abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:17:17 #26
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115513536
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:11 schreef SaskiaR het volgende:
Echte goeie feta mag natuurlijk niet ontbreken in dit geweldige lijstje!
Kaas :) :)
Staat bij de Griekse kazen. Je hebt ook nog Turkse feta, maar zo ver ben ik nog niet. Ben de komende 2 weken toch vrij, komt nog allemaal aan de beurt.
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:18:26 #27
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115513571
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:16 schreef markmarkmark het volgende:
port salut vind ik erg lekker.
ook hele oude kazen waar je van die zout kristallen in proeft.

laatst zag ik ook een kaas voorbij komen die ze helemaal weg laten rotten en dan pas eten.
was volgens mij op fok ook?
dat zag er echt ranzig uit.
Thanks. Zal dit hele topic vullen de komende 2 weken. Ook met kristallen. :7
pi_115513622
zal wel kijken of ik de naam nog kan vinden van die oude kaas.
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:20:05 #29
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115513647
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:19 schreef markmarkmark het volgende:
zal wel kijken of ik de naam nog kan vinden van die oude kaas.
^O^
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:20:43 #30
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115513683
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:16 schreef markmarkmark het volgende:
port salut vind ik erg lekker.
ook hele oude kazen waar je van die zout kristallen in proeft.

laatst zag ik ook een kaas voorbij komen die ze helemaal weg laten rotten en dan pas eten.
was volgens mij op fok ook?
dat zag er echt ranzig uit.
Dat zal wel een casu marzu zijn geweest.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_115513732
casu marzu was die rottende ja
de oude kaas was
gekocht bij de sligro in een klein puntje in een mooi luxe zwart doosje.
pi_115513745
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:29:16 #33
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115514036
quote:
Casu Marzu, kaas voor de larven. Dank je. :N
pi_115514627
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:29 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Casu Marzu, kaas voor de larven. Dank je. :N
daar pas ik ook voor ja :')
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_115514638
Idd, terug naar de lekker kazen!
Deze heb ik nu in de koelkast liggen:
Wensleydale met cranberries, hmmmm :)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_115514644
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:19 schreef markmarkmark het volgende:
zal wel kijken of ik de naam nog kan vinden van die oude kaas.
dat zijn meerdere soorten, als ik er zin in heb, vraag ik altijd naar oude snijdbare met zoutkristallen, overheerlijk :9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_115514728
rond kerst wil ik mezelf nog wel eens trakteren op een klein stukje blue stilton waar een fles port op z'n kop in is gezet, zodat de port helemaal in de kaas is getrokken :9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:51:01 #38
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115514849
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:48 schreef Mirjam het volgende:
rond kerst wil ik mezelf nog wel eens trakteren op een klein stukje blue stilton waar een fles port op z'n kop in is gezet, zodat de port helemaal in de kaas is getrokken :9~
[ afbeelding ]
Damn, ik hoor vandaag pas over het feit dat Port notabene zelfs in kaas wordt gegoten. Mooie foto. :)
pi_115514865
port en kaas, godencombi
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:59:07 #40
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115515172
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:29 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Casu Marzu, kaas voor de larven. Dank je. :N
Ik zou het best willen proberen.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  maandag 13 augustus 2012 @ 16:00:36 #41
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115515242
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:59 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Ik zou het best willen proberen.
Hmm, voor een keertje zou ik het ook wel doen.
pi_115515246
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:48 schreef Mirjam het volgende:
rond kerst wil ik mezelf nog wel eens trakteren op een klein stukje blue stilton waar een fles port op z'n kop in is gezet, zodat de port helemaal in de kaas is getrokken :9~
[ afbeelding ]
die staan bij de grotere AH's als ik me niet vergis.
nog nooit geproefd.
ik hou niet echt van blauwe kaas, maar zal is een klein stukje meenemen als ik er ben.
pi_115515273
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 16:00 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

die staan bij de grotere AH's als ik me niet vergis.
nog nooit geproefd.
ik hou niet echt van blauwe kaas, maar zal is een klein stukje meenemen als ik er ben.
het is nog wel scherp en echt blauwe kaas achtig, maar met een lekkere zoetige touch door de port.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 13 augustus 2012 @ 16:44:01 #44
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115517065
Franse kazen

Maroilles (Een van de weinige kaassoorten die goed te combineren is met vlees.)





Vacherin Mont d'Or (zacht romige smaak, met aroma van sparrenhout. Deze kaas mag alleen gemaakt worden tussen augustus en maart.)





Morbier (kaasplankje, past goed bij witte en rode wijn uit de Arbois.)





Munster (heeft een doordringende geur en pikante smaak.)



Neufchâtel (kaas met een fluweelzachte kost, eerste melding van kaas komt uit 1543 in de geschriften van Abdij Saint-Amand de Rouen. Kaas heeft hartvormige vorm. Kaas is goed te combineren met rode en witte wijn.)



Courgette-Neufchâtel



Ossau-Iraty (Kaas uit het Frans-Baskenland. De ware Ossau-Iraty kaas wordt in de zomer gemaakt in de bergweide door herders, van melk die net door schapen is gegeven. Die kaas heeft de smaak van alle kruiden uit de bergweide die het dieet vormen van de schapen). Bron: wikipedia.







Pélardon (heerlijk, zacht kaasje, gemaakt van rauwe geitenmelk. De rijping van dit kaasje duurt maar 11 dagen.)



Picodon de l'Ardèche (De kaas wordt gemaakt in een rotsachtig gebied. Jonge kaas is 14 dagen oud en heeft een prettige geitenmelk smaak. Oude gerijpte kaas van 3 maanden, heeft een droge, maar smaakvollere smaak.)





Pont-l'Évêque (een oude en rijpere Pont-l'Évêque is pikant en sterk van smaak. Goed te combineren met witte wijn.)



Het gebied Point-l'Évêque



Pouligny Saint-Pierre (De kaas heeft een licht gekruide, ziltige smaak. Deze smaak komt door grazende geiten uit het veengebied.)





Reblochon (Romige kaas met een milde smaak.)



Tartiflette (Recept met 200 gram Reblochon kaas.)



Rocamadour (Kan op vele manieren worden gegeten. De kaas heeft een fijne, romige smaak.)





Saint-Nectaire kaas (Deze kaas is te herkennen aan de grijze bovenkant en heeft de geur van vochtige bossen.)



  maandag 13 augustus 2012 @ 16:58:56 #45
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115517724
Mont D'or laatst voor het eerst gehad, best goed te doen.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:06:33 #46
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115518010
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 16:58 schreef Id_do_her het volgende:
Mont D'or laatst voor het eerst gehad, best goed te doen.
Vele kazen lijken mij zo op het eerste oog goed te doen. Nederlandse kaas is door Amerikanen tot de beste kaas ter wereld verkozen by the way. Had ik volgens mij al vermeld.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:07:03 #47
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115518034
quote:
6s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:06 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Vele kazen lijken mij zo op het eerste oog goed te doen. Nederlandse kaas is door Amerikanen tot de beste kaas ter wereld verkozen by the way. Had ik volgens mij al vermeld.
En Amerikaanse wijnen als beste van de wereld door Fransen, gek genoeg.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:08:05 #48
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115518075
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:07 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

En Amerikaanse wijnen als beste van de wereld door Fransen, gek genoeg.
Haha, gekke wereld, je zou denken dat ze het dichterbij huis zoeken. Frankrijk. _O_
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:08:50 #49
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115518106
quote:
6s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:08 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Haha, gekke wereld, je zou denken dat ze het dichterbij huis zoeken. Frankrijk. _O_
Het was een test en elke Franse proever verkoos de wijn uit Californië als de beste, ze waren er ook behoorlijk ziek van toen ze dat te horen kregen. :')
With my pack on my back, down the road I will stray.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:10:46 #50
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115518196
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:08 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Het was een test en elke Franse proever verkoos de wijn uit Californië als de beste, ze waren er ook behoorlijk ziek van toen ze dat te horen kregen. :')
Het land puilt uit van de wijngaarden, maar heb ook vernomen dat Chili goede wijnen maakt. Wel gek dat wijn uit de USA dan tot de beste wordt gekroond. Dacht dat hun keuken alleen bestond uit Big Macs, andere junkfood en cola. :') Drink het zelf niet by the way uit het geloof. :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')