Ga eens naar de Sligro.. Daar heb je brood mandjes met een doekje er in. Ik gebruik ze zelf ook in de bakkerij. Ze zijn maar ¤1,50 per stuk! De doekjes zijn uitwasbaar. (hier een voorbeeldje maar je hebt ze ook rond: http://eviewer.netmedia-e(...)sligro018n000014.jpg ) Deze zijn natuurlijk niet voor dit doeleinde bedoeld en ze zullen ook sneller verslijten, maar het is een goedkope en goede oplossing! (hier een resultaatje:quote:Op vrijdag 28 september 2012 13:58 schreef Jagärtrut het volgende:
even een goed woordje doen:
Kennen jullie weekendbakery.com? Twee nederlandse bakkers, en ze hebben ook een webwinkel.
Omdat bannetons hier ontzettend duur zijn heb ik er daar 2 besteld, en ook nog wat andere zaken. Even gemailed, omdat ik volgende week maar van woensdag tot zondag in Nederland ben, en het bij m'n ouders laat bezorgen. Binnen 5 minuten antwoord, en ze stuurt de zaken op nog voordat ik het heb betaald!
Dat is pas service!
Oei, dat is een verschil inderdaad. Ach ja, bestelling nu gedaan, klaar.quote:Op dinsdag 2 oktober 2012 07:03 schreef Mr-Z het volgende:
[..]
Ga eens naar de Sligro.. Daar heb je brood mandjes met een doekje er in. Ik gebruik ze zelf ook in de bakkerij. Ze zijn maar ¤1,50 per stuk! De doekjes zijn uitwasbaar. (hier een voorbeeldje maar je hebt ze ook rond: http://eviewer.netmedia-e(...)sligro018n000014.jpg ) Deze zijn natuurlijk niet voor dit doeleinde bedoeld en ze zullen ook sneller verslijten, maar het is een goedkope en goede oplossing! (hier een resultaatje: [ afbeelding ]
Thanks voor de tip, zoek me rot naar goedkope opties ala die rijsmandjes/bakblikkenquote:Op dinsdag 2 oktober 2012 07:03 schreef Mr-Z het volgende:
[..]
Ga eens naar de Sligro.. Daar heb je brood mandjes met een doekje er in. Ik gebruik ze zelf ook in de bakkerij. Ze zijn maar ¤1,50 per stuk! De doekjes zijn uitwasbaar. (hier een voorbeeldje maar je hebt ze ook rond: http://eviewer.netmedia-e(...)sligro018n000014.jpg ) Deze zijn natuurlijk niet voor dit doeleinde bedoeld en ze zullen ook sneller verslijten, maar het is een goedkope en goede oplossing! (hier een resultaatje: [ afbeelding ]
Thanks, ga ik dat proberen. Is qua meel/vochtverhouding hetzelfde als het recept dat ik voorheen gebruiktequote:Op woensdag 3 oktober 2012 17:17 schreef piepkuiken21 het volgende:
ik bak zelf altijd spelt op de volgende manier: 500 gr meel, 7 gr droge gist, 5 a 7 gr zout en 300/310ml handwarm water.
De eerste rijs doe ik altijd een uurtje, dan kneed ik het, zet het in de broodvorm en laat het nogmaals rijzen voor een minuut of 30.
50 minuten op gasoven stand 6
Is dat specifiek iets dat kenmerkend is voor speltbrood, dat kruimelen?quote:Op woensdag 3 oktober 2012 19:52 schreef piepkuiken21 het volgende:
ik doe er zelf een aantal drupjes olijfolie doorheen tegen het kruimelen, je kan er ook 10 gr suiker in doen
Ik heb vandaag een brood gebakken met 250 gram tarwemeel. 150ml water was wel echt te weinig, het was zo droog. Dus ik heb er tijdens het kneden steeds wat bijgedaan tot ik tevreden was.quote:Op woensdag 3 oktober 2012 17:17 schreef piepkuiken21 het volgende:
ik bak zelf altijd spelt op de volgende manier: 500 gr meel, 7 gr droge gist, 5 a 7 gr zout en 300/310ml handwarm water.
De eerste rijs doe ik altijd een uurtje, dan kneed ik het, zet het in de broodvorm en laat het nogmaals rijzen voor een minuut of 30.
50 minuten op gasoven stand 6
Ziet er heerlijk uit! Heb je misschien een recept?quote:Op vrijdag 5 oktober 2012 17:24 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet zo'n mooie Ipad foto's maar wel een erg lekker Italiaans vloerbrood met zongedroogde tomaatjes erdoor...
Had een klein beetje vals gespeeld. Heb een mix gebruikt van een molen hier in de buurt, daar zat meel in en zout. De bijgeleverde zongedroogde tomaatjes geweekt in het warme water voor in het brood en daarna eruit gehaald en fijngesneden. Verse gist opgelost in het water en de mix nog met 1/2-1/2 bloem gemengt. Kan je helaas geen echt recept geven tenzij je toevallig een dommelsche watermolen in de buurt hebt?quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 22:21 schreef Vlierbloesem het volgende:
[..]
Ziet er heerlijk uit! Heb je misschien een recept?
Zeker 60minuten de eerste keer. (Schaal warme plek)quote:Op woensdag 10 oktober 2012 09:14 schreef MaximusTG het volgende:
Half zakje is prima hoor.. Maar je hebt maar een waterpercentage van 60% van je hoeveelheid meel. Dat is vrij laag voor volkorenmeel. Probeer eens 70%, of misschien nog wel hoger.
Maar je moet je complete recept/werkwijze posten, want zo blijft het raden. Hoe lang heb je het bv laten rijzen?
Dat was dus ook mijn probleem. Volgende keer doe ik er direct meer water bij. Dank voor deze bevestigingquote:Op woensdag 10 oktober 2012 09:25 schreef MaximusTG het volgende:
Dat kan, maar volkorenmeel absorbeert veel meer water, waardoor je deeg in vergelijking veel droger is. En daardoor dus 'taaier'. Waardoor het lastiger rijst.
Zou er echt meer water in doen, 70/75% water. Dus op 250 gram meel doe je bv. 180 gram water.
Mengen en kneden in een kom, naar bodem schrapen. Laat je het zo een eerste keer rijzen. Dan bakplaat/vorm beetje olijfolie insmeren, deeg erin 'gieten', en met beoliede vingers/handen het deeg uitspreiden.
Dat je het moet uitrollen is eigenlijk al een teken dat je deeg niet nat genoeg is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |