KHNResearch | woensdag 12 september 2012 @ 14:20 |
Beste, Wij, managementprojectgroep Koninklijke Horeca Nederland Restaurantkeuze van de Hoge Hotelschool Maastricht, zijn voor ons afstudeerproject een onderzoek aan het verrichten met als doel erachter te komen hoe consumenten een keuze maken voor een bepaald restaurant. Bij het maken van een keuze kan de consument tegenwoordig over legio informatie beschikken uit diverse bronnen. Het onderzoek is erop gericht om te achterhalen: - Welke informatie is voor de consument relevant in de keuze van een restaurant? - In welke mate is deze informatiebehoefte afhankelijk van de aanleiding voor het restaurantbezoek? - Welke bronnen worden door de consument geraadpleegd om relevante informatie te krijgen voor de restaurantkeuze? Het onderzoek levert aanbevelingen op voor restaurants, wat betreft de informatiekanalen die voor hen belangrijk zijn en op welke wijze zij zich in die kanalen kunnen profileren. De vraag die we dan ook aan jullie willen stellen is: Hoe maakt u een keuze voor een bepaald restaurant? Alvast hartelijk bedankt voor u deelname! Met vriendelijke groet, Evelyne, Marjolein, Imke, Coen & Lieve Studenten Hoge Hotelschool Maastricht | |
TJV | woensdag 12 september 2012 @ 14:21 |
Nou je vraagt aan bekenden of het eten lekker is en de service goed is en je gaat er eten. Of is er ook een pricewatch voor restaurants? ![]() | |
Hou-m-Nat | woensdag 12 september 2012 @ 14:24 |
Hangt er vanaf. Als het in een plaats is waar ik veel mensen ken dan op basis van hun ervaringen. Als het een plaats is die mij niet bekend is en waar ik niemand ken dan gok ik via iens.nl | |
bijdehand | woensdag 12 september 2012 @ 14:24 |
Prijs + hoeveelheid eten + kwaliteit eten. | |
dr.Bellows | woensdag 12 september 2012 @ 14:25 |
prijs/kwaliteit verhouding, publiek, locatie, gastvrijheid/service, ambiance | |
BasEnAad | woensdag 12 september 2012 @ 14:29 |
Goed met de auto te bereiken en gratis parkeren. Mooi en sfeervol buitenterras. Niet te duur. | |
SaxoPower | woensdag 12 september 2012 @ 14:30 |
Ik ga er van uit dat het onderzoek voor een "vreemde" stad is? In een "vreemde" stad/dorp zou ik op google maps kijken wat er in de buurt is. En kijken als dit mij aanstaat. Ook telt prijs kwaliteit voor mij mee. Ik ga liever in een bruin cafe wat eten dan in een luxe zaak. Waneer in bekend ben ik de plk waar ik wil eten zal ik uit gaan van eerdere ervaringen. | |
borisz | woensdag 12 september 2012 @ 14:43 |
Voor een restaurant waar ik nog nooit heb gegeten. Thuis: Ik hoor meestal een naam en kijk dan op internet naar de menukaart en sfeer van de zaak. Al die recensies kijk ik eigenlijk nooit naar. Ziet het er prima uit dan ga ik er heen. | |
Jellereppe | woensdag 12 september 2012 @ 14:46 |
Ik eet bijna nooit bij restaurants. Wat mij wel opvalt is dat veel restaurants zijn ingesteld op minimaal twee personen, maar als je even in je eentje wat wilt eten of drinken, dan voel je je niet welkom. Dit heb ik een paar keer gehad. Hier valt veel winst te halen bij restaurants. Verder gewoon naar de site. De prijzen zijn uiteraard van belang, de hoeveelheid, interieur en natuurlijk de gastvrijheid. Als dat ontbreekt ga je d'r misschien een keer eten, maar kom je daarna niet meer terug. | |
bezemsteeltaart | woensdag 12 september 2012 @ 14:46 |
Locatie, referenties/recensies, soort keuken(frans, indonesisch etc.), sfeer, gastvrijheid Ik kan genieten van alle soorten tenten(cafe's, sterrenzaken, lunchtentje etc.) maar uit eten gaan doet een deel van ons gezin-waaronder ik- liever één maal in de twee maanden echt goed dan 4x per maand ¤50 uitgeven voor een 3 gangen menu en een paar glazen wijn. Dit slaat wel vooral op avondeten, lunchen vind ik het al snel prima | |
Jellereppe | woensdag 12 september 2012 @ 14:49 |
Uiteraard ook verhalen van vrienden. Maar dan gaat het meestal om eenvoudige eettentjes. ![]() | |
Lotje-Plusone | woensdag 12 september 2012 @ 15:06 |
Als ik van te voren weet dat we uit eten gaan zoek ik thuis iets uit, hoewel we meestal naar dezelfde tent gaan (sushi) Ben ik een vreemde stad of gaan we onverwachts uit eten dan basseer ik mijn keuze op basis van de menukaart (die vaak buiten hangt of staat) hoe druk het op dat moment is en hoe de algemene indruk van de zaak is. | |
Mylene | woensdag 12 september 2012 @ 15:25 |
CUL | |
Lotje-Plusone | woensdag 12 september 2012 @ 15:25 |
Past dit topic trouwens niet beter in CUL? | |
Lotje-Plusone | woensdag 12 september 2012 @ 15:25 |
![]() | |
Karina | woensdag 12 september 2012 @ 15:27 |
Ik ga zelden uit eten, maar ALS ik zou gaan, dan zou ik even op Iens kijken voor de prijzen, menu en een beetje de recensies lezen. Ik vind het wel handig als een restaurant goed te bereiken is met openbaar vervoer: als je met de auto gaat kun je niet drinken ![]() | |
citywok | woensdag 12 september 2012 @ 15:48 |
Grotendeels op basis van de menukaart. Staat er de eeuwige saté, entrecote of varkenshaas+pepersaus op ga ik er sowieso niet eten. En het moet een seizoensgebonden en vooral kleine kaart zijn, anders weet je zeker dat je diepvriesvoer krijgt. Creativiteit graag! Als het een Bib gourmand-tent is ben ik al bijna verkocht ![]() | |
golfer | woensdag 12 september 2012 @ 15:49 |
Dinnersite, Iens, geschreven resensies van erkende foody's, Tripadvisor, de menukaart die we van te voren willen kunnen bekijken en natuurlijk onze eigen observaties en recensies. | |
nijenhuisjeroen | woensdag 12 september 2012 @ 15:52 |
Ik sluit me aan bij bovenstaande ![]() | |
Weltschmerz | woensdag 12 september 2012 @ 17:20 |
Ik krijg meestal wel een seintje als er iets nieuws is wat goed is, of als een tent is veranderd. Ik ken wel aardig wat mensen die ook van lekker eten houden, dat is natuurlijk geen toeval. Het is ook gewoon een gespreksonderwerp en ik sla het ook allemaal op, ik heb er meteen een beeld bij, koppel het aan de locatie etc. | |
Pietverdriet | woensdag 12 september 2012 @ 17:31 |
Dit, en soms de guide michelin, de Gault Millau, wat vrienden die ik culinair vertrouw er van zeggen. | |
Pietverdriet | woensdag 12 september 2012 @ 17:32 |
Oh en als vrouwen zeggen dat het er gezellig is ga ik er niet heen | |
Hyperdude | woensdag 12 september 2012 @ 17:34 |
Bib Gourmand (Michelin) suggesties vind ik in deze crisistijden vaak wel aardig voer voor niet te duur. | |
Pietverdriet | woensdag 12 september 2012 @ 17:37 |
Verder heb ik in de loop der jaren een aardige neus voor restaurants, en herken ik de toeristenvallen meestal wel | |
Joe-Momma | woensdag 12 september 2012 @ 18:16 |
- soort keuken - menu - locatie - prijs - recensies (meestal via iens of via mond op mond) En dan reserveren. | |
markmarkmark | woensdag 12 september 2012 @ 18:54 |
- aanraden van vrienden - restaurants die ik reeds ken - iens | |
_Loki | donderdag 13 september 2012 @ 03:08 |
Allereerst de locatie: ik ga niet een uur in de auto zitten als het dichtbij ook kan. Dan de soort keuken: waar heb ik zin in die dag? Dan de recensies: ik zoek het meestal op op eet.nu om te zien wat de ervaringen waren. Dan de prijs: arme student dus niet te duur. | |
Lotje-Plusone | donderdag 13 september 2012 @ 07:10 |
? | |
Specularium | donderdag 13 september 2012 @ 08:25 |
Hehe. | |
Bramito | donderdag 13 september 2012 @ 10:18 |
Ik kijk op de menukaart buiten naar de gerchten en de prijs. Of het vol zit of niet is meestal ook een goede indicatie. Hier in Spanje is het sowieso meestal gewoon goed. In Nederland ga ik alleen uit eten op aanraden van m'n ouders, verder vertrouw ik niemand.
![]() | |
Bramito | donderdag 13 september 2012 @ 10:43 |
Trouwens, waarom hebben jullie geen enquête gemaakt? | |
rhubarb | donderdag 13 september 2012 @ 10:59 |
dit is toch geen afstudeerwaardig onderzoek? | |
KHNResearch | donderdag 13 september 2012 @ 12:04 |
Dit forum is slechts een heel klein onderdeel van het vooronderzoek voor een groter geheel en dat is absoluut een afstudeer waardig onderzoek. Het idee is gewoon om ook naast diverse kwantitatieve- en kwalitatieve onderzoeksmethoden een modern medium te gebruiken zoals dit forum. | |
AldoTheApache | donderdag 13 september 2012 @ 12:06 |
dit inderdaad ![]() Tevens wil ik even een pluim uitdelen voor het feit dat ik met u word aangesproken ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 13 september 2012 @ 12:07 |
Denk Denkt je u niet dat het van belang is om te weten van de mensen die je u vraagt te weten hoe vaak ze uit eten gaan? Ik heb periodes dat ik 4 a 5 keer per week uit eten ga als ik voor mijn werk ergens weg ben. Ik eet dan zeker geen frietje. | |
Pietverdriet | donderdag 13 september 2012 @ 12:08 |
![]() | |
golfer | donderdag 13 september 2012 @ 12:20 |
Vooral hier:
![]() | |
rhubarb | donderdag 13 september 2012 @ 12:27 |
prima, zolang je er maar een kwalitatieve onderzoeksmethode van maakt middels een codeerschema. | |
Pietverdriet | donderdag 13 september 2012 @ 13:22 |
Is je vakantiegevoel al weer weg? | |
MutedFaith | donderdag 13 september 2012 @ 15:46 |
Ik maak altijd een keuze aan de hand van Tong's culinaire recensies. | |
Pietverdriet | donderdag 13 september 2012 @ 16:23 |
U zit in een rolstoel? | |
MutedFaith | donderdag 13 september 2012 @ 16:23 |
Nee, dat dan weer niet. | |
SoS87 | donderdag 13 september 2012 @ 20:59 |
Ik ga het liefst naar tenten waar ik vaker geweest ben, ik vind het erg belangrijk dat het personeel een beetje informeel en vriendelijk is. | |
Arizona | zaterdag 15 september 2012 @ 10:26 |
In de naaste omgeving: mond-tot-mondreclame + websites als iens + website van het restaurant In den vreemden: menukaart buiten bekijken, ziet het er netjes uit binnen, is het restaurant niet helemaal leeg. | |
littledrummergirl | zaterdag 15 september 2012 @ 10:43 |
meestal kijk ik op internet ( iens bijvoorbeeld) welke restaurants goede recensies hebben. dan bekijk ik daar de locatie en de menukaart van. voor mij is het belangrijk dat het vegetarische aanbod verder rijkt dan de eeuwige ravioli of groentenlasagne | |
KHNResearch | maandag 24 september 2012 @ 11:53 |
Hallo allemaal! Bedankt voor de reacties! Inmiddels zijn wij in de voorbereidende onderzoeksfase op zoek naar een naam voor ons model die het keuzeproces kan bepalen bij de consument. Het is een 3D model welke de samenhang onderzoekt tussen demografische factoren (X), het gezelschap waarmee men een restaurant bezoekt (Y), de gelegenheid waarvoor men een restaurant bezoekt (Z), de eigenschappen/criteria die van belang zijn bij het restaurantbezoek en ten slotte welke informatiebronnen/kanalen men raadpleegt men bij het maken van een keuze voor een restaurant. Alle creatieve tips zijn welkom!!! | |
golfer | maandag 24 september 2012 @ 15:41 |
Je zult toch verder echt zelf je huiswerk moeten gaan maken. ![]() |