Tipquote:Op donderdag 13 september 2012 20:34 schreef SoS87 het volgende:
Ik heb nu stukjes varken in een marinade staan ; pinda-olie, ketjap asin, kardemon, komijn, gember, knoflook, peper, zout, sambal...en een klein beetje citroensap. Misschien iets vergeten te noemen.
De grill gaat zo aan, ff spiesjes steken.
Klopt helemaal. Ik marineer het meestal de avond van tevoren. Dat beetje citroensap is erg belangrijk, dat lijkt het vlees erg mals en sappig te maken.quote:Op donderdag 13 september 2012 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tip
Marineren werkt beter als je het een dag van te voren doet, dan trekt de smaak beter in en hebben de zuren van citroen de tijd bindweefsel af te breken en wordt je vlees dus ook malser. Dan kan je nek of schouder nemen en dat is dan zo mals als filet, maar wel veel smaakvoller en sappiger
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |