abonnement Unibet Coolblue
  maandag 15 oktober 2012 @ 09:32:29 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117987733
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2012 09:18 schreef ueberduitser het volgende:

[..]

Geen hapje eten in Düsseldorf gedaan!
Zaterdag was een beetje een stressdag :{
Planning:
-we hadden een Laufstall op kleinanzeigen staan en er had zich iemand uit Düsseldorf gemeld die hem graag wilde, aangezien wij toch die kant op gaan afspraak gemaakt elkaar op een parkeerterrein te treffen voor de overdracht. Zij zochten een plekje voor ons op de route. Prima.
-naar de rehacare beurs
-hapje eten in de stad met aansluitend een wandeling
-naar huis...

Begon al voor Düsseldorf, had men bij Bottrop de Autobahn compleet afgesloten wegens wegwerkzaamheden. Van 3 banen naar een afrit, met bovenaan een verkeerslicht... :( 6km file, 50 minuten vertraging. Mensen van de Laufstall maar wachten, met een baby in de auto...
Zijn we 8 minuten van het trefpunt, ausfahrt autobahn geblokkeerd. Alternatieve route via de navi laten berekenen. Rijden we rond, komen op een ander stuk Autobahn, gewoon totaal de verkeerde kant op. Proberen we terug te rijden, komen we weer bij de weg uit die vanaf de Autobahn afgesloten was. Terug.... :?
Op een gegeven moment was ik echt pissed, ben ik zo een buurt doorgeknalt, puur op richting gereden, Petra dacht dat we nooit meer kwamen en ja hoor, we kwamen compleet van de verkeerde kant op het afgesproken parkeerterrein. Wederom met een extra 45 minuten vertraging. Laufstall overgeladen, geld geïnd en en verder.

Messehalle was daarna peanuts te vinden. Beurs was interessant, hoewel we meer stands voor kinderen hadden verwacht en wat minder aanbieders van scootmobielen en wandelstokken.

Om 16:30 hadden we het wel gezien, moe van het slenteren tussen de rolstoelen door, dus hup, richting de stad....

Drama!!!! Probeer eens met een Opel Vivaro een parkeerplek te vinden in de binnenstad. Ik heb voor 4 parkeergarages gestaan, maar kon er niet 1 in, vanwege de hoogte. Bij de laatste was het zelfs zo triest dat ik al in de sluis stond zeg maar de garage in, toen de vrije hoogte pas aangegeven werd. Mooi op tijd!!!!
Leuk als er 2 auto's achter je staan en je moet schuin naar achter omhoog weer terug draaien...
Ik moest we terug, verder kon ik niet want dan had ik een Vivaro Cabrio.
Kerel achter mij pissed, dus ik ben maar even uitgestapt en ik heb hem in het Nederlands(ik was Duitsland echt even zat!) haarfijn uitgelegd dat ik niet verder kon vanwege het te laat vermelden van de vrije doorrijhoogte en dat hij naar achteren moest anders drukte ik hem wel zelf naar achteren met de bus! Ik kon me eigenlijk nog net beheersen, heb zijn reactie niet afgewacht en ben zo de bus weer ingestapt en ben achteruit gaan rijden. Moet je kijken hoe snel hij nou achteruit kon!

Dus, navi ingesteld op "Naar huis" en bekijk het maar!

Rij je terug, gestressed vergeet je dat de Autobahn dus afgesloten was bij Bottrop, rij je daar in de plensbuien zo de file weer in. 10km Stau....1,5 uur vertraging. |:( |:(

Uiteindelijk in Ringe terecht gekomen en zo bij het plaatselijke restaurantje aan tafel gekropen en heeeeerlijk gegeten.

21:30 uur thuis, 21:45 onder de wol... -O-
Op dat soort dagen...
Hier een foto van een puppy om je blij te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 oktober 2012 @ 09:34:46 #152
245087 ueberduitser
grootgrondbezitter
pi_117987774
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2012 09:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op dat soort dagen...
Hier een foto van een puppy om je blij te maken
[ afbeelding ]
Het werkt, ik moest echt even lachen.
Hele situatie al weer vergeten, maar het was wel jammer. Het liep gewoon totaal niet zoals het moest. Gelukkig tussen P en mij geen stress gehad...
  maandag 15 oktober 2012 @ 09:40:36 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117987917
Heb zo een zelfde situatie gehad met Teigetju, als ik nu zeg, zullen we eens naar Nijmegen krijgt ie weer vlekken in zijn nek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117994835
Wat een verhaal, ueberduitser. :o

Doet een beetje denken aan onze queeste afgelopen week om canal digitaal aan de praat te krijgen.
Eerst kregen we steeds de melding Onjuiste Kaart. Paar keer helpdesk gebeld, kaart tot vier keer toe opnieuw geregistreerd, vanuit de helpdesk eveneens vier keer een activeringscode naar onze kaart gestuurd, geen resultaat.
Update op receiver geprobeerd te zetten.
Via draadloos internet: geen resultaat. Hij zag geen internet.
Update op memorystick gezet via laptop en stickje in receiver.
Ziet het stickje niet, dus ook de update niet.
Draad voor internet zit vast nog ergens in een verhuisdoos, maar waar??
Drie dagen later, kabel gevonden, internet werkt, update op receiver gezet en... nog steeds melding Onjuiste kaart.
}:| :X
Helpdesk Canal digitaal weer gebeld.
Maar: vanuit Duitsland kun je geen 0900 nummers bellen. Hoe kan dat, vorige keer wel toch? Blijkt dat we vorige keer vanaf onze mobiel hebben gebeld, inmiddels bij beiden beltegoed op, dus op internet zoeken of er nog een ander nummer is en jawel, er is een speciaal nummer voor klanten die in het buitenland wonen.
Bel je dat nummer, krijg je een bandje: "Dit nummer is alleen voor klanten die vanuit het buitenland bellen. Uw verbinding wordt nu verbroken. Tuut, tuut, tuut, tuut..."
}:|
Installateur van de schotel gebeld. Die zou 's middags langskomen.
Kreeg geen beeld. Probeerde van alles. Snapte er niks van, hij heeft dit spul al zo vaak bij Nederlanders geïnstalleerd en altijd werkte het.
Installateur weer terug naar de zaak, een module gehaald.
Dit zou moeten werken.
Het werkte in zoverre, dat we de melding van onjuiste kaart niet meer kregen, maar een ándere foutmelding. Hoera. -O-
Advies van de installateur: terug naar de zaak waar je de canal digitaal kaart hebt gekocht.
Volgende dag gedaan, want het was inmiddels bijna etenstijd geworden, en bij die man deed hij het (gelukkig!) ook niet, op diverse receivers die hij had staan. Hij zou iets proberen in te stellen of aan te melden en wij gingen in de tussentijd de stad in waar we een fantastische lamp voor boven de eettafel zagen die helaas 1500 euro kostte.
Terug bij de leverancier van de canal digitaalkaart de blijde mededeling dat hij na enige moeite de kaart aan de praat had gekregen: "Hij was niet aangemeld" (vier keer aangemeld en vier keer door canal digitaal geactiveerd op afstand???)
Eenmaal thuis het grote moment: HET WERKTE!!!! *O*
Kon ik eindelijk Koefnoen kijken. Man wat heb ik genoten. :N Was het net een mindere aflevering, zul je altijd zien.
Enfin, lang verhaal kort, we kunnen eindelijk, na een dikke week tobben, TV kijken. :)
pi_118004528
Het hele gebied rond Düsseldorf is een aardige bouwput ja!
  maandag 15 oktober 2012 @ 18:04:32 #156
245087 ueberduitser
grootgrondbezitter
pi_118005808
quote:
8s.gif Op maandag 15 oktober 2012 17:25 schreef Hiya het volgende:
Het hele gebied rond Düsseldorf is een aardige bouwput ja!
Daar kom je lekker op tijd mee!
pi_118008134
quote:
1s.gif Op maandag 15 oktober 2012 18:04 schreef ueberduitser het volgende:

[..]

Daar kom je lekker op tijd mee!
Haha. Hoe dan ook, je moest er naar toe :) Nu ging je tenminste nog vrolijk van huis weg ;)
pi_118014951
Afgelopen weekend ook weer wat meegemaakt. Vind ik zaterdagochtend een brief in de bus van de gemeente dat het wachthuisje behorende bij de bushalte hier vlakbij (2 huizen verder) verplaatst moet worden wegens einde van de pacht van de grond waar deze nu staat.
Oke tot zover had ik hier in het geruchtencirquit al wat over gehoord en uit belangstelling ook al een aantal weken geleden een email over naar de gemeente gestuurd. Helaas nooit reactie op die email gekregen.
Wat mij nog niet bekend was, was dat de nieuwe locatie die de gemeente had gekozen, pal voor mijn huis ligt. In de brief stond een luchtfoto met de nieuwe lokatie aangegeven. Daarnaast kondigde de gemeente aan al vanochtend van start te gaan met de bouwwerkzaamheden!
Gisteren gelukkig nog snel de witte strepen in het gras en op het fietspad verwijdert zodat vanochtend om 8 uur de bouwvakkers even raar stonden te kijken omdat ze niet precies wisten waar ze moesten beginnen. Ik heb ze maar even verteld dat ze beter nog even niet konden beginnen. Om 8.30 uur maar even een bezoekje gebracht aan de betreffende ambtenaar en even duidelijk gemaakt dat ik het niet eens was met het besluit.
Met wat hulp van de verontwaardigde locoburgemeester die ook niet op de hoogte was gesteld van het besluit, hebben we het nu uit kunnen stellen naar eind november tot de komende vergadering van de gemeenteraad of iets dergelijks. Komende woensdag ook nog een afspraak met de burgemeester ingepland, om mijn ongenoegen duidelijk te maken.

Het grote probleem met deze bushalte huisjes zijn namelijk niet de mensen die op de bus staan te wachten, maar alcoholisten, dronken jeugd etc die dit gebruiken als hangplek met alle overlast die dit met zich meebrengt.
  maandag 15 oktober 2012 @ 21:18:31 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118015115
Oeh, jij bent al goed geïntegreerd!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118031429
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2012 09:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb zo een zelfde situatie gehad met Teigetju, als ik nu zeg, zullen we eens naar Nijmegen krijgt ie weer vlekken in zijn nek.
Hou op over Nijmegen, hier komen ook meteen de vlekken weer tevoorschijn, wat een §$%&/(-stad is dat toch met de auto.
Ik moest 3 weken geleden examen doen in Nijmegen, ritje van 20 minuten maar ik ken Nijmegen en het parkeerdrama dus ik heb er een uur voor uitgetrokken.
Kom ik bij de parkeerplaats, bordje vrij brand, ik druk op de knop van de slagboom, krijg mn bon en rij het terrein op. Vier rondjes gereden maar een vrije plek ho maar, enkel 3 invalideparkeerplaatsen die vrij waren. Nog een kwartier rondjes rijden, achter me komen er nog 2 auto s het terrein op waar dus geen plek voor was. Ik Pieter gebeld wat de boete ging kosten als ik toch op de invalideparkeerplaats ging staan, maar die was toch een stuk duurder als het examengeld dat ik kwijt ging zijn als ik niet op tijd was, dus toch maar rondjes blijven rijden, want je kan het terrein ook niet af zonder te betalen!
Gelukkig kwam er toen iemand aan en heb ik me echt asociaal gedragen en toen hij eruit deed snel achteruit mn auto ertussen geduwt voor degende die aan de andere kant stond te knipperen er kon gaan staan. Toen rennen en 3 minuten voor mn examen begon kwam ik hijgend binnengerend.
Volgende keer maar 2 uur voor aanvang van huis.
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 11:31:03 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118031502
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 11:28 schreef annie.m het volgende:

[..]

Hou op over Nijmegen, hier komen ook meteen de vlekken weer tevoorschijn, wat een §$%&/(-stad is dat toch met de auto.
Ik moest 3 weken geleden examen doen in Nijmegen, ritje van 20 minuten maar ik ken Nijmegen en het parkeerdrama dus ik heb er een uur voor uitgetrokken.
Kom ik bij de parkeerplaats, bordje vrij brand, ik druk op de knop van de slagboom, krijg mn bon en rij het terrein op. Vier rondjes gereden maar een vrije plek ho maar, enkel 3 invalideparkeerplaatsen die vrij waren. Nog een kwartier rondjes rijden, achter me komen er nog 2 auto s het terrein op waar dus geen plek voor was. Ik Pieter gebeld wat de boete ging kosten als ik toch op de invalideparkeerplaats ging staan, maar die was toch een stuk duurder als het examengeld dat ik kwijt ging zijn als ik niet op tijd was, dus toch maar rondjes blijven rijden, want je kan het terrein ook niet af zonder te betalen!
Gelukkig kwam er toen iemand aan en heb ik me echt asociaal gedragen en toen hij eruit deed snel achteruit mn auto ertussen geduwt voor degende die aan de andere kant stond te knipperen er kon gaan staan. Toen rennen en 3 minuten voor mn examen begon kwam ik hijgend binnengerend.
Volgende keer maar 2 uur voor aanvang van huis.
Erg he?
Ik haat Nijmegen daarvoor echt tot op het bot.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118032177
Als je er bent zonder de auto is het een mooie stad hoor. :+
Erg fietsvriendelijk (en daardoor wat auto-onvriendelijk).
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 11:57:19 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118032252
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 11:55 schreef Felagund het volgende:
Als je er bent zonder de auto is het een mooie stad hoor. :+
Erg fietsvriendelijk (en daardoor wat auto-onvriendelijk).
Met hufters van buschauffeurs en enorme hoeveelheden tokkievolk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118032841
Ik weet niet waar jij in Nijmegen altijd heen gaat, maar ik vond het altijd erg meevallen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 13:22:44 #165
358226 RonB79
No Scrobble, No Glory
pi_118035286
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2012 23:44 schreef foodlover het volgende:

[..]

Geld voor verbouw is geen probleem, zou geen verbouwing willen meefinancieren, wel de gehele aankoopsom incluis courtage, overdracht en notaris. Doen ze daar moeilijk over in DE?
Vele banken willen niet de courtage (max 7,14%), notaris (rond de 1,5%) en grunderwerbsteuer (max 5% dacht ik) financieren. Zoiets zal je helaas zelf moeten betalen mits je bereid bent om enkele stunts uit te halen als je het financieringsvoorstel bij de bank voorlegt (bv je vraagt aan de makelaar om de courtage weg te halen en op de verkoopprijs te gooien).

Wij hebben uiteindelijk een huis gezocht waar geen courtage bij kwam kijken. En aangezien wij 0,0 eigenkapitaal hadden, hadden we een aantal duizend euro van een familielid geleend, dan nog zelf wat bij elkaar verzameld zodat we de bank konden tonen dat we wel eigenkapitaal hadden om de notariskosten en belasting te kunnen betalen. Nadat we het ondertekende contract vd bank hadden gekregen, hebben we snel een krediet aangevraagd voor deze kosten.

En ondertussen wonen we nu een maandje in Kellinghusen en is iedereen gelukkig :)
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 16:07:37 #166
296595 foodlover
live and learn
pi_118041656
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 13:22 schreef RonB79 het volgende:

[..]

Vele banken willen niet de courtage (max 7,14%), notaris (rond de 1,5%) en grunderwerbsteuer (max 5% dacht ik) financieren. Zoiets zal je helaas zelf moeten betalen mits je bereid bent om enkele stunts uit te halen als je het financieringsvoorstel bij de bank voorlegt (bv je vraagt aan de makelaar om de courtage weg te halen en op de verkoopprijs te gooien).

Wij hebben uiteindelijk een huis gezocht waar geen courtage bij kwam kijken. En aangezien wij 0,0 eigenkapitaal hadden, hadden we een aantal duizend euro van een familielid geleend, dan nog zelf wat bij elkaar verzameld zodat we de bank konden tonen dat we wel eigenkapitaal hadden om de notariskosten en belasting te kunnen betalen. Nadat we het ondertekende contract vd bank hadden gekregen, hebben we snel een krediet aangevraagd voor deze kosten.

En ondertussen wonen we nu een maandje in Kellinghusen en is iedereen gelukkig :)
Dank voor je info, daar kom ik verder mee!
Betekent dus grofweg dat je zo'n 20-25.000 zelf moet bijleggen hmmm... dit soort bedragen had ik eigenlijk een beetje voor verbouwing gereserveerd, vind het wel erg zuur bij elkaar gespaard geld om even in huis te stoppen, zal wel Nederlandse instelling zijn.
pi_118046267
Daarom lijken de huizenprijzen voor nederlanders erg goedkoop hier. Menig verjaardagsfeestje gehad waar de wildste verhalen van huizen die ze kopen konden gingen te ronden. Totdat ik ze vertelde dat je 20% minimaal cash moet betalen voor een huis. Dan is dat op papier goedkope huis ineens een stuk duurder.
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 19:10:42 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118049049
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 16:07 schreef foodlover het volgende:

[..]

Dank voor je info, daar kom ik verder mee!
Betekent dus grofweg dat je zo'n 20-25.000 zelf moet bijleggen hmmm... dit soort bedragen had ik eigenlijk een beetje voor verbouwing gereserveerd, vind het wel erg zuur bij elkaar gespaard geld om even in huis te stoppen, zal wel Nederlandse instelling zijn.
Aan de andere kant, ik betaal 3% rente, kom daar in NL maar eens om.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 20:03:33 #169
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_118051324
Piet, binnenkort willen mijn schoonouders trakteren op een "goed diner". In Elten of omgeving.
In Elten kun je "goed eten", maar een "goed diner" is toch nét een trapje hoger. Heb je tips voor een restaurant in Emmerich? Duitse keuken mag. Franse (bijv) keuken is veiliger.
... ♥ ik mis je ♥
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 20:03:49 #170
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_118051347
dubbel
... ♥ ik mis je ♥
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 20:07:44 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118051601
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 20:03 schreef phluphy het volgende:
Piet, binnenkort willen mijn schoonouders trakteren op een "goed diner". In Elten of omgeving.
In Elten kun je "goed eten", maar een "goed diner" is toch nét een trapje hoger. Heb je tips voor een restaurant in Emmerich? Duitse keuken mag. Franse (bijv) keuken is veiliger.
Mag het ook in Tolkamer zijn? Dit staat op mijn verlanglijstje
http://www.derwesten.de/n(...)lland-id3139273.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 20:08:19 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118051657
Heb er nog niet gegeten, maar wil dat nog graag doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 20:14:07 #173
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_118052016
Ziet er goed uit! Ik gooi'm in de groep.
Tot ongevaar kon je nog goed eten op de grens tussen Elten en Babberich (De Oude Grens). Met name rond aspergetijd was het er altijd erg druk. Helaas zijn ze inmiddels gesloten.

Het is een prachtig pand, op en schitterende locatie. Nog helemaal ingericht.
Hé, niks voor jou om van je hobby je werk te maken? Ik ben je eerste klant. ;)
... ♥ ik mis je ♥
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 20:20:11 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118052409
Hmmm
Eigen zaak in de horeca, geen andere bedrijfstak gaan zoveel bedrijven falliet, hoge investeringen, lage marge, altijd savonds en in het weekend werken, voorraad die snel bederft, arbeidsintensief..
Zo kan ik nog wel even doorgaan, nee, dat heb ik gehad, heb het jaren gedaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 20:38:58 #175
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_118053598
Zeer begrijpelijk. Maar het blijft jammer van het pand op die locatie.
... ♥ ik mis je ♥
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 20:39:06 #176
296595 foodlover
live and learn
pi_118053611
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aan de andere kant, ik betaal 3% rente, kom daar in NL maar eens om.
Waar!
Mochten meer mensen meelezen, heb nog een duidelijk document gevonden over Baufinanzierungen, wel in het Duits uiteraard!
http://www.immobilienscou(...)&_s_cclid=1350412605
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 20:42:59 #177
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_118053851
Even kijken of deze link werkt (hij's leuk!) https://twitter.com/LEUKE(...)122112/photo/1/large
... ♥ ik mis je ♥
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 20:45:49 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118054054
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 20:38 schreef phluphy het volgende:
Zeer begrijpelijk. Maar het blijft jammer van het pand op die locatie.
Zeker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 21:21:46 #179
358226 RonB79
No Scrobble, No Glory
pi_118056184
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 16:07 schreef foodlover het volgende:

[..]

Dank voor je info, daar kom ik verder mee!
Betekent dus grofweg dat je zo'n 20-25.000 zelf moet bijleggen hmmm... dit soort bedragen had ik eigenlijk een beetje voor verbouwing gereserveerd, vind het wel erg zuur bij elkaar gespaard geld om even in huis te stoppen, zal wel Nederlandse instelling zijn.
Ja, bij een huisje van ¤ 200.000 in het noorden van DE kan je rekenen op ¤ 10.000 grunderwerbsteuer, ¤ 13.000 voor de makelaar en nog eens ¤ 3.000 voor de notaris. Lekker dan. De laatste twee zijn variabel en kunnen per organisatie verschillen (wij hadden uiteindelijk geluk met de notaris, dat was omgerekend ongeveer 0,8%. Geen idee hoe wie wat waar en waarom! :D) De belasting staat vast maar verschilt per bundesland, minimum is 3.5% en max is 5% (heb het net nog eens opgezocht).
En vorige week kregen we nog een rekening van ¤ 600 van het Amtsgericht te Itzehoe voor het veranderen van eigenaar in het grundbuch (aka kadaster). Maar nu hebben we alles gehad en kunnen we weer reserves gaan opbouwen *O*

Wellicht dat je nog kan zeggen dat je bovenstaande kosten zelf betaalt van je gespaarde geld en de bank de verbouwing laat financieren. Doch dan gaat de bank het huis extra goed beoordelen geloof ik en kan het inderdaad zo zijn dat je meer rente gaat betalen.
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 21:52:46 #180
63722 z80
I fink you freaky
pi_118058008
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 20:42 schreef phluphy het volgende:
Even kijken of deze link werkt (hij's leuk!) https://twitter.com/LEUKE(...)122112/photo/1/large
even in googel zoeken op language-differences en dan plaatjes klikken.
staan er nog een paar leuke tussen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_118061955
Hoe zat dat nou precies met dat GEZ gedoe (kijk en luistergeld)? Wordt je 's nachts van je nest gelicht als je invult dat je geen radio- en tv in huis hebt? :')

Ik kreeg vandaag de bekende brief in de bus voor aanmelding van apparaten.. Die 5 euro per maand voor een autoradio is al afleggerij, maar 18!! euro per maand voor een smartphone of TV (waar ik alleen af en toe via hulu.com programma's op kijk)? 8)7 Per jaar zou het zelfs aan de hoge kant zijn :{
pi_118062889
Vanaf januari 2013 wordt het pauschal berekend. Dan is het 18 voor elk huishouden, onafhankelijk van de hoeveelheid apparaten.

Voor mij dus een verhoging van 6 euro naar 18, voor alleen een laptop waar ik nooit tv mee kijk. Hoezee!
pi_118063055
Dus voor die laatste paar veilige weken kan ik die brieven beter weggooien? :{
pi_118063265
Ik geloof, als je op zo'n 'verdachte' datum als 1 januari 2013 opeens apparaten gaat aanmelden, en ze mochten ooit eens komen controleren, dan moet je de aankoopbonnen kunnen voorleggen waaruit blijkt dat je ze inderdaad toen pas hebt aangeschaft, en niet ervoor hebt 'verzwegen'. (En het excuus 'hij zat nog in de doos' werkt niet, want je moet ook betalen voor apparaten die niet in gebruik zijn, zoals de oude tv achter op zolder)
pi_118064232
Maar hoe komen ze dat controleren dan? Gaat er echt iemand met bevoegdheid de huizen langs om te kijken of je je tv wel hebt aangemeld?
pi_118066026
Ja. Maar voor zover ik weet kan je gewoon weigeren ze binnen te laten. :P
  woensdag 17 oktober 2012 @ 08:50:03 #187
296595 foodlover
live and learn
pi_118070771
Even over het thema Grundsteuer en de riool- en afvalheffing.

Laten we even uitgaan van Kreis Kleve.
Ik neem aan dat je hetzelfde bedrag aan Grundsteuer betaalt als de oude bewoners en je dit dus op kunt vragen bij interesse voor een huis of wordt dit opnieuw berekend?
En: Is het morgelijk/heeft het zin om de bedragen op te vragen die je nieuwe buren betalen?
pi_118071895
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 23:16 schreef stroopwafelt het volgende:
Ik geloof, als je op zo'n 'verdachte' datum als 1 januari 2013 opeens apparaten gaat aanmelden, en ze mochten ooit eens komen controleren, dan moet je de aankoopbonnen kunnen voorleggen waaruit blijkt dat je ze inderdaad toen pas hebt aangeschaft, en niet ervoor hebt 'verzwegen'. (En het excuus 'hij zat nog in de doos' werkt niet, want je moet ook betalen voor apparaten die niet in gebruik zijn, zoals de oude tv achter op zolder)
Ik heb net nog even gekeken op internet, maar volgens mij gaat dat nieuwe tarief voor iedereen gelden, ook voor mensen die aangegeven hebben geen apparaten in huis te hebben -O-
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 17 oktober 2012 @ 10:17:28 #189
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_118072657
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 09:45 schreef LoggedIn het volgende:

[..]

Ik heb net nog even gekeken op internet, maar volgens mij gaat dat nieuwe tarief voor iedereen gelden, ook voor mensen die aangegeven hebben geen apparaten in huis te hebben -O-
Mooi, dat scheelt weer een hoop belastingontduiking.
pi_118079186
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 20:03 schreef phluphy het volgende:
Piet, binnenkort willen mijn schoonouders trakteren op een "goed diner". In Elten of omgeving.
In Elten kun je "goed eten", maar een "goed diner" is toch nét een trapje hoger. Heb je tips voor een restaurant in Emmerich? Duitse keuken mag. Franse (bijv) keuken is veiliger.
Ik heb hier wel eens gegeten:
altes Gasthaus Christ in Hüthum

Gezellig en goed eten.
pi_118079347
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 00:15 schreef stroopwafelt het volgende:
Ja. Maar voor zover ik weet kan je gewoon weigeren ze binnen te laten. :P
Dit is een interessante link hierover. Ik heb in die ruim 2,5 jaar nog nooit een brief van GEZ ontvangen, dus ik moet me nog maar eens verdiepen hoe dat vanaf 2013 in zijn werk gaat. Wellicht dat het in de Nebenkosten (ik woon gehuurd) verrekend is.

Overigens ben ik van mening dat het zwaar ouderwets en afzetterij is...
  woensdag 17 oktober 2012 @ 13:36:45 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118079492
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 13:27 schreef aegir_de_viking het volgende:

[..]

Ik heb hier wel eens gegeten:
altes Gasthaus Christ in Hüthum

Gezellig en goed eten.
Hoe is hun keuken, kon op internet geen kaart vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118080592
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 13:32 schreef Waldheini het volgende:

[..]

Dit is een interessante link hierover. Ik heb in die ruim 2,5 jaar nog nooit een brief van GEZ ontvangen, dus ik moet me nog maar eens verdiepen hoe dat vanaf 2013 in zijn werk gaat. Wellicht dat het in de Nebenkosten (ik woon gehuurd) verrekend is.

Overigens ben ik van mening dat het zwaar ouderwets en afzetterij is...
Volgens die link mag het niet (meer?) in de Nebenkosten verrekend worden, maar moet je het echt zelf betalen.

Als het eerst wel het geval was, is dat eigenlijk ook raar, omdat er een aantal mogelijke gronden waren waarop je het niet hoefde te betalen. Daar heeft je verhuurder in feite niets mee te maken.
pi_118080594
quote:
1s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe is hun keuken, kon op internet geen kaart vinden.
Wat ik me kan herinneren (is al 2 jaar terug denk ik):
veel lokale en seizoens-producten en ruime keuze uit wild gerechten.
pi_118081073
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 14:06 schreef LoggedIn het volgende:

[..]

Volgens die link mag het niet (meer?) in de Nebenkosten verrekend worden, maar moet je het echt zelf betalen.

Als het eerst wel het geval was, is dat eigenlijk ook raar, omdat er een aantal mogelijke gronden waren waarop je het niet hoefde te betalen. Daar heeft je verhuurder in feite niets mee te maken.
Ik zal het binnenkort eens nakijken voor de zekerheid. Ook maar eens onderzoeken wat wijs is...of me tzt maar eens aanmelden of gewoon niks doen en hopen dat ik geen enge brieven krijg.
  woensdag 17 oktober 2012 @ 16:24:09 #196
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_118086095
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 13:27 schreef aegir_de_viking het volgende:

[..]

Ik heb hier wel eens gegeten:
altes Gasthaus Christ in Hüthum

Gezellig en goed eten.
Ik rij er vaak langs, maar ben er nog nooit wezen eten. Het ziet er wel gezellig uit, inderdaad. Maar ik heb het idee dat het een redelijk "normaal niveau" Gaststätte is. Waar overigens niets mis mee is hoor, maar niet dat wat we zoeken voor de gelegenheid. Mijn schoonvader wilde dit keer wat meer "op chique" (feestelijke gelegenheid: zoveel jaar getrouwd + dochter over uit Australië).
... ♥ ik mis je ♥
  woensdag 17 oktober 2012 @ 16:29:57 #197
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_118086364
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mag het ook in Tolkamer zijn? Dit staat op mijn verlanglijstje
http://www.derwesten.de/n(...)lland-id3139273.html
Van de buren kreeg ik nog een kaartje van Kalkarer Mühle (voor de a.s. gelegenheid te ver rijden) plus een tip over een restaurant in Emmerich, deze: http://www.derhalbemond.de/ Ken jij die?
... ♥ ik mis je ♥
  woensdag 17 oktober 2012 @ 16:31:10 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118086431
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 16:29 schreef phluphy het volgende:

[..]

Van de buren kreeg ik nog een kaartje van Kalkarer Mühle (voor de a.s. gelegenheid te ver rijden) plus een tip over een restaurant in Emmerich, deze: http://www.derhalbemond.de/ Ken jij die?
Nope, ik ken niets in Emmerich.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 oktober 2012 @ 16:31:36 #199
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_118086450
quote:
1s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nope, ik ken niets in Emmerich.
Wat vind je van de gerechten die op de site staan?
... ♥ ik mis je ♥
pi_118086897
Ik moet straks bij de burgemeester op bezoek, hebben jullie dat ook gehad kort na je verhuizing?
Als ik in het rijtje "waar heb ik vandaag geen zin in" ga kijken, staat dit uitje eigenlijk best wel bovenaan. :{
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')