abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:11:18 #51
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115518212
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:10 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Het land puilt uit van de wijngaarden, maar heb ook vernomen dat Chili goede wijnen maakt. Drink het zelf niet by the way uit het geloof. :P
Oh, ik zie het ja. Zuid-Afrika hetzelfde verhaal. Ik heb het eigenlijk vrij recentelijk ontdekt, gaat ook erg goed met sommige soorten käse.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:15:07 #52
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115518381
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:11 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Oh, ik zie het ja. Zuid-Afrika hetzelfde verhaal. Ik heb het eigenlijk vrij recentelijk ontdekt, gaat ook erg goed met sommige soorten käse.
Ik had een paar jaar geleden stage gelopen bij een administratiekantoor. De eigenaar was redelijk vermogend en had een kelder met honderden verschillende wijnen. Sommige ter waarde van een paar honderd euro. Bestelde de wijn uit het buitenland en het werd om de zoveel dagen geleverd bij de voordeur van zijn onderneming. Voor speciale gelegenheden maakte hij wel eens een fles dure wijn open. :)
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:15:50 #53
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115518413
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:15 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ik had een paar jaar geleden stage gelopen bij een administratiekantoor. De eigenaar was redelijk vermogend en had een kelder met honderden verschillende wijnen. Sommige ter waarde van een paar honderd euro. Bestelde de wijn uit het buitenland en het werd om de zoveel dagen geleverd bij de voordeur van zijn onderneming. Voor speciale gelegenheden maakte hij wel eens een fles dure wijn open. :)
Met dure wijn heb ik nog geen ervaring, helaas.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:16:36 #54
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115518452
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:15 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Met dure wijn heb ik nog geen ervaring, helaas.
Weinig mensen. Zelfs mensen die het bezitten maken heel af en toe een fles open.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:18:49 #55
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115518547
quote:
14s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:16 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Weinig mensen. Zelfs mensen die het bezitten maken heel af en toe een fles open.
Van wat ik gehoord heb is het heel erg lekker.

Oh ja, uit Nederland nog:


Belegen komijnekaas. _O_
With my pack on my back, down the road I will stray.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:20:18 #56
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115518624
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:18 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Van wat ik gehoord heb is het heel erg lekker.

Oh ja, uit Nederland nog:
[ afbeelding ]

Belegen komijnekaas. _O_
Nederland is sowieso een kaasland. Dus dat verbaast mij niks. Bedankt voor de tip. Heb nog veel te proeven en te doen in mijn leven. Mensenleven is eigenlijk te kort om alles te ontdekken en te doen. :{
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:25:12 #57
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115518849
Franse kaas

Sainte-Maure de Touraine (de kaasmassa is stevig en heeft een duidelijke geitenmelk smaak.)



  maandag 13 augustus 2012 @ 17:33:26 #58
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115519250
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:25 schreef Jellereppe het volgende:
Franse kaas

Sainte-Maure de Touraine (de kaasmassa is stevig en heeft een duidelijke geitenmelk smaak.)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat lijkt me ook wel wat ja. Maar ja, elk land produceert zowat zijn eigen soorten kaas, van Chili tot Japan.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:34:46 #59
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115519296
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:33 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook wel wat ja. Maar ja, elk land produceert zowat zijn eigen soorten kaas, van Chili tot Japan.
Ziet er goed uit, ja. :7
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:56:47 #60
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115520152
Griekse kazen

Formaéla (harde kaas van schapenmelk, met een scherpe smaak.)





Galotíri (smeerbare kaas met een zeer scherpe smaak.)





Kefalograviéra (lichtgele, pikante kaas die gemaakt is van koe- of schapenmelk.)



Kefalotíri (pikante, zoute harde kaas van schapen/geitenmelk.)





San Michali (pikante, harde kaas van koemelk.)



Xinomizithra (een soort vette Hüttenkase, smaak is pikant en zout.)



Linguini met Xinomizithra

pi_115520656
ik zag laatst trouwens een webshop met artikelen om zelf kaas te maken.
lijkt me ook leuk om te doen.
  maandag 13 augustus 2012 @ 18:19:27 #62
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115520941
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 18:11 schreef markmarkmark het volgende:
ik zag laatst trouwens een webshop met artikelen om zelf kaas te maken.
lijkt me ook leuk om te doen.
Als je tijd hebt en een beetje handig bent, is het zeker het proberen waard.
pi_115521020
www.zelfkaasmaken.nl

daar staat een hoop info en het lijkt me niet al te moeilijk.
als ik meer tijd heb wil ik me er best is in verdiepen en proberen kaas te maken.
  maandag 13 augustus 2012 @ 18:24:16 #64
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115521090
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 18:22 schreef markmarkmark het volgende:
www.zelfkaasmaken.nl

daar staat een hoop info en het lijkt me niet al te moeilijk.
als ik meer tijd heb wil ik me er best is in verdiepen en proberen kaas te maken.
Plaats foto's als je een keer zover bent. :)
pi_115521770
als ik kaas gemaakt heb, post ik uiteraard foto's
  maandag 13 augustus 2012 @ 19:24:22 #66
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115523166
Italiaanse kazen

Asiago d'allevo (de smaak van deze kaas is heerlijk nootachtig en heeft een citroenfrisse nasmaak.)





Bel Paese (geschikt bij rode wijn. De kaas smelt mooi op gerechten is uitstekend geschikt om te gratineren. De smaak is romig en pittig tegelijk.)





Bocconcini alla panna di bufala (deze kaas moet vers gegeten worden, qua smaak wat vlakker dan Mozarella.)





Bitto (Een zeer zeldzaam kaas, omdat de kaas op een beperkte schaal wordt geproduceerd. De kaas is zeer oud, en is ontstaan in het Valtelinna gebied. Milde smaak met een plezierige nasmaak.)







Casu marzu (Sardijnse kaas, die zeer lang wordt gerijpt, tot er larven van de kaasvlieg in gedijen, men laat tegenwoordig ook de larven injecteren in de kaas.)







Fontina (zachte, strogele kaas met een licht zoete, nootachtige smaak. Wordt vaak geserveerd met bleekselderij en druiven.)







Gorgonzola (Deze kaas heeft een sterke, kruidige smaak. Prima geschikt als nagerecht met een glas krachtige rode wijn.)



Gorgonzola-Mascarpona (combinatie van het piitige Gorgonzola, met de zachte smaak van Mascarpona.)



Mascarpone (Deze kaas heeft een zachte smaak.)



Preitaart met Mascarpone



Montasio (smaak varieert naar gelang de rijpingstijd. Jonge Montasio heeft een milde, romige smaak die men ook proeft in de melk waaruit de kaas wordt geproduceerd. Oude Montasio heeft een intense smaak, ideaal voor de liefhebber van robuuste smaken.)





Slowaakse kaas

Sliptauer (mengsel van vers schapenkaas, boter en paprika dat als broodbeleg wordt gegeten.)





[ Bericht 0% gewijzigd door Jellereppe op 13-08-2012 19:33:59 ]
  maandag 13 augustus 2012 @ 20:27:44 #67
285441 bellabeauti
in dubio abstine
pi_115526058
Ik zie al die kazen voorbij komen en denk iedere keer bij mijzelf dat ziet er lekker uit! :9 Maar helaas iedere keer als ik een stukje kaas koop valt de smaak mij toch tegen (te sterk?). Misschien is kaas iets dat je leert waarderen in de loop der tijd? Want ik vond kaas vroeger altijd zo stinken en at het daarom ook zelden. Maar dat neemt niet weg dat ik kaas altijd erg appetijtelijk vond/vind uitzien :P
Hebben jullie kaas altijd al lekker gevonden? Ook de sterke schimmelkazen? En nog aanbevelingen qua kaassoorten voor de kaasbeginnelingen onder ons? :)
  maandag 13 augustus 2012 @ 20:29:17 #68
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115526145
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 20:27 schreef bellabeauti het volgende:
Ik zie al die kazen voorbij komen en denk iedere keer bij mijzelf dat ziet er lekker uit! :9 Maar helaas iedere keer als ik een stukje kaas koop valt de smaak mij toch tegen (te sterk?). Misschien is kaas iets dat je leert waarderen in de loop der tijd? Want ik vond kaas vroeger altijd zo stinken en at het daarom ook zelden. Maar dat neemt niet weg dat ik kaas altijd erg appetijtelijk vond/vind uitzien :P
Hebben jullie kaas altijd al lekker gevonden? Ook de sterke schimmelkazen? En nog aanbevelingen qua kaassoorten voor de kaasbeginnelingen onder ons? :)
Ik heb helaas geen verstand van kaas. Mosterdkaas vind ik wel lekker, maar oude kaas is mij wat te sterk. Daar houdt mijn kennis al op, sorry. :P Ik heb kaas zeg maar echt net ontdekt. :')

Ik zit een beetje op internet te speuren, en plaats alles hier, om aan het einde een mooie overzicht te hebben. Moet iets doen in 2 weken vakantie en vermaak mij wel met het plaatsen van diverse kazen.

Misschien moet je Mascarpone proberen. Schijnt lekker mild te zijn, dus niet te sterk. Probeer anders wat milde kazen. Heb hier aardig wat milde kazen of zoete kazen geplaatst met een beschrijving erbij. :)

Edit: voordat ik het vergeet. Wensleydale is ook het proberen waard, naar wat ik heb vernomen, vooral die Wensleydale met Cranberries ziet er goed uit.

Tip: Eventueel ook een optie om naar de kaasboer te gaan. Aangeven dat je niet van scherpe kazen houdt, maar het liefst van een milde, zoete kaas. Waarschijnlijk laten ze je ook wat proeven. ;)

[ Bericht 4% gewijzigd door Jellereppe op 13-08-2012 20:48:50 ]
  maandag 13 augustus 2012 @ 21:00:39 #69
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115527830
Italiaanse kazen

Muranzzo (zacht-romige smaak, met licht-zurige nasmaak)





Provolone (heeft een delicate smaak, maar wordt scherper naarmate de kaas langer wordt gerijpt.)





Ragusano (kaas wordt gerijpt door het in de touwen te hangen).







Ricotta (kaas met een milde, zacht-zoete smaak, wordt gebruikt in vele gerechten.)



Ricotta-Limoenvlaai :9~



Citroen Ricotta Cake (moeders :9~ .)



[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 13-08-2012 21:11:12 ]
pi_115529146
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 20:27 schreef bellabeauti het volgende:
Ik zie al die kazen voorbij komen en denk iedere keer bij mijzelf dat ziet er lekker uit! :9 Maar helaas iedere keer als ik een stukje kaas koop valt de smaak mij toch tegen (te sterk?). Misschien is kaas iets dat je leert waarderen in de loop der tijd? Want ik vond kaas vroeger altijd zo stinken en at het daarom ook zelden. Maar dat neemt niet weg dat ik kaas altijd erg appetijtelijk vond/vind uitzien :P
Hebben jullie kaas altijd al lekker gevonden? Ook de sterke schimmelkazen? En nog aanbevelingen qua kaassoorten voor de kaasbeginnelingen onder ons? :)
kijk eerst welke soort je wel lust zoals :

oude kaas
jonge kaas
blauwe kaas
schimmelkaas
geitenkaas

enz. enz.

dan is het makkelijker kijken wat je lekker vindt.
blauwe kaas lust ik niet dus die laat ik links liggen.
neem bij de AH is een stukje port salutmee.
dat is een erg jonge kaas die lekker is op een toastje die iedereen wel lust.
pi_115534357
Een paar van mijn favorieten:

-Italie: Mozarella di bufala di campagnia.. zeer vers onovertroffen
-Italie: taleggio
- Frankrijk: Tomme de savoie

Maarja, niets wint het van lardo, is wel geen kaas, maar toch ;)
Whatever...
pi_115534816
Oja, ook nog Italie: fontina... lekker...
Whatever...
pi_115535648
Zwitserse gruyère is ook echt lekker <3
pi_115536021
kaas :r
  dinsdag 14 augustus 2012 @ 00:28:05 #75
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115539713
Nederlandse kazen

Oud Peterse Goudse kaas (heerlijk pittig en romig van smaak, met mooie zoutkristallen in de kaas.)





Milner kaas belegen (magere 30+ kaas, met minder vet en zout. Gezond en smakelijk alternatief voor de liefhebbers van Goudse kaas.)



Bergens Blonde (witschimmelkaas met een zachte smaak. Deze kaas is te proeven bij de betere restaurants of in de regio te koop waar het wordt geproduceerd.)



abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')