http://www.libertarischep(...)schrift-in-bij-cvdm/quote:De LP heeft geen uitzending op prime time en krijgt twee spots na middernacht toegewezen. Dit terwijl een andere nieuwe partij tweemaal op prime time zendtijd krijgt en nooit na 20:00 uur spots toegewezen heeft gekregen. ‘Maar na 0.00 uur liggen de meeste mensen al op bed, uitgeput van een dag hard werken voor een overheid die meer dan de helft van hun inkomen afneemt’, stelt lijsttrekker Toine Manders.
Second that.quote:Op woensdag 15 augustus 2012 14:46 schreef tomatenrood het volgende:
Op welke manier moeten misdadigers (moordenaars, verkrachters etc.) gestraft worden in een libertarische samenleving, volgens uw partij? Is het voor uw partij aanvaardbaar dat zulke misdadigers een straf opgelegd krijgen die hun vrijheid inperkt (zoals een celstraf)? Zo ja, druist dit dan niet in tegen het libertarische gedachtegoed en zo nee, welke alternatieve straf stelt uw partij dan voor?
Categorie: veiligheid (defensie, justitie, wapenbezit)
quote:Op dinsdag 14 augustus 2012 @ 23:49 schreef marky het volgende:
Is het niet een beetje veel. In feite zijn. De VVD D66 GL en ook de PvdA liberale partijen. De een links liberaal de ander rechts en weer een ander in het midden maar alle streven naar vrijheid van het individu. Nog een liberale partij erbij lijkt mij onzin en overbodig.
quote:Op dinsdag 14 augustus 2012 @ 23:50 schreef TimMer1981 het volgende:
Waarom geloven jullie nog in een vrije markt, zo dan niet een nog vrijere markt, terwijl gebleken is dat dit de oorzaak is van de crisis waarin wij ons nu bevinden? Is dit nog niet doorgedrongen, stellen jullie principe boven praktijk of kijken jullie hier anders tegenaan?
quote:Op dinsdag 14 augustus 2012 @ 23:55 schreef Gwildor. het volgende:
Wat onderscheidt jullie van, bijvoorbeeld, de VVD?
Een schot-op-open-doelvraag, maar wel een waarvan ik nieuwsgierig ben naar de formulering.
quote:Op dinsdag 14 augustus 2012 @ 23:58 schreef TMartina het volgende:
Zou er niet totale chaos in ons uitgedachte systeem gaan zitten als de overheid drastisch word verminderd?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 00:03 schreef Euribob het volgende:
Hoe willen jullie het onderhouden van de dijken gaan financieren als de mensen die er geen baat bij hebben er niet voor betalen?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 00:03 schreef Autobandje het volgende:
Waarom zijn jullie vóór de hypotheekafrenteaftrek? Hoewel het een belastingskorting is voor velen, is het in wezen een geldherverdeling door een overheid, en ik kan er met mijn geest niet bij waarom jullie zoiets zouden steunen.
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 00:15 schreef trabant het volgende:
Een streven naar maximale vrijheid klinkt leuk, maar met vrijheid komt verantwoordelijkheid. Die moet je kunnen zien, je moet hem willen nemen en hem kunnen dragen. Dat betekent dus dat je uit jezelf opoffert.
Kunnen we dat als individu en als samenleving wel aan?
Ik voorzie voor een leidende groep een kortetermijnoplossing en voor het geheel een langetermijnprobleem.
Een kopie van de Amerikaanse wantoestanden. Wie hier denkt dat hij daarop zit te wachten, houdt zichzelf voor de gek.
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 00:19 schreef EricOscuro het volgende:
Wie zou je in de partij willen hebben (bij leven van beide personen)?
Machiavelli of Mark Rutte & waarom?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 00:21 schreef yamiown het volgende:
Waarom willen jullie de studentenstudiebeurs afschaffen?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 00:24 schreef govie het volgende:
Wat vind u van het plan wonen 4.0? En wat vind u van de kritiek van ING dat huurders geen optie hebben om te kopen in veel gebieden van NL met dit plan?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 00:36 schreef McRaVaN het volgende:
Wat is jullie positie tov de islam?
Zien jullie de islam als een godsdienst of een politieke ideologie?
Wat is jullie positie tov de Euro en de EU? Willen jullie van de Euro af?
Moet de WW en de bestand afgeschaft worden?
Zijn jullie voor een Flattax? En hoe willen jullie deze invoeren?
Hoe willen jullie deze samenleving en haar welvaartsstaat, provincies en gemeenten hervormen naar een staat waar de particulier het voor het zeggen heeft?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 00:47 schreef Reuzelbek het volgende:
Is een nachtwakersstaat zoals die er tijdens de Industriele Revolutie bestond in west-europese steden jullie ideaal?
Wat vinden jullie van arbeiders zelfbestuur in het geval van faillissement?
Heeft een mens zomaar het recht om stukken land te claimen en vervolgens er mee doen wat hij wil?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 01:02 schreef mouthman het volgende:
Wietpas ja of de nee?
Het verplichten van generieke medicijnen voor aandoeningen die chronisch zijn? ja of nee
kinderopvang? versobering of niet?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 01:09 schreef rOverheid het volgende:
Euro of Gulden?
EU of Nederland?
Big Brother of Privacy?
Drugs legaliseren of Repressie?
Koningshuis of Republiek?
130 of 150 KM/U?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 01:36 schreef dralion13 het volgende:
Ik ben ook heel benieuwd op welke manier ze zelf loon willen krijgen als ze alle belastingen afschaffen en alle staatseigendommen privatiseren, of wordt de 2e kamer zelf ook geprivatiseerd?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 01:39 schreef Froop het volgende:
De Libertarische partij wil kort gezegd af van de verzorgingsstaat. Echter mis ik een duidelijk antwoord op de vraag hoe je de verzorgingsstaat nou precies zou moeten afschaffen. Wat gebeurt er met de mensen die daar afhankelijk van zijn? Idealen zijn leuk, maar ze moeten wel in een realistisch perspectief bekeken worden.
Nieuwe vraag:
Ik citeer uit het partijprogramma:
Wij vinden dat Nederland het lidmaatschap en de financiële ondersteuning van de Europese Unie moet opzeggen, evenals alle EU-verdragen, met uitzondering van vrijhandelsverdragen en andere verdragen die de vrijheid van de burger vergroten. Wij zijn tegen deelname van Nederland aan welke supranationale overheid dan ook, inclusief de Verenigde Naties. Wij wijzen ieder verdrag dat een schending van de rechten van het individu inhoudt af.
Uit de EU stappen zou politiek en economisch gezien zelfmoord zijn. Zal het volk hierdoor niet meer nadelen dan voordelen krijgen?
En nog eentje:
wij verdedigen het recht van individuen om deel te nemen aan of zich te onthouden van welke religieuze activiteit dan ook, zolang zij daarbij niet het lijf of goed van een ander schaden. Om deze vrijheid te verdedigen staan wij een strikte scheiding van kerk en staat voor.
Ik merk dat er in uw perceptie van de vrijheid van godsdienst een paradox heerst. Om een helder punt te maken moet ik even een kleine uitleg geven.
Laten we nou eens kijken hoe seculier Nederland is. Om daar een antwoord op te geven, moeten we eerst terug gaan naar de basis van secularisering. Let op, geen secularisme, want dat is een normatieve opvatting dat de rol van religie in de samenleving aan banden moet worden gelegd, de opvatting die de Libertarische partij blijkbaar heeft. Secularisering is slechts een beschrijvende term van het sterk politiek en maatschappelijk verminderde belang van religie. De basis daarvan vinden we eigenlijk in de Franse revolutie; Laïcité. Laïcité betekent een volledige scheiding van Kerk en staat. Zo vind je in Frankrijk geen enkele politieke partij met een religieuze achtergrond. Dat moet niet van de maatschappij, dus secularisme. Dit in tegenstelling tot Nederland, waar ons politieke stelsel op het christendom is gefundamenteerd. Er is sinds de Tweede Wereldoorlog (met uitzondering van enkelen) geen kabinet geweest zonder een partij die op het christendom leunt. Volgens mij kan je hier niet spreken van secularisme.
Ik ga er vanuit dat religieuze partijen ook niet meer toegestaan zijn. De paradoxale vraag is dan: Druist dit verbod dan niet in tegen de vrijheden die de Libertarische Partij predikt?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 02:38 schreef RamteamJax het volgende:
Wat voor salaris ga je opstrijken met je partij ? Boven, onder of geëvenaard met de Balkenellende norm ?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 02:47 schreef Vibromass het volgende:
Beste Libertarische partij,
Is Somalie niet het land wat het dichtst staat bij de daadwerkelijke verwezenlijking van het Libertarische gedachtengoed, en zo nee, waarom niet?
Is de kern van het probleem van Milton Friedman, Ayn Rand en Alan Greenspan niet identiek aan dat van het communisme? Namelijk dat het in de praktijk uitsluitend mislukkingen heeft opgeleverd, en dat voorstanders dan slechts kunnen claimen dat dat komt omdat de uitvoering niet echt libertarisch/communistisch genoeg was?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 03:33 schreef Bushmaster het volgende:
Als ik het stukje medische zelfvoorzienigheid goed begrijp dan is zelfs Obamacare nog zaligmakend. En het land vol laten lopen met gelukszoekers die niets zullen aantreffen zal het leefklimaat voor minder dan 4x modaal een regelrechte hel maken. Als dit het libertarische gedachtengoed is, ik zie slechts zelfingenomen egoïsten welke alleen hun eigen toekomst veilig wensen te stellen. Hebben zij soms een lijntje met Bilderberg? Dood aan de nuttelozen? Dit heeft niets van doen met 's lands belang maar met eigenbelang.Optiefen met die VVD-brilletjes! Wat is precies de boodschap aan het volk, meneer Bril #1?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 06:38 schreef Allantois het volgende:
Wie gaat de zorg betalen als we geen collectieve zorgverzekering meer kennen en de overheid zich nergens mee mag bemoeien?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 08:55 schreef truthortruth het volgende:
Het systeem van de Libertatische partij gaat uit van het goede van de mens en gaat er vanuit dat op deze wijze het sociale stelsel overbodig is. Waar baseert de Libertarische partij dit op, hoe wordt voorkomen dat zwakkeren in de samenleving niet de dupe zijn van dit systeem?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 09:34 schreef moderncaveman het volgende:
Beste LP,
Stel, je regelt bijstand/werkloosheidsuitkeringen via de private sector - waarschijnlijk via verzekeraars. Dat is op zich mooi, want dan kan iedereen de dekking kiezen die hij wil. Voor een hoger of lager bedrag verzekerd, langere of kortere uitkering, etc. En tegen relatief lage kosten, want er is genoeg concurrentie doordat er geen barrieres zijn om zo'n verzekeraar te worden.
Maar hoe voorkom je nu dat de totaal kanslozen in de maatschappij door niemand verzekerd worden? Als ik zulke verzekeringen zou verkopen zou ik in ieder geval zo iemand koste wat het kost weren. (Ik zie m'n oude huisbaas van tijdens m'n studententijd voor me, 55 jaar, zware drinker en roker, onverzorgd, zou nooit ergens een job krijgen en wil dat ook niet).
Als je dat weer collectief oplost zoals nu krijg je toch weer moral hazard (het loont om je zo te gedragen), hoe voorkom je dat cq hoe ga je met zo'n situatie om?
Verder, gerelateerd: Wat doe je met de mensen die zich niet verzekerd hebben (want te duur o.i.d.), die toch werkloos raken? Hoe voorkom je dat ze bijvoorbeeld de criminaliteit in gaan?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 10:00 schreef Bananenbuiger het volgende:
Hoe wordt de normale mens in jullie libertarisch gedachtengoed beschermt tegen de geldwolven van de verzekeraars en banken?
In jullie gedachtengoed mogen bijvoorbeeld de banken niet belemmerd worden in hoe zij met het geld van de consument omgaan.
Het spelen met het geld van de consument en alle manipulaties die de laatste tijd aan het licht komen zijn mijn inziens juist het gevolg van libertarische neigingen? Immers, de banken hebben deze mogelijkheden verkregen door te lobbyen.
Getuigen de crisis en opduikende schandalen zou een libertarisch systeem dit alleen maar verergeren.
Of verwacht u dat het wegvallen van overheidssteun de banken opeens moraal gaat geven?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 10:08 schreef Akziom het volgende:
@Bart_LP:
Vindt u dat medische zorg een algemene maatschappelijke voorziening zou moeten zijn, waarbij fatsoenlijke zorg voor iedereen beschikbaar is? Of een commercieel product waarop marktwerking van toepassing is, waar bedrijven miljoenen mee verdienen, en waarbij de beste zorg alleen voor de rijken is weggelegd?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 10:13 schreef Akziom het volgende:
@Bart_LP:
Wat vindt u ervan dat geld met miljarden tegelijk uit lucht kan worden getoverd met een druk op de knop, zonder dat er feitelijke waarde wordt gecreëerd, wat gigantische kredieten en schulden heeft opgeleverd die niemand ooit nog kan afbetalen? En dat dat privilege bovendien niet aan de staat is voorbehouden, maar nota bene aan BANKEN, oftewel private commerciële bedrijven met maar één belang: hun eigen portemonnee?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 10:37 schreef Northside het volgende:
De gedachte achter deze partij begrijp ik en keur ik niet af, de burger zou best meer eigen verantwoordelijkheid mogen nemen. Maar voor veel Nederlandse burgers is dit een nachtmerrie, ze hebben nooit geleerd die verantwoordelijkheid te nemen en altijd naar de staat gekeken (die er dan ook voor ze was). Stel dat de libertarische partij het erg goed zou doen tijdens de verkiezingen en over het beleid mee mag praten: hoe zien jullie die 'overgangsfase' voor NL voor je (gaan jullie burgers 'heropvoeden'?) en wat zouden jullie speerpunten bij de coalitieonderhandelingen zijn?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 10:37 schreef Zemi77 het volgende:
Beste Bart,
Het libertarianisme kenmerkt zich door een zo kleine (liefst geen) overheid en een zo groot mogelijke verantwoordelijkheid / vrijheid bij het individu. Maar denkt u niet dat onze samenleving inmiddels zo complex is geworden dat het voor een individu niet meer mogelijk is om op alle facetten deze verantwoordelijkheid te kunnen dragen. Kijk naar de financiele producten van de afgelopen jaren die te complex bleken te zijn voor veel individuen, die zich niet realiseerden dat ze een woekerpolis of een tophypotheek hadden. Kijk naar de VS waar mensen een huis kochten maar niet door hadden dat ze het na vijf jaar niet meer konden betalen.
Hoe moet een individu zich in uw systeem hiertegen beschermen (zijn geld weggeven aan een tussenpersoon en dan maar hopen dat die wel betrouwbaar is). Hetzelfde geldt voor de medische wereld. Als een individu een gezondheidsprobleem heeft wil die geholpen worden, maar zelf kan hij zelden beoordelen wat de juiste remedie is. Hoe moet een individu weten welk medicijn voor hem het beste is en of hij er niet teveel voor betaald. Heck, zelfs de arts heeft moeite om dat te kunnen bepalen. We hebben (gelukkig zou ik bijna zeggen) een systeem waarin medicijnen gekeurd worden en een arts voorgelicht wordt wanneer hij welke medicijnen kan voorschrijven. En ja dat wordt betaald door een onafhankelijk instituut: de overheid.
Vraag is hoe u deze zaken ziet en welke mate van verantwoordelijkheid het individu moet nemen.
mvg,
Zemi77
PS. bent u tegen het wapenverbod? en zo ja hoe moet ik mijn dochter dan beschermen tegen gewapende pedofielen? pre-emptive schieten?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 11:14 schreef Akziom het volgende:
[..]
En aanvullend hierop (de post hierboven, red): is dat in essentie niet het recht van de sterkste? Oftewel: anarchie? (niet dat dat per definitie verkeerd is, maar om even het juiste beeld te krijgen dat de LP voor ogen heeft)
Zo nee, wat is het wezenlijke verschil?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 11:15 schreef Bananenbuiger het volgende:
[..]
Dat is de fout die in het verleden is gemaakt en hersteld moet worden.
En ja, die verkregen macht wordt zelden vrijwillig afgestaan. Daar heb je gelijk in.
Het is dus niet een kwestie van netjes vragen, maar van doen.
De overheid heeft nog steeds genoeg bevoegdheden en mogelijkheden om dit terug te draaien.
Het is een kwestie van overtuiging en willen.
Beiden is er (nog) niet, want de overtuiging en wil wordt sterk beinvloed door de lobby.
Tevens is er ook nog niet de overtuiging door het volk. Er zijn zat mensen die de overtuiging en wil hebben, maar er is geen politieke partij of mechanisme waarvan zij gebruik kunnen maken om dit te bewerkstelligen.
De ellende is alleen dat de politiek in Nederland sterk verdeeld is en dat kiezers van alle kanten bestookt worden met (on)waarheden en absoluut niet in staat is om het grote plaatje te kunnen zien en begrijpen.
Als er met steun van het volk een sterke politieke stroming ontstaat om dit allemaal te herstellen dan worden als gevolg de mechanismes hiervoor geinstalleerd.
Zoals ik al zei moet je van een vervelend kind soms gewoon het speeltje afpakken om hem te laten luisteren en dat doe je dan dus "by force".
Ik zie wel in dat het niet zo makkelijk is om hetzelfde te doen mbt de bankensector en zorgstelsel, maar men kan mij niet wijs maken dat het onmogelijk is.
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 @ 11:19 schreef Bananenbuiger het volgende:
[..]
Dit dus de post hierboven, red. Precies mijn vraag, wellicht beter verwoord.
De verschillen zullen juist groter worden, toch?
De consument belazeren wordt makkelijker (geen toezicht en bescherming door overheid) en beide partijen kunnen zich vrijwillig verdedigen met behulp van een advocaat.
Maar laat die ene advocaat nou niet betaalbaar zijn voor de consument.
Tevens staat die tegenover een leger dikbetaalde advocaten van de tegenpartij. Inhoudelijk als financieel oneerlijk.
Het recht van de sterkste geldt en dat is degene met de meeste euros.
Dat bekt beter, en minder tekens dus milieuvriendelijker of zo...quote:Op woensdag 15 augustus 2012 14:55 schreef Dunwich het volgende:
Vraag 1 : waarom noemt deze partij zich libertarisch en niet anarchokapitalistisch ?
Dat verloopt nu ook niet zonder problemen, het gaat om meer/minder problemen.quote:Vraag 2 : geen inkomstenbelasting ? afschaffen subsidies ? concurrentie onder scholen ? Hoe ziet u/jullie partij dit zonder problemen verlopen ?
Ze houden netto meer over doordat ze geen IB betalen en dan kunnen ze door marktwerking goedkoop en matig onderwijs inkopen en online gratis studeren als ze echt verder willen. Voor zorg kunnen ze terecht bij de Aldi, Lidl e.d..quote:Vraag 3 : Uw "speerpunten" creëren veel problemen voor mensen met een middel tot laag inkomen zoals gebrek aan onderwijs en zorg, wat is het plan van de Libertarische Partij om te zorgen dat iedereen toegang heeft tot deze twee?
Er worden minder mensen beter opgeleid, meer mensen slechter opgeleid. Dan kunnen we weer een lage lonen productieland worden, voormalig belastinginspecteurs en fiscaal juristen/adviseurs die dan echt moeten gaan werken.quote:Vraag 4 : Investeren in onze toekomst is waarschijnlijk het belangrijkste van elke partij, hoe zal de "marktwerking" en "concurrentie" op het onderwijs ervoor zorgen dat er meer mensen beter opgeleid worden ?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 19 augustus 2012 10:05 schreef timmmmm het volgende:
De vragen zijn ingezonden, maandag of dinsdag komt het topic met de reacties
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |