Dat zou, in jouw geval een verstandige keuze kunnen zijn.quote:Op woensdag 19 september 2012 00:08 schreef k_man het volgende:
Ik heb gekozen voor een zo goedkoop mogelijke verzekering met vrije keuze van zorgverlener. Betaling per jaar, maximaal eigen risico en wél een aanvullende verzekering voor tandartskosten.
Waarom maximaal eigen risico? Ik heb nooit iets. Ik zou niet eens weten hoe mijn huisarts er ook al weer uitziet, laat staan dat ik gebruik maak van andere zorg. De flinke besparing op de premie van de afgelopen jaren weegt ruimschoots op tegen het eventueel moeten betalen van een hoog eigen risico - als er toch iets onaangenaams met me zou gebeuren. Ik heb ook voldoende spaargeld om die paar honderd euro zelf op te kunnen hoesten.
Tsja, als je vantevoren weet dat er kostbare ingrepen plaats dienen te vinden, natuurlijk een goede keuze. Voor de velen onder ons die nooit iets hebben (en indien als, daar ruimschoots van te voren voor hadden kunnen sparen) natuurlijk een totaal andere situatie.quote:Waarom aanvullend verzekerd voor tandheelkunde? Dit jaar ook maar eens een aanvullende verzekering voor tandheelkunde genomen en ook dat was een verstandige keuze. Dat kostte me circa 175 euro aan premie, waarbij ik voor maximaal 400 euro mag declareren. Ik kon van tevoren redelijk goed voorspellen dat ik meer dan 175 euro aan kosten zou hebben, dus het is altijd aantrekkelijk. Als ik even uitga van twee uitgebreide consulten bij de mondhyena (ruim 100 euro per keer) en twee tandartscontroles (circa 20 euro per keer), heb ik de premie al ruim terugverdiend.
Tja, als je het van et voren weet dan doe je dat. Dat gaat helaas niet altijd.quote:Waarom aanvullend verzekerd voor tandheelkunde? Dit jaar ook maar eens een aanvullende verzekering voor tandheelkunde genomen en ook dat was een verstandige keuze. Dat kostte me circa 175 euro aan premie, waarbij ik voor maximaal 400 euro mag declareren. Ik kon van tevoren redelijk goed voorspellen dat ik meer dan 175 euro aan kosten zou hebben, dus het is altijd aantrekkelijk. Als ik even uitga van twee uitgebreide consulten bij de mondhyena (ruim 100 euro per keer) en twee tandartscontroles (circa 20 euro per keer), heb ik de premie al ruim terugverdiend.
Twee keer controle is samen 40 euro. Een gaatje kost meestal zo'n 80 euro. Dan zit je al aan 200 euro. Wat foto's kosten weet ik zo niet. Als je een aanvullende verzekering voor tandheelkunde neemt waarbij je tot zo'n 200 euro mag declareren, betaal je waarschijnlijk zo'n 100 euro aan premie en ben je goedkoper uit dan wanneer je alles zelf betaalt.quote:Op woensdag 19 september 2012 12:07 schreef sjorsie1982 het volgende:
Tja, als je het van et voren weet dan doe je dat. Dat gaat helaas niet altijd.
Aan mondhygenisten doe ik niet aan en ik ga 2x per jaar voro controle. Zoals ik hier al vaker schreef is 2 gaatjes, 2 fotos en 2x controler goedkoper dan een jaar premie+eigen bijdrage.
die controle kosten kloppen. De kosten van een gaatje hangt af wat voor gaatje dat was. Bij mij was het zo uit het hoofd 15 euro. Het is al een tijdje geleden, dus ik weet het niet meer precies, maar ook was waren de kosten van het gaatje 40 euro, dan nog was het goedkoper om het zelf te betalen.quote:Op woensdag 19 september 2012 14:59 schreef k_man het volgende:
[..]
Twee keer controle is samen 40 euro. Een gaatje kost meestal zo'n 80 euro. Dan zit je al aan 200 euro. Wat foto's kosten weet ik zo niet. Als je een aanvullende verzekering voor tandheelkunde neemt waarbij je tot zo'n 200 euro mag declareren, betaal je waarschijnlijk zo'n 100 euro aan premie en ben je goedkoper uit dan wanneer je alles zelf betaalt.
Dat dacht ik ook. Maar die 500 komt dus bovenop die 200 kwam ik dit jaar ervaringsgewijs achter.quote:Op dinsdag 18 september 2012 21:12 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Dit klopt niet helemaal.
Ik heb het hoogste eigen risico erbij genomen van 500 euro (meen ik) en dat spaart me 25 euro per maand uit dus 300 euro per jaar. En de eerste 220 euro ben je toch al kwijt. En in het slechte geval ben je dus maar 200 euro extra kwijt.
Dus zeker als je jong bent is dat wel heel voordelig
Hij bedoelt dat hij ¤200 extra kwijt is bovenop de ¤300 die hij bespaarde. Dat die ¤500 vrijwillig ER bovenop het verplicht ER komt is logisch (en staat ook gewoon op je polis).quote:Op donderdag 20 september 2012 12:43 schreef beeer het volgende:
[..]
Dat dacht ik ook. Maar die 500 komt dus bovenop die 200 kwam ik dit jaar ervaringsgewijs achter.
quote:Op donderdag 20 september 2012 13:14 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Hij bedoelt dat hij ¤200 extra kwijt is bovenop de ¤300 die hij bespaarde. Dat die ¤500 vrijwillig ER bovenop het verplicht ER komt is logisch (en staat ook gewoon op je polis).
¤ 5000 zelfs zei iemand netquote:Op donderdag 20 september 2012 14:13 schreef AQuila360 het volgende:
[..]![]()
Heb het idee dat veel mensen niet goed weten hoe het werkt omdat ik vaak hoor van dan moet je dus 720 euro betalen!!
Maar als je kosten maakt en dus boven dat bedrag gaat dan ben je maar 200 euro extra kwijt vergeleken met iemand die alleen de wettelijke ER heeft.
Yep, het kan voor een gezond iemand een hele interessantie optie zijn zolang je voldoende financiële buffer hebt. Jammer is alleen dat meestal de mensen zonder buffer kiezen voor een hoger risico tegen een lagere premie, en voor hen is het een stuk minder verstandig...quote:Op donderdag 20 september 2012 14:13 schreef AQuila360 het volgende:
[..]![]()
Heb het idee dat veel mensen niet goed weten hoe het werkt omdat ik vaak hoor van dan moet je dus 720 euro betalen!!
Maar als je kosten maakt en dus boven dat bedrag gaat dan ben je maar 200 euro extra kwijt vergeleken met iemand die alleen de wettelijke ER heeft.
Geen verzekeraar die een dergelijk vrijwillig eigen risico aanbiedt...quote:Op donderdag 20 september 2012 14:22 schreef brulaap112 het volgende:
[..]
¤ 5000 zelfs zei iemand net
Wie is ''ze'' ?quote:Op donderdag 20 september 2012 14:40 schreef Sorella het volgende:
Ik doe volgend jaar alleen een basis en een tandverzekering, ze kunnen me rug op.
Het zijn geen monsters hequote:
Als er begin 2013 van alles mis is met je tanden en je in 2012 niet voor tandartskosten verzekerd was, heb je mogelijk een probleem. Veel verzekeraars rekenen namelijk een aantal maanden wachttijd voor dure ingrepen. Dit om te voorkomen dat mensen jaren niks aan hun gebit doen om vervolgens een jaartje een verzekering te nemen en dan een hele gebitsrenovatie te declareren.quote:Op donderdag 20 september 2012 15:08 schreef jroz het volgende:
Nu heb ik basis met hoogste eigen risico en ga dit jaar niet naar de tandarts. In 2013 neem ik weer een tandarts verzekering en ga ik begin 2013 en eind 2013 naar de tandarts.
Op deze manier betaal ik zo min mogelijk aan tandartskosten, terwijl ik het wel goed onder controle heb. Is er begin 2013 vanalles mis, dan laat ik dat fixen.
Gelukkig zijn er zeker zoveel die dat niet doenquote:Op donderdag 20 september 2012 16:29 schreef k_man het volgende:
[..]
Als er begin 2013 van alles mis is met je tanden en je in 2012 niet voor tandartskosten verzekerd was, heb je mogelijk een probleem. Veel verzekeraars rekenen namelijk een aantal maanden wachttijd voor dure ingrepen.
Uiteraard verschillen de kosten van gaatje tot gaatje, maar voor een tweevlaksvulling (meest voorkomend, denk ik) zijn de kosten zo rond de 80 euro. Voor 15 euro een gaatje vullen lijkt me heel onwaarschijnlijk.quote:Op donderdag 20 september 2012 12:09 schreef sjorsie1982 het volgende:
die controle kosten kloppen. De kosten van een gaatje hangt af wat voor gaatje dat was. Bij mij was het zo uit het hoofd 15 euro. Het is al een tijdje geleden, dus ik weet het niet meer precies, maar ook was waren de kosten van het gaatje 40 euro, dan nog was het goedkoper om het zelf te betalen.
Foto's kosten 20 euro per stuk. Bij een aavullende tandartsverzekering moet je al gauw 25% zelf betalen en wordt 75% vergoedt. Dat moet je er ook bijtellen bij de kosten.
Daarnast vergoedde mijn aanvullende tandartsverzekering maar tot 150 euro... Dus eigenlijk verzeker je je voor tussen de 30 en 50 euro.![]()
Ik moest altijd bijbetalen (eigen bijdrage, die 25%) en moest die premie altijd betalen ook al had ik geen kosten en dat voor maar tussen de 30 en 50 euro risico![]()
![]()
Betere verzekeringen voor de tandarts zijn er, maar daar betaal je weer meer premie op, of je moet wisselen van je basisverzekering, wat dat weer duurder maakt....
Kortom, voor mij en ik schat vele NLers is een tandartsverzekering echt totale onzin.
Ik gebruikte niet per ongeluk het woord 'mogelijk'.quote:Op donderdag 20 september 2012 16:30 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Gelukkig zijn er zeker zoveel die dat niet doen
Ik zag hemquote:Op donderdag 20 september 2012 16:34 schreef k_man het volgende:
[..]
Ik gebruikte niet per ongeluk het woord 'mogelijk'.
Zoals al gezegd: zijn er niet veel, en houd ik inderdaad wel rekening meequote:Op donderdag 20 september 2012 16:29 schreef k_man het volgende:
[..]
Als er begin 2013 van alles mis is met je tanden en je in 2012 niet voor tandartskosten verzekerd was, heb je mogelijk een probleem. Veel verzekeraars rekenen namelijk een aantal maanden wachttijd voor dure ingrepen. Dit om te voorkomen dat mensen jaren niks aan hun gebit doen om vervolgens een jaartje een verzekering te nemen en dan een hele gebitsrenovatie te declareren.
Dat kan en mag wel overigens, ik weet niet of er verzekeraars zijn die het doen, maar vrijwillig eigen risico mag ook over de aanvullende verzekeringen.quote:Op donderdag 20 september 2012 23:45 schreef Elvi het volgende:
Eigen risico gaat alleen over de basisverzekering en niet over de aanvullende of tandartsverzekering.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |