abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 06:00:40 #241
374892 bobbee
Bob's House
pi_118316254
Sorry, hier haak ik even in...dat van een digitale weegschaal die niet goed werkt slaat echt nergens op. Ik bak nu 12 jaar brood op allerlei manieren en met digitale weegschalen (goedkoop action en duurdere versies), er kan een afwijking inzitten van 1 gram. Maar dat is echt niet waardoor je deeg mislukt. Gewoon goed wegen, je ingrediënten rustig op de bloem strooien en niet per lepeltje ofzo erin laten vallen. Dan zie je het gewicht per gram oplopen. Kan niet misgaan! Ik weeg alles af, ook het water etc. Met een digitale weegschaal kun je niet fout gaan, dat is juist zo mooi!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 10:06:44 #242
91830 MaximusTG
pi_118318853
Ik gok ook dat er iets anders aan de hand was bij Sosuplus, maar je probeert een verklaring te vinden he.
En een digitale weegschaal is idd heel handig, gebruik ik ook voor het water en de bloem. Maar als je 3 gram gist afweegt en je weegt op 1 gram nauwkeurig is dat toch een flink percentage afwijking wat je kan hebben op die 3 gram.
Dus voor kleine hoeveelheiden pak ik gewoon een teaspoon. Netjes afstrijken en je bent altijd consistent.
pi_118319445
Ga nu aan de slag om nieuw deeg te maken, ben benieuwd....
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 18:44:58 #244
91830 MaximusTG
pi_118337874
Ik ben ook weer eens aan de pizza gegaan vandaag!



Jammer dat het licht altijd zo slecht is rond deze tijd :P.
pi_118339571
@MaximusTG: Dat ziet er goed uit!

M'n deeg zit in de ijskast, morgen of overmorgen maar weer eens een poging wagen.

Ik had nog 2 bollen deeg over van de eerste poging, 1 bol was compleet niet gerezen en de andere zag er best nog aardig goed uit. Hiervan een pizza gemaakt, was een stuk beter dan de eerste 2.
Het deeg vormen ging ook beter, heb er een paar foto's van gemaakt.
De bodem was nog niet helemaal ok maar er wordt vooruitgang geboekt!

Ben ook aan het kijken of ik in mijn houtkachel pizza kan bakken, moet wel mogelijk zijn, aan de voor- en achterbinnenkant zit een opstaande rand waar ik een rooster op kan leggen met daar bovenop dan de chamotte steen.

https://www.dropbox.com/s/9wzj4e19au3zex2/IMAG0967.jpg

https://www.dropbox.com/s/aqj4tgmmrlj82ud/IMAG0971.jpg

https://www.dropbox.com/s/g70w9a34mrsytff/IMAG0975.jpg

[ Bericht 16% gewijzigd door Sosuplus op 23-10-2012 23:13:25 ]
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:29:23 #246
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_118339872
@MaximusTG, waarvan heb je die pizzaschep gemaakt?
Het wordt tijd dat ik er ook eens 1 uitzaag :P Met mijn snijplank een pizza de oven inschuiven levert nog wel eens een onbedoelde calzone op :P
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:33:00 #247
91830 MaximusTG
pi_118340129
Van eurootjes die door mijn moeder naar pizzastein overgemaakt zijn :+. Toen ik de steen en scheppen voor mn verjaardag kreeg ;).

Maar hij is van multiplex. Zie tekening in signature.
pi_118341508
vandaag weer pizza gemaakt, helaas was de bodem niet zo luchtig als ik gewild had. Deeg was wel goed gerezen en op hete bakplaat gebakken. (250 graden)

Iemand nog andere tips voor een luchtigere bodem?
hardcoholic
pi_118342120
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 18:44 schreef MaximusTG het volgende:
Ik ben ook weer eens aan de pizza gegaan vandaag!

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Jammer dat het licht altijd zo slecht is rond deze tijd :P.
Is de bodem niet extreem dik?
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 20:09:51 #250
91830 MaximusTG
pi_118342474
Nee, normaal. Alleen de rand is dik. Omdat het deeg zo rijst in de oven.
pi_118373400
weer eens wat gebakken, wordt steeds beter! bedankt allemaal voor alle tips die ik hier lees, echt super!
pizza
pi_118379830
Volgens mij was gisteren pizza dag :P Ik had ineens ook zin in pizza. Nu voor het eerst de pizzasteen in mijn fornuis gebruikt ipv de alfredo en ik vind het resultaat veel beter. Vond wel raar dat mijn oven zo heet wordt, het thermometer gaf boven de 300 graden aan :o



pi_118380696
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 17:17 schreef Terpentin07 het volgende:
Vond wel raar dat mijn oven zo heet wordt, het thermometer gaf boven de 300 graden aan :o
Wees blij :-)
  † In Memoriam † woensdag 24 oktober 2012 @ 17:51:13 #254
91830 MaximusTG
pi_118380816
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 17:17 schreef Terpentin07 het volgende:
Volgens mij was gisteren pizza dag :P Ik had ineens ook zin in pizza. Nu voor het eerst de pizzasteen in mijn fornuis gebruikt ipv de alfredo en ik vind het resultaat veel beter. Vond wel raar dat mijn oven zo heet wordt, het thermometer gaf boven de 300 graden aan :o

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Fahrenheit :P?
pi_118463724
Pizza klaar om de oven in te gaan :P is met champions, spinazie, ui, mozzarella en Pesto :)

hardcoholic
pi_118475175
Paar pizza's in m'n houtkachel gemaakt, in minder dan 3 min. klaar!
Gaat super, nog ff een kleinere ronde schieter maken om de pizza eventueel nog te kunnen draaien in de kachel.

Nog wel beetje moeite met het deeg, vind het nog wel wat aan de natte kant, gebruik recept1, beetje lastig om mee te werken, een ronde opstaande rand kan ik er niet makkelijk mee te maken.
Maar goed, de smaak is in ieder geval heel goed.

Foto's laat ie hier nog steeds niet zien, dan maar de links...





https://www.dropbox.com/s/wi11rg0urzctaz8/IMG-20121026-WA0000.jpg

https://www.dropbox.com/s/4y98ek9fv1r7701/IMG-20121026-WA0002.jpg
  vrijdag 2 november 2012 @ 18:37:21 #257
215895 Sjaapje
Maar zeg Sjaap
pi_118749529
Mijn deeg is bijna niet gerezen, gemaakt met recept1. Vraag mij af wat ik verkeerd heb gedaan. Enige wat ik kan inbeelden is wat te veel gist (weegschaal deed wat moeilijk)...
Nujah we gaan het zo toch proberen, vlug nog even ander pizza deeg maken, als het toch ok is dan heb ik deeg in de diepvries...
Ik bijt!
(Zachtjes)
pi_118758546
Bij teveel gist gaat het wel rijzen hoor. Oud gist?
pi_118758560
Morgen weer *O*
  zaterdag 3 november 2012 @ 14:28:21 #260
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_118773467
Ook vandaag maar weer eens aan de slag met deeg maken. Morgen weer pizza bakken. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_118778916
Ik heb de opboltechniek uit het filmpje van maximus gebruikt en ik had hele mooie bolletjes net. Soepel, maar niet te waardoor het snel gaat scheuren. Ben benieuwd zo!
  † In Memoriam † zaterdag 3 november 2012 @ 20:04:37 #262
91830 MaximusTG
pi_118783564
Pizza!! Leuk idee Sosuplus, in de houtkachel. Moet je alleen wel mooi schoon hout gebruiken. Jij kan die foto's trouwens niet direct posten omdat Dropbox het veranderd heeft voor nieuwe accounts dat je direct naar plaatjes kan linken. In plaats daarvan link je naar een pagina met de foto erop. Dus de img tags werken dan niet.

Gek dat je deeg niet gerezen was Sjaapje, misschien teveel extra bloem toegevoegd bij het kneden? Maar je gist zal wel niet goed geweest zijn.

Mooie bolletjes he, als je ze goed op spanning brengt?

Pizza!!!
pi_118785679
Note to self: niet aan de pizzasteen komen!

;(

Wel lekkere pizza's! :9
pi_118817629
Fotootje:

pi_118817986
Ik heb gisteren uit noodzaak (tipo00 was op) er wat rogge bijgedaan! Was lekker! :9

en we gaan verhuizen en moeten een nieuwe oven kopen. Mooi dat die geschikt wordt voor pizza's :9
Ja doei.
pi_118818592
Hoe nat houden jullie het deeg over het algemeen?

Als ik het deeg zodanig wil maken dat ik het lekker kan kneden in mijn handen zonder dat alles aan mijn handen vast plakt moet ik er in mijn ogen teveel bloem aan toevoegen.

Hoe doen jullie dit? :P
hardcoholic
pi_118818760
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 19:44 schreef Ferdii het volgende:
Hoe nat houden jullie het deeg over het algemeen?

Als ik het deeg zodanig wil maken dat ik het lekker kan kneden in mijn handen zonder dat alles aan mijn handen vast plakt moet ik er in mijn ogen teveel bloem aan toevoegen.

Hoe doen jullie dit? :P
Mixer ^O^
  † In Memoriam † zondag 4 november 2012 @ 22:17:35 #268
91830 MaximusTG
pi_118828612
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 19:44 schreef Ferdii het volgende:
Hoe nat houden jullie het deeg over het algemeen?

Als ik het deeg zodanig wil maken dat ik het lekker kan kneden in mijn handen zonder dat alles aan mijn handen vast plakt moet ik er in mijn ogen teveel bloem aan toevoegen.

Hoe doen jullie dit? :P
Mijn deeg heeft iets van 68,5% water op de hoeveelheid bloem. 360 gram water op 525 gram bloem.
Dat is vrij nat, en ik kneed meestal ook met deeghaken. Maar er zijn een aantal manieren om het toch met de hand te doen. Bv door het met de hand te kneden, maar dan je handen invetten met olie. Of je handen juist af en toe nat maken. Of kort kneden met de hand, restjes van je handen schrapen en vervolgens een aantal keer stretch en fold toepassen.

Let wel op dat de hoeveelheid water die bloem kan opnemen wisselt per soort.
  zondag 4 november 2012 @ 23:43:51 #269
215895 Sjaapje
Maar zeg Sjaap
pi_118833106
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 20:04 schreef MaximusTG het volgende:

Gek dat je deeg niet gerezen was Sjaapje, misschien teveel extra bloem toegevoegd bij het kneden? Maar je gist zal wel niet goed geweest zijn.

Het vervangende pizza deeg dat ik maakte rees wel zonder problemen, beetje vreemd. Nu de pizza's smaakten wel goed, dusja... Nu heb ik veel deeg in de diepvries :).
Ik bijt!
(Zachtjes)
pi_118846109
Hoe vriezen jullie je deeg in? Laten reizen en vervolgens direct invriezen? Of eerst weer een mooie ronde bol van maken en het dan de vriezer in te kieperen?

Ik heb het idee dat als ik mijn ingevroren balletjes ontdooi dat deze nooit meer zo luchtig worden als daarvoor. Iemand hier andere ervaringen mee?
hardcoholic
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')