De Duitse Keuken
Er was al een topic over maar dat is uit 2004
Stelling, de Duitse keuken is een onbekende en onderschatte keuken. Het beeld is die van braadworst en schnitzel, maar dat is onterecht. Duitsland heeft een regionaal gevarieerde keuken en heerlijke gerechten.
Toch wordt deze niet op zijn waarde geschat buiten Duitsland. Keukens als de Italiaanse en Franse zijn veel bekender. Net als de Engelse wordt de Duitse keuken buiten het land zelf nauwelijks gewaardeerd.
Toch heeft het prachtige gerechten
Voorbeelden zijn
Tafelspitz mit Frankfurter Grüner Soße und Salzkartoffeln
![tafelspitz-vom-milchkalb-mit-frankfurter-sosse-und-kartoffeln-robert-treutel.jpg]()
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn
ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis
Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Andere zeer smaakvolle gerechten zijn Krustenbraten, varkensvlees met zwoerd dat in de oven gebraden wordt waarbij de zwoerd krokant knapperig wordt. Een ware traktatie.
Schupfnudel zijn een soort noedels gemaakt van aardappel en bloem. Deze worden gebakken, goddelijk lekker.
![food-2.jpg]()
Maultaschen zijn een soort grote gevulde pasta
![maultaschen.jpg]()
Verder zijn er natuurlijk honderden soorten brood die zo veel vakmanschap vereisen dat een bakker uit Nederland er nooit aan zal beginnen, heerlijk, ik hou van goed brood.
![brote.jpg]()
Er zijn vele vele worst variaties, en vooral de worsten uit Hessen vind ik erg lekker (gerookte rundsworst, mmm).
De gebaksoorten om te smullen.
![38486ac8-24d4-4d5e-8ede-208d3ef26e1db2-650.jpg]()
De bieren en de wijnen, verrukkelijk.
Wat men niet kan is koffie zetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.