abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_118373400
weer eens wat gebakken, wordt steeds beter! bedankt allemaal voor alle tips die ik hier lees, echt super!
pizza
pi_118379830
Volgens mij was gisteren pizza dag :P Ik had ineens ook zin in pizza. Nu voor het eerst de pizzasteen in mijn fornuis gebruikt ipv de alfredo en ik vind het resultaat veel beter. Vond wel raar dat mijn oven zo heet wordt, het thermometer gaf boven de 300 graden aan :o



pi_118380696
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 17:17 schreef Terpentin07 het volgende:
Vond wel raar dat mijn oven zo heet wordt, het thermometer gaf boven de 300 graden aan :o
Wees blij :-)
  † In Memoriam † woensdag 24 oktober 2012 @ 17:51:13 #254
91830 MaximusTG
pi_118380816
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 17:17 schreef Terpentin07 het volgende:
Volgens mij was gisteren pizza dag :P Ik had ineens ook zin in pizza. Nu voor het eerst de pizzasteen in mijn fornuis gebruikt ipv de alfredo en ik vind het resultaat veel beter. Vond wel raar dat mijn oven zo heet wordt, het thermometer gaf boven de 300 graden aan :o

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Fahrenheit :P?
pi_118463724
Pizza klaar om de oven in te gaan :P is met champions, spinazie, ui, mozzarella en Pesto :)

hardcoholic
pi_118475175
Paar pizza's in m'n houtkachel gemaakt, in minder dan 3 min. klaar!
Gaat super, nog ff een kleinere ronde schieter maken om de pizza eventueel nog te kunnen draaien in de kachel.

Nog wel beetje moeite met het deeg, vind het nog wel wat aan de natte kant, gebruik recept1, beetje lastig om mee te werken, een ronde opstaande rand kan ik er niet makkelijk mee te maken.
Maar goed, de smaak is in ieder geval heel goed.

Foto's laat ie hier nog steeds niet zien, dan maar de links...





https://www.dropbox.com/s/wi11rg0urzctaz8/IMG-20121026-WA0000.jpg

https://www.dropbox.com/s/4y98ek9fv1r7701/IMG-20121026-WA0002.jpg
  vrijdag 2 november 2012 @ 18:37:21 #257
215895 Sjaapje
Maar zeg Sjaap
pi_118749529
Mijn deeg is bijna niet gerezen, gemaakt met recept1. Vraag mij af wat ik verkeerd heb gedaan. Enige wat ik kan inbeelden is wat te veel gist (weegschaal deed wat moeilijk)...
Nujah we gaan het zo toch proberen, vlug nog even ander pizza deeg maken, als het toch ok is dan heb ik deeg in de diepvries...
Ik bijt!
(Zachtjes)
pi_118758546
Bij teveel gist gaat het wel rijzen hoor. Oud gist?
pi_118758560
Morgen weer *O*
  zaterdag 3 november 2012 @ 14:28:21 #260
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_118773467
Ook vandaag maar weer eens aan de slag met deeg maken. Morgen weer pizza bakken. :9
Poef.....gone! golfer
pi_118778916
Ik heb de opboltechniek uit het filmpje van maximus gebruikt en ik had hele mooie bolletjes net. Soepel, maar niet te waardoor het snel gaat scheuren. Ben benieuwd zo!
  † In Memoriam † zaterdag 3 november 2012 @ 20:04:37 #262
91830 MaximusTG
pi_118783564
Pizza!! Leuk idee Sosuplus, in de houtkachel. Moet je alleen wel mooi schoon hout gebruiken. Jij kan die foto's trouwens niet direct posten omdat Dropbox het veranderd heeft voor nieuwe accounts dat je direct naar plaatjes kan linken. In plaats daarvan link je naar een pagina met de foto erop. Dus de img tags werken dan niet.

Gek dat je deeg niet gerezen was Sjaapje, misschien teveel extra bloem toegevoegd bij het kneden? Maar je gist zal wel niet goed geweest zijn.

Mooie bolletjes he, als je ze goed op spanning brengt?

Pizza!!!
pi_118785679
Note to self: niet aan de pizzasteen komen!

;(

Wel lekkere pizza's! :9
pi_118817629
Fotootje:

pi_118817986
Ik heb gisteren uit noodzaak (tipo00 was op) er wat rogge bijgedaan! Was lekker! :9

en we gaan verhuizen en moeten een nieuwe oven kopen. Mooi dat die geschikt wordt voor pizza's :9
Ja doei.
pi_118818592
Hoe nat houden jullie het deeg over het algemeen?

Als ik het deeg zodanig wil maken dat ik het lekker kan kneden in mijn handen zonder dat alles aan mijn handen vast plakt moet ik er in mijn ogen teveel bloem aan toevoegen.

Hoe doen jullie dit? :P
hardcoholic
pi_118818760
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 19:44 schreef Ferdii het volgende:
Hoe nat houden jullie het deeg over het algemeen?

Als ik het deeg zodanig wil maken dat ik het lekker kan kneden in mijn handen zonder dat alles aan mijn handen vast plakt moet ik er in mijn ogen teveel bloem aan toevoegen.

Hoe doen jullie dit? :P
Mixer ^O^
  † In Memoriam † zondag 4 november 2012 @ 22:17:35 #268
91830 MaximusTG
pi_118828612
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 19:44 schreef Ferdii het volgende:
Hoe nat houden jullie het deeg over het algemeen?

Als ik het deeg zodanig wil maken dat ik het lekker kan kneden in mijn handen zonder dat alles aan mijn handen vast plakt moet ik er in mijn ogen teveel bloem aan toevoegen.

Hoe doen jullie dit? :P
Mijn deeg heeft iets van 68,5% water op de hoeveelheid bloem. 360 gram water op 525 gram bloem.
Dat is vrij nat, en ik kneed meestal ook met deeghaken. Maar er zijn een aantal manieren om het toch met de hand te doen. Bv door het met de hand te kneden, maar dan je handen invetten met olie. Of je handen juist af en toe nat maken. Of kort kneden met de hand, restjes van je handen schrapen en vervolgens een aantal keer stretch en fold toepassen.

Let wel op dat de hoeveelheid water die bloem kan opnemen wisselt per soort.
  zondag 4 november 2012 @ 23:43:51 #269
215895 Sjaapje
Maar zeg Sjaap
pi_118833106
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 20:04 schreef MaximusTG het volgende:

Gek dat je deeg niet gerezen was Sjaapje, misschien teveel extra bloem toegevoegd bij het kneden? Maar je gist zal wel niet goed geweest zijn.

Het vervangende pizza deeg dat ik maakte rees wel zonder problemen, beetje vreemd. Nu de pizza's smaakten wel goed, dusja... Nu heb ik veel deeg in de diepvries :).
Ik bijt!
(Zachtjes)
pi_118846109
Hoe vriezen jullie je deeg in? Laten reizen en vervolgens direct invriezen? Of eerst weer een mooie ronde bol van maken en het dan de vriezer in te kieperen?

Ik heb het idee dat als ik mijn ingevroren balletjes ontdooi dat deze nooit meer zo luchtig worden als daarvoor. Iemand hier andere ervaringen mee?
hardcoholic
pi_118846209
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 13:41 schreef Ferdii het volgende:
Hoe vriezen jullie je deeg in? Laten reizen en vervolgens direct invriezen? Of eerst weer een mooie ronde bol van maken en het dan de vriezer in te kieperen?

Ik heb het idee dat als ik mijn ingevroren balletjes ontdooi dat deze nooit meer zo luchtig worden als daarvoor. Iemand hier andere ervaringen mee?
Ik zou 't niet laten reizen als ik jou was, dan gaat 't vast schimmelen op den duur.
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 5 november 2012 @ 13:59:23 #272
91830 MaximusTG
pi_118846807
Ja, je weet nooit waar je deeg geweest is als je het zomaar laat reizen.
  † In Memoriam † maandag 5 november 2012 @ 17:48:53 #273
91830 MaximusTG
pi_118856205
Weer eens wat pizza gebakken;



Tomatensaus, champignons, groene paprika, salami, gehakt, spek en mozzarella.

en wat een crappy licht voor foto's weer zo rond etenstijd :P
pi_118877299
Vanavond na het werk ook weer in pizzamood geweest!

pi_118879358
Mooie producten hier! Iemand die nog ergens een bestron te koop weet?
Hoor ik die Griekse melodie...
  † In Memoriam † dinsdag 6 november 2012 @ 12:50:48 #276
91830 MaximusTG
pi_118885223
Ze staan steeds minder op internet inderdaad.. Persoonlijk vind ik ze behoorlijk overrated. Ben je niet beter af met een gewone goeie oven en een flinke steen?
pi_118885653
Dat weet ik niet, volgens mij ben jij de expert toch ;)

We hebben deze oven, kunnen we daar wat mee?

http://www.keukenloods.nl(...)WmurMCFUfJtAodRSgA6A
Hoor ik die Griekse melodie...
  † In Memoriam † dinsdag 6 november 2012 @ 13:16:07 #278
91830 MaximusTG
pi_118886103
Heb je daar uberhaupt nog nooit pizza in gebakken dan? Lijkt me dat je daar een prima pizza in zou moeten kunnen maken. Steen is wel aan te raden.
pi_118887441
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 12:50 schreef MaximusTG het volgende:
Ze staan steeds minder op internet inderdaad.. Persoonlijk vind ik ze behoorlijk overrated. Ben je niet beter af met een gewone goeie oven en een flinke steen?
Idd, sinds ik mijn nieuwe fornuis heb plus pizzasteen staat mijn bestron verstopt in een hoekje. Ook heerlijk dat ik niet meer die stomme pizza moet draaien na een tijdje en kan zien hoe ver het al is zonder dat de warmte ontwijkt zoals bij de bestron.
pi_118887664
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 13:16 schreef MaximusTG het volgende:
Heb je daar uberhaupt nog nooit pizza in gebakken dan? Lijkt me dat je daar een prima pizza in zou moeten kunnen maken. Steen is wel aan te raden.
Haha, we zijn pas afgelopen zondag in ons huis getrokken dus vandaar :)
Hoor ik die Griekse melodie...
  † In Memoriam † dinsdag 6 november 2012 @ 14:33:19 #281
91830 MaximusTG
pi_118888785
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 13:57 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Idd, sinds ik mijn nieuwe fornuis heb plus pizzasteen staat mijn bestron verstopt in een hoekje. Ook heerlijk dat ik niet meer die stomme pizza moet draaien na een tijdje en kan zien hoe ver het al is zonder dat de warmte ontwijkt zoals bij de bestron.
Precies ja :)

@mark_dabomb,

oh nou dan, gewoon eerst in je gewone oven proberen hoor!
pi_118897361


[ Bericht 100% gewijzigd door VeganLife op 06-11-2012 18:29:31 ]
pi_118897815


[ Bericht 100% gewijzigd door VeganLife op 06-11-2012 18:28:51 ]
pi_118897853
Ja, leuk die fotospam, maar kun je alles even aanpassen naar
[img=350] ofzo? Dan zijn de plaatjes niet zo groot.
Ja doei.
  † In Memoriam † dinsdag 6 november 2012 @ 18:24:34 #285
91830 MaximusTG
pi_118898390
Ja, en de helft is niet eens pizza..
pi_119056546
laat ik ook eens een tip geven...

eigenlijk per ongeluk ontdekt, maar voor mij nu de manier om de perfecte pizza te maken.

ben in het bezit van een ferrarri pizzaoventje, bevalt prima op zich, maar een paar maanden geleden had ik, terwijl ik de hele pizza al klaar had om af te bakken, kortsluiting met deze.

Daar dit oventje eigenlijk niet meer is dan twee grillelementen, bedacht ik dan maar de grill van de oven aan te zetten, pakte een grote koekepan met een dikke bodem waar de pizza in paste, de pan even flink heet laten worden op de kookplaat, pizza met bakpapier eronder in de pan, direkt in de oven onder de grill geschoven ,na 3 minuten het bakpapier eronder verwijderen, nog een minuutje erin, voor een krokante bodem,en binnen 4 min een perfecte pizza!

Zo goed, dat ik eigenlijk sindsdien de Ferrari niet meer gebruik...

Ik rol nu het deeg uit met wat bloem op het bakpapier, dan beleggen, en de pan in

alleen oppassen dat jet het handvat van de pan niet beetpakt...
pi_119079125
Een pan ipv een pizzasteen dus?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  † In Memoriam † zondag 11 november 2012 @ 13:08:06 #288
91830 MaximusTG
pi_119081244
In Amerika noemen ze zoiets een pan pizza ;)

Chicago-style Pizza
pi_119086745
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2012 11:44 schreef LintuxCx het volgende:
Een pan ipv een pizzasteen dus?
inderdaad.
een pizzasteen moet door en door warm worden om een beetje effect te hebben, en dat bereik je door hem lang in een keihete oven te doen.
Daarna duurt het bakken meestal zeker 10 min, ik kreeg daarmee nooit het resultaat als wat ik met de Ferrari kreeg:een dunne krokante perfecte pizzabodem.

op de manier met de pan gaat dit allemaal veel sneller, en de grill wordt heter, dan bij gebruik van de gewone oven, met als resultaat snel smeltende kaas, op de eveneens krokante dunne bodem
pi_119086868
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2012 13:13 schreef Selestha het volgende:
In Amerika noemen ze zoiets een pan pizza ;)

Chicago-style Pizza

Volgens mij is deze term voorgehouden aan een dikke, zompige ,kleffe pizza, zo-eentje waar ik iig niet van houd
pi_119086920
quote:
6s.gif Op zondag 11 november 2012 15:35 schreef pizza-aad het volgende:

[..]

Volgens mij is deze term voorgehouden aan een dikke, zompige ,kleffe pizza, zo-eentje waar ik iig niet van houd
Er zijn dus, als je het artikel leest, ook dunne pan pizza's. Daar heb je het toch over? Je bakt die pizza toch in een pan?
pi_119087136
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2012 13:08 schreef MaximusTG het volgende:
Revolutionair hoor :*
ach, wat je wilt.
dacht een leuke tip door te geven, maar ik zie het al weer,
en dan heet het maar panpizza, dus het concept was er al, nou goed hoor, noem het hoe je wilt, en doe er ook mee wat je wilt, eetsmakelijk, en de groeten dan maar
  † In Memoriam † zondag 11 november 2012 @ 17:23:24 #294
91830 MaximusTG
pi_119091322
Nee, ik noem dat geen panpizza, en het werkt natuurlijk wel, maar tis toch niet veel anders dan een steen gebruiken in je oven? Je kan bij je steen ook je grill aanzetten hoor. En ja, de steen heeft wat meer opwarmtijd nodig; maar dat betekent dus dat ie meer warmte in zich opneemt. Waardoor de pizza juist een mooie bodem krijgt. Een goede pizzasteen is daarnaast poreus en neemt vocht op uit de bodem.
Op een pan in de oven kan zeker wel, Heston Blumenthal doet iets soortgelijks in zijn quest for the perfect pizza (die imho jammerlijk faalt, maar dat doet er niet toe). Hij gebruikt de onderkant van een gietijzeren pan.
Dus werkt het? Ja. Maar het is niet zo alsof je het wiel ineens hebt uitgevonden hoor.
pi_119114427
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2012 17:23 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, ik noem dat geen panpizza, en het werkt natuurlijk wel, maar tis toch niet veel anders dan een steen gebruiken in je oven? Je kan bij je steen ook je grill aanzetten hoor. En ja, de steen heeft wat meer opwarmtijd nodig; maar dat betekent dus dat ie meer warmte in zich opneemt. Waardoor de pizza juist een mooie bodem krijgt. Een goede pizzasteen is daarnaast poreus en neemt vocht op uit de bodem.
Op een pan in de oven kan zeker wel, Heston Blumenthal doet iets soortgelijks in zijn quest for the perfect pizza (die imho jammerlijk faalt, maar dat doet er niet toe). Hij gebruikt de onderkant van een gietijzeren pan.
Dus werkt het? Ja. Maar het is niet zo alsof je het wiel ineens hebt uitgevonden hoor.
Nogmaals, ik geef een uit eigen ervaring geboren tip door.

Dat Heston Blumenthal het ook al deed, ik wist niet wie dat was, maar na googlen herken ik zn gezicht van een kookprogramma, hartstikke mooi, goh.Wist niet dat
Dat je het op wilt vatten als het wiel opnieuw uitvinden, tsjongejonge, nou als dit dan de toon/wijze van dit forum is, ga ik er direkt maar weer van af.
Gadver zeg, je geeft een tip , enthousiast en al en , en dan zo'n afgunstige reactie.

Blijf lekker bij het geklooi met zo'n steen zou ik zeggen, als dat bevalt best hoor, ik heb hem destijds na een aantal pogingen weggemieterd daar het mij niet lukte om er een beetje bodem mee te krijgen.

Verder laat ik het hier maar bij, geen zin meer als een leuk bedoelde tip zo ontvangen wordt me op dit forum nog verder te begeven
pi_119114505
Zondag maar weer 's bakken :9 kan niet wachten tot we gaan verhuizen en dan komt er ook zeer zeker een pizzasteen O+ maar tot die tijd maar vooral niet te kritisch kijken naar de niet zoveel opbollende korsten en genieten van de smaak :9
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 12 november 2012 @ 11:35:47 #297
91830 MaximusTG
pi_119118573
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 08:43 schreef pizza-aad het volgende:

[..]

Nogmaals, ik geef een uit eigen ervaring geboren tip door.

Dat Heston Blumenthal het ook al deed, ik wist niet wie dat was, maar na googlen herken ik zn gezicht van een kookprogramma, hartstikke mooi, goh.Wist niet dat
Dat je het op wilt vatten als het wiel opnieuw uitvinden, tsjongejonge, nou als dit dan de toon/wijze van dit forum is, ga ik er direkt maar weer van af.
Gadver zeg, je geeft een tip , enthousiast en al en , en dan zo'n afgunstige reactie.

Blijf lekker bij het geklooi met zo'n steen zou ik zeggen, als dat bevalt best hoor, ik heb hem destijds na een aantal pogingen weggemieterd daar het mij niet lukte om er een beetje bodem mee te krijgen.

Verder laat ik het hier maar bij, geen zin meer als een leuk bedoelde tip zo ontvangen wordt me op dit forum nog verder te begeven
Nou ja, je hoeft je niet meteen zo aangevallen te voelen hoor.. Tis alleen niet zo leuk als wij hier met zn allen al een hele tijd een mooie reeks topics over pizza's hebben en ons best doen om de geleerde ervaringen goed te documenteren en te onthouden (dus iets te leren) en er dan iemand voor bij komt die wel even de perfecte manier om pizza te bakken heeft.
Maar waarom lukte het niet met je steen dan? Wat voor steen had je dan? Heb je geen foto van je pizza?

quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 08:49 schreef motorbloempje het volgende:
Zondag maar weer 's bakken :9 kan niet wachten tot we gaan verhuizen en dan komt er ook zeer zeker een pizzasteen O+ maar tot die tijd maar vooral niet te kritisch kijken naar de niet zoveel opbollende korsten en genieten van de smaak :9
Verslavend he? Pizza bakken.. Spuit je wel eens wat water in je oven als je je pizza erin doet?
pi_119119568
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 11:35 schreef MaximusTG het volgende:

[..]
Verslavend he? Pizza bakken.. Spuit je wel eens wat water in je oven als je je pizza erin doet?
Que? waarom zou je dat doen, tegen het uitdrogen?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Frysln hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † maandag 12 november 2012 @ 12:02:29 #299
91830 MaximusTG
pi_119119618
Ja; Is een bekende techniek bij bv brood bakken, dat je stoom in de oven introduceert. Daardoor blijft de 'huid' van je deeg vochtig waardoor je deeg beter kan uitzetten. Proberen waard als je bv vindt dat je randen niet genoeg rijzen in de oven ;).
pi_119119914
Ik zet regelmatig een ovenschaaltje met water ter verdamping onderin de oven :Y
Ja doei.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')