
14s.gif Op zondag 24 november 2013 13:46 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ehm, 8 tot 10 weken. Eerst volgens het boekje op kampertemp 2 a 3 weken en daarna beneden de 10, voor de rest v/d weken.
dan heb je waarschijnlijk te weinig suiker toegevoegd voor het bottelen. Of je doppen sluiten niet goed af.
  zondag 24 november 2013 @ 14:07:39 #140
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_133572481
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 13:56 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

dan heb je waarschijnlijk te weinig suiker toegevoegd voor het bottelen. Of je doppen sluiten niet goed af.
Dan klopt mijn boekje niet, want ik heb het recept in het boekje gevolgd :P Er lijkt niks weg te lopen uit de doppen :o

Meer suiker toevoegen ga ik wel ff proberen. Wilde in mijn volgende brouwsel een pot honing mikken.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_133572589
quote:
14s.gif Op zondag 24 november 2013 14:07 schreef Qwea het volgende:

[..]

Dan klopt mijn boekje niet, want ik heb het recept in het boekje gevolgd :P Er lijkt niks weg te lopen uit de doppen :o

Meer suiker toevoegen ga ik wel ff proberen. Wilde in mijn volgende brouwsel een pot honing mikken.
Doe daar wel voorzichtig mee. Ik heb een batch staan met te veel suiker. Die mag alleen buiten geopend worden, waarna we tuin kunnen afzoeken naar de beugel.......
  zondag 24 november 2013 @ 14:12:09 #142
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_133572614
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 14:11 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Doe daar wel voorzichtig mee. Ik heb een batch staan met te veel suiker. Die mag alleen buiten geopend worden, waarna we tuin kunnen afzoeken naar de beugel.......
Lol, hey, dan zit er iig wel koolzuur in :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_133572693
het blijft een kwestie van oefenen. En schrijf op wat je gedaan hebt, dan kan je ook je fouten en of verbeteringen ontdekken.
  zondag 24 november 2013 @ 14:32:51 #144
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_133573464
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 14:14 schreef Oceanonix het volgende:
het blijft een kwestie van oefenen. En schrijf op wat je gedaan hebt, dan kan je ook je fouten en of verbeteringen ontdekken.
Goeie tip!! Ga ik doen!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_133619238
Nadat ik dit topic doorgelezen heb zou ik ook heel graag beginnen met zelf bier brouwen! Helaas heb ik in mijn huidige appartement niet zo veel ruimte om te klussen, en m'n vriendin ziet zo'n emmer in de keuken/woonkamer niet echt zitten.. Hopelijk kan ik in een volgend huis/appartement beginnen. :7
pi_133620828
mijn eerste batches hebben in de woonkamer gestaan. Vind dat geblub wel gezellig... Op de slaapkamer is het nuet fijn. Het geblub komt niet regelmatig en dan kan je dus niet slapen....
  maandag 25 november 2013 @ 20:24:28 #147
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_133621016
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 19:45 schreef yogurtcito het volgende:
Nadat ik dit topic doorgelezen heb zou ik ook heel graag beginnen met zelf bier brouwen! Helaas heb ik in mijn huidige appartement niet zo veel ruimte om te klussen, en m'n vriendin ziet zo'n emmer in de keuken/woonkamer niet echt zitten.. Hopelijk kan ik in een volgend huis/appartement beginnen. :7
Ik heb nu mijn vierde batch in de woonkamer staan, behalve wat geblub merk je er niks van ;)
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
pi_134948467
Zo de eerste batch van 2014 staat te koken. Het wordt een weizen. De eerste keer zonder een pakket maar alles zelf samengesteld. *O* *O* *O*
Gebruik overigens wel de minimaish methode. Vandaag mag ik direct een enorme verbetering van mijn koelproces proberen. Ik heb een koelspiraal gekregen. _O_
  vrijdag 14 maart 2014 @ 06:29:32 #149
369821 BenD
in Canada
pi_137721104
Begonnen met het bouwen van mijn thuis-brouwerij. Dit wordt een meerjarig project, het is nogal duur om een elektrische brouwerij goed op te zetten. Iedere keer wat losse onderdeeltjes kopen. Ik wil graag elektrisch brouwen zodat ik het gehele jaar door kan brouwen. Over zo'n anderhalf jaar verhuizen naar een nieuw huis met kelder en daar een ruimte bouwen om te gaan brouwen.


Fust met verwarmingselement (niet te zien), thermometer en kijkglas rechts, en klep links.


Verwarmingselement rechts, thermometer midden, buis om wort uit de ketel te halen.


Zoals je ziet moeten de fusten nog flink opgeschuurd worden, dit staat in de planning in de lente. Ik heb momenteel geen garage of iets dergelijks om dit te doen. Dus nog even wachten tot het echte voorjaar begint zodat ik het op het balkon kan doen, het is nu nog te koud.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:18:01 #150
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_137721782
Ik ga binnenkort ook mijn 2de batch maken. Iemand nog tips om het koolzuur erin te krijgen/te houden? De eerste was vrijwel dood. En het schuim was ronduit goor :')
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')