abonnement bol.com Unibet Coolblue
  † In Memoriam † dinsdag 6 november 2012 @ 12:50:48 #276
91830 MaximusTG
pi_118885223
Ze staan steeds minder op internet inderdaad.. Persoonlijk vind ik ze behoorlijk overrated. Ben je niet beter af met een gewone goeie oven en een flinke steen?
pi_118885653
Dat weet ik niet, volgens mij ben jij de expert toch ;)

We hebben deze oven, kunnen we daar wat mee?

http://www.keukenloods.nl(...)WmurMCFUfJtAodRSgA6A
Hoor ik die Griekse melodie...
  † In Memoriam † dinsdag 6 november 2012 @ 13:16:07 #278
91830 MaximusTG
pi_118886103
Heb je daar uberhaupt nog nooit pizza in gebakken dan? Lijkt me dat je daar een prima pizza in zou moeten kunnen maken. Steen is wel aan te raden.
pi_118887441
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 12:50 schreef MaximusTG het volgende:
Ze staan steeds minder op internet inderdaad.. Persoonlijk vind ik ze behoorlijk overrated. Ben je niet beter af met een gewone goeie oven en een flinke steen?
Idd, sinds ik mijn nieuwe fornuis heb plus pizzasteen staat mijn bestron verstopt in een hoekje. Ook heerlijk dat ik niet meer die stomme pizza moet draaien na een tijdje en kan zien hoe ver het al is zonder dat de warmte ontwijkt zoals bij de bestron.
pi_118887664
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 13:16 schreef MaximusTG het volgende:
Heb je daar uberhaupt nog nooit pizza in gebakken dan? Lijkt me dat je daar een prima pizza in zou moeten kunnen maken. Steen is wel aan te raden.
Haha, we zijn pas afgelopen zondag in ons huis getrokken dus vandaar :)
Hoor ik die Griekse melodie...
  † In Memoriam † dinsdag 6 november 2012 @ 14:33:19 #281
91830 MaximusTG
pi_118888785
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 13:57 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Idd, sinds ik mijn nieuwe fornuis heb plus pizzasteen staat mijn bestron verstopt in een hoekje. Ook heerlijk dat ik niet meer die stomme pizza moet draaien na een tijdje en kan zien hoe ver het al is zonder dat de warmte ontwijkt zoals bij de bestron.
Precies ja :)

@mark_dabomb,

oh nou dan, gewoon eerst in je gewone oven proberen hoor!
pi_118897361


[ Bericht 100% gewijzigd door VeganLife op 06-11-2012 18:29:31 ]
pi_118897815


[ Bericht 100% gewijzigd door VeganLife op 06-11-2012 18:28:51 ]
pi_118897853
Ja, leuk die fotospam, maar kun je alles even aanpassen naar
[img=350] ofzo? Dan zijn de plaatjes niet zo groot.
Ja doei.
  † In Memoriam † dinsdag 6 november 2012 @ 18:24:34 #285
91830 MaximusTG
pi_118898390
Ja, en de helft is niet eens pizza..
pi_119056546
laat ik ook eens een tip geven...

eigenlijk per ongeluk ontdekt, maar voor mij nu de manier om de perfecte pizza te maken.

ben in het bezit van een ferrarri pizzaoventje, bevalt prima op zich, maar een paar maanden geleden had ik, terwijl ik de hele pizza al klaar had om af te bakken, kortsluiting met deze.

Daar dit oventje eigenlijk niet meer is dan twee grillelementen, bedacht ik dan maar de grill van de oven aan te zetten, pakte een grote koekepan met een dikke bodem waar de pizza in paste, de pan even flink heet laten worden op de kookplaat, pizza met bakpapier eronder in de pan, direkt in de oven onder de grill geschoven ,na 3 minuten het bakpapier eronder verwijderen, nog een minuutje erin, voor een krokante bodem,en binnen 4 min een perfecte pizza!

Zo goed, dat ik eigenlijk sindsdien de Ferrari niet meer gebruik...

Ik rol nu het deeg uit met wat bloem op het bakpapier, dan beleggen, en de pan in

alleen oppassen dat jet het handvat van de pan niet beetpakt...
pi_119079125
Een pan ipv een pizzasteen dus?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  † In Memoriam † zondag 11 november 2012 @ 13:08:06 #288
91830 MaximusTG
pi_119081244
In Amerika noemen ze zoiets een pan pizza ;)

Chicago-style Pizza
pi_119086745
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2012 11:44 schreef LintuxCx het volgende:
Een pan ipv een pizzasteen dus?
inderdaad.
een pizzasteen moet door en door warm worden om een beetje effect te hebben, en dat bereik je door hem lang in een keihete oven te doen.
Daarna duurt het bakken meestal zeker 10 min, ik kreeg daarmee nooit het resultaat als wat ik met de Ferrari kreeg:een dunne krokante perfecte pizzabodem.

op de manier met de pan gaat dit allemaal veel sneller, en de grill wordt heter, dan bij gebruik van de gewone oven, met als resultaat snel smeltende kaas, op de eveneens krokante dunne bodem
pi_119086868
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2012 13:13 schreef Selestha het volgende:
In Amerika noemen ze zoiets een pan pizza ;)

Chicago-style Pizza

Volgens mij is deze term voorgehouden aan een dikke, zompige ,kleffe pizza, zo-eentje waar ik iig niet van houd
pi_119086920
quote:
6s.gif Op zondag 11 november 2012 15:35 schreef pizza-aad het volgende:

[..]

Volgens mij is deze term voorgehouden aan een dikke, zompige ,kleffe pizza, zo-eentje waar ik iig niet van houd
Er zijn dus, als je het artikel leest, ook dunne pan pizza's. Daar heb je het toch over? Je bakt die pizza toch in een pan?
pi_119087136
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2012 13:08 schreef MaximusTG het volgende:
Revolutionair hoor :*
ach, wat je wilt.
dacht een leuke tip door te geven, maar ik zie het al weer,
en dan heet het maar panpizza, dus het concept was er al, nou goed hoor, noem het hoe je wilt, en doe er ook mee wat je wilt, eetsmakelijk, en de groeten dan maar
  † In Memoriam † zondag 11 november 2012 @ 17:23:24 #294
91830 MaximusTG
pi_119091322
Nee, ik noem dat geen panpizza, en het werkt natuurlijk wel, maar tis toch niet veel anders dan een steen gebruiken in je oven? Je kan bij je steen ook je grill aanzetten hoor. En ja, de steen heeft wat meer opwarmtijd nodig; maar dat betekent dus dat ie meer warmte in zich opneemt. Waardoor de pizza juist een mooie bodem krijgt. Een goede pizzasteen is daarnaast poreus en neemt vocht op uit de bodem.
Op een pan in de oven kan zeker wel, Heston Blumenthal doet iets soortgelijks in zijn quest for the perfect pizza (die imho jammerlijk faalt, maar dat doet er niet toe). Hij gebruikt de onderkant van een gietijzeren pan.
Dus werkt het? Ja. Maar het is niet zo alsof je het wiel ineens hebt uitgevonden hoor.
pi_119114427
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2012 17:23 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, ik noem dat geen panpizza, en het werkt natuurlijk wel, maar tis toch niet veel anders dan een steen gebruiken in je oven? Je kan bij je steen ook je grill aanzetten hoor. En ja, de steen heeft wat meer opwarmtijd nodig; maar dat betekent dus dat ie meer warmte in zich opneemt. Waardoor de pizza juist een mooie bodem krijgt. Een goede pizzasteen is daarnaast poreus en neemt vocht op uit de bodem.
Op een pan in de oven kan zeker wel, Heston Blumenthal doet iets soortgelijks in zijn quest for the perfect pizza (die imho jammerlijk faalt, maar dat doet er niet toe). Hij gebruikt de onderkant van een gietijzeren pan.
Dus werkt het? Ja. Maar het is niet zo alsof je het wiel ineens hebt uitgevonden hoor.
Nogmaals, ik geef een uit eigen ervaring geboren tip door.

Dat Heston Blumenthal het ook al deed, ik wist niet wie dat was, maar na googlen herken ik zn gezicht van een kookprogramma, hartstikke mooi, goh.Wist niet dat
Dat je het op wilt vatten als het wiel opnieuw uitvinden, tsjongejonge, nou als dit dan de toon/wijze van dit forum is, ga ik er direkt maar weer van af.
Gadver zeg, je geeft een tip , enthousiast en al en , en dan zo'n afgunstige reactie.

Blijf lekker bij het geklooi met zo'n steen zou ik zeggen, als dat bevalt best hoor, ik heb hem destijds na een aantal pogingen weggemieterd daar het mij niet lukte om er een beetje bodem mee te krijgen.

Verder laat ik het hier maar bij, geen zin meer als een leuk bedoelde tip zo ontvangen wordt me op dit forum nog verder te begeven
pi_119114505
Zondag maar weer 's bakken :9 kan niet wachten tot we gaan verhuizen en dan komt er ook zeer zeker een pizzasteen O+ maar tot die tijd maar vooral niet te kritisch kijken naar de niet zoveel opbollende korsten en genieten van de smaak :9
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 12 november 2012 @ 11:35:47 #297
91830 MaximusTG
pi_119118573
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 08:43 schreef pizza-aad het volgende:

[..]

Nogmaals, ik geef een uit eigen ervaring geboren tip door.

Dat Heston Blumenthal het ook al deed, ik wist niet wie dat was, maar na googlen herken ik zn gezicht van een kookprogramma, hartstikke mooi, goh.Wist niet dat
Dat je het op wilt vatten als het wiel opnieuw uitvinden, tsjongejonge, nou als dit dan de toon/wijze van dit forum is, ga ik er direkt maar weer van af.
Gadver zeg, je geeft een tip , enthousiast en al en , en dan zo'n afgunstige reactie.

Blijf lekker bij het geklooi met zo'n steen zou ik zeggen, als dat bevalt best hoor, ik heb hem destijds na een aantal pogingen weggemieterd daar het mij niet lukte om er een beetje bodem mee te krijgen.

Verder laat ik het hier maar bij, geen zin meer als een leuk bedoelde tip zo ontvangen wordt me op dit forum nog verder te begeven
Nou ja, je hoeft je niet meteen zo aangevallen te voelen hoor.. Tis alleen niet zo leuk als wij hier met zn allen al een hele tijd een mooie reeks topics over pizza's hebben en ons best doen om de geleerde ervaringen goed te documenteren en te onthouden (dus iets te leren) en er dan iemand voor bij komt die wel even de perfecte manier om pizza te bakken heeft.
Maar waarom lukte het niet met je steen dan? Wat voor steen had je dan? Heb je geen foto van je pizza?

quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 08:49 schreef motorbloempje het volgende:
Zondag maar weer 's bakken :9 kan niet wachten tot we gaan verhuizen en dan komt er ook zeer zeker een pizzasteen O+ maar tot die tijd maar vooral niet te kritisch kijken naar de niet zoveel opbollende korsten en genieten van de smaak :9
Verslavend he? Pizza bakken.. Spuit je wel eens wat water in je oven als je je pizza erin doet?
pi_119119568
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 11:35 schreef MaximusTG het volgende:

[..]
Verslavend he? Pizza bakken.. Spuit je wel eens wat water in je oven als je je pizza erin doet?
Que? waarom zou je dat doen, tegen het uitdrogen?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Frysln hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † maandag 12 november 2012 @ 12:02:29 #299
91830 MaximusTG
pi_119119618
Ja; Is een bekende techniek bij bv brood bakken, dat je stoom in de oven introduceert. Daardoor blijft de 'huid' van je deeg vochtig waardoor je deeg beter kan uitzetten. Proberen waard als je bv vindt dat je randen niet genoeg rijzen in de oven ;).
pi_119119914
Ik zet regelmatig een ovenschaaltje met water ter verdamping onderin de oven :Y
Ja doei.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')