Groter kans dat zo'n betonnen bak gaat drijven als je maar een beetje aanklooit.quote:Op donderdag 9 augustus 2012 20:58 schreef Festini het volgende:
Wij zitten er aan te denken om van het voorjaar een hottub in de tuin te bouwen, echter dan niet een houten versie welke je overal kan kopen. Heeft er iemand al eens zelf een hottub gemaakt in z'n tuin?
We zitten er aan te denken om zelf een stuk grond weg te graven en hier een hottub in te metselen zoals je ook een zwembad maakt. Betonvloertje storten, betonblokken, netjes betegelen en een RVS hottub kachel er in. Ik vind hier helemaal niets over op Google, zo moeilijk kan het niet wezen toch?
Zijn er Fokkers met voorbeelden en/of ervaring hiermee?
Okay, waarom?quote:Op donderdag 9 augustus 2012 21:02 schreef betyar het volgende:
[..]
Groter kans dat zo'n betonnen bak gaat drijven als je maar een beetje aanklooit.
Ligt aan de hoogt gemeten grondwaterstand. Maar is wel een ding om rekening mee te houden. Je moet altijd van de situatie uitgaan dat het zwembad of hottub niet gevuld is. Sowieso handig tijdens de bouw, mocht je niet met een leeggepompte bouwkuip werkenquote:Op donderdag 9 augustus 2012 21:21 schreef betyar het volgende:
[..]
Door het grondwater. De wet van Archimedes volgens mij.![]()
Maar dat weet ik niet zeker.
Archimedes geldt voor een drijvend of zwevend voorwerp, in dit geval gaat het om de achterliggen de druk bij die "wet": de hydrostatische druk. Die hangt er vanaf hoe diep je graaft en hoe hoog het grondwater komt. Maar het gevaar op drijven is heel reëel als je bak leeg is.quote:Op donderdag 9 augustus 2012 21:21 schreef betyar het volgende:
Door het grondwater. De wet van Archimedes volgens mij.![]()
Maar dat weet ik niet zeker.
quote:Op donderdag 9 augustus 2012 21:23 schreef dr.Bellows het volgende:
[..]
Ligt aan de hoogt gemeten grondwaterstand. Maar is wel een ding om rekening mee te houden. Je moet altijd van de situatie uitgaan dat het zwembad of hottub niet gevuld is. Sowieso handig tijdens de bouw, mocht je niet met een leeggepompte bouwkuip werken
Iets was het in ieder gevalquote:Op donderdag 9 augustus 2012 21:25 schreef blomke het volgende:
[..]
Archimedes geldt voor een drijvend of zwevend voorwerp, in dit geval gaat het om de achterliggen de druk bij die "wet": de hydrostatische druk. Die hangt er vanaf hoe diep je graaft en hoe hoog het grondwater komt. Maar het gevaar op drijven is heel reëel als je bak leeg is.
Lijkt me toch veel eenvoudiger om een groot houten vat om te bouwen.
Misschien kun je ook reageren op de andere opmerkingen? Zie je mogelijkheden, beperkingen, neiuwe ideeën?quote:Op vrijdag 10 augustus 2012 10:02 schreef Festini het volgende:
Heb ik gezien, echter deze is van hout en we willen er 1 die we in kunnen bouwen..
Uiteraard, je eerdere post is duidelijk en denk dat ik het maar uit mijn hoofd moet zetten (toch blijft het knagenquote:Op vrijdag 10 augustus 2012 10:11 schreef dr.Bellows het volgende:
[..]
Misschien kun je ook reageren op de andere opmerkingen? Zie je mogelijkheden, beperkingen, neiuwe ideeën?
Dat vermoeden had ik al, denk dat ik maar eens ga uitkijken naar een polyester kuip welke ik wel kan ingravenquote:Op vrijdag 10 augustus 2012 10:23 schreef dr.Bellows het volgende:
Waarschijnlijk is heeft het met de sterkte van de kuipen te maken dat er geen grotere zijn (klappen onder het gewicht van het water waarschijnlijk in of uit elkaar). Er zijn wel vijverbakken te koop van 2500 liter, maar dat moet je denk ik niet willen
Wordt vaak ook niet gedaan bij zwembaden; het overgrote deel van de warmte (ca. 80%) verlies je aan het oppervlak.quote:Op vrijdag 10 augustus 2012 11:38 schreef Deetch het volgende:
Een betonnenbak lijkt me koud als je die zo in de grond steekt. Ik lees niks over isolatiemaatregelen etc etc?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |