abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_115507619
Franse kaas

Camembert



Coulommiers (vergelijkbaar met camembert)



Spaanse kazen

Manchego



Romero





Tetilla



Italiaanse kazen

Mozarella



Parmesan





Padano



Formaggio al Tartufo

Italiaanse caciotta kaas met zwarte truffels



Griekse kazen

Feta



Kasseri



Graviera



Belgische kaas

Brugse Blomme



Brusselse Kaas



Hervekaas



Orvalkaas



Oud Brugge



Passendale kaas



Paterskaas



Pateau de Herve kaas



Postelkaas



Wijnendale



Rubenskaas



Maredsouse



Cyprus

Halloumi



Duitse kazen

Munsterkaas



Tilsiter



Denemarken

Castello Blue



Danbo cheese



Danish Blue



Esrom



[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 13-08-2012 13:50:26 ]
  maandag 13 augustus 2012 @ 12:33:03 #2
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115507646
Goed topic.

Voor in de OP: Stilton.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_115507730
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 12:33 schreef Id_do_her het volgende:
Goed topic.

Voor in de OP: Stilton.
Dank je. Ga dit topic nog aanvullen met vele kaassoorten.
pi_115507756
:9
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_115507928
:9~
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_115507952
:~ :~
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_115508005
Nederlandse kazen

Gouda kaas



Commissiekaas





Friese nagelkaas



Leidse boerenkaas



Maasdammer



Maaslander



Vermeer kaas (beste kaas ter wereld volgens World Championships Cheese Contest 2012)



2012 World Championships Cheese Contest

pi_115508054
Evenals fromage de chèvre (Franse geitenkaas)

en crottin de chèvre :)


En natuurlijk Taleggio Romano, mijn favoriete Italiaanse zweetvoetenkaas :9

pi_115508565
Groot Brittannië

Cheddar



Cheshire



Double Gloucester



Lancashire



Shropshire Blue





Staffordshire cheese





Stilton



Wensleydale



Broodje Wensleydale met wortelchutney

  maandag 13 augustus 2012 @ 13:10:12 #10
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115508876
Indiaase kaas

Paneer kaas



Poolse kazen

Podlaski



Twaróg

  maandag 13 augustus 2012 @ 13:23:56 #11
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115509295
Zwitserse kazen

Emmental



Appenzeller





Emmentaler



Raclette (kaasfondue)









Sbrinz





Tête de Moine





Vacherin Fribourgeois (fonduekaas)





[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 13-08-2012 13:50:54 ]
  maandag 13 augustus 2012 @ 13:49:05 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115510106
Emmentaler is Zwitsers by the way
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 augustus 2012 @ 13:59:55 #13
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115510449
Portugese kazen

Queijo da Serra da Estrela (halfzachte, boterachtige kaas met een sterke smaak.)





Queijo de Cabra Transmontano (harde, witte geitenkaas.)



Queijo Amarelo da Beira Baixa (harde, donkergele kaas van schapenmelk of een mix van schapenmelk en geitenmelk.)





Queijo Picante da Beira Baixa (pikante stevige, maar zachte kaas, gemaakt van schapenmelk of een mix van schapen- en geitenmelk :') .)



Requeijão da Beira Baixa (vaak gegeten als toetje, met honing, kaneel of suiker.)





Queijo de Nisa (halfzachte kaas, gemaakt van schapenmelk. Licht zure smaak en daarom geschikt voor als hapje bij de wijn.)





Queijo Mestiço de Tolosa (een van de oudste kazen van Portugal, gemaakt van schapen- en geitenmelk, zeer sterke licht-pikante smaak.)





Queijo de Serpa (boterachtige, halfzachte kaas. Deze kaas wordt geproduceerd door de kaas te filteren met wollen doeken.)



Queijo de São Jorge (harde, donkergele kaas gemaakt van koeienmelk, met een sterke geur en smaak.)





Queijo do Pico (zachte kaas van koeienmelk, wordt vooral gegeten als dessertkaas of aperitief.)



  maandag 13 augustus 2012 @ 14:00:07 #14
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115510458
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Emmentaler is Zwitsers by the way
Aangepast. Dank je.
pi_115510519
kaas :9~

alhoewel niet alle kazen me kunnen bekoren, van die verschrikkelijke stinkkazen met een echt stevige, uitgesproken stal-smaak vind ik echt te heftig bijv.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 13 augustus 2012 @ 14:03:59 #16
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115510582
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 14:02 schreef Mirjam het volgende:
kaas :9~

alhoewel niet alle kazen me kunnen bekoren, van die verschrikkelijke stinkkazen met een echt stevige, uitgesproken stal-smaak vind ik echt te heftig bijv.
Ben er sinds pas kort achter hoeveel kazen er op de wereld zijn. Duizenden. :{
pi_115510614
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 14:03 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ben er sinds pas kort achter hoeveel kazen er op de wereld zijn. Duizenden. :{
zomg in alle vormen en maten.
echt, ik ben gék op kaas.
overal neem ik wel kaas mee, liefst uit het buitenland ook indien mogelijk om uit te proberen.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 13 augustus 2012 @ 14:06:53 #18
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115510692
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 14:04 schreef Mirjam het volgende:

[..]

zomg in alle vormen en maten.
echt, ik ben gék op kaas.
overal neem ik wel kaas mee, liefst uit het buitenland ook indien mogelijk om uit te proberen.
Ik heb nog niet vele soorten op, maar daar gaat de komende tijd verandering in komen. :Y Ik wil beetje bij beetje elke week gaan mixen bij de boodschappen. Volgend jaar zal ik ook in het buitenland mijn ogen de kost geven. 8-)
pi_115510735
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 14:06 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ik heb nog niet vele soorten op, maar daar gaat de komende tijd verandering in komen. :Y Ik wil beetje bij beetje elke week gaan mixen bij de boodschappen. Volgend jaar zal ik ook in het buitenland mijn ogen de kost geven. 8-)
vooral op de markt en bij de echte speciaalzaken is het leuk kaas halen.
en neem er eens kletzenbrot bij, voor op het plankje :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 13 augustus 2012 @ 14:09:32 #20
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115510799
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 14:07 schreef Mirjam het volgende:

[..]

vooral op de markt en bij de echte speciaalzaken is het leuk kaas halen.
en neem er eens kletzenbrot bij, voor op het plankje :9
Ja, er staat hier wekelijks op dinsdag een kaasboer op de markt en bij de supermarkten. Zal eens vragen naar een lekkere kaas. Het liefst natuurlijk voor op de brood.
pi_115512300
Kaas _O_
Die connectie van Wensleydale en Wallace & gromit wist ik niet, tof! _O_

Alsmede: Roquefort Papillon _O_ O+
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_115513036
Honger gekregen.
pi_115513279
Echte goeie feta mag natuurlijk niet ontbreken in dit geweldige lijstje!
Kaas :) :)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:14:34 #24
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115513421
Franse kazen

Abondance kaas (fijne smaak met hazelnoten en licht bitter)



Beaufort (diepe, volle smaak, geur van noten en toffee. De smaak is nootachtig. Deze kaas kun je vies vinden of heel lekker.)





Bleu d'Auvergne (blauwschimmelkaas, smaak is zilt-kruidig en blijft even hangen :') .)





Blue des Causses (de kaas dient 6 maanden te rijpen in grotten, smaakt het beste bij witte wijn, bijvoorbeeld met een biscuitje.)





Blue de Gex (kaas heeft geen sterke geur, maar een smaak met een vleugje noten erin.)



Bleu du Vercors-Sassenage (Kaas die zacht van smaak is voor een blauwe kaas.)





Brie de Meaux (behoort tot de briekazen, net zoals cacembert en Coulommiers.)



Broccio (wordt verwerkt in vele gerechten, bijvoorbeeld: fritelle (beignets), omeletten (met munt), canelloni, imbrucciata (een soort gebakje) en fiadone (een soort flan van ei, brocciu, suiker en citroenrasp (met eventueel een scheut acquavita). Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Broccio.



Cantal (de kaas wordt gebruikt in het lokale aardappelengerecht truffade.)



Truffade





Chabichou du Poitou (kaas heeft een geitensmaak, zurig en stevige smaak)





Chaorce (zurige kaas)





Comté (Franse kaas met een gewicht van 40 tot 80 kg. Vergt tot 500 liter melk om een kaas te maken.)





Crottin de Chavignol (verschilt van smaak, aan de hand van rijping :7 .)





Epoisses (smaak van de kaas varieert volgens de rijpingsgraad. Hoe langer de kaas wordt gerijpt, hoe roder de kaas wordt.)



Laguiole





Langres (de ingezakte bovenkant, wordt gevuld met Marc de Bourgogne, even er in laten trekken, voordat deze gegeten wordt :') .)



[ Bericht 0% gewijzigd door Jellereppe op 13-08-2012 15:22:56 ]
pi_115513513
port salut vind ik erg lekker.
ook hele oude kazen waar je van die zout kristallen in proeft.

laatst zag ik ook een kaas voorbij komen die ze helemaal weg laten rotten en dan pas eten.
was volgens mij op fok ook?
dat zag er echt ranzig uit.
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:17:17 #26
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115513536
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:11 schreef SaskiaR het volgende:
Echte goeie feta mag natuurlijk niet ontbreken in dit geweldige lijstje!
Kaas :) :)
Staat bij de Griekse kazen. Je hebt ook nog Turkse feta, maar zo ver ben ik nog niet. Ben de komende 2 weken toch vrij, komt nog allemaal aan de beurt.
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:18:26 #27
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115513571
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:16 schreef markmarkmark het volgende:
port salut vind ik erg lekker.
ook hele oude kazen waar je van die zout kristallen in proeft.

laatst zag ik ook een kaas voorbij komen die ze helemaal weg laten rotten en dan pas eten.
was volgens mij op fok ook?
dat zag er echt ranzig uit.
Thanks. Zal dit hele topic vullen de komende 2 weken. Ook met kristallen. :7
pi_115513622
zal wel kijken of ik de naam nog kan vinden van die oude kaas.
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:20:05 #29
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115513647
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:19 schreef markmarkmark het volgende:
zal wel kijken of ik de naam nog kan vinden van die oude kaas.
^O^
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:20:43 #30
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115513683
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:16 schreef markmarkmark het volgende:
port salut vind ik erg lekker.
ook hele oude kazen waar je van die zout kristallen in proeft.

laatst zag ik ook een kaas voorbij komen die ze helemaal weg laten rotten en dan pas eten.
was volgens mij op fok ook?
dat zag er echt ranzig uit.
Dat zal wel een casu marzu zijn geweest.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_115513732
casu marzu was die rottende ja
de oude kaas was
gekocht bij de sligro in een klein puntje in een mooi luxe zwart doosje.
pi_115513745
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:29:16 #33
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115514036
quote:
Casu Marzu, kaas voor de larven. Dank je. :N
pi_115514627
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:29 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Casu Marzu, kaas voor de larven. Dank je. :N
daar pas ik ook voor ja :')
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_115514638
Idd, terug naar de lekker kazen!
Deze heb ik nu in de koelkast liggen:
Wensleydale met cranberries, hmmmm :)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_115514644
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:19 schreef markmarkmark het volgende:
zal wel kijken of ik de naam nog kan vinden van die oude kaas.
dat zijn meerdere soorten, als ik er zin in heb, vraag ik altijd naar oude snijdbare met zoutkristallen, overheerlijk :9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_115514728
rond kerst wil ik mezelf nog wel eens trakteren op een klein stukje blue stilton waar een fles port op z'n kop in is gezet, zodat de port helemaal in de kaas is getrokken :9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:51:01 #38
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115514849
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:48 schreef Mirjam het volgende:
rond kerst wil ik mezelf nog wel eens trakteren op een klein stukje blue stilton waar een fles port op z'n kop in is gezet, zodat de port helemaal in de kaas is getrokken :9~
[ afbeelding ]
Damn, ik hoor vandaag pas over het feit dat Port notabene zelfs in kaas wordt gegoten. Mooie foto. :)
pi_115514865
port en kaas, godencombi
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:59:07 #40
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115515172
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:29 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Casu Marzu, kaas voor de larven. Dank je. :N
Ik zou het best willen proberen.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  maandag 13 augustus 2012 @ 16:00:36 #41
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115515242
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:59 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Ik zou het best willen proberen.
Hmm, voor een keertje zou ik het ook wel doen.
pi_115515246
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 15:48 schreef Mirjam het volgende:
rond kerst wil ik mezelf nog wel eens trakteren op een klein stukje blue stilton waar een fles port op z'n kop in is gezet, zodat de port helemaal in de kaas is getrokken :9~
[ afbeelding ]
die staan bij de grotere AH's als ik me niet vergis.
nog nooit geproefd.
ik hou niet echt van blauwe kaas, maar zal is een klein stukje meenemen als ik er ben.
pi_115515273
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 16:00 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

die staan bij de grotere AH's als ik me niet vergis.
nog nooit geproefd.
ik hou niet echt van blauwe kaas, maar zal is een klein stukje meenemen als ik er ben.
het is nog wel scherp en echt blauwe kaas achtig, maar met een lekkere zoetige touch door de port.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 13 augustus 2012 @ 16:44:01 #44
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115517065
Franse kazen

Maroilles (Een van de weinige kaassoorten die goed te combineren is met vlees.)





Vacherin Mont d'Or (zacht romige smaak, met aroma van sparrenhout. Deze kaas mag alleen gemaakt worden tussen augustus en maart.)





Morbier (kaasplankje, past goed bij witte en rode wijn uit de Arbois.)





Munster (heeft een doordringende geur en pikante smaak.)



Neufchâtel (kaas met een fluweelzachte kost, eerste melding van kaas komt uit 1543 in de geschriften van Abdij Saint-Amand de Rouen. Kaas heeft hartvormige vorm. Kaas is goed te combineren met rode en witte wijn.)



Courgette-Neufchâtel



Ossau-Iraty (Kaas uit het Frans-Baskenland. De ware Ossau-Iraty kaas wordt in de zomer gemaakt in de bergweide door herders, van melk die net door schapen is gegeven. Die kaas heeft de smaak van alle kruiden uit de bergweide die het dieet vormen van de schapen). Bron: wikipedia.







Pélardon (heerlijk, zacht kaasje, gemaakt van rauwe geitenmelk. De rijping van dit kaasje duurt maar 11 dagen.)



Picodon de l'Ardèche (De kaas wordt gemaakt in een rotsachtig gebied. Jonge kaas is 14 dagen oud en heeft een prettige geitenmelk smaak. Oude gerijpte kaas van 3 maanden, heeft een droge, maar smaakvollere smaak.)





Pont-l'Évêque (een oude en rijpere Pont-l'Évêque is pikant en sterk van smaak. Goed te combineren met witte wijn.)



Het gebied Point-l'Évêque



Pouligny Saint-Pierre (De kaas heeft een licht gekruide, ziltige smaak. Deze smaak komt door grazende geiten uit het veengebied.)





Reblochon (Romige kaas met een milde smaak.)



Tartiflette (Recept met 200 gram Reblochon kaas.)



Rocamadour (Kan op vele manieren worden gegeten. De kaas heeft een fijne, romige smaak.)





Saint-Nectaire kaas (Deze kaas is te herkennen aan de grijze bovenkant en heeft de geur van vochtige bossen.)



  maandag 13 augustus 2012 @ 16:58:56 #45
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115517724
Mont D'or laatst voor het eerst gehad, best goed te doen.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:06:33 #46
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115518010
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 16:58 schreef Id_do_her het volgende:
Mont D'or laatst voor het eerst gehad, best goed te doen.
Vele kazen lijken mij zo op het eerste oog goed te doen. Nederlandse kaas is door Amerikanen tot de beste kaas ter wereld verkozen by the way. Had ik volgens mij al vermeld.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:07:03 #47
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115518034
quote:
6s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:06 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Vele kazen lijken mij zo op het eerste oog goed te doen. Nederlandse kaas is door Amerikanen tot de beste kaas ter wereld verkozen by the way. Had ik volgens mij al vermeld.
En Amerikaanse wijnen als beste van de wereld door Fransen, gek genoeg.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:08:05 #48
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115518075
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:07 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

En Amerikaanse wijnen als beste van de wereld door Fransen, gek genoeg.
Haha, gekke wereld, je zou denken dat ze het dichterbij huis zoeken. Frankrijk. _O_
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:08:50 #49
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115518106
quote:
6s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:08 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Haha, gekke wereld, je zou denken dat ze het dichterbij huis zoeken. Frankrijk. _O_
Het was een test en elke Franse proever verkoos de wijn uit Californië als de beste, ze waren er ook behoorlijk ziek van toen ze dat te horen kregen. :')
With my pack on my back, down the road I will stray.
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:10:46 #50
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115518196
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:08 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Het was een test en elke Franse proever verkoos de wijn uit Californië als de beste, ze waren er ook behoorlijk ziek van toen ze dat te horen kregen. :')
Het land puilt uit van de wijngaarden, maar heb ook vernomen dat Chili goede wijnen maakt. Wel gek dat wijn uit de USA dan tot de beste wordt gekroond. Dacht dat hun keuken alleen bestond uit Big Macs, andere junkfood en cola. :') Drink het zelf niet by the way uit het geloof. :P
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:11:18 #51
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115518212
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 17:10 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Het land puilt uit van de wijngaarden, maar heb ook vernomen dat Chili goede wijnen maakt. Drink het zelf niet by the way uit het geloof. :P
Oh, ik zie het ja. Zuid-Afrika hetzelfde verhaal. Ik heb het eigenlijk vrij recentelijk ontdekt, gaat ook erg goed met sommige soorten käse.
With my pack on my back, down the road I will stray.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')