Heb 1 keer een nippie genomen, gewoon warm in je mond/slokdarmquote:Op dinsdag 21 augustus 2012 20:02 schreef Skillstorm het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ik bedoel, is het 'zacht' of 'scherp' als je begrijpt wat ik bedoel.
Hmm, oke.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 20:04 schreef GeeftJeEnergie het volgende:
[..]
Heb 1 keer een nippie genomen, gewoon warm in je mond/slokdarm
Zet het in ONZ, genoeg reactie daarquote:Op dinsdag 21 augustus 2012 20:05 schreef Skillstorm het volgende:
[..]
Hmm, oke.
Dacht dat we hier wel wat meer alcoholisten hadden.
Het is alcohol gestookt uit graan of aardappel tot 80% vervolgens wordt het verdund tot 40% en noem je het Vodka.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 20:02 schreef Skillstorm het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ik bedoel, is het 'zacht' of 'scherp' als je begrijpt wat ik bedoel.
Of jenever! natuurlijk.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 20:08 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Het is alcohol gestookt uit graan of aardappel tot 80% vervolgens wordt het verdund tot 40% en noem je het Vodka.
De manier van stoken en grondigheid van het filteren de Vodka hebben wel invloed op de smaak. Maar deze smaakverschillen zijn zo miniem dat alleen echte liefhebbers of fijnproevers dit kunnen proeven.
Omdat Vodka bijna geen smaak van zichzelf heeft word het vooral gebruikt in mixjes en cocktails.
Als jezelf wilt verdiepen in een sterke drank en er een smaak voor wilt ontwikkelen. Zou ik eerder voor Whiskey, Goede Rum, Cognac gaan.
Ik moet bekennen dat ondanks 7 jaar horeca-ervaring ik nog maar van 2-3 merken jenever heb gedronken.quote:
Ik vind het ook niet te zuipen hoor. Krijg er last van m'n maag van.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 20:11 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Ik moet bekennen dat ondanks 7 jaar horeca-ervaring ik nog maar van 2-3 merken jenever heb gedronken.
Koop gewoon eens een fles Absolut of Smirnoff en probeer het zelf. Smaakverschillen zullen je zeker als je nauwelijks vodka hebt gedronken nauwelijks opvallen, dus let daar nog niet al te veel op.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 19:57 schreef Skillstorm het volgende:
Zijn er merken van vodka die niet al te duur zijn (20-30 euro)?
Ik heb geen ervaring met vodka maar wil het wel eens proberen.
En hoe drink je vodka het best? Gewoon in de ijskast leggen?
Hoe smaakt het? Heeft het uberhaupt een smaak? Wat is de textuur ervan in het algemeen?
Dit dus.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 20:13 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Koop gewoon eens een fles Absolut of Smirnoff en probeer het zelf. Smaakverschillen zullen je zeker als je nauwelijks vodka hebt gedronken nauwelijks opvallen, dus let daar nog niet al te veel op.
Het verschil tussen wodka's is echt wel duidelijk te proeven hoor. Niet zozeer aan de smaak, maar aan hoe 'scherp' de wodka is. Je merkt bij goedkope literknaller wodka's dat je zelfs als je het met cola oid mixt een penetrante alcoholgeur en dus smaak blijft houden. Dat vind ik echt niet te zuipen. Een goede wodka is, mits gekoeld, heerlijk om te drinken. Ik knijp er dan meestal alleen een citroenpartje boven uit.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 20:08 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
De manier van stoken en grondigheid van het filteren de Vodka hebben wel invloed op de smaak. Maar deze smaakverschillen zijn zo miniem dat alleen echte liefhebbers of fijnproevers dit kunnen proeven.
Die is wel goed inderdaad.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 10:12 schreef Wootism het volgende:
Heb een tijdje deze gedronken:
[ afbeelding ]
Vond hem puur erg goed te drinken
Fles kostte toen bij G&G iets van ¤ 16,-
Echt penetrante alcohol geur en smaak kom ik mijn werk niet tegen, hooguit een beetje minder neutraal.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 02:50 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Het verschil tussen wodka's is echt wel duidelijk te proeven hoor. Niet zozeer aan de smaak, maar aan hoe 'scherp' de wodka is. Je merkt bij goedkope literknaller wodka's dat je zelfs als je het met cola oid mixt een penetrante alcoholgeur en dus smaak blijft houden. Dat vind ik echt niet te zuipen. Een goede wodka is, mits gekoeld, heerlijk om te drinken. Ik knijp er dan meestal alleen een citroenpartje boven uit.
Een aanrader voor een zeer betaalbare wodka is Russian Standard, een wodka die in rusland zelf veel wordt gedronken (je gaat immers ook bij de chinees eten waar de meeste chinezen zitten). Laat je niet misleiden door het popi-jopi etiket, het is een vrij jong bedrijf. Grey goose is ook een fijne zachte wodka maar erg duur en een een beetje een hype.
Wat is dan het verschil? wat vind je zo goed aan bovengenoemden.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 10:08 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
Ik vind eigenlijk alleen Zubrowka, bisongraswodka, puur een beetje te drinken. De rest is zoals eerder gezegd pure bocht
EDIT: Zie dat Simmu me net voor was
Wel een "goede rum", maar geen goede whiskey of cognacquote:Op dinsdag 21 augustus 2012 20:08 schreef Kandijfijn het volgende:
Als jezelf wilt verdiepen in een sterke drank en er een smaak voor wilt ontwikkelen. Zou ik eerder voor Whiskey, Goede Rum, Cognac gaan.
Absolut is een goede wodka. Dit kan is een soort mainstream wodka. Niet slecht maar ook niet bijzonderquote:
Deze is inderdaad lekker maar deze moet je niet mixen met cola bvquote:Op woensdag 22 augustus 2012 22:03 schreef hemarookworst het volgende:
Chopin is een Poolse Vodka en word gezien als een van de beste aardappelwodka's.
[ afbeelding ]
Nee zeker niet. Dit is een dure vokda om van te genieten. Als je wilt mixen doe dan een standaard vodka als Eristoff, Smirnoff en evt Absolut.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 22:39 schreef luigisix het volgende:
[..]
Deze is inderdaad lekker maar deze moet je niet mixen met cola bv
Op mijn werk hebben we soms gasten die om de meest vreemde combinaties vragen. Gisteren nog iemand die een Oban14 jaar mengde met cola.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 22:43 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Nee zeker niet. Dit is een dure vokda om van te genieten. Als je wilt mixen doe dan een standaard vodka als Eristoff, Smirnoff en evt Absolut.
quote:Op woensdag 22 augustus 2012 22:45 schreef luigisix het volgende:
[..]
Op mijn werk hebben we soms gasten die om de meest vreemde combinaties vragen. Gisteren nog iemand die een Oban14 jaar mengde met cola.
Altijd whiskey in het glas en de cola ernaast. Die dingen hoor je niet te mixen.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 22:47 schreef egeltje1985 het volgende:
[..]![]()
Niet gewoon twee glazen gegeven en gezegd dat ie het zelf dan maar mocht mixen?
Oké, dan is het goed. En ik mix m'n whiskey met helemaal niets, dus weesch gerust.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 22:48 schreef luigisix het volgende:
[..]
Altijd whiskey in het glas en de cola ernaast. Die dingen hoor je niet te mixen.
Heb ik ook standaard in huis staan. Maar moet toegeven dat ik meer van whisky weet en totaal niets van wodka.quote:
ja iddquote:
Exactem. De alcohol zelf heeft nog wel enige geurtjes na het distilleren, maar als ze het 4x over actief kool laten gaan zit er geen smaakstofje meer in. Dus widka is gewoon water met alcohol.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 20:08 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Het is alcohol gestookt uit graan of aardappel tot 80% vervolgens wordt het verdund tot 40% en noem je het Vodka.
De manier van stoken en grondigheid van het filteren de Vodka hebben wel invloed op de smaak. Maar deze smaakverschillen zijn zo miniem dat alleen echte liefhebbers of fijnproevers dit kunnen proeven.
Omdat Vodka bijna geen smaak van zichzelf heeft word het vooral gebruikt in mixjes en cocktails.
Als jezelf wilt verdiepen in een sterke drank en er een smaak voor wilt ontwikkelen. Zou ik eerder voor Whiskey, Goede Rum, Cognac gaan.
heldenfilm uit mijn jeugdquote:Op woensdag 5 september 2012 21:50 schreef Lord Katundro het volgende:
Andrew Clark: So... what's your poison?
[no answer]
Andrew Clark: ...Ok, forget I asked.
Allison Reynolds: Vodka.
Andrew Clark: Vodka? When do you drink vodka.
Allison Reynolds: Whenever.
Andrew Clark: How much?
Allison Reynolds: Tons.
[ afbeelding ]
Vodka.
Die heb ik ook in het gootsteenkastje bij de schoonmaakmiddelen staan. Maar als het zo uitkomt gaat die gewoon door de jus d'orange. Wel vers geperste jus uiteraard, dat maakt namelijk wel veel uit voor de smaak.quote:Op donderdag 6 september 2012 03:30 schreef Specularium het volgende:
Flokoffskaya van de Mitra.
Het is toch allemaal schoonmaakmiddel.
Beetje knoeien over je toetsenbord en daarna is hij schoner dan ooit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |